A Jedi Tanácsról szóló könyv érkezik jövőre

the_living_force_coverb.jpg

Nagyjából 10 év után ismét Star Wars-regénnyel rukkol elő a népszerű Kenobi című kötetet is jegyző John Jackson Miller. Az író ezúttal az előzményfilmek korába csöppen bele, pontosabban 1 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik a Jedi Tanácsra fókuszáló könyv, minek címe a The Living Force lesz, azaz szabad fordításban Az élő Erő, számol be erről az io9.

A könyvben Qui-Gon Jinn és padawanja, Obi-Wan Kenobi arra próbálják rábeszélni a Jedi Tanácsot, hogy koncentráljanak a coruscanti székhelyükön túlra is, amikor egy a Köztársaság aranykorából fennmaradt Jedi előörsöt készülnek kivonni a forgalomból a Kwenn bolygón. Miután Qui-Gon nyomást gyakorol a Rendre, hogy hagyjon fel a befelé fordulással, a Tanács összes tagja - Mace Windu, Yoda, Yaddle, Depa Billaba, Oppo Rancisis, Even Piell, Yarael Poof, Plo Koon, Eeth Koth, Saesee Tiin, Ki-Adi-Mundi és Adi Gallia - a Kwennre utazik, hogy segítsenek a bolygón és emlékeztessék a galaxis népet, hogy a Jedik továbbra is jelen vannak, mint a béke őrei.

 

A Jedik érkezése ugyanakkor nem mindenki számára örömteli. Amikor a Jedi Tanács elhagyja a Coruscantot, a hadakozó kalózcsoportok uralkodásuk fenntartása érdekében összefognak, és megragadják az alkalmat, hogy ártatlan életeket sem kímélve egy csapásra eltöröljék a Jedi vezérkart.

 

John Jackson Miller egyik leghíresebb regényén, a Kenobin túl a Régi Köztársaság korában játszódó szerzeményekkel is gazdagította a Legendák univerzumot, ilyen volt például az egy miriali Jedit a középpontba állító Kóbor lovag, illetve a hajótörött Sithekről szóló Az elveszett Sith törzs. A kánonban a Lázadók animációs sorozat előzményregényével, az Új hajnallal tért vissza Hera Syndulla és Kanan Jarrus főszereplésével, majd megjelent két rövid története a Bizonyos szemszögből novelláskötetekben, és 10 év elteltével ismét egy komolyabb regénnyel jelentkezik a The Living Force-szal.

 

A The Living Force kapcsán a szerző elárulta, hogy sok Star Wars-regénye szólt arról, mit jelent egy Jedinek egyedül lenni, elvágva a Rendtől. A Rendet kritizáló gondolatok közepette Miller elkezdett szimpatizálni Qui-Gonnal, aki úgy érezte, hogy elvesztették a kapcsolatot. Így amikor megkeresték, hogy dolgozzon ki egy történetet a Jedi Tanácsról a Baljós árnyakat megelőző évben, már tudta, mi lesz a koncepció. A történetben néhány tanácstag megkísérel a jövőbe látni, míg mások az egyre korruptabb Köztársaság bürokratikus követelményei alatt vergődnek, és Qui-Gon felszólítja őket, lépjenek ki a tanácsteremből és fedezzék fel újra, hogy milyen Jedinek kellene lenniük. A 12 tanácstag közül sokaknál először merülünk bele egy mélyebb kalandba, miközben betekintést nyerhetünk a galaxis olyan oldalába, ami a coruscanti templomból nem látható. Azt is megtudjuk, milyen élni közvetlen a prequel éra előtt, akár civilként, akár a születőben lévő köztársasági hadsereg tagjaként, vagy akár az alvilágban.

Maga a Kwenn bolygó egyébként nem ismeretlen a Star Wars-irodalom történetében, többek között a Régi Köztársaság korában játszódó zombis horror-regény, a Halálvilág egyik helyszíne, ami a Középső Gyűrűben keringett a hutt felségűr részeként, és Miller regénye fogja átemelni a kánonba a planétát.

 

A The Living Force 2024. április 9-én jelenik meg Amerikában, a borítóját már felfedték:

The Living Force Cover
Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo