Lucas harmadik Star Wars-trilógiája a Whillekről szólt volna

george_lucas_star_wars_force_awakens.jpg

A rajongók körében állandó érdekes téma, hogy milyen lett volna a Folytatás-trilógia, ha a Star Wars atyja, George Lucas készíti el saját ötletei gyanánt. Régebben már összefoglaltuk, hogy a Disney-féle Folytatás-trilógia miben tért el az ő elképzeléseitől, most azonban egy újabb verzió látott napvilágot. Az alábbi George Lucas-idézetek a James Cameron's Story of Science Fiction című, az AMC-n futott sorozathoz kapcsolódó könyvből származnak.

[A következő három Star Wars film] egy mikroszkópikus lények lakta világba kalauzol el bennünket. De ennek a világnak a teremtményei nem úgy működnek, mint mi. Őket a Whilleknek neveztem el. És valójában a Whillek irányítják az univerzumot. Az Erőből táplálkoznak.

Ha nem adom el a céget, megcsinálhattam volna. De persze rengeteg rajongó utálta volna, mint a Baljós árnyakat és minden mást, de legalább az egész történet az elejétől a végéig el lett volna mesélve.


Hogy kik is ezek a Whillek? Nos, a kánonban a nevükkel már találkozhattunk a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben Chirrut és Baze által, ők voltak a Whillek Őrzői. Plusz a nemrég megjelent Bizonyos szemszögből című novelláskötetben is feltűnnek, ebből kiderül, hogy a filmek előtti sárga beúszó szövegek a Whill Krónikákból származnak, tehát az ő írásaik. Mindemellett A Sith-ek bosszúja egyik törölt jelenetében is, mégpedig akkor, mikor Yoda a Polis Massán meditáció közben Qui-Gon szellemével társalog, és utóbbi szerint az örök élet megvalósulása a Whillek Sámánjának köszönhető.

De itt egy régebbi bejegyzés George Lucastól az 1997-es Star Wars: The Annotated Screenplays című, forgatókönyveket, vázlatokat összefoglaló könyvből:

Eredetileg mással akartam elmeséltetni a történetet; volt valaki, aki az egész sztorit figyelemmel kísérte és lejegyezte, aki talán bölcsebb a történet középpontjában lévő halandó szereplőknél. Végül eldobtam ezt az ötletet, és a Whillek mögötti koncepciókat az Erőre változtattam. De a Whillek azon rengeteg feljegyzések, szállóigék és háttérinformációk részeseivé váltak, amiket a forgatókönyvekhez használtam fel; a történetek a Whill Krónikákból származnak.


Forrás: naboonews.wordpress.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo