Visszavonulni kényszerül Tom Kane, Yoda hangja

Actor_Tom_Kane.jpg

Tavaly decemberben meglehetősen rossz hírrel zárult az év, mert az animációs Yularen admirális és Yoda karakterek hangjait kölcsönző Tom Kane szinkronszínész sztrókot kapott, az orvosok pedig megállapították, hogy a teljes felépülés hiányában nagy eséllyel kénytelen lesz felhagyni pályájával. A rajongók szorítottak neki, és azóta több hónap is eltelt, idén pedig a The Bad Batch első részében narrátorként még szerepelt a sztrók előtti Kane.

 

Kane lánya, Sam pénteken adott egy frissítést édesapja állapotáról, és sajnos szavai nem túlságosan biztatóak. Elmondása szerint 59 éves édesapjának idő előtt búcsút kell vennie szinkronszínészi foglalkozásától, mivel a beszédért felelős agyi központ súlyos károsodást szenvedett. Nehezen megy számára az olvasás, ugyanígy a kiejtés, ami alapvető lenne a szinkron munkákhoz. A diagnózis Apraxia, ami annyit tesz, hogy akadozás van a hangok, szótagok és szavak kiejtése közt, nincs megfelelő összehangoltság az állkapcsa, ajkai, vagy nyelve közt, ez meggátolja a folyékony beszédet. Kane tulajdonképpen tisztában van, mit szeretne mondani és tisztában van a körülötte történő dolgokról, csak a szavak nem jönnek ki a száján, illetve ha mégis, az érthetetlenségig egybefolynak. Lánya egy pozitívabb mondattal is ellátta a bejegyzést, miszerint non-verbálisan képes kommunikálni az emberekkel, és szerencsére apja egy színész és egész jó a kitalálósdiban, majd végül arra buzdította a rajongókat, hogy bátran küldjenek jókívánságokat és üzeneteket Kane-nek a megadott elérhetőségre. Az aláírást már gyakorolja és szeretne otthonról autogramokat osztogatni.

 

Jobbulást és kitartást kívánunk Tom Kane-nek és családjának!

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo