lopakodo_megjelent2.jpg
sw_.jpg

A Magyar Star Wars Klub ősszel ismét országos találkozót szervez a Star Wars-rajongóknak. A rendezvény időpontja október 22. (szombat) 10-17 óra, a helyszíne pedig a budapesti ETELE Plaza mozija lesz. A találkozó Facebook-eseménye ITT található, alább pedig a klub oldalán most közzétett előzetes, vázlatos programtervet bemutató plakát tekinthető meg:

Sw


skynews_harrison_ford_han_solo_5861861.jpg

Újabb értékes relikvia kerül kalapács alá a Star Wars eredeti trilógiának forgatási kellékei közül, ezúttal Han Solo híres, BlasTech DL-44-es sugárvetőjéről van szó. Harrison Ford az Egy új reményben használt, korábban elveszett kellékét a Rock Island Auction Company bocsájtja aukcióra augusztus 27-én. A szervező szerint az 1977-es film fegyververmestere, Carl Schmidt által is hitelesített sugárvető az egyetlen megmaradt darab a három változat közül, ami az eredeti trilógiához készült. A RIAC 300-500 ezer dollárra becsüli az értékét, ami ugyan első konstatálásra nem haladja meg a júniusban értékesített ritka X-szárnyú modell árát, mégis jelképes összeg. Érdekesség, hogy a sugárvetőt egy német Mauser C96-os pisztolyból alakították át.

Han Solo Blaster


hidden_empire_comics.jpg

A tavalyi év nagy képregényes meglepetése az volt, hogy a Solo: Egy Star Wars-történetben megismert Qi'ra is feltűnt a Marvel nagy crossover-eseményének számító Fejvadászok háborújában. Egy újabb szériában, a Vörös hajnal nevű bűnszervezetre utalva Crimson Reign ("Vörös uralom") című sorozatban pedig már központi szerepet kapott a karakter. De a Charles Soule író által jegyzett Qi'ra-saga folytatódik: a hivatalos Star Wars-honlapon jelentették be, hogy jön a történet harmadik, egyben utolsó darabja, a Hidden Empire ("Rejtett Birodalom").

Soule a bejelentéskor azt nyilatkozta: ami ebben a Qi'ra-sztoriban történik, az a messzi-messzi galaxis történéseihez is nagyban kapcsolódik (utalva ezzel arra, hogy a hősnő tettei befolyásoltak bizonyos eseményeket). konkrétan kötődni fog a történet az eredeti trilógiából a Birodalom visszavághoz és A Jedi visszatérhez, illetve az azután történtekhez.

Alább az első rész hivatalos és alternatív borítója látható:


mcgregor_.jpg

Az Obi-Wan Kenobi sorozat nagyon népszerűnek bizonyult, így természetes, hogy most a rajongók arra kíváncsiak, lesz-e folytatás. Ewan McGregor is megkapta a kérdést egy rendezvényen, és a válasza alapján ő úgy gondolja, jön majd egy második évad.

"Srácok, én totál benne vagyok, meg akarom csinálni. [...] Teljesen őszinte leszek, most még nincs róla terv. De azt gondolom, egészen biztos vagyok benne, hogy csak arról van szó, hogy még várnak vele. De engem még nem kerestek meg."

Emlékezhettek, nyár elején már írtunk róla, hogy állítólag a Lucasfilm szeretné folytatni a szériát. Elvileg azért is hagyták életben Revát (az eredeti tervekkel ellentétben), hogy nyitott legyen a vége.

(Forrás: StarWarsNewsNet)


star-wars-jedi-fallen-order-cal-kestis-4voz.jpg

A Star Wars Celebrationon egy trailert mutattak be nekünk a Jedi: Fallen Order folytatásáról. Noha még meglehetősen keveset tudni a sztoriról, annyi ismeretes, hogy 5 évvel játszódik az előző játék, és összességében 10 évvel A Sithek bosszúja után, és ez esetben is Cal Cestist irányíthatjuk. Az őt megformáló Cameron Monagham a ComingSoon-nak adott interjút nemrég, hogy mit várhatunk a folytatásban a főszereplőről, akinek új kinézetét már megcsodálhattuk egy játékfigurának hála.


ahsoka_book_of_boba_fett.jpeg.jpg

A Chicago Comic and Entertainment Expo nevű rendezvényen a vendégek között volt az Ahsoka Tanót életre keltő Rosario Dawson is, akit természetesen az érkező élőszereplős Star Wars-sorozatáról is kérdeztek.

A színésznő nyilatkozata alapján legalább egy epizódot már összevágtak a szériából, és az Ahsoka karaktert Lucasszal együtt megalkotó Dave Filoni (aki ezen a projekten is dolgozik) nagyon elégedett volt vele, egyenesen "vallásos élménynek" nevezte a kész epizód megtekintését.

De fontosabb dolog, amit a sorozat történetével kapcsolatban elhintett Dawson: amikor szóba került Thrawn főadmirális, a színésznő azt mondta, hogy a birodalmi főtiszt nevének említése "kulcsfontosságú utalás" azzal kapcsolatban, hogy "miről szólhat" az Ahsoka. Ennél többet persze nem mondott, mindenesetre ezzel a nyilatkozatával elég erősen azt sugallta, hogy helyesek azok a rajongói spekulációk, amelyek szerint az új sorozat lényegében a Lázadók nyitva hagyott történetszálát folytatja (noha elvileg önmagában is megálló sztorija lesz a szériának, legalábbis a Sabine Wren bőrébe bújó Natasha Liu Bordizzo így nyilatkozott korábban).


fiona_shaw_.jpg

Az Andor-sorozatban feltűnő új karakterekről előzetesen nem fedtek még fel semmit, egyedül annyi derült ki mostanáig, hogy Stellan Skarsgård egy Luthan Rail nevű lázadó vezért alakít. Viszont aki követi az oldalt, az talán emlékszik rá, hogy a többek között a Harry Potter-filmekből ismert Fiona Shaw még korábban elhintette: ő a címszereplő egyik rokonát játssza. "A sorozat olyan emberekről szól, akiket Andornak hívnak, és én is egy vagyok közülük" – nyilatkozta még tavaly nyáron.

Nos, akkor ezt nem írta jobban körül, most viszont az Empire Magazinban elárulták, hogy a színésznő egy Maarva nevű karaktert alakít, aki Cassian örökbe fogadó anyja (jó eséllyel a széria elején láthatjuk majd, hogyan halnak meg a főhős vér szerinti szülei). A színésznő azt is elárulta, hogy Maarva egy különleges, űrhajó-elemekből épített házban él.

Fiona Shaw


when_does_andor_take_place_1659462330529.jpg

Pár napja kaptunk egy új előzetest az Andorhoz, e mellé pedig érkezett egy felemás hír is: három hetet csúszik a bemutatás dátuma, az eredeti augusztus 31-ei premier szeptember 21-ére tolódik, viszont a beharangozott 2 helyett 3 részt láthatunk egyszerre. Noha az epizódok hosszúságáról még nem szólt fáma, Diego Luna adott egy kis segítséget, hogy mennyi játékidőre számíthatunk. A címszereplő a The View műsor vendége volt, ahol elárulta, hogy az első három epizód nagyjából 2 órás lesz. Ugyan az továbbra is ismeretlen, hogy ez a nagyjából 2 óra hogyan fog elosztódni a részekre, de valószínűleg az epizódok 35-40 percnyi hosszúak lesznek, ami például nem sokkal több, mint egy átlagos epizód A mandalóriból.

Amennyiben szeretnétek olvasással rákészülni a sorozatra a maradék másfél hónapnyi várakozás során, hangolódás gyanánt íme néhány könyvajánló az Andorhoz.


Star_Destroyer_ab6b94bb.jpeg.jpg

A 2014-es tiszta lappal való újrakezdés óta rengeteg korábbi Legendák-elem került át az új kánonba a Disney-érában, hajók, személyek, helyszínek, tárgyak, események elnevezései, stb. Most egy különleges csillagrombolót kanonizált Adam Christopher könyve, a Shadow of the Sith, amely Luke és Lando kalandját meséli el a VI. és a VII. epizód között. A június 28-án megjelent regényben Lando révén olvashatunk említés szintjén egy Errant Venture nevű csillagrombolóról, ami a 90-es évek X-szárnyúk könyvsorozat egyik különleges hozománya volt. A kultikus csillagrombolót az endori csata után a csempész és szerencsejátékos Booster Terrik szerezte meg egy csatában való segédkezés jutalmául, majd vörösre festette és egy mobilizált játékbarlanggá alakította át a gigászi hajót a Legendákban.


sw_zahn_heir_to_the_empire.jpg

Timothy Zahn By Gage Skidmore

Igazi örömhír a Star Wars-irodalom hazai szerelmesei számára: új kiadásban jelenik meg magyarul Timothy Zahn klasszikus regényfolyama, azaz A Birodalom örökösei, a Sötét erők ébredése és Az utolsó parancs című kötetekből álló Thrawn-trilógia.

Ha ennek kapcsán egy rajongótól megkérdezzük, hogyan gazdagította a Star Wars-univerzumot Timothy Zahn, akkor valószínűleg azt a választ kapjuk, hogy a főadmirális karakterével, illetve az eredeti trilógiához írt izgalmas és érdekes folytatással.

A kérdésre egy egészen más, érdekes választ adott a tor.com szerzője, Ryan Britt, aki egy cikkében amellett érvel, hogy Zahn első messzi-messzi galaxisban játszódó regénye, A Birodalom örökösei volt az a mű, ami sci-fit csinált a Star Warsból.


Hirdetés

Fergeteghajto 2

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo