Star Wars: Ewoks

Swewoks
Star Wars: Ewoks
Formátum: Animációs
Epizódok száma: 35
Játékidő: 15-30 perc / rész
Csatorna: ABC Television Network
Első megjelenés: 1985 szeptember 7.
Utolsó megjelenés: 1986 december 13.
Készítő(k): George Lucas
Idővonal: YU 3.5
Galéria: [Megtekintés...]
Fórum: [Kibeszélő...]

A Star Wars: Ewoks egy animációs televízió sorozat, mely a Jedi visszatérben feltűnő ewokokra koncentrál. A produkciót a Nelvana készítette a Lucasfilm megbízásából és az ABC csatorna vetítette 1985-86 között.

A történet Wicket W. Warrickról és barátairól szól, az Endor erdőholdján nem sokkal az Endori csata előtt (YE 3,5). Az elsődleges visszatérő ellenségek Morag, a tulgah boszorkány, akinek személyes ellentétei támadtak a törzs sámánjával, Logray mesterrel, valamint a dulokok, akik az ewok faj riválisai.


Gyártás

George Lucas vezető producer a Droids és az Ewoks animációval és szinkronjával remélte, hogy képes megemelni a szombat délelőtti animációs sorozatok színvonalát. A sorozat előgyártása 1984 májusában vette kezdetét. Ebben az időben Lucas találkozott a két sorozat producereivel, rendezőivel és íróival, akikkel a történeteken dolgoztak együtt. A történetekhez a Gyűrűk Ura, a Pogo és Dagobert bácsi adott ihletet. Lucas hozzáadta az alap ötleteit, de nem vett részt a sorozatgyártás mindennapi dolgaiban. Ahogy a sorozatot készítették, durva bevágásokat mutattak meg neki belőle. A sorozatot durva sugárzás normák alá vonták és korlátozták, hogy mit mutathatnak meg benne. Az ABC visszautasította a "The Starman" című epizódot, mert az "túl Star Warsos".

A sorozatnak két eltérő openingje volt, egy-egy évadban. Az első évad openingjét egy amerikai blues zenész Taj Mahal adta, míg a második évadban az Ewokok énekeltek egy dalt a barátságukról.

Az a Warwick Davis aki a Jedi visszatérben játszotta Wicket W. Warrickot, szintén jelentkezett a karakter szerepére az animációs sorozatban, de végül nem kapta meg. James Cranna az egyetlen színész, aki részt vett, mind az Ewoks film és az animációs sorozatban is; ő adta a hangját Widdle Warrick ewoknak a Caravan of Courage: An Ewok Adventure-ben és Teebonak a második évadban.


Részek


Az évadokra kattintva elérhetőek a részek címei és leírásai:

Évad Részek Első megjelenés Utolsó megjelenés
1. Első 13 1985 szeptember 7. 1985 november 30.
2. Második 22 1986 szeptember 13. 1986 december 13.


Bemutatás


Televízió

1985-ben az ABC televítiós társaság a Star Wars: Droids és a Star Wars: Ewoks rajzfilmeket egyórás blokkban adta le a The Ewoks and Droids Adventure Hour keretében. Az 1990-es évek közepén, kezdve 1994-el, a US Sci-Fi Channel futtatta a sorozat epizódjait, beleértve a Star Wars: Droids-ot is.


Értékesítés

Ewoks PromoA sorozatok debütálását megelőzően Joe Johnston illusztrált egy könyvet, "The Adventures of Teebo" címmel, ami a show alapját képezte. A könyv többek között bemutatta a Dulokokat is (akik eredetileg sokkal agresszívabbak, mint a sorozat kétbalkezes Dulokjai). 1984-ben a Random House elkezdett kiadni egy gyerekkönyv sorozatot, "An Ewok Adventure" címmel.

1985-ben a Kenner készített egy sor játékot a sorozatból, amik között szerepeltek figurák, hajó modellek és egyéb tárgyak. 1986-ban a Star Comics, a Marvel Comics leányvállalata elkezdett kiadni egy 2 havonta megjelenő Ewoks képregény sorozatot, ami az animációs sorozat alapján készült. A sorozat 2 évig futott és a 14. számmal ért véget. Akárcsak a tévésorozat, ez is a fiatalabb korosztályt célozta meg.

Franciaországban egy Ewoks LP felvétel is megjelent a AB Productions által, mely tartalmazta a sorozat zenéit.


Házi videó

A sorozatok megkapták az első otthoni kiadást 1990-ben, amikor a J2 Communications kiadta The Star Wars Trilogy Animated Collectiont. A gyűjtemény 3 VHS kazettából állt. CBS/Fox Video kiadta a teljes sorozatot 2 VHS-n az Egyesült Királyságban.


A színfalak mögött


A Star Wars: Galaxies játék fejlesztői végig nézték a sorozatot a célból, hogy tökéletesen megformálhassák az Endor bolygót.

Paul Dini a sorozat író/társ producere később a csatlakozott a Star Wars: A Klónok háborúja stábjához és írt néhány epizódot. Később úgy vélekedett, hogy a Klónok háborújának írása kevésbé volt korlátozott, mint az Ewoks és a Droids.

Az Outcast című novellában találhatunk pár utalást a sorozatra: Ben Skywalker mély lélegzetet vesz a Dorin bolygó hélium-gazdag levegőjéből és énekelni kezd; a hangja pont olyan magas és nevetséges, mint az Ewokoké az animációs sorozatban.


Stáblista


Szinkronhangok

Peter Blais ... Trome 3
Melleny Brown ... Urgah Gorneesh
Jackie Burroughs ... Morag
George Buza ... Chirpa, Lumat és Nahkee
Doug Chamberlain ... Logray
Paul Chato ... Paploo
Leanne Coppen ... Nippet és Winda Warrick
Rob Cowan ... Punt
Richard Donat ... Deej Warrick
Desmond Ellis ... Rock Wizard
Michael Fantini ... Wiley
Alan Fawcett ... Trebla
Cree Summer Francks ... Kneesaa a Jari Kintaka
Don Francks ... Umwak
Myra Fried ... Hoona
Glori Gage ... Singing Maiden
Marvin Goldhar ... Trome 2
Paulina Gillis ... Asha
Nonnie Griffin ... Shodu Warrick
Dan Hennessey ... Gorneesh és Trome 1
Jim Henshaw ... Wicket Wystri Warrick
Pam Hyatt ... Bozzie
Ron James ... Mring-Mring
Hadley Kay ... Oobel és Umwak's unokaöccse
Taborah Johnson ... Latara
Joe Matheson ... Zut
Don McManus ... Bondo and Chukha-Trok
Anthony Parr ... Erpham Warrick
Eric Peterson ... Murgoob és Teebo
Diane Polley ... Dobah
Pauline Rennie ... Kaink
John Stocker ... Dulok Scout, Hoom, és Widdle Warrick
Greg Swanson ... Jinda Boy és Weechee Warrick
Lucille Bliss
Rick Cimino ... Chirpa
Jim Cranna ... Teebo
Richard Devon
Denny Delk ... Wicket Wystri Warrick
Sue Murphy ... Latara
Richard Nelson
Michael Pritchard
Bob Sarlatte
Esther Scott ... Shodu Warrick
Dan St. Paul
Morgan Upton

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000