a_jedik_fenye_730x162.png
sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!


rise_of_skywalker_knights_of_the_old_republic_force_unleashed_darth_revan.jpg

Az ikonikus és a közönség egyik kedvence, a Star Wars: Knights of the Old Republic című játék remake-jéről az utóbbi időben lehetett párszor hallani. Idén januárban Jason Schreier a Bloombergtől belengette, hogy egy KOTOR-remake van készülőben, és hogy a rajongók "sosem fognak rájönni" a játék fejlesztése mögött álló cég nevére. Pár héttel később Schreier válaszolt arra a spekulációra, hogy az Aspyr Media dolgozik a remake-en, mire ennyit jegyzett meg: "Hmm!"


the_mandalorian_season_2_1280x720.jpg

Bár van nem egy új faj is a Tha Mandalorianben, természetesen a klasszikus trilógia teremtményei közül is többen tiszteletüket tették már eddig is, és ez várhatóan a jövőben is így lesz. Egy friss pletyka szerint a harmadik évadban egy vagy több vuki is feltűnik majd. A hírt megszellőztető Bespin Bulletin azt írta, az nem világos, hogy valamely ismerős karakter fog feltűnni, vagy hogy csak a fajhoz tartozó új szereplőről lesz szó.

A The Direct emellett az élőszereplős sorozat első spinoffjáról, a The Book of Boba Fettről is szolgált pletykákkal. Ezek szerint állítólag a szériák elég szeorosan fognak kapcsolódni, ugyanis nagy lesz köztük az "átjárás": a Temeura Morrison főszereplésével készülő sorozatban is feltűnik majd Migs Mayfeld, Cobb Vanth és maga Din Djarin is. Egyébként úgy tudni, a Boba Fett-spinoff forgatása mostanra már véget is ért (vagy legalábbis kevés van hátra belőle).


David_Prowse.jpg

Tavaly novemberben hunyt el Darth Vader egyik legismertebb testi megformálója, David Prowse. A testépítő színész 85 évesen tért örök nyugovóra, miután körül-belül 10 évig Alzheimer-kórban szenvedett. Élete során sokféle filmes emléktárgyat gyűjtött, amiket barátja és asszisztense, Julian Owen 2 hónapnyi szortírozás után állított össze Prowse londoni otthonában.


kenobi_mcgregor.png

Javában dolgoznak az Obi-Wan Kenobi sorozaton, ezt a pár hete titokban készült felvételek is bizonyítják, amiben a tatuini utcák díszleteit járják körbe, ami valószínűleg Mos Eisley lesz. A lesivideó után egy lesifotó került fel az internetre ezúttal: Noah Outlaw, a Kessel Run Transmissions munkatársa egy twitter-bejegyzésben egy kultikus Star Wars-helyszínnek tűnő felépítmény fotóját tette közzé. A díszlet nagyon hasonlít a Lars-birtok kunyhójára, ami logikus is, hiszen Joel Edgerton és Bonnie Piesse visszatérésével Owen és Beru is tiszteletét fogja tenni a szériában. Az Obi-Wan Kenobi sorozat remélhetőleg többet be fog majd mutatni a remete Ben és Luke Skywalker nevelőszülei kapcsolatából, illetve a Hayden Christensen által megformált Anakin Skywalker fia is potenciálisan feltűnhet ezzel együtt.


detours_.jpg

Emlékeztek meg a Star Wars:Detours-ra? Nos, akinek egy kis memóriafrissítésre volna szüksége (vagy esetleg most hall róla először): egy humoros (nem-kánon) animációs sorozatról van szó, amelyet már több mint egy évtizede harangoztak be, de azóta sem került képernyőre. Íme egy kis ízelítő:


Még 2009-ben fedte fel a Star Wars atyja, George Lucas, hogy új animációs sorozat van készülőben. 2010 április 5-én a StarWars.Com hivatalosan is bejelentette, hogy a sorozatot a Lucasfilm Animation készíti és hogy vígjáték lesz, aztán 2010 augusztusában a Celebration V-ön elárulták, hogy már több írót felbéreltek a sorozatra. A Robot Chicken készítői, Seth Green és Matthew Senreich kreatívan részt vettek a gyártásban. A sorozat készítése és bemutatása viszont egyre csak húzódott, míg végül bejelentették, hogy 2013-ban fog debütálni.

Közben azonban a Lucasfilmet felvásárolta a Disney, és 2013 március 11-én bejelentették, hogy a készülő a VII. rész miatt eltolják a Star Wars: Detours bemutatóját is. Az akkori nyilatkozatok szerint: "nem lenne időszerű egy vicces animációs sorozat kiadása a VII. rész előtt". A projekt körül azóta csend volt, bár pár éve felmerült, hogy végül képernyőre kerülhet, ugyanis 2018-ban a Disney megújította a sorozat védjegyét.

Most egyes értesülések szerint elérkezett az idő, és a stúdió végre közzéteszi a sorozatot: a Disney+ streamingszolgáltatás kínálatából lesz elérhető. Ráadásul úgy tudni, hogy időközben újabb epizódok is készültek (a bemutató elhalasztásakor 39 befejezett részről számoltak be, most sajtóértesülések szerint már 52 készült el - bár ez még mindig nem az összes, amit terveztek, ugyanis Green még korábban azt nyilatkozta, hogy 62 epizódhoz készült forgatókönyv).

Úgy tűnik tehát, hogy a Clone Wars felélesztése után egy másik régi projektbe is életet lehelnek. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs a témában, ez állítólag május 4-én, a Star Wars Napon várható (és akkor talán már elérhetővé is válhat 1-2 epizód a szériából).

(Forrás: StarWarsNews)


skywalker-kora-vegso-elozetes.png

A Skywalker kora története és koncepciója több változáson is átesett a készítés alatt. Colin Treworrow forgatókönyvírói munkájának elvetése után a J. J. Abrams által rendezett végleges film egészen máshogy festett, mint ahogy a kezdeti elképzelések mutatták. A Saga záróepizódjából, mint a többi filmből is, több jelenet is kimaradt, például Kylo Ren és az elfogott Csubakka közti jelenet, amit le is forgattak, de egy Ren és Rey közti tatuini összecsapás koncepciója se ment át a rostán.

 

Most egy újabb elvetett darabka merült fel. Phil Saunders művész az ArtStation fiókján felfedett egy koncepciós rajzot a Skywalker korához, és Saunders a képaláírásban fel is vázolja, hogy mik voltak a tervek ezzel. A forgatókönyv korai szakaszában Rey felkereste a Millenium Falcon eredeti tervezőjét egy szerszám alkatrész megtalálásának reményében, amivel megállíthatnák az Első Rend armadáját. A szerep eljátszására a most 86 éves Judi Dench (Szerelmes Shakeshpeare, 007 - Skyfall, Aranyszem, Egy botrány részletei) szerepelt a kívánságlistán. Rey egy másik sivatagbolygón talált volna rá, otthona pedig egy látványos plató tetejébe faragva állt.

Phil Saunders Trx 180312 0000 Shipbuilderslivingspace V2 Phsa

 

Nos, ez az elképzelés egy egészen más történetbe illett volna bele, mint amilyen a IX. rész lett. Annyi talán megállapítható, hogy ebből a sivatagbolygóból lehetett később a Pasaana, ahol hőseink Landóval futnak össze, illetve a keresett tárgy a későbbi Sith útkeresőt helyettesítette volna. Az Art of The Rise of Skywalker művészkönyv szerint a hajóépítő karaktere Rey múltjának részese volt a Jakkuról, és menedéket nyújtott volna hőseinknek. A történet eredeti verziójában Poe-t fűszercsempészek rabolják el és Kylo Ren végül megtalálta, majd megölte volna Dench karakterét, ami egy párbajba torkollott Rey és a legfőbb vezér között. Néhány rajz úgy festi le az összecsapást, hogy az a diádon keresztül zajlott le, ami végül a Kijimin történt meg a Skywalker korában, de elképzelhető az is, hogy a tatuini párbaj esett volna meg.


Bad_Batch_poster2.png

Május 4-én startol egy 70 perces pilot epizóddal A klónok háborúja spin-off sorozata, a The Bad Batch a Disney+ streaming szolgáltatón. Több visszatérő karakterrel fog operálni a széria, például a The Mandalorianban debütált Fennec Shand, Rex százados, vagy éppen Saw Gerrera. Az már régóta ismert továbbá, hogy a Birodalom részéről Tarkin tiszteletét teszi a sorozatban, aki aggodalmát fejezi ki a klón egységgel kapcsolatban, és elrendeli eliminálásukat.

 

Egy most publikált hivatalos plakát pedig azt sugallja, hogy a Galaktikus Birodalom első embere, Palpatine császár is részese lesz a történetnek. Ez pedig azt is jelentheti, hogy maga Darth Vader, Sidious vérebe is feltűnik majd, talán 1-2 inkvizítorral az oldalán. Vagy éppen a klón egységek sorsáról és a rohamosztagosok felemelkedésének hátteréről is kézzel fogható háttérinformációkat kapunk.

Bad Batch Poster


star_wars_cassian_andor_disney_tony_gilroy_02_c4nr.jpg

A Zsivány Egyes-előzménysorozat, az Andor forgatásáról már korábban is szivárogtak ki képek, azokon azonban nem láthattunk különösebben érdekes, spekulációra okot adó dolgot. Ezzel szemben a legújabb forgatási fotókon feltűnik egy jól ismert, jellegzetes birodalmi egyenruha, ami már okot ad a találgatásra. (A képek a folytatásban!)


rebelroguecover.jpg

Vége felé közeledik a Marvel Star Wars képregény sorozata, időben legalábbis már majdnem a Hothnál vagyunk, messze a Yavintól, a Lázadók és zsiványok címmel megjelent képregénykötet pedig folytatja a Halálcsillag megsemmisülése után felvett történetszálat.


Hirdetés

A Jedik Fenye 320x1358

Hirdetés

Bukott Rend 01 320x1358