Skywalker kora: Előzetes elemzés

skywalker-kora-kylo.png

A folytatásban kivesézzük a IX. rész napokban bemutatott, új trailerében látottakat [a cikkben próbáljuk magyarázni is az előzetest, úgyhogy esetlegesen spoileres lehet.]

A trailerben Rey egy őserdőben edz, egy hasonló drónnal, mint amilyennel annak idején Luke is gyakorolt. Emellett ledob a földre egy, az eredeti trilógiából ismert Lázadó-sisakot. A helyszín kapcsán felmerült, hogy talán Yavin vagy Endor lehet, de valószínűbb, hogy egy új planétáról, az Ajan Kloss nevű dzsungelbolygóról van szó, amelynek nevét a filmhez kiadott Monopoly-készlet fedte fel.

Ep Ix Trailer 1

Ezután Rey-t a második Halálcsillag roncsai között láthatjuk, a hátán azzal a hátizsákkal, amely az első előzetesben a kezében volt látható. Ez alapján úgy tűnik, hogy valami nem túl nagy tárgyat keres.

Ep Ix Trailer 2

Látunk egy csoportképet az Ellenállókról, köztük Landóról, Poe-ról, Maz Kanatáról és az új Mon Calamari karakterről, aki gyaníthatóan Ackbar admirális fia. Emellett a Snap Wexley-t játszó Greg Grunberg a Twitteren megerősítette, hogy ő is ott van a tömegben.

Ep Ix Trailer 3

Egy másik jelenetben feltűnik Dominic Monaghan karaktere (akiről egy új képregény felfedhette, hogy a neve Beaumont), az időközben az Ellenállás mérnökeinek parancsnokává előléptetett Rose Tico, valamint a Carrie Fisher lánya Billie Lourd által alakított Connix hadnagy is.

Ep Ix Trailer 4

Egy pillanatra pedig Poe új X-szárnyúját is láthatjuk, illetve egy felemelkedő CR90 korvettet, amely nyilván szintén az Ellenállásé.

Ep Ix Trailer 5

Ep Ix Trailer 6

Rey és Kylo összecsapnak a második Halálcsillag roncsain, amelyek valamilyen tengerbe süllyedtek - és könnyen lehet, hogy ez nem az Endor lesz, hanem a Kef Bir nevű, óceánok borította hold, amelynek nevét a Disney Parkok új látványosságainak leírásai fedték fel.

Ep Ix Trailer 7

Feltűnik egy jeges bolygó, rajta egy várossal - valószínűleg ez a Kijimi, ahol a maszkos törvényenkívülivel, Zorri Bliss-szel (Keri Russell) és a droidépítő Babu Frikkel találkoznak majd hőseink.

8

Szerepel egy vészjósló kinézetű trón is az előzetesben, amely Ralph McQuarrie-nak A Jedi visszatérhez készült vázlatai alapján készült - a művész ilyennek képzelte el eredetileg Palpatine trónját.

9

10

A korábban is látott Birodalmi flotta eredetére is utalást kapunk a videóban: látunk egy csillagrombolót, amely a jégből emelkedik ki, vagyis feltehetőleg a Kimjin vagy egy másik hasonló felszínű bolygón voltak elrejtve, minden bizonnyal Palptatine Utóhatás-trilógiából ismert tartaléktervének részeként.

11

Az Ellenállás újraszervezett (és elég szedett-vedett) flottájára is vethetünk egy pillantást, és hát ez az egyetlen kép tömve van easter eggekkel. Mindegyik trilógiából, de még az animációs sorozatokból ismert űrhajókat is láthatunk. Az Ezeréves Sólyom mellett ott van egy VCX–100-as, ami jó eséllyel a Lázadók animációs sorozatból ismert Szellem (ennek a hajónak ez már a második filmes cameója lenne a Zsivány Egyes után). De látható továbbá A Birodalom visszavágban debütáló Nebulon–B fregatt; Az utolsó Jedikben debütáló Nebulon-C fregatt, Szabad Virgillia-osztályú hajó és Ellenálló bombázó; a KOTOR-ból ismert, a kánonba a Lázadókban bevezetett Hammerhead korvett; a Zsivány Egyesből ismert U-szárnyú; és egy Baleen-osztályú teherszállító (amilyen Hannak is volt Az ébredő Erőben). Az eredetileg a Birodalom árnyaiban szereplő YT-2400-as, egy Lancer-osztályú üldözőhajó (amit a Lázadókból ismerhettek). De még ezeken kívül is felfedezni vélnek más hajókat is a videóban (aki kiszúrt még valamit, jelezze kommentben!).

Ep Ix Trailer 12

Az is egyértelmű, hogy a Birodalmi flotta nem szimpla hajókból áll, hiszen látható, hogy ezeknek a csillagrombolóknak egy hatalmas fegyver van az alján - amivel a videóban fel is robbantanak valamit. A nagy erejű szuperfegyver tehát ebből a részből sem marad ki.

13

Az első előzetes egyik nagy meglepetése a vörös szemű C-3PO volt. Az új trailer alapján pedig úgy néz ki, hogy a droidot az Ellenállók kérésére programozzák át valamiért - a jelenet érdekessége, hogy C-3PO mögött a háttérben egy rohamdroid látható az előzményfilmekből.

14

Az egyik jelenetben pedig Rey és Kylo mintha együttes erővel pusztítaná el Vader maszkját és az azt tartó állványt. De ez a rész nemcsak azért érdekes, mert azt sugallja, hogy egy ponton ismét összefog a két karakter, hanem mert a lány kezében egy tőr van. Az egyik elmélet szerint egy Sith tőrről, Shikkarról van szó - amely egyelőre csak a legendákban, Az elveszett Sith törzsben és a magyarul még ki nem adott Fate of the Jedi-könyvsorozatban jelent meg. Vannak spekulációk, melyek szerint ezzel a tőrrel ölte meg Palpatine a mesterét, Plagueist, és ez lehet majd az Uralkodó elpusztításának eszköze is. De felmerült az is, hogy talán A klónok háborújában látott mortisi tőrről van szó.

15

16

17

Emellett ebben az előzetesben feltűnik  Jannah (Naomi Ackie) is, aki az Ellenállók egy csapatával együtt lovagol egy éppen felemelkedő csillagrombolón, vagy egy bázis mellett, amely a rombolókat rejtő bolygón van.

Ep Ix Trailer 18

Végül, de nem utolsó sorban: Rey szembetalálkozik egy csuklyás alakkal - aki vagy Palpatine lehet, vagy a D23-as előzetesben látott "Sötét Rey".

19

Forrás: Io9 (link1, link2), Nerdist, SlashGear, Polygon

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo