Makett készült a Köztársaság Fénykora fő helyszínéről

starlight_beacon.png

A Star Wars-filmek készítése során megszámlálhatatlan makett készült az ILM jóvoltából. Éppen ezért meglehetősen ritka, hogy könyves, képregényes alkotásokhoz is modellek szülessenek, mivel nem mozgóképes tartalmak. Azonban most megadatott ez az alkalom. A Köztársaság Fénykora projekt egyik központi eleme a Csillagfény Állomás, ami mint az égen megjelenő őrláng, a Jedikbe vetett hitet és reményt testesíti meg a Köztársaság polgárai számára. Ez a létesítmény koncepciós rajzokon, képregényeket, könyvborítókon szerepelt, ám most kézzel fogható formában is megelevenedik Jason Eaton modellkészítő keze által.

Jason Eaton 4 évesen látta 1977-ben a IV. részt, ami számára meghatározó élmény lett, figyelmét az ILM-es művészek alkotásai ragadták meg, majd szintén erre a pályára kanyarodva több évtized során ő is számos impozáns modellt alkotott. A Lucasfilm nemrégiben pedig felkérte egy munkára, hogy készítse el a Csillagfény Állomás makett változatát. Referenciaként és kiinduló alapként csupán három tervrajzot kapott, emiatt akadt pár sötét folt, ám a projekt illetékesei készséggel álltak rendelkezésére, a kikötés pedig az volt, hogy a modell legyen három láb magas (nagyjából 90 centi) és bírjon világító elemekkel. A makett felépítésénél Eaton a klasszikus 70-es évek beli ILM-es módszerekhez nyúlt, amit a modern kori technológiával ötvözött. Az alapformához mindent 3D nyomtatóval készített el, a többi részt pedig hagyományos metódus útján.
 

Érdekesség, hogy a makett egyik alkotóeleme a Star Wars történelméből és velejéből való: egy ILM-munkatárs évekkel ezelőtt "kacatokat" adott Eatonnek, köztük a TIE-vadászok szoláris szárnyaihoz használt Kool Shade nevű építőanyagot, amit két üveglap közé szoktak helyezni. Több kicsi űrhajó is parkol az állomás hangárjában, az egyik A klónok háborúja padwanos történetszálából ismert Crucible, minek fedélzetén a Huyang nevű droid tárolja a fénykard-alkatrészeket. A másik egy elvetett koncepciós rajz egy telepeshajóról, ami a tatuini kocsma környékén lett volna beágyazódva a homokba eredetileg. Eaton egyik barátja készítette el ennek a modelljét, akitől kölcsönkérte a terveket, amik alapján néhány változtatással visszahozott egy rég elfeledett hajót a Star Wars világába. Festés során is oda kellett figyelnie, hogy a Csillagfény Állomás felső része fehér színű, de Eaton szerint ezzel a színnel olyan hatást kelt inkább, mintha egy játék lenne, ezért picit árnyalnia kellett a színösszetételt az illesztéseknél, a Lucasfilm pedig szabad kezet adott neki.

 

Az egész munka nagyjából 4 hónapig tartott Eatonnek, és legalább napi négy óra munka van benne, és az alkotó álmodozva reménykedik benne, hogy Dave Filoni és Jon Favreau egyszer megcsodálja impozáns munkáját, akik úgy döntenek, felhasználják a The Mandalorianban.


Jason Eaton The High Republic Starlight Beacon 1

Starlight Beacon Model Top Saucer

Starlight Beacon Model Saucer Close Up

Starlight Beacon Model Docking Bay

The Starlight Beacon Model Being Made 1

The Starlight Beacon Model Being Made 01

Starlight Beacon Docking Bay Ships 01

Starlight Beacon Docking Bay Ships

Starlight Beacon Model Full

The Starlight Beacon Model Center Spire 01

The Starlight Beacon Model Center Spire 02

Starlight Beacon

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo