Nagy átverés terjed a LEGO Ezeréves Sólyom-készletéről

lego_falcon__.png

Sajnos az internet tele van csaló oldalakkal és kamu hirdetésekkel, az átverések pedig gyakran valamilyen terméket hirdetnek. Ilyen, a Facebookon terjedő kamu az is, hogy akciósan, fillérekért be lehet szerezni a LEGO egyik Star Wars-készletét, az Ezeréves Sólyom modelljét.

Ez az átverés már korábban is megjelent, de sajnálatos módon újra felbukkant. Múltkor a neten terjedő álhírekkel és hazugságokkal foglalkozó Urban Legends oldal már lerántotta a leplet az állítólagos LEGO-akcióról. Remélhetőleg már akkor is sokakhoz eljutott az infó, miszerint csalásról van szó, vagyis nem igaz, hogy 745 forintra leárazva árulnák az Ezeréves Sólyom LEGO-készletet.

Most viszont újra terjedni kezdett ez a kamu akció, ezúttal annyi módosítással, hogy nem A Jedi visszatért 40. évfordulóját, hanem több tucat LEGO-gyár bezárását nevezik meg a leárazás apropójaként. A Lakmusz tényellenőrző portál ennek kapcsán részletesen be is mutatta az Ezeréves Sólyom LEGO-modelljét kínáló átverés mibenlétét (cikkükben képeket is találtok a csalás részeként terjedő fotókról is).

A LEGO ügyfélszolgálata a Lakmusz kérdésére jelezte: tisztában vannak vele, hogy egyre több olyan honlap tűnik fel, melyek különféle módon megpróbálják megtéveszteni a vásárlóikat, és az ilyesmit nagyon komolyan veszik, az ilyen oldalak kapcsán megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

A játékgyártó cég a honlapján is külön foglalkozik az ehhez hasonló csalásokkal: van egy rövid cikkük, amelyben arról írnak, hogyan lehet felismerni a hamis LEGO-webáruházakat.

A LEGO egyébként idén több új Star Wars-szettel is jelentkezik, jönnek A Mandalórihoz kapcsolódó és A Jedi visszatér előtt tisztelgő készletek is, ezeket ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Cimkék: starwarslego

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo