Mi történt Luke levágott kezével?

lukes_hand_fred_palaciopng.jpg

A Skywalker kora sok lényeges dolgot megmagyarázott, ami addig kérdéses volt a filmmel, a trilógiával és Sagával kapcsolatban. A többi részletkérdésre pedig regényváltozatban, képes útmutatóban, ám egyelőre képregényadaptáció híján a harmadik Darth Vader képregénysorozat szolgáltat válaszokat, például az útkeresőkről és Ochiról tudhattunk meg eddig többet. Egy friss szám pedig lényeges plusz infókkal segít tovább bővíteni ismereteinket. Figyelem, a folytatásban erős spoilerek szerepelnek!

A jelenleg futó Darth Vader 11. számában a címszereplő az Exegolra érkezik Bestooni Ochi kíséretével, miután megszerezte a Sith útkeresőt a Webbish Bog szemétől. Itt általuk olyan helyszínekre nyerhetünk betekintést, ami a filmben benne volt, illetve új szegletei is megmutatkoznak. Mint 30 évvel később az unokája, bejut a klónozó műhelybe, ahol a rengeteg Snoke lebeg tartályokban, de egy olyan dolog is a látótérbe kerül, ami kísértetiesen hasonlít Luke Skywalker lemetszett kezére. Emellett Palpatine monológja hallatszódik: 

A teremtés szikéje. Ezt használtam fel, hogy mindez létrejöjjön. Ezzel mindent megteremthetek.

Vader Luke Hand

A második volumenű Star Wars képregényből már tudjuk, hogy magával a karddal mi történt Luke és Vader összecsapása után. Itt azonban nem csak az derül ki, hogy mi történt a kézzel, hanem Snoke eredetéhez is közelebb kerültünk. Ezzel az információval Snoke jóval közelebb került a Skywalker vérvonalhoz, mint eddig. Luke elvesztett végtagjával egyébként már korábban is foglalkoztak volna komolyabb szinten. JJ Abrams Az ébredő Erőhöz készített vázlataiban eredetileg a film úgy nyit, hogy az Anakin fénykardját markoló kéz úszkál az űrben és eléri a Jakkut, majd az belépve a bolygó légkörébe elég, míg a fegyver a homokba fúródik.

 

A képregény jelen számában szemtanúi lehetünk továbbá a Végső Rend flottájának épülésének is, ami jóval a Saga zárófilmjének idővonala előtt megkezdődött. Egy másik helyiségben egy hegyből kibányászott, hatalmas, szenvedésnek kitett kyber kristályra bukkannak, amit a Sith flotta gyilkos lövegeihez használt fel Sidious. Valamint a csuklyás szektatagok is felbukkannak, akik nem fogadják barátságosan Vaderéket.

Vader Kyber

Vader Sith Cult

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo