kiarusitas_1_.jpg
rogue_one_rebel_helmet.jpg

A Zsivány Egyes népszerűségét tekintve nem meglepő, hogy készítettek egy ahhoz kapcsolódó sorozatot. Mivel a filmben a főszereplők mind meghaltak, a hősök bármelyikét csak előzménysorozatban lehetett visszahozni, így született meg az Andor. Most a Zsivány Egyes egyik írója, Gary Whitta elárulta, hogy forgatókönyvíró-társával, Chris Weitz-cel ők egy másfajta szériát szerettek volna csinálni: az ő ötletük egy olyan sorozat volt, amelyben egy csapat lázadó a Birodalom bukása után eltűnt háborús bűnösökre vadászik.

Ahogy az Andor is a valós történelmi eseményekből merített, úgy ennek az ötletnek is megvan az előképe a történelmünkben, méghozzá a nácik felkutatása a második világháború után. A forgatókönyvíró úgy fogalmazott, hogy szerinte egy ilyen sorozat jól kiegészítette volna a Zsivány Egyest. Ki tudja, talán egyszer még előveszik az ötletet.

Gary Whitta Gareth Edwards Star Wars

Gary Whitta (jobbra) a Zsivány Egyes rendezőjével, Gareth Edwards-szal.


lego_star_wars_holidays.png

Lassan az év végéhez közeledünk, és szokás szerint az ünnepekre való készülődéshez idén se maradunk humoros LEGO-történetek híján. Ezúttal három rövidfilmet tekinthetnek meg kicsik és nagyok. Az elsőben Din Djarin és Grogu pattannak a Mikulás szerepébe, hogy megajándékozzák a galaxis lakóit. A másodikban C-3PO és R2-D2 próbálnak eljutni barátaikhoz az ünnepi lakoma alkalmából. Valamint az utolsóban az inkvizítorok egy értékes ajándékkal szeretnék meglepni mesterüket, Darth Vadert.


andor_new_.jpg

Tony Gilroy, az Andor showrunnere egy friss interjúban elárult néhány dolgot a folytatásról. A legfontosabb infó, amit megosztott, hogy nem ott veszik fel a fonalat közvetlenül, ahol az első évad véget ért: lesz egy nagyobb időugrás, egészen pontosabb egy évvel későbbi eseményekkel kezdődik majd a második évad.

Ezzel kapcsolatban viszont azt is elmondta, hogy az első évadban megismert szereplők közül, akik az első évad során nem haltak meg, azok közül senki nem fog meghalni ebben az egy éves időintervallumban, így bárki visszatérhet lényegében.

Végül megerősítette, hogy az Alan Tudyk által megszóltaltatott K-2SO, Cassian későbbi droid társa is érkezik majd az új évadban, mint fogalmazott, az egyik feladatuk az ő bemutatása lesz (ezzel kapcsolatban nagy kérdőjel, hogy a főhős és a robot találkozásáról szóló képregényt akarják-e feldolgozni, vagy teljesen új sztorit kapunk).


andor_character_droid_.jpg

Íme két újabb karakterposzter a héten befejeződött sorozathoz: az egyiken a Zsivány Egyesből ismert Kétcsöves Benthic (Aidan Cook), a másikon a szériában debütáló új droid, B2-EMO (Dave Chapman) látható.

Andor Character Twot


sw_squadrons_banner.jpg

Hamarosan egy nagyszabású akció keretében díjmentesen beszerezhető lesz az egyik legfrissebb Star Wars-játék, a Squadrons! Csütörtöktől, azaz november 24-étől egy hétig azonban erre nem kell 14 ezer forintot áldoznotok, ha az Epic Games Store-nál keresitek. A 2020-ban kiadott játékban birodalmi, illetve új köztársasági pilóták bőrébe bújva semmisíthetjük meg az ellenséges vadászgépeket, hadihajókat, létesítményeket az endori csata utáni időkben. A VR-támogatással is ellátott Squadronsnál lehetőség van multiplayer módra is.


Syril.jpg

Mint a többi Star Wars-produkciónál, a készítők az Andornál is nagy hangsúlyt fektettek a látványra és arra, hogy minél élethűbbé varázsolják a különböző közegeket. Tony Gilroy erre különösen figyelt, mivel ő nem alkalmazta A mandalórinál bevezetett Volume technológiát, és helyette a valódi helyszíneket és ténylegesen megépített díszleteket részesítette előnyben. A showrunner segítségére volt egy olyan szakember a kellékek terén, aki az összes Star Wars-filmben kivette a részét Az ébredő Erő óta. Ő pedig nem más, mint Martyn Doust, aki így az évadzáró előtt kiemelt néhány fontosabb kelléket az Andorból.


book_of_bobafett.jpg

Újabb elismerést kapott A Mandalóri spinoff-sorozata, a Boba Fett könyve: ezúttal a HPA (Hollywood Professional Association, azaz "Hollywoodi Szakmai Szövetség") díjazta a szériát, amelynek a kiemelkedő vizuális effektekért járó díjat ítélték oda.

Nem ez volt az első díj, amelynek az effektekért felelős Richard Bluff, Abbigail Keller, Paul Kavanagh, Peter Demarest, illetve az Industrial Light & Magic (ILM) örülhet, hiszen korábban ebben a kategóriában Emmy-t is nyertek már.marvel_star_wars_jabbas_palace_.jpg

A Jedi visszatér 2023-ban lesz negyven éves, és a bemutató évfordulója alkalmából a Marvel több, az eredeti Star Wars-trilógia harmadik részéhez kapcsolódó egykötetes képregény kiadását tervezi. A sort a Star Wars: Jabba’s Palace ("Jabba palotája") fogja indítani februárban, amelyet Marc Guggenheim (Han Solo & Chewbacca) írt. Rövid szinopszisa szerint a palotában valaki a Hutt ellen kezd szervezkedni. A képregény borítóját is felfedték már (alternatív borítókat is bemutattak, ezek itt nézhetők meg).

Cover


andor_concept_1_.jpg

Az Andor hivatalos Twitter-oldalán megosztották a sorozat főbb karaktereihez készült koncepciórajzokat:

Andor Concept 1


andor_aldhani.jpg

Az Andor első évadából két történetszál egy pénzrablós és egy börtönsztorinak adott helyet, ami műfajilag is színesítette a sorozatot. Az Andor showrunnere, Tony Gilroy legutóbb a Rolling Stone magazinnak adott egy interjút, amiben a pénzrablós sztoriszálról és annak írói hátteréről osztott meg néhány érdekességet.


Hirdetés

Fergeteghajto 2

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo