A Marvel felmondott Chuck Wendignek

wendig-.jpg

Az író a Twitteren közölte, hogy elküldték a Marveltől, így már nem ő írja meg a korábban beharangozott Shadow of Vader képregénysorozat 4-5. számait; valamint elárulta, hogy tervben volt még egy, egyelőre meg nem nevezett Star Wars projektje is, de így már értelemszerűen az sem fog megvalósulni.

Wendig azt írta, hogy neki azt mondták, a döntés a Marvelnél született, nem a Lucasfilmnél/Disney-nél. Az indoklás alapján a Marvel már nem akarta tovább felvállalni az írót, aki első Star Wars-regénye, az Utóhatás megjelenése óta hadakozott a rajongókkal az interneten. Wendig szerint annak idején egyesek már a megjelenése napján lepontozták a regényét, azután pedig rendszeresen zaklatták őt, amiért a könyvtrilógiája egyik főszereplőjének egy meleg férfit tett meg. Az adok-kapok egyre jobban elmérgesedett, és Wendig is többször vulgárisan nyilvánult meg – ezt tartották elfogadhatatlannak a Marvelnél.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy Wendig egyáltalán nem írhat Star Wars történeteket, regényeket se. Illetve a Shadow of Vader sorozat további sorsa is kérdéses.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo