darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Storinali küldetés (Legendák)

Előző: M2398-3-as csata
Következő: Todiriumi rajtaütés
Mission to Storinal
Konfliktus(ok): Vadászat Zsinjre, Galaktikus Polgárháború
Idővonal: YU 7
Helyszín(ek): Scohar és Revos, Storinal
Végkifejlet: A Lidérc Osztag megfertőzi a Hawkbat legénységét a Bunkurd csatornabajjal, és elmenekül két TIE/LN csillagvadásszal
Hadviselők:
 • Új Köztársaság

 • Zsinj erői
Erők: Új Köztársaság:
 • Lidérc Osztag
  • Hohass Ekwesh (Légi támogatás)
  • Járvány csoport
   • Kell Tainer
   • Ton Phanan
   • Tyria Sarkin
   • Eurrsk Thri'ag
  • Paraszt csoport
   • Wedge Antilles (parancsnok)
   • Garik Loran
   • Myn Donos (mesterlövész)
  • Kéjút csoport
   • Wes Janson
   • Voort saBinring
   • Falynn Sandskimmer
   • Atril Tabanne

Zsinj:
 • Zsinj erői

Legendák


A storinali küldetés a Lidérc Osztag egyik titkos művelete volt azzal a céllal, hogy a felvett álcájukat megőrizzék, mint a Night Caller személyzete.

Storinali küldetés


Előzmény

 

A Lidércek sikeres menekülése után a kalózok elől az M2398-3-as világról, Zsinj hadúr - aki Darillian kapitányt még mindig élőnek hitte - felvette a kapcsolatot a Lidércekkel, hogy tájékoztassa őket arról, hogy a sarkukban van valaki. A Darilliant játszó Arc javasolta, hogy csapdába ejti az üldözőit, de Zsinj utasításba adta, hogy inkább csatlakozzanak Trigit admirálishoz egy újabb küldetéshez. Előtte a Night Caller találkozott Zsinj egy másik hajójával, a Hawkbattal, hogy további embereket és készleteket kapjanak.

 

Az események eme fordulata a Lidérceket a végzetes felfedezés fenyegette, mivel a Hawkbat kapitánya, Bock Nabyl személyesen akart találkozni Darilliannal, és egy második probléma is volt, miszerint hiányzott 2 TIE-vadászuk a Night Caller teljes létszámából. Falynn Sandskimmer szerint ez nem lesz igazán probléma: a TIE-ok a környékükön mindig fellelhetőek és 2 ellopása nem lenne kihívás a Lidércek számára. Ton Phanan utána azt tervezte, hogy a találkozópontnál egy karantén-zászlóval mutatkoznak, de Wedge elutasította az ötletet, mivel felkeltené Zsinj gyanakvását. Az Arc utána javasolta, hogy helyettük inkább a Hawkbat személyzetét fertőzzék meg, hogy Zsinj gyanakvását a Hawkbatra terelje. Wedge nagyon szkeptikus volt, de Phanan szerint ha egy olyan bolygót tudnának találni, ahol a Hawkbat a személyzete eltávot kapna, a megfertőzésük könnyű lenne, mivel az űrkikötőkkel rendelkező bolygóknak automatikusan van valamiféle betegségközpontjuk, hogy a bejövő hajókat karantén alá zárják. Phanan a doktori képesítésével könnyen tudna azonosítani és kezelni egy fertőző körokozót és elhalmozni azzal a Hawkbat legénységét.

 

Megérkezés a Storinalra

 

Miután még egy kicsit finomítottak a terven, a Lidércek a Narrával érkeztek a Storinalra, nagy álcaruhákat hordva. Wedge, Janson és néhány, a birodalmi bűnözői listákon szereplő tag csak álcázva tudott menni. A Lidércek 3 csoportra váltak szét, mindegyik csoportnak megvolt a saját feladata a Storinalon:

 

- Janson, a bakurai Iskit Tyestin száműzött szenátor álcájában, Atril Tabanne-nal, Falynn-nel és Röfivel a testőreiként a Kéjút csoportot alkották. A feladatuk 2 TIE-vadász fellelése és lehetséges ellopása.

 

- Kell Tainer, Tyria Sarkin és Ton Phanan alkották a Járvány csoportot, aminek feladata a fertőző kórokozó begyűjtése volt.

 

- Wedge, az Arc és Myn Donos az agamari idióták álcája alatt a Paraszt csoportot formálták meg, akiknek a feladata a Hawkbat személyzetének megtalálása és a velük való megismerkedés volt.

 

- Daráló a Narra csempészrekeszében maradt az előhívásáig, mert a Birodalom minden bothanra gyanakodott a Palpatine halálában játszott szerepük után.

 

- Gebe egy X-szárnyúban rejtőzött el, mivel ő volt az egyetlen thakwaash fényéveken belül és túlságosan feltűnő volt. Ugyanakkor segítségre lehet a menekülésnél, ha a dolgok eldurvulnának.

 

A művelet

 

Mikor megérkeztek, minden csoport azzal foglalta el magát, amit a küldetés elvárt tőlük a nagyobb incidensek elkerülésével.

 

- A Járvány csoportnak kellett Daráló szaktudása, de baj nélkül be tudtak jutni a Scohar Egészségügyi Intézetbe, és Phanan felfedezte a Bunkurd csatornabaj fioláit, egy ételmérgezéshez hasonló betegséget: mérsékelt, nem igazán veszélyes, de nagyon fertőző. Ő és Daráló is ellopott egy kis dobozt, amiben egy storini üvegbóklász volt. Phanan szerette a rovarokat, így Daráló egy csínyben felhasználhatta azt.

 

- A Paraszt csoport könnyen azonosította a Hawkbat személyzetét és összebarátkoztak velük, miután rengeteg italt vettek nekik, miközben a hülyét játszották. Eközben róluk és a különböző hajóikról gyűjtöttek információkat.

 

- A Kéjút csoportnak sikerült felderítenie az űrkikötő TIE-hangárjait, és felmérni a legtöbb biztonsági rendszabályt. Eközben Falynn leesett a hangártetőről és megütötte magát. Bár nem sérült meg súlyosan, a művelet hátramaradó részét át kellett aludnia.

 

Miután a főbb feladataikat teljesítették, a Lidércek újracsoportosultak és a két céljuk teljesítésére vágtak bele: a fertőzésre és a lopásra.

 

A Lidércek fele, köztük a karbantartó személyzet bőrébe bújt Tyria, Janson és Tainer a két komp javítása alatt a Hawkbatról, behelyezte a kórt tartalmazó fiolákat a levegőbeszívó rendszerébe. Kijutottak és a Narrát is elérték időben annak ellenére, hogy a valódi karbantartó személyzetbe is belefutottak. Kell arra ösztökélte a mechanikus vezetőt, hogy támadja meg, kiütötte és azzal fenyegette, hogy mindent jelenteni fog. A karbantartó társa arra kérte, hogy ne tegye, mert tájékoztatás hiányában senki nem tud meg semmit és mindketten megtarthatják az állásukat. Kell vonakodva beleegyezett, a siker útjára állítva a menekülését.

 

A Lidércek másik fele arra kérte Gebét, hogy vegye ágyútűz alá a kikötőt, és kössön el két TIE-t. A többi Lidérc utána gyorsan felszállt a Narrára és mindnyájan teljes sebességgel a Night Caller felé vették az irányt.

 

Utóhatás

 

A Lidércek küldetése sikerrel zárult, mivel a találkozási pont elérésekor Nabyl kapitány tájékoztatta az Arcot (aki felvette Darillian álcáját), hogy a hajót karantén alá vették, ami megakadályoz minden érintkezést a személyzetek között. Zsinj gyanúját ez nem keltette fel, mivel a Night Callert azonnal a Trigit admirálishoz való csatlakozásra utasította.

Megjelenések


 • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Első megjelenés)
 • X-Wing: Solo Command (Csak említve)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000