Star Wars VII. rész: Az ébredő Erő

tfa-01.jpg
Star Wars: Episode VII The Force Awakens
Rendező(k): J.J. Abrams
Producer(ek): Kathleen Kennedy, J.J. Abrams
Író(k): Lawrence Kasdan, J.J. Abrams, Michael Arndt
Szereplők: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Max von Sydow
Zeneszerző: John Williams
Forgalmazó: Walt Disney Studios Motion Pictures
Megjelenés: 2015. december 18.
Játékidő: 135 perc
Költségvetés: $200 000 000
Nyelv: English
Idővonal: YU 34
Fórum: [Kibeszélő...]
Előző: Star Wars VI. rész: A Jedi visszatér
Következő: Star Wars VIII. rész: Az utolsó Jedik
Feltámadt egy ősi erő. Érezted?
- Snoke Legfőbb Vezér.

A Star Wars: VII. rész: Az ébredő Erő, vagy ahogy a forgalmazták a Star Wars: Az ébredő Erő egy 2015-ös film, amit J.J. Abrams rendezett, valamint Lawrence Kasdan, Abrams és Michael Arndt írt. A film producerei a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy és Bad Robot Productions volt. Az ébredő Erő a "folytatás trilógia" első filmje. Az eredeti trilógia sztárjai közül Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels és Peter Mayhew tért vissza. Az újak közül a főszereplők; Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac.

A történet 30 évvel a Star Wars VI, rész: A Jedi visszatér eseményei után játszódik, amikor az Első Rend a Galaktikus Birodalom hamvaiból éltre kelve megtámadja az Új Köztársaságot, ahol Leia Organa Solo vezetésével az Ellenállás próbálja meghiúsítani terveiket, hogy megszerezzék a titkos térkép utolsó darabját, ami az eltűnt Jedi Mester, Luke Skywalker tartózkodási helyét tartalmazza. A térkép keresése és védelme közben a Galaxis új hősöket teremt, akiket összehoz a sors; Rey, a jakkui roncsvadász, Finn, a szolgálatot megtagadó rohamosztagos és Poe Dameron, az Ellenállás kiemelkedő pilótája fognak össze, hogy megállítsák az Első Rendet és megtalálják Luke Skywalkert, hogy újra békét hozzon a Galaxisba. A keresés közben régi karaktereket is feltűnnek, akik segítik őket, mint Han Solo és Chewbacca, akiknek elsődleges célja, hogy elpusztítsák az Első Rend szuperfegyverét, a Csillagpusztító Bázist. Az Első Rend oldalán egy új ikonikus főgonosz tűnik fel, Kylo Ren, valamint az Első Rend katonai parancsnoka, Armitage Hux tábornok.

A folytatás első nagyobb szakítása a meglévő Univerzummal, hogy nem lesz alapja a korábbi Expanded Universe-nek, hanem ahelyett, egy eredeti és új történetfonalat vesz fel. Miután a Walt Disney Company 2012 október 30-án felvásárolta a Lucasfilm Ltd-t George Lucastól, a Disney bejelentette, hogy a Star Wars VII. rész a tervek szerint 2015 december 18-án kerül majd a mozikba, amit a VIII. és a IX. rész követ. A Star Wars VII. része egy új történetfonalat vesz fel, mely figyelmen kívül hagyja a Expanded Universe-t és csak az eredeti hat filmet, a Klónok háborúja animációs sorozatot és a 2014 április 25-e után megjelent médiatartalmakból fog elemeket átemelni.

Az ébredő Erő végül 2015 december 17-én debütált először, széles körű kritikai dicséretet kapva a megjelenése után, valamint hatalmas kasszasikere volt és Észak-Amerikában a legmagasabb bevételt elérő film lett.


Felvezető


Luke Skywalkernek nyoma veszett. Távollétében a Birodalom hamvaiból feltámadt a könyörtelen ELSŐ REND, és nem nyugszik addig, amíg Skywalker, az utolsó jedi életben van.

Leia Organa tábornok vezeti a KÖZTÁRSASÁG által támogatott ELLENÁLLÁS hősies mozgalmát. Elszántan keresi testvérét, Luke-ot, hogy segítségével visszaállíthassák a békét és a rendet a galaxisban.

Leia titkos küldetéssel bízza meg legvakmerőbb pilótáját, mert a Jakkun egy régi szövetséges olyan információ birtokában van, amely elvezethet Luke-hoz...


Cselekmény


A Tuanul falu elleni támadás

A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
3/5 : 2 szavazat

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000