Star Wars II. rész: A klónok támadása (regény)

aklonoktamadasa.jpg
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Szerző információk
Szerző(k): R. A. Salvatore
Kiadvány információk
Kiadó(k): Lap-ics Kft.
Megjelenés:
  • 2002 (eredeti megjelenés)

  • 2002 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles / Keménykötetes
Oldalszám: 317
Rész: 2/9
Általános információk
Idővonal: YE 22
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendák

Mert a pletykák azt suttogták, Anakin a Kiválasztott, aki megteremtené az egyensúlyt az Erőben. 
Obi-van nem igazán tudta, mit jelent ez, és enyhén megborzongatta. Felnézett Anakinra, aki türelmesen álldogált, megilletődve a letolás után, és elégedettséggel töltötte el a látvány, ez a hihetetlenül rokonszenves, kissé önfejű és nyilvánvalóan vakmerő fiatalember. 
Csupán azért rejtette el mosolyát, mivel nem tett volna jót Anakinnak, ha megtudja, hogy ilyen könnyen megbocsátották elsietett cselekedeteit és fegyvere elvesztését. 
Obi-van köhécselésnek álcázta kuncogását. Végül is ő talán nem ugrott ki gondolkodás nélkül egy ablakon száz emelet magasságban a Coruscant utcaszintjétől?

A Star Wars II. rész: A klónok támadása (eredeti cím: Star Wars Episode II: Attack of the Clones) R. A. Salvatore regénye, amit 2002. április 23-án adott ki a Del Rey kiadó. A könyv az azonos című film regényváltozata, mely sok kiegészítést tartalmaz ahhoz képest és ezért is került a legendák közé. A regény Magyarországon puha- és keményfedeles formában jelent meg.

Fülszöveg


A kemény- és puhafedeles regény hátsó borítóján olvasható szöveg:

„Obi-van, hinned kell abban, hogy a helyes ösvényt választja.”

A keményfedeles regény védőborítóján olvasható fülszöveg:

"Hatalmas zavar támadt az Erőben… A csillogó Coruscant egét szántó karcsú hajóktól a kies Naboo buja kertjeiig elégedetlenség örvénylik. A Köztársaság hanyatlik, még Palpatine főkancellár irányítása alatt is, pedig őt tíz évvel ezelőtt azért választották meg, hogy mentse az összeomló kormányt. A szeparatisták háborús fenyegetése menthetetlenül megosztja a Szenátust, amely képtelen eldönteni, hogy létesítsen-e hadsereget a harcra vagy a törékeny béke fenntartására. Ez patthelyzet, melyen ha túllépnek, káoszba taszíthatják a galaxist.

A csintalan és eltökélt, a vakmerőségig bátor Anakin Skywalker ebben a zavaros időszakban válik felnőtté. Obi-van Kenobi tizenkilenc éves növendéke rejtély a Jedi Tanács számára, és kihívás a Jedi-mesternek. Az idő nem tompította Anakin ambícióit, mint ahogy a Jedi-képzés sem szelídített független természetén. Amikor a Pamdé Amidala szenátornő ellen megkísérelt merénylet tíz év után összehozza őket, nyilvánvalóvá válik, hogy az idő nem enyhítette Anakin heves érzéseit a szép diplomata iránt. Az amidala szenátor elleni támadás, amely épp a kritikus szavazás előtt történik, még inkább a katasztrófa szélére sodorja a Köztársaságot. Yoda és Mace Windu mesterek rettenetes zavart érzékelnek. A sötét oldal egyre növekszik, és homályba borítja a Jedik érzékelőképességét. A Jedik tudta nélkül a távoli moraj harcra kész katonák ezreinek ordításává hangosodik. Ám miközben a Köztársaság recseg-ropog körülöttük, Anakin és Padmé egymásra találnak, s heves vonzódásuk minden mást a háttérbe szorít. anakin elmerül ezekben az érzelmekben, melyek egy Jedi számára, aki hűséget esküdött a Rendjének, nem engedélyezettek.

A George Lucas történetét és George Lucas, illetve Jonathan Hales forgatókönyvén alapuló, mély és feltáró regényben a bestselleríró R. A. Salvatore új megvilágításba helyezi a Star Wars-legendát – és mesterien formálja meg legkedvesebb sagáink egyikét.

R. A. Slavatore Massachusettsben született, 1959-ben. Ő a Démonháború trilógia – A démon ébredése, A démonlélek és a Démon apostol – ismert szerzője, csakúgy, mint a Mortails, A Sötétség Bástyája és a Hatalom, valamint a New York Times bestseller Star Wars-kötet, az Új Jedi Rend: Elsődleges vektor írója. Massachusettsben él feleségével, Diane-nel és három gyermekükkel."

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000