Távoli csillagok

tavolicsillagok.jpg
Dawn of the Jedi: Into the Void
Szerző információk
Szerző(k): Tim Lebbon
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2013 (eredeti megjelenés

  • 2015 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 317
Általános információk
Idővonal: YE 25 793
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendák

A Jediknek szükségük van a sötétségre és a világosságra, az árnyékra és a fényre, mert a kettő nélkül nem létezhet egyensúly. Ha a Bogan felé húzol, azt fogod érezni, hogy az Ashla túl tiszta, és túlságosan korlátoz téged. Ha az Ashla felé siklasz el, szörnyeteg mítosznak fogod látni a Bogant. Az a Jedi, aki nem egyensúlyoz a kettő között, nem Jedi. Hanem egy elvezett lélek.

A "Távoli csillagok" (eredeti címén: Dawn of the Jedi: Into the Void) Tim Lebbon regénye, amely 2013-ban jelent meg és nagyjából egy időben játszódik az azonos nevű képregény sorozat első történetszálával. Az eredeti kiadás tartalmazza a John Ostrander által írt "Eruption" rövid történetet, valamint egy részletet a John Ostrander és Jan Duursema által írt Dawn of the Jedi: The Prisoner of Boganból.

Fülszöveg


"“Tízezer éve tanulmányozzuk az Erőt... Küzdünk, hogy a világosság és a sötétség mindig egyensúlyban legyen. De most... most előkerült valami, ami talán mindnyájunkat megsemmisít. Egy férfi. És az álmai.”

Lanoree Brockot az ősi Je’daii Rend legnagyobb mesterei ismertetik meg az Erő titkaival. Ám a testvére nem képes érzékelni az Erőt, és mind jobban eltávolodik a Rendtől, ami végül tragédiához vezet.
Lanoree éveken át magányos Őrzőként szolgálja és védi a Tythan­ rendszer békéjét. Váratlanul a Je’daii Tanács elé idézik, ahol tudatják vele, hogy felbukkant egy fanatikus szekta, amelynek tagjai nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elhagyják az ismert űrt. Ennek érdekében működésbe akarnak hozni egy hiperkaput, méghozzá a rettegett sötét anyag felhasználásával – és ezzel az egész rendszert elpusztító katasztrófát idézhetnek elő. Lanoree megdöbben, amikor megtudja, hogy a mesterek miért éppen tőle várják a megoldást. A szekta vezetője, a zseniális és őrült férfi, akit bármi áron meg kell állítania, nem más, mint a fivére, akit rég halottnak hisz – és akitől most már neki is félnie kell...
Tim Lebbon regényében a Jedi Rend hajnalába kalauzol el bennünket."

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000