viharfellegek_fekv_.png

Zhell - Taung háború (Legendák)

Zhelltaunghaboru
Zhell-Taung War
Kezdete: Kb. YE 200 000
Vége: Több ezer évvel YE 90 000 előtt
Helyszín: Notron
Végkifejlett: Zhell győzelem
Főbb csaták: Nagy Zhelli csata
Hadviselők
  • Zhell Zászlóalj
  • Taungok

A háborúra több ezer évvel YE 90 000 előtt került sort, a Notronon, a későbbi Coruscanton, a Galaktikus Fővárosban, ami egyaránt volt otthona a Taung és a Zhell fajnak is.


Előzmény


Több ezer évvel a Galaktikus Köztársaság felemelkedése előtt, a Notron bolygót két faj lakta; a Taungok és a Zhellek, a modernkori emberek ősei. A Zhellek tizenhárom Zhell Zászlóaljba szerveződtek, mávnéven Zhell Nemzetségbe, és végül konfliktusba kerültek a szomszédos Taungokkal.


A háború


A konfliktus egy bizonyos pontján, egy vulkán kitörés pusztítást hozott a Zhell Zászlóaljakra, amikor is az elborította hamuval a fővárosukat és majdnem megsemmisítette a fajukat. A hamu és füst olyan sűrű volt, ahogy elterjedt az égen, hogy eltakarta a napfényt, így a föld sötétbe borult két évre. A Taungok azonnal kihasználták a lehetőséget, hogy előnyhöz juthassanak, amit a természet kovácsolt nekik és leigázták ősrégi ellenségeiket. A Taungok ekkor nézték a füsttel elborított eget, mint jelképe a sorsuknak és ekkor midőn elfogadták azt, felvették a Dha Werda Verda nevet, ami a Taung nyelvben annyit tesz, hogy "Árnyékharcosok". A Taungok győzelme viszont múló volt, a Zhellnek végül sikerült visszavenni a Notron irányítását és kiűzniük a Taungokat, közös szülőföldjükről.


Következmény


Miután elhagyták a későbbi Galaktikus Fővárost, a Taungok az Ismeretlen Régiókba menekültek. A legtöbb Taung a Külső Gyűrűben lévő Roon bolygóra menekült és ott is maradtak, míg Első Mandalore-ral a legendás vezetőjükkel útra nem keltek új otthont keresni.

Navigáció

Hirdetés

Darth Vader Ll