Liam Neeson szívesen visszatérne Qui-Gonként

Liam_Neeson_Qui_Gon_Lightsaber.jpg

Idén márciusban kezdődik a 2022-re ígért Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása Ewan McGregor főszereplésével, illetve Hayden Christensen visszatérésével, mint Darth Vader. Több szerep castingja kapcsán is felröppentek a hírek, és persze közben folynak a találgatások, mely ismerős karaktereket láthatjuk viszont a 6 epizódosra tervezett szériában. Akár feltűnhet Ahsoka Tano Rosario Dawson által, Cody parancsnok Temuero Morrison bőrében, Owen bácsi Joel Edgerton játékával, stb. Illetve a képbe jöhet még Kenobi néhai mestere is, Qui-Gon Jinn, természetesen Liam Neeson által, aki tavaly még a Collidernek hivatkozva ábrándította ki a rajongókat a hitükből, miszerint nem veszi fel újra a Jedi-köpenyt, mivel nem jött megkeresés felé elmondása szerint a Lucasfilmtől.

Ezzel szemben a 68 éves északír színész egy újabb interjúja a Collidernek új reményeket adhat. Az öregedés miatt akciószerepeket többé nem vállaló Neeson egy videochat keretében legújabb, a The Marksman című filmjével kapcsolatban a Star Warsról is vallott. Az interjú végén szóba kerültek a nagy tervek, a jövőben bemutatásra kerülő élőszereplős és animációs sorozatok, filmek is, és persze az Obi-Wan Kenobi széria. Az interjúztató, Steven Weintraub nem hagyhatta ki a kérdés feltevését, miszerint szeretne-e visszatérni Qui-Gon Jinn szerepébe. Liam Neeson, arcán egy mosollyal azt felelte, hogy persze, nyitott lenne rá.

 

Pár nappal később ismét felvetődött Neeson Star Wars-os múltja, ezúttal a The Late Late Show with James Corden című műsorban. Itt a nosztalgia kapott hangsúlyt, amiben Qui-Gon Jinn megformálója egy falapra szerelt relikviát fedett fel a nézők előtt: a Baljós árnyak forgatásakor használt fénykardját, amit akkor még The Beginning címmel illettek 1997-ben. Neeson a humoron sem spórolva hozzátette, hogy a fegyver már sokat időzött a Tatuinon.

 

Úgy tűnik, a Star Wars háza táján újabban az előzmény trilógia és kora "régi motorosai" kapnak megtisztelő szerepet Temuera Morrison, az élőszereplős Ahsoka Tano, Bo-Katan, a beharangozott Hayden Christensen alapján. A már most erős mezőnyt kétség kívül erősítené Liam Neeson visszatérése, aki látomás, flashback, vagy hang formájában tűnhetne fel, mivel száműzetése alatt volt alkalma már beszélgetni volt tanítványával. Bár a Bizonyos szemszögből című könyvből kiderül, hogy ugyan fájdalommal, de képes volt Erő-szellem alakját felvenni egy kis időre, ez 11 évvel a Kenobi sorozat után következett be, ami 8 évvel veszi fel a fonalat A Sith-ek bosszúja filmet követően.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo