Tarkin

tarkin.jpg
Tarkin
Szerző információk
Szerző(k): James Luceno
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2014 (eredeti megjelenés)

  • 2016 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 286
Általános információk
Idővonal: YE 14
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Kánon

A feladatod az, hogy megtanítsd nekik, mi a törvény és a rend – mondta később Jova az ifjú Tarkinnak. – Aztán, hogy megbüntesd őket úgy, hogy sose felejtsék el a leckét. Ha elég mélyre ülteted a félelmet a szívükben, idővel a rettegésük önmagában rákényszeríti őket arra, hogy térdre boruljanak előtted, és engedelmeskedjenek neked.

A "Tarkin" (eredeti cím: Tarkin) egy kánon regény, ami a címszereplő karakterre fókuszál. A könyvet a sok más sikeres Star Wars regényt író, James Luceno szerezte és 2014 november 4-én jelent meg.

Fülszöveg


"„A hatalomról sokat tudok mesélni. Az ember megragadja pillanatot, és lesújt.”

Wilhuff Tarkin nagymoff

Egy köztiszteletben álló család sarja. Elkötelezett katona és nagyra becsült törvényalkotó. A Köztársaság lojális katonája és a Jedik megbízható szövetségese. De ez már a múlt. A Köztársaság bukása után Wilhuff Tarkin gyorsan halad felfelé a ranglétrán, és semmitől sem riad vissza, hogy érvényre juttassa az akaratát, és hozzájáruljon a Birodalom teljes kiépítéséhez.
Inkább az erőtől való félelemre, semmint az erőre alapozva kormányozzon – tanácsolja a császárnak. Tarkin felügyeli a Birodalom páratlan pusztító erejű fegyverének építését. Biztos abban, hogy miután a Halálcsillag elkészül, a segítségével rövid idő alatt eltünteti a még létező szeparatistákat – vagy úgy, hogy megfélemlíti, vagy úgy, hogy megsemmisíti őket.
Ám addig folyamatosan fennáll a lázadás veszélye. A Birodalomnak gyors és kegyetlen választ kell adnia a felkelő csoportok egyre gyakoribb támadásaira. Az uralkodó a legelszántabb híveit veti be a szabadságharcosok felszámolására: Darth Vadert, a félelmetes végrehajtót, valamint Tarkint, aki taktikai érzékével, ravaszságával és hidegvérű hatékonyságával képes arra, hogy kikövezze az utat a császári teljhatalomhoz… és az utolsó szálig kiirtsa a Birodalom ellenségeit."

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000