hagyatek_banner_1460x342_a.png

Szóval Jedi akarsz lenni?

szovaljediakarszlenni_cover.jpg
The Empire Strikes Back: So You Want to Be a Jedi?
Szerző információk
Szerző(k): Adam Gidwitz
Kiadvány információk
Kiadó(k): Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2015 (eredeti megjelenés)

  • 2015 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 317
Általános információk
Idővonal: YU 3
Besorolás: Gyerekkönyv
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Kánon

Egy birodalmi csillagromboló nagyobb, mint bármelyik hajó, amelyet valaha is láttál. Egy napig is eltart, amíg eljutsz egyik végéből a másikba.

A "Szóval Jedi akarsz lenni?" (eredeti cím: The Empire Strikes Back: So You Want to Be a Jedi?) egy ifjúsági regény, melyet Adam Gidwitz írt és a Disney-Lucasfilm Press adott ki 2015 szeptember 22-én és amely része az eredeti trilógiát feldolgozó ifjúsági regénysorozatnak. A történet a hivatalos kánon része, amely feldolgozza a Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág című filmet, amelyhez további kiegészítő jelenetekkel járul hozzá. Az egyes fejezetek között az olvasó további bölcsességeket olvashat arról, hogy miként kell Jedinek lennie, vagy hogyan kell meditálni egy lábon.

Fülszöveg


"SZÓVAL JEDI AKARSZ LENNI?
Nagyon menőnek tűnik. Tárgyakat tudsz mozgatni az elméddel. Képes vagy embereket irányítani az akaratoddal. És hát a fénykardok. Azok aztán tényleg lenyűgözőek. De nem csak elmetrükkökből és fegyverré változtatott energianyalábokról szól a dolog. Egy jedinek nagyon keményen kell küzdenie. Ráadásul ott vannak a rossz fiúk. Rengeteg rossz fiú. Mind téged akarnak megölni.

MÉG MINDIG JEDI AKARSZ LENNI?
Nos, ez a könyv az egyik legnagyobb jediről szól, aki valaha létezett. Alapvetően A Birodalom visszavág című klasszikus film átdolgozása. De több annál. Megtanulhatod belőle, hogyan válj jedivé. Talán nincs rá szükséged, hogy megtudd, hogyan kell lebegni, vagy azt, hogyan tudod érzékelni a környezeted minden apró részletét bekötött szemmel is. És lehet, hogy nem akarsz fénykardokról, gyilkos hólényekről és űrhajókról hallani. Vagy esetleg mégis érdekel egy ilyen történet? És véletlenül, de csak teljesen véletlenül azt is meg akarod tudni, hogyan válhatsz
jedivé? Nos, akkor ez a könyv neked szól. A döntés a te kezedben van, fiatal barátom. És nem csak képletesen."


A kihajtható füleken olvasható szöveg

"VAJON TE LESZEL A KÖVETKEZŐ NAGY JEDI?

Az elismert New York Times bestseller szerzője, Adam Gidwitz új szemszögből meséli el a Star Wars: A Birodalom visszavág című epizód eseményeit. A történet kezdetén azonnal Luke Skywalker bőrébe bújhatunk, és elkísérhetjük útján, ami az Erő megismeréséhez és használatához vezetheti az ifjút. De a sötét oldal hatalma nagy, és a jövő meglepetéseket tartogat a tanítvány számára...

ADAM GIDWITZ a Tale Dark and Grimm sorozat New York Times bestsellerlistás szerzője. A könyveit az Amerikai Könyvtárszövetség a figyelemre méltó könyvek listájára tette, de helyet kaptak a New York Times szerkesztőinek ajánlatában, illetve a Publishers Weekly, a School Library Journal és a Kirkus szerint is az adott év legjobb könyvei között voltak. Adam nyolc évig dolgozott tanárként Brooklynban, és ma is ott lakik."

Vélemény


A Szerző: Kira

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000