hagyatek_banner_1460x342_a.png

Xanatos-krízis (Legendák)

Előző: Telosi Polgárháború
Egyidőben: Mandalori Polgárháború
Következő: Ifjak-Ősök Háborúja
Xanatos.jpg
Xanatos crisis
Idővonal: Kezdete:

Vége:
Helyszín(ek):
 • Telos
 • Bandomeer
 • Coruscant
  • Jedi Templom
Végkifejlet: Jedi-győzelem, Xanatos halála
Hadviselők:
 • Jedi Rend

 • Xanatos erői
Parancsnokok: Jedi Rend:
 • Qui-Gon Jinn Jedi-mester
 • Obi-Wan Kenobi Jedi-padawan

Xanatos erői:
 • Xanatos
Esemény(ek):

Legendák


A Xanatos-krízis egy incidenssorozat volt, ami Xanatos korábbi Jedi-padavan körül forgott. 

Történet


Kezdetek

 

YE 53-ban, Qui-Gon Jinn Jedi-mester és a padavanja, Xanatos egy küldetésre mentek a Telos IV-re, Xanatos szülőbolygójára, hogy kontrolláljanak egy helyzetet. Amikor megérkeztek, a bolygó polgárháború szélén volt. Xanatos apja, Crion volt a bolygó kormányzója. Qui-Gon és Xanatos nehéz döntéseknek néztek elébe. Miután Xanatos lánytestvérét megölték, Crion polgárháborút keltett a bolygón. Xanatos csatlakozott az apjához és elárulta a mesterét. Qui-Gon megölte Criont és Xanatos elmenekült.

 

Küldetés a Bendomeerre

 

Obi-Wan Kenobit és a Jedi-mesterét, Qui-Gon Jinnt egy küldetésre küldték a Bandomeerre. Xanatos lett az Újvilág Bányatársaság vezére és azt tervezte, hogy elpusztítja a bolygót. Xanatos azzal környékezte meg Obi-Wan Kenobit, hogy Jinn sosem fogja padavanként felkérni őt. Aztán elküldte őt egy bányásztelepre egy csapóajtón keresztül. Kenobi segítségével Jinn keresztülhúzta a terveit azzal, hogy a robbanótölteteket hatástalanította. A bolygó megmenekült.

 

Incidens a Jedi Templomban

 

Kicsivel később, számos rablás történt a Jedi Templomnál. A Jedi Tanács azt parancsolta meg Qui-Gon Jinn és Tahl mestereknek, hogy leplezzék le a tolvajt és állítsák törvény elé. Jinn mester elkezdett összeállítani egy listát azokról a dolgokról, amiket eltulajdonítottak. Először véletlenszerű hasztalan dolgok voltak: egy tolltartó, holo-fájlok a tanulók neveiről A-tól H-ig, egy tanár köpenye, és egy sportfelszerelés. Tahl utánanézett az elveszett felvételeknek, kihallgatva a két önkéntest, akik segítették a Feljegyzések Kurátorának, T'unnak. Ahogy a mesterek elakadtak a nyomozásban, az összes fénykardot ellopták a gyakorlóteremből, amiket az idősebb tanítványok használtak. A szakadt ruhák és törmelék között a két Jedi vörös festést talált a falon: GYERE IDE, IDŐ ELJÖNNI FOG. DE VIGYÁZNOD KELL, ÉN GOND VAGYOK. Eldöntötték, hogy a Templomot riasztják a behatolás miatt és lezárják az egész komplexumot. Yodát megtámadták, a Templomot lezárták és Xanatos volt az, aki az egész ügy mögött állt. Jinn összecsapott Xanatos-szal a Meditációs Állomásban. A Jedi megtudta, hogy Xanatos a Templom fúziós kemencét robbantásra készre állította, mialatt Daroon újraindította a levegő áramoltató rendszert; csupán Xanatos önhittségének köszönhetően vált világosság a terv. Kenobi találkozott a mesterével, aki engedte elmenekülni Xanatost, hogy megmentse a Templomot. Átsiettek egy ételszállító csövön keresztül, amíg a Technikai Teremhez nem értek. Daroon odavezette a kazán központi reaktorához, ahol Jinn elvette a gyógyító tűzkristályokat, amik a Templom pusztulásának kulcsai voltak. A kulcs eltávolításával véget ért a krízis.

 

Második küldetés a Telos IV-re

 

Miután Xanatos kudarcot vallott a Jedi Templom elpusztításával a Coruscanton YE 44-ben, egy Sötét Jedi a Telos IV-re menekült, miután sikeresen meggyőzte a polgárokat, hogy ő és az apja, Crion ártatlanok voltak az évekkel ezelőtti Telosi Polgárháború kirobbantásában. Xanatost Telos első számú polgárává emelték az emberpárti adományaiért, mint például a Xanatos Gyógyító Intézet felépítéséért Thani fővárosban.

 

Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi a Telosra utaztak, hogy szembeszálljanak Xanatos-szal, bár a küldetésüket a Jedi Főtanács nem hagyta jóvá. Mindkét Jedi meglepődött, hogy mi történt a bolygón. Jinn és Kenobi egészen meghökkent a polgárok hozzáállása miatt. Az egykor békés polgárok egy erőszakos játéknak, a Katarzisnak lettek a megszállottai. A Xanatos cselekedetei utáni nyomozásuk során a két Jedi Andrával találkozott, az ERŐ vezetőjével és egyetlen tagjával, ami egy olyan politikai szervezet volt, ami ellenezte Telos nemzeti parkjainak kitermelését, valamint a bajtársával, Denetrus-szal, egy piti bűnözővel. A két telosi segítségével Jinn és Kenobi leleplezte, hogy a Katarzist az UniFy irányította, az Újvilág Bányatársaság fedőneve, amit Xanatos birtokolt. Ráadásul a négyes bizonyítékot szerzett arról, hogy a Telos Szent Helyeit meggyalázták az Újvilág átfogó bányászműveletei. Jinn és Kenobi kiállította Xanatost a Telos polgárai elé és ahelyett, hogy bíróság elé álljon a bűnei miatt, Xanatos inkább öngyilkosságot követett el azzal, hogy egy savval töltött medencébe ugrik. A halálával a polgárok eltávolították a korrupt kormányzó tiszteket és visszanyerték nemzeti kincseiket. 

Megjelenések


 • Star Wars: Jedi — The Dark Side
 • Jedi-növendék: Az ébredő Erő (Első megjelenés)
 • Jedi-növendék: Sötét vetélytárs
 • Jedi-növendék: A ostromlott templom
 • Jedi-növendék: A leszámolás napja

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000