Ez legyen a Rebelsben

star_wars_rebels_logo1.jpg
2014 őszén új animációs sorozat – Star Wars Rebels – indul a Disney Channelen, aztán a Disney XD csatornán fog folytatódni, ahogy azt már olvashattátok. Ez pedig megmelengeti szívünket, hisz’ összetörték azt a TCW elkaszálásával. Mit is lenne jó látni az új sorozatban? Alább kiderül – nem fontossági szempontból követik egymást.


[A folytatáshoz kattints a tovább gombra...]

1. A rohamosztagosok felemelkedése
Gyakorlatilag a rohamosztagosok a Köztársaság klón hadseregét váltották fel. Az évek során kérdésessé vált, vajon a rohamosztagosok még mindig klónok-e. Volt róla szó, hogy a Császár engedélyezte a toborzást, bár ez gyengíti a hadsereg hatékonyságát, azonban sosem láttuk az átmenetet és azt, hogy vajon mindez egy váratlan selejtezés volt-e, vagy pedig a klónok eltörpültek az egyre növekvő rohamosztagos alakulatok mellett. Igen, az EU tele van olyan történetekkel, melyekben olyan katonák szerepelnek, akik nem klónok, viszont sosem elégítik ki az olvasót az ilyen sztorik. Az elkövetkező években a rohamosztagosok története is jelentős változáson mehet keresztül.


2. Jármű újratervezés
Az biztos, hogy a Koréliai Korvett Tantive IV nem sokat változott A Sith-ek bosszújának vége és az Egy új remény eleje közti időben, viszont az, hogy a tervező csapat igazodni fog Ralph McQuarrie concept art-jaihoz jó szórakozást biztosíthat nekünk és kedvenc űrhajóink (TIE Fighter, X-szárnyú) ábrázolása is vitákat szülhet. A Birodalom felemelkedésekor azonban a galaxis sötétebb és keményebb hellyé válik. Szeretném látni, ahogy a fényes és sima hajók lassan átalakulnak rozzantakká, melyekkel a lázadók vívják meg harcukat.


3. Ismerős hangok
James Arnold Taylor csak egy azok közül, akik ámulatba ejtettek a TCW alatt, nekik meg kell adni az újabb lehetőséget, hogy új karakterek hangszálait rezegtessék meg. Persze, jó lenne, ha hallhatnánk néhány híresebb hangot is vendégként, mint például Seth Green, Jon Favreau, és Simon Pegg. Bár nem valószínű, hogy a fiatal Luke hangját adná, Mark Hamill neve garancia lenne.


4. Régi és új újoncok
Király lenne látni Mon Mothmát és Bail Organát amint központi szerepet vállalnak a lázadás kezdetén, de amikor Lázadókra gondolok, akkor igazából pilótákra gondolok. Mit szólnál néhány történethez arról, hogyan csatlakozott Wedge és Biggs a lázadáshoz? Biggs a Birodalmi Akadémiáról jött, Wedge a szülei és barátnője meggyilkolása után csatlakozott, de mi van, ha több minden vezetett ehhez? Persze, figyelembe véve az életkorukat és azt, hogy az Episode IV eseményei előtt mennyivel csatlakoztak, e történetek a show vége felé játszódhatnának – kivéve ha ugrani akarnak az idővonalon. Akárhogy is lesz, katonákról és pilótákról szóló történetek elengedhetetlen részei a shownak, ahogy történt ez a klónok esetében a TCW alatt.


5. Boba Fett és még több fejvadász

Akad még Bobáról szóló sztori. A TCW-ben fiatalként láthattuk. Esély van rá, hogy kapcsolatba lép a legtöbb közismert fejvadásszal a galaxisban, mikor a felnőttkor kapujában van, már nem kis srác. Azon az oldalon állhatna, aki többet fizet. Bárhogy is lesz, ha benne lesz egy történetszálban, a régi motorosok is a képernyőre fognak tapadni.


6. A legrosszabb rosszfiú
A Rebelsben megkaphatjuk a totális rosszfiút – ellentétben a Klónháborúk hősével. Sajnálom a lázadókat, akik belebotlanak, viszont minden bizonnyal szórakoztató, feszültséggel teli lenne. Jó lenne látni a korai Vadert, ahogy emészti magát Padme elvesztése miatt és milyen könyörtelen bármely ellenséggel, aki az útjába áll. Persze, ez nem volna gyerekeknek való, de látni kell Darth Vadert ördögként.

7. Poéngyár

A nagyképernyőn és máskülönben sem volt még Star Wars a kedvenc droidjaink nélkül. Baklövés volna kihagyni őket a show 1.részéből. Artu a valódi hőse az egész Star Wars sorozatnak, nem hagyhatják ki a történet ezen részéből. Ő az, aki maradéktalanul tudja, mi történt.


8. A csirkefogó és a szőrös haverja
Igen, tudom, én csak az ismert és szeretett szereplőinket fiatalabban akarom látni. Figyelembe véve, hogy az Episode VII hőseinket nagyszülőként mutatja be nekünk, ez az egyetlen lehetőség, hogy fiatalként lássuk őket. Persze, mivel valószínű, hogy a következő néhány évben kapunk egy Han Solo eredettörténetet filmen, esélyes, hogy e csempészeket nem fogjuk látni a sorozatban, legfeljebb egy sztoriban, mely nem az eredetükről szól.


9. Bekukkantani az őrült öreg remetéhez
Van még mit mesélni a magán száműzetésbe vonuló Obi-Wanról, amint figyeli, hogy nő fel két nap melegében a galaxis reménysége. Van egy Dark Horse Star Wars Tales képregény arról, hogyan vadássza le a feltámadt Darth Maul Kenobit és támadja meg éppen csak a Lars birtokon kívül – Owen bácsi ekkor el is húzza a belét. Ha már feltámasztották a TCW-ben Mault, miért ne használnák? Igen, ez messzire visz az átlagos lázadók történetétől, de ez nem a TCW, ami elfelejtette a főszereplőket hetekre és hónapokra. Úgy gondolom egy csipetnyi Obi-Wan jól jönne… és még James Arnold Taylor is visszatérhetne.


10. Tini Leia, az Alderaan Disney hercegnője
Bizony, ha Lázadókról beszélünk, akkor szóba kell kerülnie az egyik leghíresebbnek (a bátyja mellett). Szeretném látni az Alderaan békéjét és szépségét, így sokkal inkább fájna, mikor felrobbantják. Nincs is jobb módja ennek annál, mint a tizenéves Leiát olyan sok történet középpontjába helyezni, mint ahogy tették azt Ahsokával a TCW-ben. Tudjuk, hogy mindig is bátor és fiús volt, sosem vette túl komolyan a hercegnőszerepet. Mennyi nagyszerű történetet lehetne elmesélni a királyi család örökbe fogadott lányáról, aki az ellen harcol, amit a szülei elvárnak tőle. Ahogy kölyökből forradalmár, majd szenátor lesz, na ez az, amit látni kell. Persze, ahogy ez van Hannal és Luke-kal, az ő sztorijuk a nagyképernyőre való, szóval előfordulhat, hogy nem lesznek érdekeltek az új animációs sorozatban. Azonban, a három fő szereplő mindegyikének van esélye a Rebelsben.


11. A száműzött visszatér
A TCW Ahsoka távozásával ért véget, nyitott kérdések maradtak. Persze, A Sith-ek bosszújában a jedi tisztogatáskor nem látjuk, mivel akkor még nem hozták létre, hanem csak a TCW film és sorozat miatt született meg. Mivel kilépett a Rendből a sorozat végén, távol volt a 66-os parancs lezajlásakor, távol a klónoktól vagy az új baby Sith Lordoktól. Tudva, hogy messze volt, mikor Anakin átállt, pompás lenne látni, ahogy felbukkan, amikor a legkevésbé számítunk rá – mint az 1.évad fináléjában az utolsó pillanatban -, védelmezve Leiát vagy más lázadókat egy hörghurutos fekete köpenyes rosszfiú – aki nagyon ismerősnek tűnik neki – fénykardjától. Hónapokig azon rágódnánk, mi történik majd a 2.évadban (ahol talán a volt mestere már az első 5 percben megöli)… Tudnunk kell! [ írja Doug Kline a geekexchange.com weboldalon – a szerk.]

Ti miben reménykedtek, mi lesz benne?

A Szerzőről

PAVideoStudio

PAVideoStudio

"Csak annyit tehetünk, hogy vállaljuk és elfogadjuk a felelősségünket, és megtanulunk együtt élni a következményekkel."[...]"Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, nem elég tervezgetni, cselekednünk is kell!" /Corran Horn (Én, a Jedi)/
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo