Több Legenda-bolygó vált kánonná az Andor révén

Coruscants_spaceport.png

A többi sorozathoz hasonlóan az Andor is bővelkedett easter eggekben, főleg Luthen Rael antikváriumához kapcsolódóan, még ha a sztoriban nem is érintették a misztikus Erőt, a Jediket, a Sitheket, fénykardokat, stb. A 4. rész egyik jelenetében a Coruscanti Űrkikötő csillagközi járatokat feltüntető kijelzőjén rengeteg rejtett utalást véltek felfedezni a sasszemű rajongók.

A Twitteren az erről szóló diskurzusba bekapcsolódott a Star Wars kánon egységéért felelős csapat tagja, Pablo Hidalgo is, aki a messzi-messzi galaxis aurebesh alapnyelvéről lefordítva adta meg a bolygók listáját. Egy hozzászólásban megemlítette, hogy 50 bolygónevet adott meg az ILM-nek, amiket szabadon felhasználhattak. A felsorolásban felfedezhetünk három planétát, amik eddig a Legendákban szerepeltek csak, és az Andornak hála most már a kánon részesei is. Alább olvashatjátok a bolygókat és néhány hozzájuk tartozó jellemzőket:

 

  • Balfron: Először az 1989-es Galaxy Guide 1: A New Hope kiadásban jelent meg, ami a Star Wars: The Roleplaying Game szerepjátékos könyvhöz tartozó segédlet volt. A Balfron a Magvilágokhoz tartozik, elég közel helyezkedik el a Coruscanthoz, és a felszínen található rengeteg kaszinóról ismeretes, az egyikbe ellátogatott Han Solo és Lando Calrissian is, hogy találkozzanak a Tonnika-nővérekkel.

 

  • Jonsior: Szintén a Magvilágok bolygója, és egyedül a Hyperspace nevű online Star Wars fan klubban tettek róla említést, amit 2011-ben szüntettek meg. A bolygó körül emberek lakta holdak keringenek, amik a közeli Kaikailius gyarmataként funkcionálnak.

 

  • Mawan: A Mawan főleg a Baljós árnyak és A klónok támadása között játszódó 2003-as Jedi Quest: The Shadow Trap könyv miatt lényeges, amiben Yaddle Jedi-mester halála történik meg. A Yoda fajába tartozó nőnemű Jedi-mester végzetét a 2022-ben megjelent Jedihistóriák animációs sorozat mesélte el másképpen.

 

  • Hosnian Prime: Az Új Köztársaság főbolygója, amit az Első Rend megsemmisített az egész csillagrendszerével együtt Az ébredő Erő című filmben.

 

  • Lanz Carpo: A Magvilágok bolygóit erősítő Lanz Carpo a régió egyik legmagasabb bűnözési rátájú helye, ahol Carpo főnök szindikátusa uralkodik. A 2015-ben indult Star Wars képregény fősodor több számában is láthattuk.

 

  • Foerost: A Battlefront: Alkony század című regényben tűnt fel először, a regény szerint egy csata zajlott le a Birodalom és a Lázadó Szövetség között.

 

  • Tepasi: Szintén a Magvilágokhoz tartozik, egyben Cassio Tagge főtábornok szülőhazája, ő maga a nemes Tagge ház tagja, akinek hitetlen beszéde Darth Vader fülét sértette a IV. részben.

 

  • Zeltros: A 2016-os Doktor Aphra képregénysorozat 13. számában tűnt fel, a hely gyönyörű tengerpartjairól, óceánjairól és trópusi látványosságairól híres.

 

  • Ord Mantell: A Középső Gyűrűben elhelyezkedő Ord Mantell egykor a Galaktikus Köztársasághoz tartozott, majd később a Galaktikus Birodalom tudhatta magáénak. A Rossz Osztag animációs sorozatban is feltűnik.

 

  • Cantonica: A Canto Bight kaszinóvárost magába foglaló planéta, amit Az utolsó Jedikben láthattunk, és a Canto Bight című könyv által mélyebben is bejárhattunk.

 

  • Cato Neimoidia: A Kereskedelmi Szövetséghez és a szeparatistákhoz szorosan kapcsolódó neimoidik által lakott bolygó, ahol A Sithek bosszúja szerint "az a dolog" történt Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker között, ami a Legendákban egyrészt A gonosz útvesztője, másrészt a kánon Testvériség könyvben lett feldolgozva.

 

  • Obroa-skai: A Bleső Gyűrű-beli Határmenti Régióban stratégiailag fontos helyen lévő bolygó, amiről a Legendákban először A Birodalom örököseiben olvashattunk, később 2014-ben a Tarkin című regény tette kánonná.

 

  • Sluis Van: A hatalmas hajógyárával büszkélkedő bolygó az első Thrawn-trilógia egyik fő helyszíne, ami szintén a Tarkin révén vált kánonná.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo