darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Az Ótudomány Tanácsa (Legendák)

Council of First Knowledge
Általános adatok
Vezető(k):
 • Ótudomány Tanácsának Gondnoka
  • Restelly Quist
  • Astar Vilbum
Tagok:
 • Obba
 • Even Piel
 • T'un (feltehetőleg)
Főhadiszállás: Ótudományi Tanácsterem, Ótudomány Tornya
Helyszínek:
 • Coruscanti Jedi Templom
 • Tythoni Jedi Templom
Megszüntetve: YE 19
Kronológiai és politikai adatok
Korszak: A Birodalom felemelkedésének korszaka
Besorolás: Jedi Rend

Legendák

Mi a Jedik tudásának és bölcsességének őrzői vagyunk. Mi gondozzuk és működtetjük a Nagy Könyvtárat, mi kutatjuk fel az ősi írásokat és holokronokat, amelyek segítségével tovább gyarapíthatjuk az Erő világos oldalára vonatkozó tudásunkat. De nem csupán fenntartók vagyunk, hanem őrzők is.
- Obba mester kifejti az Ótudomány Tanácsának a kötelességét. 

Az Ótudomány Tanácsa volt a Jedi Rend négy Jedi Tanácsának egyike, ami a Galaktikus Köztársaság uralkodása idején működött. Az Ótudomány Tanácsa a Tanácsteremben gyűlt össze a Jedi Templom északnyugati tornyának legfelső szintjén a Coruscanton. 

Áttekintés


Az Ótudomány Tanácsa 5 mesterből állt, akiket a Jedi akadémia felügyeletére és a tudomány gyarapítására és annak a Templomi Archívumban való tárolására választottak ki. Ráadásul a Tanács személyesen vállalta a bármely formában lévő Sith tanok és a Sith műtárgyak felszámolásának felelősségét galaxis-szerte. A köríves Tanácsteremben találkoztak a Jedi Templomban, a Tanács tagjait az összes tag szavazása után nevezték ki. Egy állandó tag élete végéig vagy lemondásáig volt tag, akit az Ótudomány Gondnokának neveztek a toronyban lévő Holokron Terem személyes felügyeletének védelme miatt. A másik négy mester kivált, miután letelt az öt éves szolgálati idejük. A Tanácstagok gyakran voltak tagjai más Tanácsnak is egyszerre, vagy visszavonultak a Főtanácsból és visszaadták tagságukat.

 

Az akadémia fenntartása kézről kéz a kézben járt a tudástárak megvédésével a Templomban; ha a tudomány bázisa nem emelkedett folyamatosan, az akadémia nem tudott fejlődni és működni. A Könyvtárosok Gyülekezetének közvetlen felügyeletével az Archívumot egy Főkönyvtáros elnökölte, aki néha a Tanácsban is helyet kapott. A Tanács tagjai beléphettek az Archívumban található Holokron Kincstárba, egy szigorúan őrzött teremegyüttesbe, ami védte az ősi holokronokat és a titkaikat. Míg a Jedi-növendékek iskoláztatásával foglalkozott, a Tanács nem volt hozzáférhetetlen az idősebb Jedik számára, akiknek egy másik szemszögre volt szükségük egy dilemmánál. A Tanácstól kérhettek segítséget olyan bajos témáknál, ahol olyan egyének elemzése volt szükséges, akik számos küldetést és problémát tapasztaltak már meg az életük során; a Tanács tagjai gyakran hosszú életű fajból valóak voltak, bár ez nem jelentett követelményt.

 

Az Új Sith Háborúkat követően a Tanács felajánlotta magát és az árnyék ügynökeit a Sith tárgyak megtalálására. A sok illegális anyag birtoklására való tekintettel, a Tanács ügynökeit kiküldték, hogy gyakorlatilag felszámolják az összes Sith maradványt. Felelősek voltak Darth Andeddu majdnem kitörlésére a Köztársaságban található összes szövegből. A Tanácsot szolgáló ügynökök elsődlegesen az Ótudomány Tornyában dolgoztak, utánanézve a holokronoknak és specializálódott termek igénybevételével keresték a sötét oldali aktivitásokat. Azokban az években, amikor ez az aktivitás sűrűsödött, a Tanácsnak dolgoztak olyan lovagok, mint Medd Tandar, Ma'ya, Pendo, Winnoa és Set Harth. Mielőtt a sötét oldalra áttért volna, Harth számos leletet ellopott, amiket a Rend küldött neki, hogy hozza helyre azokat, de elrejtette azokat a Nal Huttán lévő birtokán. A Köztársaság Aranykorának hanyatlása alatt sikeresen felszámolta az E9D8 Lázadást.

 

A Tanács legkorábbi ismert tagjaik között ott volt az ithori Obba és az ember Restelly Quist, az utóbbi Gondnok és Főkönyvtáros is volt egyszerre. Évszázadokkal később az erős és sebhelyes lannik, Even Piell mester visszavonult a kötelességei alól a Főtanácsból és az Ótudomány Tanácsának székét választotta a Klónháborúk alatt. Bár nem tudni teljesen, hogy T'un tanácsmester tag volt-e, a Feljegyzések Kurátoraként betöltött pozíciója azt sugallja, hogy tagja volt az Ótudomány Tanácsának.

 

Az Ótudomány Tanácsa majdnem folyamatosan működött a Rend történelme alatt, éppen a Klónháborúk végéig, amikor a Köztársaság felbomlott és Galaktikus Birodalommá alakult át. Mivel egy Sith Sötét Nagyúr vezette a Köztársaság Nagy Hadseregét, a Tanács védtelen maradt, amikor Palpatine főkancellár kiadta a 66-os parancsot és elindította a Nagy Jedi Tisztogatást. A Jedi Templom eleste után a Tanács tagjait levadászták és megölték, vagy önként vállalt száműzetésbe vonultak. 

Megjelenések


 • Darth Bane: A gonosz dinasztia (Első megjelenés)
 • Coruscanti éjszakák I: A Jedik alkonya (Csak említve) 

Források


 • Inside the Worlds of Star Wars: Episode I (Először említve)
 • Star Wars: Complete Locations
 • Power of the Jedi Sourcebook
 • Coruscant and the Core Worlds
 • The Clone Wars Campaign Guide
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • A Jedi útja
 • Nexus of Power

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000