A Vader Immortal előzetese és információk a játékmenetről

starwars-vaderimmortal-vader-red-frontpage.jpg

Magyar idő szerint péntek este lezajlott A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódó VR-játék, a Vader Immortal sorozat panelje a chicagói Star Wars Celebrationön, melynek keretében David S. Goyer (a játék írója és felelős producere), Ben Snow (rendező), Mohen Leo (narratológiai tervező), Matt Martin (A Lucasfilm Story Group kreatív munkatársa) és Colum Slevin (az Oculus AR/VR Experiences Group részlegének médiaigazgatója) beszélgettek a játékról a panel házigazdájával, Amy Ratcliffe-fel. A korábbiakhoz képest jóval többet tudunk már a projektről, nem mellesleg egy előzetest is levetítettek a műsor alatt:


A Vader Immortal az Oculus Quest VR-headseten fog megjelenni legelőször idén tavasszal, amiben sokkal szabadabban lehet majd mozogni, mint elődjeinél. Colum Selvin elmondta, hogy az Oculus Riften is játszható lesz, ám a teljes élményt a Questnél lehet megtapasztalni.

 

Mivel a Vader Immortal a címben szereplő Sith-nagyúr mustafari kastélyában játszódik, lesznek utalások az eddig felépített kánonból, főleg Charles Soule Darth Vader képregény-sorozatának utolsó történetszálából, ugyanis ott húzták fel az épületet, illetve annak funkciója is abban lett lefektetve. Matt Martin elmondása szerint lesz kötődés Cavan Scott Tales from Vader’s Castle történetéhez és az ILMxLAB korábbi VR-projektje, a Secrets of the Empire című alkotáshoz. Bár a Vader Immortalhoz nem feltétlenül szükségesek ezeknek a történeteknek az ismerése, a nagyobb élmény miatt ajánlatos átfutnunk.

 

A játékos egy fejvadász bőrébe bújik, akit a Birodalom elrabol Vader parancsára. A Sötét Nagyúr nem véletlenül teszi ezt, hiszen céljai és tevei vannak vele a hatrészes sorozat alatt. Hogy mi alapból, az a játék alakulása során lesz felfedve fokozatosan, ahogy a játékos egyre több képességet szerez, valamint felfedezi a Mustafar rejtélyeit. Matt Martin megsúgta, hogy a 2017-es Darth Vader képregényben is feltűnt mustafari faj is fontos szerepet tölt be, aminek kultúrájáról is gazdagodunk információkkal. A játék első része a fénykard-vívásról, míg a második része az Erő-képességek fejlődéséről fog szólni.

 

A fejvadász hős droid társát, ZOE3-at Maya Rudolph (Az első igazi nyár) fogja megszólaltatni, aki elengedhetetlen szereppel rendelkezik. Az író David S. Goyer szerint ez a szerep hasonló az Alan Tudyk-féle K-2SO-hoz olyan tekintetben, hogy a humorfaktort fogja szolgáltatni, emellett pedig érzelmes pillanatok is fűződnek majd hozzá.

 

Maga a helyszín, Vader kastélya is "otthonosabbá" válik a rajongók számára. Betekinthetünk majd Vader nagyúr szomorú lelki világába, amikor senki, még a Császár sem figyel rá. Ha már a Császár is szóba jött, Palpatine is tiszteletét teszi majd a történet egy bizonyos pontján.

 

A Star Wars: Lázadók és a Star Wars: Ellenállás animációs sorozatok szinkronhangjait is bekapcsolódtak a munkálatokba. Steve Blum, aki a lasat Zebet szólaltatta meg, egy új karaktert kelt életre orgánumával, Karius admirálist. Rajta kívül Scott Lawrence, a Tűzgolyó csapat vezetője, Jarek Yeager nem más, mint maga Darth Vader szerepét ölti fel.

 

Mindezek mellett több exkluzív fotót és egy plakátot is közzé tettek a műsor alatt:

05 

VaderImmortal Episode1 ZOE3



04



05



07



03



Mustafar



01



VaderImmortal CelebrationPoster


Forrás: starwars.com, starwarsnewsnet.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo