darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Svivren ostroma (Legendák)

Előző: Barosi csata
Következő:
Siege of Svivren
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (Thrawn-hadjárat)
Idővonal: YU 9 (44:7:24)
Helyszín(ek): Svivren
Végkifejlet: Svivreni győzelem
Hadviselők:
  • Svivreni ellenállás

Legendák

Úgy értem, nemhogy Svivren, de Ukio elfoglalásának is tovább kellett volna tartania.
- Samuel Tomas Gillespee.

A Svivren ostroma YU 9-ben foglalt helyet. A Thrawn főadmirális által küldött birodalmi erők és a Svivren bolygó lakosai között zajlott. A birodalmiak képtelenek voltak megnyerni a csatát. 

Történelem


YU 9-ben Thrawn főadmirális megtámadta a Svivrent és számos, az Új Köztársasággal szövetséges világot. A helyiek, a svivreni faj a Birodalmi Hadiflotta ellen voltak, akik nem nagyon voltak oda az ostromlás ötletéért. Ez okozta a birodalmiak kudarcát. Miután számos kísérlet kudarcba fulladt a svivreni ellenállás ellen, a Birodalmi Hadiflotta visszavonult, hogy majd később visszatérjenek és megpróbálják elfoglalni a Svivrent. Hosszú ideig a birodalmiak sikertelenek voltak a helyi ellenállással való harcban, és helyzetük eléggé ismert volt ahhoz, hogy Samuel Tomas Gillespee füleibe jusson, aki akkorra az Ukión élt.

 

Végül Thrawn bilbringi halála után a birodalmiak visszavonultak a Svivrenről. A harc következményeként a svivreniek eltökéltek voltak az iránt, hogy a megoldásuk majdhogy nem egy katonai osztályú fegyverrel ért fel, és döntésük szerint még inkább elszántak lesznek a behatolók megfékezésénél. 

Források


  • The Last Command Sourcebook
  • The Thrawn Trilogy Sourcebook
  • Geonosis and the Outer Rim Worlds
  • The Essential Atlas

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000