A Star Wars és a magyarok

canto_b.png

A Star Wars-franchise-on rengeteg magyar munkálkodott a filmvásznon és a háttérben is, a hirado.hu közülük mutatott be néhányat egy új cikkében.

A felsorolást mindjárt egy kiegészítéssel kezdjük, ugyanis a hirado.hu gyűjtésében nem említenek a Baljós árnyakhoz kötődő neveket: Láposi József és Szilvai László a magyar rajongói klub képviseletében szerepeltek statisztaként a Skywalker-saga első epizódjában.



A II. és III. részekben szereplő Kisebb Poggle-t, a Geonosis főhercegét Marton Csokas (Csókás Márton) alakítja, aki apja révén magyar származású, emellett magyar állampolgár is.

Marton Csokas

Az ébredő Erő forgatásán és produkciós munkálatain több magyar is részt vett. Köztük Tóth Gyula volt a Kylo Rent alakító Adam Driver dublőre. Koncz Teréz produkciós koordinátor volt, Melich Gusztáv és Török Attila pedig a vizuális effektekért volt felelős.

Karádi Enikő jelmezkészítőként dolgozott a Zsivány Egyesen (majd később Az utolsó Jediken és a másik spinoffon, a Solón is).

Vatány Zsolt erdélyi magyar színész alakította az egyik felszolgáló droidot Az utolsó Jedik kaszinójelenetében, amelyben egyébként egy másik magyar, Nemes Zoé modell is feltűnik (Vatány később a Solóban szintén droidot alakított). Rajtuk kívül George Zádor video assist operátor is részt vett a VIII. rész készítésében (ő szintén dolgozott később a Solón is).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zoé Nemes (@zoe_nemes) által megosztott bejegyzés


Elvileg Vatány volt az a pincér, akinek a tálcájáról elveszik a poharat:



A már említett stábtagok mellett Farkas Kornél digital compositorként valamint Ágoston Gábor, az olaszországi forgatások menedzsereként segítette a stáb munkáját a Solóban. Emellett az erdélyi ex-kosaras, Vajda Attila bújhatott a Solo: Egy Star Wars-történetben feltűnő vuki, Sagwa jelmezébe (az alábbi fotón a bal oldalon áll Attila).

Cimkék: starwarsfilmek

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo