thrawn_fekvo_banner.jpg
Bad_Batch_chp_Hemlock__.jpg

A Rossz Osztag második évadának második felében tűnt fel egy új ellenség, a tudós Royce Hemlock, akit a módszerei miatt a Köztársaság idején félreállítottak, a birodalmi érában már nyugodtan végezheti klónkísérleteit. Hemlock egyelőre csak háttérszerepet kapott, de a történet iránya alapján a következő évad(ok)ban a sorozat egyik fő antagonistája lehet belőle. Övé a legutóbbi karakterposzter:

Bad Batch Chp Hemlock


rogue_one_rebel_helmet.jpg

Miután az Andor első évadát kizárólag az Egyesült Királyságban forgatták, a második és egyben utolsó felvonáshoz már Spanyolországba is kiutazott a színészgárda és a stáb. Valenciában már javában folynak a munkálatok, azon belül is a Művészetek Városában videóztak le néhány jelenet, ahol rohamosztagosok masíroznak a helyszínen.

Noha az évad egyik rendezője, Janus Metz kiposztolt, majd törölt egy posztot egy rohamosztagos sisakról és sugárvetőről, egy csoportkép is az internetre került stábtagokról a Valencia melletti Xàtivában található Castell de Xàtivánál, ide egyébként nem is lesz lehetőség jegyet vásárolni a látogatóknak április 2-ától 6-áig. A fotón Janus Metz rendezőn kívül felfedezhető az a Benjamin Bratt, aki A pusztítóban, A vörös bolygóban, a Cocóban, a Trafficban, a Beépített szépségben is játszott, viszont egyelőre nem tudni, az Andorban milyen karaktert fog eljátszani az 59 éves színész.

Emellett úgy tűnik, az első évadból a Luthen Raelnek kémkedő Lonni Jungot alakító Robert Emms is csatlakozik, aki szintén Valenciáról posztolt képeket az Instagram-fiókjára.

Andor Cast And Crew In Valencia Spain 1024x576


Kelleran_Beq.jpg

Újabb ismerős arc tűnt fel A Mandalóriban múlt héten: flashback-jelenetekben láthattuk Kelleran Beq Jedi mestert, aki először a Jedi Temple Challange című vetélkedőműsorban szerepelt, a fiatalok instruktoraként (a karaktert a Jar-Jarként ismertté vált Ahmed Best alakítja). A mester saját karakterposzter kapott, a széria atyja, Jon Favreau által megszólaltatott Paz Vizslával együtt:

Kelleran Beq Chp
Vizsla Chp


young_jedi_adventures_new_poster_.jpg

Néhány hét múlva indul a legújabb Star Wars-animációs sorozat, a Young Jedi Adventures (azaz "Ifjú Jedik kalandjai"). A kicsiknek szánt széria néhány, Yoda mester szárnyai alatt nevelődő Jedi ifjonc kalandjait nyomon. Igazi érdekessége, hogy ebben elevenedik meg először mozgóképen a könyvekben és képregényekben már egy ideje építgetett Köztársaság Fénykora éra, a kétszáz évvel a Baljós árnyak előtti korszakot jelenti.

A közelgő premier előtt közzétettek három pár perces kisfilmet, amelyekben bemutatkoznak a Young Jedi Adventures főhősei, és kiképzésük helyszíne, a Tenoo bolygó. Emellett érkezett egy új plakát is a sorozathoz.


ahsoka_live_action_promo.png

Az idős Ahsoka Tano élőszereplős debütálása A Mandalóriban volt, de egy újabb pletyka szerint lesz egy másik karakter is, akinek a jelenléte összekapcsolja azt a szériát az érkező Ahsoka sorozattal. (Figyelem, potenciális spoilerek következnek!)

Korábban már írtunk arról, hogy állítólag az Andor egyik főszereplője, a Genevieve O’Riley által alakított Mon Mothma fel fog tűnni az Ahsokában, ezzel összekötve a két sorozatot. Ezzel kapcsolatban most újabb információk szivárogtak ki: állítólag Mon Mothma úgy jön a képbe, hogy Ahsoka segítséget akar kérni az Új Köztársaságtól a Thrawn főadmirális erői elleni harchoz. Csakhogy ekkor már az új államnak nincs nagy hadereje, hiszen azt leépítették (éppen Mon Mothma javaslatára).

Az új pletyka szerint ráadásul Mon Mothma szerepelni fog A Mandalóri éppen futó, harmadik évadában is. (Itt nyilván szintén a Birodalom maradékának fenyegetése kapcsán fog megjelenni, mint a köztársasági sereg leépítésének szószólója.) Az ő személye tehát így már három sorozat közötti kapocs lehet.


mandalorians_poster_.png

Az elmúlt évek során a Star Wars animációs sorozatok több karaktere kelt életre A Mandalóriban és a Boba Fett könyvében, és várhatóan többen az Ahsokában is feltűnnek. Most egy újabb szereplő neve merült fel, aki élőszereplős változatban térhet vissza A Mandalóri harmaidk évadában.

Nem másról van szó, mint az egyik mandalóriról, Fenn Rauról, aki a Lázadókban a főszereplők egyik segítője volt. Úgy hírlik, hogy az őt megszólaltató Kevin McKidd játssza majd el, hasonlóan ahhoz, ahogyan Katee Sackhoff kelthette életre az általa szinkronizált Bo-Katant. Állítólag KcKiddet korábban látták az új évad forgatásán is. A szereplése ugyanakkor egyelőre nincs megerősítve, így pletykaként kezelendő.

A színész egyébként tavaly egy rajongói kérdésre egyértelművé tette, hogy szívesen alakítaná élőszereplős sorozatban is Fenn Raut.

Mckidd Rau


ep_ix_end.png

Mostanában eléggé foglalkoztatott téma az új Star Wars-filmek körüli pletykaáradat, miszerint jelentős átszervezéseken, vagy kaszáláson esnek át a mozis projektek. Míg a Rogue Squadron mozit és a Kevin Feige által dirigált projektet sutba dobták, Damon Lindelof filmje körül is akadtak történések, azaz a híresztelések alapján kiszállt két forgatókönyvíró, hogy helyükbe Steven Knight kerüljön.

Ezek legfőbb oka, hogy a Disney rendkívül körültekintő a következő Star Wars-mozi kiválasztásában (amit az eddigi ütemterv alapján elvileg 2025 decemberében láthat a publikum), egyes jelentések pedig arról számoltak be, hogy az április eleji Star Wars Celebration keretein belül le is fogják rántani a leplet a projektről. Azonban a Hollywood világában bennfentesnek számító Jeff Sneider elárulta a The Hot Mic podcastnak, úgy tudja, a jövő hónapban tartandó rendezvényen várhatóan három Star Wars-filmet is be fognak jelenteni. Továbbá megerősítette a korábbi híresztelést, amikor arról beszélt, hogy ismeretei szerint az előkészületben levő, 2025-re tervezett film rendezője a pakisztáni Sharmeen Obaid-Chinoy lesz (ezt írja majd Lindelof helyett Knight).

Hogy melyik lehet a másik kettő, az még kérdés, mindenesetre a korábbi hírek alapján az egyik egy Taika Waititi mozija lehet, valamint tavaly felmerült, hogy Shawn Levy rendező leült tárgyalni a Lucasfilmmel, így a harmadik projekt az övé lehet. (Noha elvileg még Rian Johnson trilógiája is ott van a palettán, bár a rendező elfoglaltsága miatt nem a közeljövőben készülhet el.)

Utoljára 2019-ben jelent meg új Star Wars-mozifilm, a folytatástrilógiát, és ezzel az egész Skywalker-sagát lezáró IX. rész. Azóta a Lucasfilm inkább a sorozatokra koncentrál, így aki új Star Wars-tartalomra kíváncsi, annak a különböző szériákkal, a könyvekkel és játékokkal kell beérnie.


michael_reaves.png

Sajnálatos módon egy újabb Star Wars alkotó egyesült az Erővel. Michael Reaves, számos Star Wars-könyv szerzője hosszas betegség után 72 évesen elhunyt. Olyan regényeket adott a Star Wars irodalmának, mint a Darth Maul - A vadászó árnyék, a MedStar duológia, a Coruscanti éjszakák trilógia, Az utolsó lovag, a Halálcsillag, az Árnyjáték (ezen kötetek létrejötténél gyakran működött közre Maya Kaathryn Bohnhoff-fal, vagy Steve Perry-vel).

 

Michael Reaves a televíziózás műfajában is jártas volt, mivel forgatókönyvírással is foglalkozott. A Star Wars terén részt vett a Droids és az Ewoks rajzfilm-sorozatok alkotási folyamatában, de más franchise-okhoz is hozzáadott, például a Hupikék törpikék, a He-Man, a Dungeons and Dragons, az Én kicsi pónim, Az igazi Szellemirtók, a Pöttöm kalandok, a The Transformers, a Godzilla és a Batman animációs sorozatoknál is közreműködött. Reaves 1993-ban Emmy-díjat is nyert a Batman rajzfilmsorozatért a kiemelkedő forgatókönyv kategóriában. A rajzfilmeken kívül élőszereplős szériáknál is felfedezhető a neve, többek között az Alkonyzóna, a Power kapitány és a jövő katonái, az 1990-es The Flash, a Sliders, a Star Trek: Az új nemzedék, a Star Trek: New Voyages, a Monsters produkcióknál vett részt egy, vagy néhány rész erejéig. Összesen több mint 400 forgatókönyvet írt meg a televíziós, 6-ot pedig a filmes műfajnak, több díjra is jelölték, köztük Hugóra és Nebulára.

 

Michael Reaves több évtizede szenvedett Parkinson-kórban, és 2023. március 20-án hunyt el egy Los Angeles-i kórházban.

 

Nyugodjék békében!


stephen_knight_.jpg

Új fejleményről cikkeznek a következő Star Wars-mozifilmmel kapcsolatban. Nemrég mi is megírtuk, hogy elvileg Damon Lindelof (Lost, Watchmen) és Justin Britt-Gibson (A kór, Képmás) már megírták a forgatókönyvet, most viszont már arról lehet olvasni, hogy a két író otthagyta a projektet, helyettük más fog a szkriptért felelni.

Lindelofék az újabb hírek szerint a forgatókönyvnek egy első verzióját írták meg, azt követően távoztak. Arról nem szól a fáma, hogy mi volt az ok; maga Lindelof nemrégiben nyilatkozott ugyan annyit, hogy "nagyon-nagyon nehéz" egy Star Wars-projekten dolgozni, de hát az több dolgot is jelenthet.

Mindenesetre elvileg már meg is van, hogy ki fog a helyükre lépni: a Variety értesülése szerint a Birmingham bandája alkotója, Steven Knight fogja írni az új Star Wars-film forgatókönyvét, aki olyan alkotások szkriptjét jegyzi, mint a Gyönyörű mocsokságok és a Gyilkos ígéretek. (Arról nem cikkeztek, hogy vajon Knight használ-e valamit Lindelofék ötleteiből, vagy teljesen új forgatókönyvet ír.)

Annyi bizonyos, hogy így idén már nemigen fognak forgatni (szemben a korábbi pletykákkal), de az íróváltás alapvetően így sem zavarja meg a Lucasfilm ütemtervét, mivel a filmet 2025 decemberében tervezik a mozikba küldeni. Továbbá a rendező személye sem változott: továbbra is úgy áll, hogy a Ms. Marvelen is dolgozó Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy ülhet majd a direktori székbe.


badbatch_chp_rex_.jpg

Cody mellett A klónok háborúja másik központi karaktere, Rex is visszatért A Rossz Osztagban, ős ő szintén új kinézetet kapott - ezt láthatjuk az új karakterplakáton:

Badbatch Chp Rex


Hirdetés

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner Allo

Hirdetés

Thrawn Allo Banner