Érdekes részlet a harmadik Padmé-könyvből

queens_hope.jpg

Két kötet, A királynő árnyéka és a Királynő végveszélyben már megjelent a Padmé Amidalára fókuszáló könyvtrilógiából, az első a szenátorrá válásáról, míg az azt követő a nabooi blokád alatti tetteiről szólt. Az Ahsoka regényt is jegyző E. K. Johnston zárórésze, a Queen's Hope jövő év április 5-én jelenik meg Amerikában, ami a Klónháború napjaiban játszódik, most a starwars.com egy rövid részletet közölt a könyvből. Időben még A klónok támadása eseményei alatt járunk, azon nap reggelén, amikor Anakin és Padmé összekötik életüket, de már kitört a háború, ami tovább fogja nehezíteni eddig se könnyű kapcsolatukat. Az írónő elmondása alapján ez a regény nagy hangsúlyt fektet kettejükre.

A részletből kiderül dióhéjban, hogy Anakin a Tatuinon szemtanúja volt Owen és Beru kapcsolata pillanatainak, és a fiú ennek nyomán a Lars család konyhájában döntötte el, hogy feleségül veszi Padmét. Majd Anakin gondolatai arra terelődnek, hogy a család egyből felismerte és befogadta őt, amint feltűnt a színen, mintha mindig is a család tagja lett volna, amit a Jedik sosem adtak meg neki. Az egybekelés előtt Anakin ellátogat Qui-Gon síremlékéhez, ahol gondolatban bocsánatot kér a halott mestertől, amiért nem hallgatott intő kiáltásaira, amikor a buckalakókat lemészárolta. Az Erővel ki is nyúl Qui-Gon felé, de választ nem kap.

 

Az esküvő napjának reggelén Padmé megmártózik a tóban, és azon mereng, hogy élete a mai naptól még jobban megváltozik, saját elhatározásából sokkal személyesebbé válik, miután sok éven át a nép szolgálása miatt a magánéletének fontossága háttérbe szorult. Emellett Padmé nagy reményekkel és boldogsággal tekint előre új titkos életére, ami csak az övé és Anakiné lesz, senki másé. Majd hívatlanul Jamilla királynő keresi fel azzal a kéréssel, hogy segítsen hazajuttatni öt nabooi művészt, akik a szeparatista vonal mögött rekedtek. Naboo volt királynője igent mond, mivel mások biztonságát fontosabbnak tartja, mint hogy időben visszaérjen napnyugtára a szertartáshoz. Ám Padménak nem voltak őrei, akik vele tartottak volna a küldetésre, ezért a visszatérő Anakin társaságában kel útra.

Darth Vader Fekv

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo