darth_bane_elorendelheto_swmedia_banner.jpg

Steve Perry

Akárhányszor felvittem Darth-ot a színre, hallottam azt a bizonyos hangot. És a menetelős zenét. Dum-dum...
-Steve Perry 

Steve Perry (született 1947. augusztus 31-én) A Birodalom árnyai könyv írója és Michael Reavesszel közösen szerezték a MedStar duológiát, a MedStar: Intermezzo rövid történetet és a Halálcsillag regényt. Szintén őtőle származik a Shadows of the Empire: Evolution képregény forgatókönyve.

 

Perry számos különböző szervezet tagja: Science Fiction and Fantasy Writers of America (Amerikai Science Fiction és Fantasy Írók); (The Animation Guild) (Az Animációs Liga), Local #839 (IATSE); Writers Guild of America, West (Amerikai Írók Ligája, Nyugat); és a TriCounty Gun Club (TriCounty Fegyver Klub). Az indonéz küzdősport, a Penjak Silat kezdő tanulója, Stevan Plinck maha guru tanítása alatt, a washingtoni Vancouverben, és a valaha összegyűlt legnagyobb gitárbanda tagja a Guinness Rekordok Könyve szerint.

 

A Silat nevű küzdősport gyakorlója, ezt vette alapul a Teräs Käsi megalkotásához. 

Életrajz


SteveperryPerry egy átköltözött louisianai mocsár menti fiú volt fiatal korában, aki Baton Rouge-ból származott. Mielőtt hivatásosan is elkezdte az írást, öt évig dolgozott egy fizikus asszisztenseként. Elhagyta a Luisiana államban működő főiskolát és Kaliforniába költözött, hogy hippiként éljen. Harminc éves kora környékén Perry arra gondolt, hogy szabadidejében megpróbálkozik az írással. Kevesebb, mint hat hónap alatt adta el első sci-fi történetét. "Azon emberek közé tartoztam, akik azt mondták egykor, hogy mikor lesz időm, írni fogok" emlékszik vissza Perry. "Utána felismertem, hogy nincs több időm rá. Ezért ebédidőben, vasárnapokon, késő éjszaka, mikor mindenki aludt, kezdtem el írni. Először rövid szépprózákkal kezdtem. A prózairodalom számomra könnyebb volt, mivel csak annyit kellett tenned, hogy helyesen választod ki az információt, valamilyen összefüggő módba rakod őket, és kész. A szépprózában a semmiből kell összeszednem mindent. Ezért dolgozni kell."

 

Az 1970-es évek végén csatlakozott a növekedő sci-fi könyvkereskedelembe. Az első könyve, a Tu-laremia Gambit 1981-ben jelent meg. Perry így illeti a könyvet: "Ez egy kórokozó-regény. Egy mindenkivel végző, csúnya baktériumról szól. Szép kritikákat kapott, de nem nagyon fogyott jól. De ez lendített mozgásba. Attól a ponttól sose néztem vissza."

 

Perry számos különböző projekttel foglalatoskodott, mikor felhívta a Bantam magasabb rangú szerkesztője, Tom Dupree 1994 végén. Dupree volt Perry szerkesztője, mikor A Maszk regényváltozatát írta az azt megelőző évben. Tudni akarta, hogy érdekli-e Perryt szerencsét próbálni egy Star Wars-könyvvel. "Előtte sosem gondoltam volna, hogy egy Star Wars-regényt írok, mivel azt hittem, igazán nehéz összehozni egy ilyet és egy csomó mindent kell tudni az univerzumról hozzá," mondja. "De Tom mondta, itt az ajánlat, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között fog játszódni, és senki más nem írt ebből a korról addig.” Azt gondoltam, hogy óriási, mert szeretem a karaktereket. Jó móka lenne belevágni. Nem kellett tudnom mindenről, ami a hatodik rész után játszódott. Ekkor Darth és a Császár még él. És rendelkezésemre állt a megszokott banda, Hant kivéve mindenki."

 

A munka ijesztő lehetett, mivel A Birodalom árnyai projekt minden addigi Lucasfilmes projekten túlmutatott. Perry így vélekedett róla: "Mielőtt elkezdtem a könyvön dolgozni, elmentem a Skywalker Ranchra," mondja. "Pompás volt, elképesztő hely. Valaki azt mondta nekem, úgy néz ki, mint egy hatalmas metodista ifjúsági tábor, és tényleg. Olyan, mint egy csokor viktoriánusbeli épület a semmi közepén." Ez az 1994 novemberi találkozás az alapozást jelentette a Lucasfilm teljes, a projektet illető kiadási tervében. "Nagy móka volt," emlékszik vissza Perry. "Nem találkoztam George Lucasszal, de azokkal az emberekkel igen, akik a Lucasfilm Publishinget vezették. Howard Roffman, Lucy Wilson, Allan Kausch és Sue Rostoni. Sok művész volt ott. 12-en vagy 15-en ültünk egy nagy konferencia-asztal körül és arról beszélgettünk, mit szeretnénk látni ebben a könyvben. Egy egylapos ugródeszkával jöttek elő. Csak egy alapötlet, néhány karakter neve, és egy elgondolás arról, hogy mihez kellene fognunk." 

Munkák


Könyvek 

 • A Birodalom árnyai 

Könyvek Michael Reaves közreműködésével 

 • MedStar I: Harctéri sebészek
 • MedStar II: Jedi gyógyító
 • Halálcsillag 

Képregények 

 • Shadows of the Empire: Evolution 

Rövid történetek 

 • MedStar: Intermezzo Michael Reaves közreműködésével 

Biográfia


 • "From the President of the Star Wars Fan Club: The Force Is Back!" — Star Wars Insider 24
 • "Around the Galaxy" — Star Wars Galaxy Magazine 2
 • "Into the Shadows: A Profile of Author Steve Perry" — Star Wars Insider 29
 • "Shadows of the Empire" — Star Wars Galaxy Magazine 7
 • The Secrets of Star Wars: Shadows of the Empire
 • Shadows of the Empire Planets Guide
 • Star Wars: Shadows of the Empire Limited Collector's Edition
 • "Jawa's Corner" — Star Wars Insider 96

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció