Star Wars I. rész: Baljós árnyak (regény)

baljosarnyak.jpg
Star Wars: Episode I The Phantom Menace
Szerző információk
Szerző(k): Terry Brooks
Kiadvány információk
Kiadó(k): Lap-ics Kft.
Megjelenés:
  • 1999 (eredeti megjelenés)

  • 1999 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles / Keménykötéses
Oldalszám: 316
Rész: 1/9
Általános információk
Idővonal: YE 32
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendak

A változást nem lehet megállítani, mint ahogy a lenyugvó napot sem.

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak (eredeti cím: Star Wars: Episode I The Phantom Menace) regényt Terry Brooks írta és a Del Rey kiadó adta ki 1999. április 21-én. A regény az azonos című film forgatókönyvén alapul. Magyarországon egy kemény- (Anakin - Watto) és négy puhafedeles (Obi-Wan - Qui-gon, Amidala - Jar Jar, Darth Maul - Darth Sidious, filmplakát - ennek a hátoldalán fülszöveg van csak) borítóval jelent meg, a hátoldalakon is a szereplőket láthatjuk. 2014. április 25-én bejelentett új kánonnal a regény a legendák kategóriába került, mivel sok olyan részt tartalmaz, amely kimaradt a filmből és ebből kifolyólag nem a hivatalos új kánon része.

Fülszöveg


A keményfedeles regény védőborítóján olvasható fülszöveg

"Terméketlen sivatagokban és nyomorúságos űrkikötőkben … hatalmas víz alatti városokban és az űr legfeketébb mélységeiben … kibontakozik egy történet a jó és a rossz küzdelméről, legendákról és mágiáról, ártatlanságról és hatalomról. A saga, amely milliók képzeletét ejtette rabul, most visszanyúl az időben, hogy feltárja titokzatos eredetét – egy legenda kezdetét- a Csillagok háborúja történetét. Ez a regény, melyet George Lucas forgatókönyve alapján Terry Brooks sikeres fantasy szerző írt, korunk egyik legnagyobb legendájának mélységeit kutatja, gazdag részletességgel és éleslátással ábrázolja a helyszíneket és a szereplők gondolatait, tetteik mozgatórugóit és merész, új fénnyel világítja meg Lucas csodás alkotását.

Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban egy rég halottnak hitt gonosz szövetség éledezni kezd. Ez még a Jediket is meglepetésként éri, akik figyelmét a Kereskedő Föderáció és a Köztársaság közötti politikai feszültség köti le. Most az Erő sötét oldala azzal fenyeget, hogy úrrá lesz a világosságon és csupán egy ősi Jedi-jövendölés állhat a remény és a végzet útjába az egész galaxisban. A Tatuin sivatagos világában, távol a Köztársaság érdekeltségeitől, egy rabszolgafiú, aki nappal keményen dolgozik, éjszakánként arról álmodik, hogy Jedi-lovag lesz belőle és egy napon bejárja majd azokat a világokat, amelyekről eddig csupán mások történeteiből hallott … és megtalálja a módját miként nyerje el a szabadságot önmagának és hőn szeretett anyjának. Egyetlen reménye rendkívüli ösztöneiben rejtezik, s azon képességében, hogy képes megérteni a „dolgok mibenlétét” , amely tulajdonságai a bolygó egyik legjobb gondolaversenyzőjévé teszik.

A galaxis egy másik pontján Qui-gon Jinn, a Jedi-lovag és ifjú tanítványa, Obi-van Kenobi azt a megbízást kapják, hogy védelmezzék meg Amidalát, Naboo fital királynőjét, aki megpróbál módot találni arra, hogy véget vessen annak a blokádnak, amelyet a bolygóját körülvevő Kereskedő Föderáció csatahajói jelentenek. Ezen kísérlet közben kerül Qui-gon, Obi-van és a királynő szépséges udvarhölgye a Tatuin poros utcáira, s éppen abba az üzletbe, ahol az ifjú rabszolga, Anakin Skywalker gürcöl és álmodozik. És ez a váratlan találkozás megpecsételi annak a drámának a kezdetét, amely egykor majd legendává válik …

Terry Brooks a középiskola elvégzése óta ír, első regénye, a Shannara kardja 1977-ben jelent meg. Több mint öt hónapon át szerepelt a a New York Times bestsellerlistáján. Azóta tizennégy további sikeres regényt írt."

A puhafedeles regény hátsó borítójának belső oldalán illetve a filmplakátos regény hátsó borítóján olvasható fülszöveg

"Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban egy rég halottnak hitt gonosz szövetség éledezni kezd. Ez még a Jediket is meglepetésként éri, akik figyelmét a Kereskedő Föderáció és a Köztársaság közötti politikai feszültség köti le. Most az Erő sötét oldala azzal fenyeget, hogy úrrá lesz a világosságon, és csupán egy ősi Jedi-jövendölés állhat a remény és a végzet útjába az egész galaxisban.

A Tatuin sivatagos világán, távol a Köztársaság érdekeltségeitől, egy rabszolgafiú, aki nappal keményen dolgozik, éjszakánként arról álmodik, hogy Jedi-lovag lesz belőle, és egy napon bejárja majd azokat a világokat, amelyekről eddig csupán mások történeteiből hallott... és megtalálja a módját, miként nyerje el a szabadságot önmagának és hőn szeretett anyjának. Egyetlen reménye rendkívüli ösztöneiben rejtezik, s azon képességében, hogy képes megérteni a dolgok mibenlétét, amely tulajdonságai a bolygó egyik legjobb gondolaversenyzőjévé teszik.

A galaxis egy másik pontján Qui-gon Jinn, a Jedi-lovag és ifjú tanítványa, Obi-van Kenobi azt a megbízást kapják, hogy védelmezzék meg Amidalát, Naboo fiatal királynőjét, aki megpróbál módot találni arra, hogy véget vessen annak a blokádnak, amelyet a bolygóját körülvevő Kereskedő Föderáció csatahajói jelentenek. Ezen kísérlet közben kerül Qui-gon, Obi-van és a királynő szépséges udvarhölgye a Tatuin poros utcáira, s éppen abba az üzletbe, ahol az ifjú rabszolga, Anakin Skywalker gürcöl és álmodozik. És ez a váratlan találkozás megpecsételi annak a drámának a kezdetét, amely egykor majd legendává válik..."

Borítók


 Anakin  Anakin Hatlap  Amidala  Amidala Hatlap  Darth Maul  Darth Maul Hatlap Wan Wan Hatlap

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000