thrawn_allamerdek_sw_media_fekvo.png
sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!


luke_skywalker_the_mandalorian_1608296746.png

A The Mandalorian második évada azzal ért véget, hogy Luke Skywalker elvitte Din Djarintól Grogut, hogy az Erő útján tanítsa, ezzel pedig Mando teljesítette küldetését, ugyanis visszajuttatta a kis zöld lényt a népéhez, ahová tartozik. Most még csak találgathatunk, hogyan fog zajlani Grogu kiképzése, de a 2021-es Comic-Con@Home rendezvényre készült alkotások egyike adhat egy tippet.

 

A Trends International által közzétett képek egyike Russell Walks munkája, ami Grogu és a folytatás trilógiában lévő Jedi-öltözetét viselő Luke tréningjét ábrázolja, ami azt sugallja, hogy Grogu fejlődése során sárga kristályú fénykardot fog készíteni mesterével, olyan színűt, mint Rey a Skywalker kora végén. A második, Joe Corroney általi poszteren pedig Din Djarint láthatjuk a Sötétkarddal és Groguval, valamint a Dark Trooperek, Bo-Katan és Gideon moff se maradhatnak le róla. Talán ez a két plakát azt sejtetheti, hogy a The Mandalorian harmadik évada két szálon fog futni, az egyik Grogura, míg a másik a Sötétkardot viselő Mandóra, és a kettő esetleg összeérnek egy bizonyos ponton.

Grogu Luke Poster

Mando Poster


kenobi_ewan_mcgregor.jpg

Két újabb visszatérő karakter neve merült fel az Obi-Wan Kenobi sorozat kapcsán – a lehetséges spoilerek miatt részletek a folytatásban!


hyperspace_ring.jpg

A filmek előtt 200 évvel játszódó Köztársaság Fénykora projektekben nagy hangsúlyt fektetnek a hiperűrre, amiben az alkotók igyekeznek feltárni, mennyire más volt még az általunk ismert űrutazás. A galaxisban a hiperűrt alkalmazzák a nagy távolságok megtételére, és a köré szőtt technológiák korról korra fejlődtek. A Köztársaság Fénykorából kiderül, hogy még nem értették annyira a tudósok és ezáltal a galaxis a hiperűrutazást, a Peremvidékig nyúló főbb hiperútvonalak épphogy akkorra váltak biztonságossá és járhatóvá, és a Nihileknek nevezett űrvikingek fenyegetése pedig fontossá teszi a fejlődést.

 

Az eredeti trilógiában az egyszemélyes vadászgépek egy bizonyos száma már rendelkezett beépített hiperhajtóművel, az Első Rend korában pedig már a TIE-vadászok alapból így kerültek le a futószalagról (Az utolsó Jedik mellesleg bemutatta a hiperűr veszélyeit a Holdo-manőverrel), ezzel szemben az előzmény trilógiában láthatjuk, hogy a Jedik mobil hiperűrgyűrűk segítségével tudtak csak a hipertérbe ugrani. Daniel José Older (A végső dobás) regénye, a Race to Crashpoint Tower pedig felfedi a hiperűrgyűrű eredetét. A Jedikkel összecsapó Nihilek fejlett hiperűr technológiával rendelkeztek, amivel pontos ugrásokat tudtak végrehajtani a gyűrűkkel, ellenben a Köztársaság őrzőivel. A Jedik a regényben vizsgálat alá veszik a Nihilek találmányát, amit a későbbiekben adoptálnak, és 200 év múlva már ők is alkalmaznak.


nike_sw_vader.png

Noha a Nike nem rendelkezik Star Wars-licence-szel, ez nem akadályozta meg a céget, hogy előrukkoljon egy kollekcióval, amelyet kedvenc filmjeink ihlettek. Az alábbi várhatóan novemberben piacra kerülő edzőcipők a színeikkel Darth Vadert, Boba Fettet és Bosskot idézik:

Nike Sw Vader


macewindu_.jpg

A Sithek bosszúja egyik kulcsjelenete, amikor miután Sidious felfedte Sith természetét Anakin előtt, Mace Windu pár Jedi Tanács-tagot összeverbuválva megkísérlik letartóztatni a főkancellárt, az utoljára talpon maradó Windut pedig Anakin segítségével Palpatine sokkolja Erő-villámokkal és az Erővel kitaszítja az irodaépületből, hogy aztán több emeletet zuhanjon. Amellett, hogy Samuel L. Jackson többször is hivatkozott arra, hogy szívesen visszavenné a jövőben a Jedi-köpenyt, több rajongói elmélet is létezik, hogy Winu túlélhette a vereséget, már az alapján is, ahogy Maul, Boba és Palpatine is kaptak egy új esélyt az élettől, míg mások azon a véleményen vannak, hogy nem kell minden holtat feltámasztani a Star Wars univerzumában.


open_worlds.png

A hivatalos Star Wars-játékok mellett ezúttal íme egy rajongói kezdeményezés: egy modder csapat dolgozik azon, hogy a messzi-messzi galaxist kovácsolja meg a Fallout: New Vegas alapján.

 

A Star Wars Open Worlds névre hallgató projekt a Bethesda 2010-es szerepjátékát használja fel a történetközpontú, nyílt világú Star Wars-játékhoz, amiben tucatnyi bolygót lehet majd felfedezni, köztük ismerősöket is. A gárda célja, hogy a karakterek saját hangokat kapjanak, akiket aztán személyre lehessen szabni, RPG-stílusú skill rendszert is terveznek hozzá egy új craftolási rendszerrel egyetemben, valamint többféle kaszt mutatkozik be, illetve társ karaktereket kaphatunk magunk mellé. Ezen felül a fejvadászatban és a mellékküldetésekben is arathatunk.

 

Egy rövid kedvcsináló is felkerült a YouTube-ra a készítők hála. Reméljük, a játék elkészülését nem fogja gátolni semmi, mint például a több éve leállított KOTOR Apeiron rajongói projekt esetében.


reyskywalker.png

Tavaly évben jelentették be Visions címmel az első Star Wars anime antológia sorozatot, amiről nemrégiben még többet megtudhattunk,ráadásul egy regény is érkezni fog az egyik történet alapján. Az egyik legfőbb információ az animékkel kapcsolatban, hogy az alkotók kreativitási szabadságának kiteljesítése érdekében nem fogják a kánon részét képezni.


kenobi_mcgregor.png

A napokban több híresztelés is felröppent Obi-Wan saját sorozatának szereplőiről – lehetséges spoilerek a folytatásban!


my_enemy.png

A napokban debütált a My Enemy (azaz "Az ellenségem") című nagyszerű rajongói rövidfilm, amely a Star Wars-mozifilmekben statisztaszerepet betöltő közkatonákat állítja a középpontba: a galaktikus polgárháború két résztvevőjének fejébe "néz bele". A története szerint egy csata két túlélőjeként egy lázadó és egy rohamosztagos ahelyett, hogy megölni próbálnák egymást, elkezdenek beszélgetni arról, hogy ki miért harcol, miért támogatja azt az oldalt, amelyhez hűséges. (A filmhez magyar felirat sajnos nincs, angolt viszont be lehet állítani.)