Újabb "fénykardgyűjtő" Star Wars-karakter született

Obratuk_Glii_Jedi_Lightsabers.png

A Star Wars idővonal különböző korszakaiban a Jedik különböző fénykard-variánsokat és küzdőstílussal viseltettek. Legtöbbjük egy karddal harcolt, ám akadtak kivételek. A Köztársaság Fénykora érájában élő Obratuk Glii Jedi-mester legalább öt ilyen fegyvert hordott magával. Ám a Jedik legjava a harcstílus milyensége miatt alkalmazott egynél több kardot, Obratuk korábbi, elhunyt tanítványai tiszteletére teszi ezt.

Jedi Obatruk GliiA Star Wars: The High Republic Adventures ifjúsági képregény-sorozat főleg a padawanokra fókuszált eddig, ám Obratuk a hetedik számban kap egy kisebb szerepet. Egy flashback keretében elmagyarázza titkát aktuális padawanjának, Farzala Tarabalnak, aki először azt feltételezi, hogy a parwai fajhoz tartozó mester karjainak száma végett ilyen széles az arzenálja. A parwai faj egyébként A klónok háborúja negyedik évadában tűnt fel először, amikor az álcázott Obi-Wan Kenobinak több fejvadásszal kellett kiállnia a serennói viadalon.

 

Obratuk nagyjából ezer éves lehet elmondása szerint, de mivel a parwaiak szülőbolygóján gyakran hibernációba merülnek a planéta éghajlatváltozásai miatt, amik akár évszázadokig is eltarthatnak, Obratuk is átaludhatott néhány száz évet. Mégis, szép kort élt meg, és Jedi léte alatt jó pár tanítványt faragott lovaggá, így a kora alapján érthető, hogy sok veszteséget kellett elviselnie, de ezt útmutatónak szánja Farzalának, hogy feldolgozza a barátja elvesztése iránti félelmeit.

Darth Vader Fekv

 

És ha már kötődésekről van szó, Obratuk esete is igazolja, hogy 200 évvel a Baljós árnyak előtt a Jedik dogmái még lazábbak voltak. Persze a központi cél az, hogy elengedjék a szeretteiket, és a nagyobb célt válasszák barátaik és társaik helyett, ha muszáj. Ugyanakkor bátran köthetnek barátságokat és formálhatnak kötelékeket addig, amíg azok nem ütköznek kötelességükkel.

 

A Star Warsban persze legelőször Grievous tábornok jut eszünkbe, ha több kardos karaktert kellene megneveznünk. Az ő és Obratuk hasonlósága ott ki is merül, hogy Jedi-fegyvereket tűznek derékszíjukra. A nem Erő-érzékeny kiborg a palwaival ellentétben trófeaként tekintett az elhullott Jedik fénykardjaira, akiket gyűlölt és vadászott. És bár nem tartozik a kánonhoz, de a közelgő Visions anime-széria egyik, a The Twins címre hallgató epizódjában Am hat vörös fénykarddal harcol fivére ellen.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo