banner1.png
sw-logo.png

Az utóbbi időben már jó néhány Star Wars-filmről és sorozatról hírt kaptunk, egyre nehezebb számon tartani az újabb projekteket. Most egy cikkbe összeszedtük, milyen filmeket és sorozatokat jelentettek be, és mit rebesgetnek. Részletek a folytatásban!


thrawn_ascendancy_chaos_rising_tall_9364.jpg

Sorra jönnek a szemelvények a közelgő kötetekből, a Dark Legends után Timothy Zahn újabb munkájába olvashatunk bele, ami a Thrawn Ascendancy: Chaos Rising címet viseli. A Thrawn fiatalabb korára, a Chiss Fennhatóságnál töltött éveire összpontosító, szeptember 1-jén megjelenő könyv szinopszisát már korábban megismerhettük, ami szerint nagy veszély leselkedik a kék bőrű idegenekre, ugyanis egy ismeretlen ellenség alattomos csapást mér a Csillára, a chissek otthonára.


legends_hero.jpg

E hónapban, július 28-án jelenik meg Amerikában a Dark Legends ifjúsági könyv a maga 6 rémtörténetével és 224 oldalával. Korábban már lerántották 3 történet témájáról a leplet, ezúttal még egy sztori történetéről kapunk némi információt egy borítóval és egy rövid részlettel a fejezetből, ami nem más, mint egy kislány szemszögéből írt Drakula-szerű történet a Főinkvizítorral, aki egy árvaházat szemelt ki magának a Gaaten bolygón, hogy elrabolja az Erő-érzékeny gyermekeket.

Legends 1 0


art_of_mandalorian_tall_0990.jpg

A nagy sikert aratott The Mandalorian élőszereplős sorozat is megkapja a maga kapcsolódó műveit könyvek és képregények formájában minden korosztály számára. A starwars.com bejelentette, hogy idén őszi kezdettel, egészen jövő év tavaszáig jelentetik meg a kiadványokat, és a The Art of The Mandalorian (Season One) művészkönyv már meg is kapta a maga borítóját Doug Chiang munkája hála, aki az előszót is írta hozzá.


heir_ot_the_empire_fan.jpg

Tovább folytatódik a Thrawn-trilógia első részének rajongói feldolgozása Damien Valentine és csapata által. A regény ötödik és hatodik fejezete hőseinkre fókuszál, amiben Han jelentést tesz a sikertelen küldetéséről az Új Köztársaság tanácsában és az akadékoskodó bothan Borsk Fey'lya sem hagyja ezt szó nélkül. Leiáék a Bimmisaari világára utaznak egy diplomáciai küldetés céljából, ám hamarosan kiderül, hogy jó nagy csapdába sétálnak... Az első négy fejezet itt és itt elérhető.doctor_aphra_audio_tall.jpg

Pár hónapos hír, hogy hangoskönyv készül az új kánonos Star Wars képregények egyik közönségkedvenc karakteréről, Doktor Aphráról Sarah Kuhn munkásságában, ami július 21-étől lesz elérhető. A korábbi hírben nem esett szó a közreműködő veterán és feltörekvő szinkronszínészek gárdájáról, most azonban megvan a szereposztás egy meglepetéssel megfejelve: a lista szerint Maz Kanata is feltűnik, akivel eddig még nem volt kalandja az opportunista régésznővel.

 

A legnagyobb nevek közülük Marc Thompson, aki több tucat Star Wars-hangoskönyvhöz asszisztált már, Catherine Taber, aki A klónok háborúja animációs sorozatban volt Padmé hangja, valamint Leia Organának is kölcsönözte már orgánumát sok projektnél, Euan Morton a The Old Republic MMORPG-hez is szinkronizált, Sean Kenin, aki a Dooku: Az elveszett Jedi hangoskönyvben Sifo-Dyast szólaltatta meg.

 

 • Emily Woo Zeller - Doktor Aphra
 • Jonathan Davis - Boba Fett
 • Sean Patrick Hopkins - Luke Skywalker
 • Sean Kenin - Tripla-Zéró
 • Nicole Lewis - Sana Starros
 • Carol Monda - Maz Kanata
 • Euan Morton - Az Uralkodó
 • Catherine Taber - Leia Organa
 • Marc Thompson - Darth Vader

 

Forrás: Penguin Random House


high-republic-pic-.png

Bár 2021 januárjára tolták A Köztársaság Fénykora projekt debütálását, most a legelső könyv, a Charles Soule (Poe Dameron, Obi-Wan & Anakin, Lando, Darth Vader - A Sith sötét nagyura) által jegyzett Star Wars: The High Republic - Light of the Jedi legelső fejezetét elolvashatjuk az IGN-en, amiből pár információt kapunk, nagyjából milyen helyzet uralkodik a galaxisban ebben az érában.


Figyelem, a folytatásban spoilerek vannak!


last_padawan.png

2016-ban debütált a Rebels Pictures The Last Padawan ("Az utolsó padavan") című rövidfilmje, amely négy évvel a Birodalom kikiáltása után játszódik, és egy bujkáló Jediről szól. A fanprojekt most folytatódik, a második része már előzetest is kapott! (Aki esetleg lemaradt volna az első epizódról, alább azt a részt is megnézheti 08 ).

A The Last Padawan 2 november 27-én érkezik.

the_clone_wars_returns_final_season_tall_A.jpg

Év elején már beszámoltunk róla, hogy egyes híresztelések szerint a Lucasfilm Animation tervez egy Lázadókat folytató sorozatot, de egy újabb pletyka szerint nem ez az egyetlen érkező animációs projekt: a Kessel Run Transmissions értesülései szerint egy A klónok háborújához kapcsolódó spinoff széria is készülőben. A sorozat állításuk szerint a nemrég debütáló hetedik évadból megismert különc klóncsapatra, a 99-es Egységre, azaz a Bad Batch-re fog fókuszálni, és a Mandalore ostroma-sztoriszál után (azaz gyakorlatilag az egész sorozat, a klónháborúk történési után) fog játszódni.

Clone Force 99 Plus Echo
Forrás: StarWarsUnderworld


Star_Wars_Luke_Skywalker.jpg

Bár a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill kinyilvánította, örökre megválik fő karakterétől, de ő mindig is híres volt abban, hogy különböző kisebb szerepeket elvállalt a messzi-messzi galaxisban, például volt már Darth Bane hangja A klónok háborújában, Az utolsó Jedikben Dobbu Scay, a Skywalker korában Boolio. A Disney Gallery The Mandalorian című sorozat első évadára fókuszáló dokusorozatának utolsó részében felfedték, hogy Hamillnek is volt egy apró jelenete, ugyancsak hang formájában: az első évad ötödik részében, ahol a Tatuinon járunk, feltűnik egy csapos droid a kantinban, aki nem más, mint EV-9D9, az a kegyetlen droid, aki Jabba palotájában tett szolgálatot. (Apró érdekesség, hogy A Jedi visszatérben feltűnő droidot a film rendezője, Richard Marquand szólaltatta meg.)

 

És ha már robotoknál és Luke Skywalkernél tartunk, egy másik ismerős droid is tiszteletét tette ugyanebben a jelenetben: R5-D4, akit Luke és Owen bácsi akart megvenni, ám önfeláldozóan meghibásodott és helyette R2-D2-t vették meg. Személyesen Dave Filoni utasította a stábot, hogy kenjék be jó sok olajjal és zsírfolttal, hogy kihangsúlyozzák a motivátoros dolgot.

 

Megemlítés szintjén még elhangzottak apró és érdekes információk a sorozat készítésével kapcsolatban: Kuiil nem beszélt angolul az eredeti tervek szerint, helyette felirattal oldották meg volna, hogy megértsük mondandóját. Jon Favreau felfedte, hogy George Lucas nem volt elragadtatva attól, hogy átemelnek egyes elemeket az 1978-as Holiday Specialból, például a mandalori hosszú sugárvetőjét. Dave Filoni elhintette, hogy az általa felkért rajongói 501-eseknek először fogalmuk sem volt arról, hogy egy sorozatban működtek közre, ehelyett azt hitték, hogy egy közönségtalálkozóra hívták el őket. És végül, de nem utolsó sorban a sorozat 6. részében feltűnő X-szárnyús jelenetekhez a Galaxy' Edge élményparkból kölcsönözték a gépet, amiben némi átalakítás után a sorozat három rendezője (Dave Filoni, Deborah Chow és Rick Famuyiwa) pilótáskodhatott.

 

Forrás: thedirect.com


Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 6
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57