Lehetséges, hogy Cad Bane sorsa még nem dőlt el

cad_bane_poster.png

A klónok háborúja animációs sorozatban debütált duros fejvadász, Cad Bane hosszú 9 évnyi szünet után tűnt fel A rossz osztag szériában, majd később élőszereplős formában is megelevenedett a Boba Fett könyvében. Ott a címszereplővel folytatott le egy pisztolypárbajt, és végül Bane húzta a rövidebbet. Ugyanakkor az eset után a fejvadász páncélján elkezdett villogni egy vörös lámpa, amivel kapcsolatosan joggal merül fel a kérdés, hogy a leszámolás valóban végzetes volt-e az amúgy is agyafúrt durosra nézve.

A DK könyvkiadó által április 25-én megjelentetett Star Wars Timelines enciklopédia - ami a Star Wars univerzum kulcsmomentumait, idővonalát mutatja be részletesen különböző grafikonokkal, leírásokkal és képi illusztrációkkal - is óvatosan fogalmazza meg az összecsapás kiementelét

A Tatuin perzselő ikernapjai alatt Bane visszatér, hogy szemtől szemben megküzdjön Boba Fett-tel. Fett páncélja megvédi őt a Bane által leadott lövésektől, viszont úgy tűnik, a duros van előnyben. Azonban a felségterületének védelme érdekében Boba a taszken törzsi fegyverét, a gaffi botot beledöfi Bane mellkasába, amitől a pyke-ok által felbérelt bérgyilkos harcképtelenné válik.

A "harcképtelenné válik" kifejezés tehát arra utal, hogy Bane túlélhette az összecsapást, mivel nem mondja ki kerek perec, hogy meghalt. Bár ezek a kánon szempontjából kisebb súlycsoportba tartozó kaidványok inkább tájékoztató jellegűek, és már volt is példa rá, hogy az alkotók nem vették figyelembe a bennük leírtakat, abból a szempontból logikus lehet, hogy Jon Favreauék direkt hagyták életben a szereplőt a népszerűsége miatt, és ezért nem írták le egyértelműen Bane halálát a könyvben.

 

Ha a könyvnek hinni lehet, úgy tűnik találkozunk még élőszereplős formában a könyörtelen kék bőrűvel. Ennek idejét nem tudjuk, de a közeljövőben, szeptember végén megjelenik a Dark Horse által a Hyperspace Stories képregény-sorozat kilencedik száma, amiben a Sötét tanítvány regény egyik főhőse, Quinlan Vos és Cad Bane fognak összecsapni.

Darth Plagueis Maul Fekvo

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo