hagyatek_banner_1460x342_a.png

Todiriumi rajtaütés (Legendák)

Előző: Storinali küldetés
Következő: Talaseai csata
Raid on Todirium
Konfliktus(ok): Vadászat Zsinjre, Galaktikus Polgárháború
Idővonal: YU 7 (42:12:3)
Helyszín(ek): Todirium III
Végkifejlet: Zsivány Osztag-győzelem
Hadviselők:
  • Lidérc Osztag

  • Zsinj hadúrhoz hű bolygóvédelem
Parancsnokok: Lidérc Osztag:
  • Wedge Antilles
Erők: Lidérc Osztag:
  • 11 X-szárnyú csillagvadász

Zsinj:
  • Ismeretlen számú Ultrakönnyű rohamsikló
Veszteségek: Lidérc Osztag:
  • Nincs

Zsinj:
  • Néhány Ultrakönnyű rohamsikló

Legendák

Egyszerű "mindenre lövünk, ami mozog" küldetés lesz. Egy apró különbséggel. Tudjuk, hogy a hadmozdulatainkat rögzítik. Tudjuk, hiszen mi magunk raktuk ki körös-körül a kémholdakat. Mialatt mi begyűjtjük Zsinjtől az információkat, a holdak is felvesznek mindent, ami csak lehetséges.
- Wedge Antilles a Lidérc Osztagnak.

A todiriumi rajtaütés egy a Lidérc Osztag által kivitelezett művelet volt az Új Köztársaság Zsinj hadúr elleni hadjáratában. A Lidércek megsemmisítették a bolygó gyárait és hadipotenciált adtak Zsinjnek, mindezt pedig a Zsivány osztag álcája alatt tették a hadúr megtévesztésére. Megvolt a kívánt hatása, mivel Zsinj később kigondolt egy csapdát a híres egységnek, de az erői vereségével ért véget az essioni csatában.

Háttér


Miért ez az útirány? Azért, mert az a Night Caller eredeti útvonalterve. Hölgyeim és uraim! A saját felelősségemre cselek¬szem, de már elküldtem a kérvényt a főparancsnokságnak, hogy hagyják jóvá a tervemet... amely a következő: ettől a pillanattól kezdve Zsinj hadúr flottájában szolgálunk, mindaddig, míg le nem tudunk csapni rá.
- Wedge Antilles a Lidérc Osztagnak.

Miután elmenekültek a folori csatából, a Lidérc Osztagot kirántották a hiperűrből a Zsinj hadúrt segítő Night Caller által lerakott Empion aknák. Mikor a Night Caller túlélők után kutatva a rendszerbe érkezett, a Lidércek szokatlan taktikával elfoglalták a hajót. A hajó gyors elfoglalásának köszönhetően a személyzete nem küldhetett segélyüzenetet, ami azt jelentette, hogy Zsinj erői nem tudtak az elfogásukról. A saját kezdeményezésére Antilles felvetette a tervet, hogy a Lidércek vegyék fel álcaként a személyzet kilétét és kövessék a hajó korábbi parancsait, remélve, hogy találnak egy módot Zsinj csapdába ejtéséhez. Minden megállóhelyüknél megtudták, hogy ott Zsinj minden világgal üzletelt a művelete pénzelése érdekében. A Lidércek elkezdték tönkretenni valamennyi üzletet, így azt a benyomást keltették, hogy a hajót követik.

A rajtaütés


Jó munka volt, Zsiványok. Most pedig tűnjünk el innen.
- Wedge Antilles "Tycho Celchu" személyében a Lidérc Osztagnak.

Wedge Antilles felszólította az osztag technikusát, Cubber Daine-nek, hogy az X-szárnyúkat a Zsivány Osztag színeire fesse át. Ez azért kellett, hogy az általuk hátrahagyott kémműholdak azt rögzítsék, hogy a rajtaütést a híres új köztársasági osztag intézte.

 

A rajtaütés alatt nyílt csatornákon sugároztak és a Zsiványok hívójeleit használták, hogy még jobban megtévesztőek legyenek. A bolygó erőinek minimális ellenállásával találkoztak, ami ultrakönnyű rohamsiklókból állt. Könnyedén megszabadultak az UKRS-ektől és veszteség nélkül, sikeresen elpusztították a gyárakat.

Utóhatás


Azt hittem, nem fog érdekelni. Mégis bosszant.
- Falynn Sandskimmer, amiért a Zsivány Osztag kapta a dicsőséget.

A támadás egy másik szinten is sikeres volt, mivel Zsinj hadúr figyelmét felkeltette a támadás. Kapcsolatba lépett a Night Caller kapitányával, Zurel Darilliannal, akit Garik Loran személyesített meg, hogy kieszeljenek egy tervet a Zsivány Osztag csapdába ejtéséhez. Loran kis improvizálásával sikerült meggyőznie Zsinjt, hogy több erőt fektessen a tervébe. A csapda új köztársasági győzelemmel zárult az essioni csatában.

 

Annak ellenére, hogy a Zsivány Osztag teljesítette látszólag a küldetést, Antilles biztosította osztagát, hogy az elismeréseiket a hivatalos feljegyzéseiken zsebelhetik be, amint a küldetés véget ér és a fájlokat nyilvánosságra hozzák.

Megjelenések


  • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Első megjelenés)

Források


  • The Essential Atlas

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000