A Köztársaság Fénykorának űrhajói és járművei

high_rep_haj_k.jpg

A Baljós árnyak előtti Köztársaság Fénykora vizuális részére is odafigyeltek az illetékes szerzők és közreműködők. A starwars.com cikkében előzetesen bemutattak pár hajó- és járműtípust, amik a kor egyes frakcióit fogják erősíteni. Pablo Hidalgo a Lucasfilm Stroy Groupjától elmondta, hogy az előzményfilmekben látott elemek a galaxis még kifinomult formáját mutatják, ugyanakkor egy kis romlás is felfedezhető bennük, érzékeltetve a későbbi eredeti trilógia korának közeledését. A Köztársaság Fénykora az eddigi ismert elemeket veszi alapul és idealizálja azokat. Ez a Jedik űrjárművein is meglátszik. A Jedi Vector szúnyogszerű alakja, szögletes, vékony, finom és elegáns dizájnja jól tükrözi ezt a díszes korszakot.

The High Republic Ships And Vehicles Jedi Starfighter 943th7t

Az éra antagonistáinak egyike, a Nihilek hajói ennek ellentétei gyakorlatilag. A brutális martalócok csatahajói finomítatlanságukról híresek. A Nihileknek kinézete kimondottan a Köztársaság Fénykora kezdeményezéséhez készült el, de egy kis ihletet merítettek Az ébredő Erőből és a jelenleg Star Wars-filmekből, amik a kalózokat, roncsvadászokat és túlélőket ábrázoltatták.

The High Republic Ships And Vehicles Nihil Tempest Runner An98rh4

The High Republic Ships And Vehicles Nihil Stormship Fn349fh79

 

A Köztársaság Fénykorához egyes már létező, de a projektekhez fel nem használt látványterveket újra is hasznosítottak, mint ahogy az bevett szokás a legtöbb Star Wars-projekt tervezési fázisában. Ezt Phil Szostak (Az ébredő Erő világa) osztotta meg. A rengeteg, több száz, esetenként több ezer koncepció közüli szelektáláshoz George Lucas és Doug Chiang "három másodperces szabályát" alkalmazta, amik passzolhatnak a Köztársaság Fénykora érájához. Ezen művészetek részhalmazát aztán megosztották Mika Siglainnel (A Lucasfilm Publishing kreatív igazgatója), Troy Alders-szel, Pablo Hidalgóval és Phil Szostakkal a további átbeszélések és finomítások kedvéért. Így került be James Clyne hajódizájnja a projektbe, ami Az utolsó Jedik Ellenálló bombázóinak egyik előzetes látványterve volt, most már a Republic Longbeam névvel a Köztársaság Fénykora projektet erősíti. Charles Soule (Obi-van és Anakin, Vader) Light of the Jedi című könyvben feltűnő Legacy Run pedig Az ébredő Erőből Han teherhajójának korai változata, Hidalgo pedig így jellemezte a formát: egy dobozokkal teli repülő doboz. Elmondható, hogy nem egy luxus utasszállító hajóról van szó, hanem egy, a legtöbb egyén által megfizethető hajóról. És mivel Az Ellenállás/Első Rend korában ez több száz éves űrjárműnek számít, bele is illik a Köztársaság Fénykorába.

The High Republic Ships And Vehicles Republic Transport Longbeam Hf9483y

The High Republic Ships And Vehicles Nihil Legacy Run Fh93347g0

 

Végül, de nem utolsó sorban pedig a Csillagfény Állomás dizájnjáról is elmondott Hidalgo pár dolgot. Az állomás felső része a coruscanti Jedi Templomot hivatott idézni, továbbá ez a színjátszó műemlék a sötétben is fénylik. Az állomás alsó részében foglal helyet a másodrendű rész, az ipari alap, ami működteti az egész felépítményt. A Köztársaság ideáival egyetértők az egyensúly, az együttműködés metaforájának látják a Csillagfényt, míg az ellenzők az osztályok különválasztásának megtestesítéseként érzékelik, ami több konfliktusra is okot adhat.

The High Republic Ships And Vehicles Starlight 9h349

The High Republic Ships And Vehicles Starlight 94hhg99

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo