darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Rankor (Legendák)

rancorlegendak.jpg
Rancor
Biológiai osztályozás
Megjelölés: Fél-értelmes
Osztály: Hüllő- és emlősszerű
Alfajok:
 • Bikarankor
 • Báb rankor
 • Feluciai rankor
 • Bütykös rankor
 • Őserdei rankor
 • Rankor-sárkány
 • Törpe rankor
 • Királyrankor
Fizikai tulajdonságok
Átlagos magasság: 5-10 méter / 5-19 méter
Átlagos súly: 1.650 kg
Bőrszín: Barnától a sötét barnáig
Hajszín: Nincs
Ismertetőjegyek: Hosszú karok, karmok
Szociokulturális jellemzők
Származási hely:
 • Dathomir (őshonos faj)
 • Felucia (betelepített)
 • Lehon (betelepített)
 • Carida (betelepített)
Étrend: Húsevő

Legendák

A rankor halálos és a legrondább bestia, amivel valaha találkoztam, agyarak és karmok sétáló kollekciójaként lehetne a legjobban leírni, ami nem gondol másra, csak a gyilkolásra és az evésre.
- Mammon Hoole.

A rankorok nagy húsevő hüllő- és emlősszerű teremtmények voltak a Dathomir bolygóról. Barnáknak születtek általában, de speciális körülmények között, mint például a mutáns rankornál, az őserdei rankornál, és a bika rankornál, a színük különböztek. Bár olyan más világokon is fellelhetőek voltak, mint a Lehon – ahová lezuhant csillaghajókkal kerültek – az Ottethan, a Carida, a Corulag és a Felucia, a dathomiri példányokról azt mondták, hogy erősebbek és intelligensebbek a többieknél. Rengeteg dologra felhasználták őket, a Dathomir Boszorkányai hátasoknak, háziállatoknak olyan bűnvezérek, mint Jabba Desilijic Tiure, élelemforrásra, és szórakozásra úgy, hogy valakit a vermébe dobatott.

 

Az Éjnővér Vonnda Ra egy kitömött rankorfejet használt székként. Fiatalkorában Jedi-tanoncként, Tenel Ka Djo, a Hapan Anyakirálynő két rankorfog trófeáját markolatként használt fel az első és második fénykardjához. A rankorok finomságok is voltak (vagy legalábbis ehető ételek), ilyen volt például a nyers rankormáj. 

Biológia és előfordulás


A rankorom húst akar!
- Egy Éjnővér.

Rancor With YoungA melegvérű rankorok a hüllő- és emlősszerű kategóriába tartoznak az olyan kreatúrákkal együtt, mint a wampa. A rankorok szaglás vagy feromon alapján vonzódtak a többi rankor társaikhoz. Míg köztudott, hogy a rankorok gondját viselték kicsinyeiknek – általában kettő született egyszerre – nem szoptak és tojásból keltek ki, mint a hüllők. A 3 méter magas ivadékok az anyjuknél maradtak, egy a hasra, egy a hátra, míg elérik a felnőttkort, bár eme gondozó természet ellenére volta rá példa, hogy egy anya megette a kicsinyét.

 

A rankorok gyakran két lábon jártak, hogy felszabadítsák a karjaikat a harchoz, bár alkalmanként mind a néggyel közlekedtek, és rövid farkuk volt. A rankor lapos fejét nagyjából egy hatalmas száj foglalta el, ami tele volt borotvaéles fogakkal. Jóllehet éles fogakkal rendelkeztek, a kisebb zsákmányt (mint például a humanoidokat) egészben lenyelték. A rankor bőre elég vastag volt a sugárlövedékek kivédéséhez, hatékony gyilkoló géppé változtatva viselőjét - valamint drága mellények és csizmák kiváló anyagforrása is volt. A Dathomiron a rankoroknak jó éjjellátó képességük volt, de nappal a látásuk nem volt olyan éles, mint az embereké.

 

A rankorok szimbiotikus kapcsolatban álltak a gibbit madarakkal, egy madárszerű fajjal, amik megtisztítják fogaikat, és ez a madarak számára táplálékot nyújtott és a rankorokat egyfajta "fogászati higiéniával" ajándékozták meg.

 

Bizonyos esetekben néhány rankor eléggé értelmes volt ahhoz, hogy komplett szájhagyományokat alkossanak és adjanak elő, mint például Tosh, egy rankor család csordaanyja, ami a Daloló Hegy Klánjához tartozott a Dathomiron. Tionne Solusar feljegyzett egy ilyen elbeszélést, ami egy boszorkányról szólt, akiről kiderült, hogy a bukott Jedi, Allya, aki több mint hat évszázaddal korábban élt.

Történelem


Dathomir

Gyere hozzám, rankor!
- Silri.

DathomiriBár általában unintelligens bestiáknak tartották őket, a Dathomi rankorjai legfeljebb félig intelligensek voltak, törődő teremtmények, akik gyászolták családtagjaikat, mikor azok meghaltak, és akik a matriarchális csordáik szóbeli történeteit továbbadták oda, ahol csoportosultak. Az életük bennszülött módja nagyon primitívnek látszik, az erejüket és termetüket arra használják, hogy élő zsákmányra vadásszanak a bolygó szavannáin - a bolygó emberi populációja egy ponton az elsődleges zsákmányfajukká vált; de a Galaktikus Köztársaság utolsó évszázadaiban a rankorokat "háziasították" a Dathomir Boszorkányai (bár az Erő-érzékenység feltehetően szükséges volt eme bonyolult feladat teljesítéséhez) és a rankor anyapéldányok és a női lovasok szimbiózisa látszólag fő szerepet játszott a dathomiri közösség újabb struktúrájának megszabásánál. A rankorok régi hagyományaira hivatkozva, a szimbiózis akkor kezdődött, mikor egy harcos nő találkozott és meggyógyított egy sebesült nőstényt; megmászva a rankor hátát, az élesebb látása lehetővé tette, hogy nívósabb egyedeket ejtsen a nap során, így méret- és státuszbeli gyarapodása rendkívüli csordaanyává tette.

 

Az Új Köztársaság idejére a Dathomir rankor populációjának java szimbiózisban élt a Dathomir klánjainak Boszorkányaival, hátasoknak használva fel őket, és megtanultak páncélzatot és pengés fegyvereket készíteni és használni a segítségükkel. A klánok rankorjait megjelölték, hogy feltüntessék hovatartozásukat, de a fiatalabbakat nem, és alapvetően titkos hátasokként szolgáltak, akik nem tartoztak klánhoz.

 

SWEA Galaktikus Birodalom éveiben úgy hitték, hogy a meg nem szelídített hátas rankorok utolsó csordáit a síkságba vezették és elpusztultak; de néhány évtizeddel később egy vad csorda a Nagy Kanyonhoz bolyongott, jelezve, hogy egy populáció életben maradt a Dathomir felszíni körzetének hatalmas, felfedezetlen területein, amikről a bolygó emberi népessége messze nem tudott. A Dathomiron általában malacszerű rágcsálókat ettek.

 

A tágabb galaxis

"Egyszer megöltem egy rankort. Már bánom, nagyszerű teremtmények."
"De veszélyesek is, ha valakit nem ismernek."
- Luke Skywalker és Tenel Ka Djo, Jabba rankorjáról. 

A rankor közismert lény volt a tágabb galaxisban, különböző bolygókon terjedtek szét a korai űrutazó civilizációkkal még a Régi Köztársaság felemelkedése előtt; de a rankor szülőbolygója elfelejtődött, és tudására ritkán leltek fel. A rankorok populációit befogadó bolygó volt a Carida, a Corulag, a Dantuin, az Ohma-D'un, a Trinta és a Regosh. A Jedi Rend a VI-os Formát, a Niman fénykard-vívóstílust a rankorok után nevezte el. Ez a stílus jól finomított volt, semmiféle határozott támadó és védekező tulajdonsággal nem rendelkezett. Ez a rankor ragadozó stílusára utalhat.

 

Oly néhány világon, mint az Ottethan, a rankorokat hátasokként használták a harcos klánok, mint a Dathomiron. A fiatal rankorok hordái szabadon kószáltak a Lehon világán, azoktól származtak, akiket a Végtelen Birodalom hozott, és néhányat harci szörnyetegekké szelídítettek a Fekete Rakaták az Egyetlen alatt. Néhány ilyen rankor megtámadta Revant, miután megtagadta az Egyetlenhez fűzött ígéretét, hogy megöli az Idősebb Rakatákat. Revannak át is kellett küzdenie magát az Ősi Templomhoz és az Idősebb Rakaták enklávéjához a rankorokon keresztül, amik az előbbit körbevették és az utóbbit védték. Mikor hajótörést szenvedett a Tarison, a jó útra tért Revannak át kellett jutnia egy rankoron, hogy beszivárogjon a Fekete Vulkarok bázisába. Úgy oldotta meg, hogy elhelyezett egy mesterséges szagot, minek hatására a rankor azt hitte, hogy zsákmánya közel van egy rakás holttest között, ahol egy gránátot rejtett el. A rankor megragadta, amit ételnek hitt, lenyelte a gránátot, ami felrobbant a szájában és megölte a bestiát. Évezredekkel később Darth Bane több rankorral szállt szembe a Lehon világán, Revan útját követve.

 

Rancor HuntersA rankorokat talán a legszorosabban a bűnöző alvilághoz társították, ahol különleges teremtményeket tartottak háziállatokként, őrökként és státusszimbólumokként. A rankorokat alkalmakként szerencsejáték-küzdelmekhez használták, az egyik bestiát a másik ellen uszítva vagy rabszolgákra ráengedve, és figyelték, melyik marad életben a legtovább. Egy ilyen küzdőtér volt a Nar Kreetán. A híres rabszolgatartó, Phylus Mon, aki rankorokban dolgozott, két keresztezett rankor-állkapcsot használt fel a szervezete jelképéhez. Néha Phylus Mon a személyes ellenségei megtámadására használta a rankorokat, és néha a rabul ejtett Erő-adeptusaik rankorok illúzióit keltették, hogy megtámadják az ellenségeiket. Rankorokat olyan bűnözők is tartották, mint Nirama, Hlisk Squin, Borvo, a hutt, és a bűnvezér a Nar Kreetáról.

 

A Felucia őslakosainak sikerült megszelídíteni a rankorokat a Dathomiri Boszorkányokéhoz hasonló módon. Hátasoknak is használták a rankorokat, és az elpusztult lények csontjait fegyverekké kovácsolták. Ráadásul gyakran fluoreszkáló festékkel festették be a rankorokat, hogy félelmetesebbé tegyék kinézetüket. Ezeket a rankorokat a Jedi Shaak Ti és Maris Brood alkalmazta. Néhány ilyen rankor Galen Marek áldozatává esett a küldetése alatt YE 2-ben. A Zann Konzorcium rengeteg rankort alkalmazott az Éjnővérekhez hasonlóan lovaglóhelyzetben a hadjáratuk alatt a galaxis megfertőzéséhez, a legjelentősebb Silri Éjnővér háziállata, Cukorfalat volt.

 

Talán a leghíresebb rankor Jabba Desilijic Tiure tulajdona volt, akit a palotakörlete alatti veremben tartott és megetette vele mindazokat, akik megharagították őt. A rankorját Malakili gondozta, a híres vadállat-szelídítő, aki a Circus Horrificusszal utazott. Malakili szokatlan köteléket létesített az állattal, még arra is vetemedett, hogy kicsente a rankort Jabba palotájából egy rohangálásra a sivatagba, és megsiratta, mikor a bestiát megölte Luke Skywalker.

 

A Galaktikus Birodalom megkísérelte kihasználni a rankor harci potenciálját – talán nem okozott nagy meglepetést, hogy egy teljesen megnőtt dathomiri rankor képes volt egyedül megsemmisíteni egy teljes AT-ST egységet.

 

Alfajok

 

Jungle RancorA rankornak sok alfaja létezett a Dathomiron és más világokon. A dathomiri rankorok alfajai közül ott volt a bütykös rankor és a törpe rankor. A bolygón kívüli fajok különböző alfajokba fejlődtek, mint például a kétéltű tra'cor a Socorro bolygóról, vagy a gigantikus királyrankor. Egy kifejezetten ritka variáns volt a bikarankor a Feluciáról, egy ősi és közel mitikus bestia, amit sápadt teste, megnyúlt farka és óriási fejéből sarjadzó hatalmas szarvai jellemeztek. Egy ilyen rankort szelídített meg és használt háziállatként a Sötét Jedi, Maris Brood.

 

Néhány alfaj nem fejlődött ki természetesen, de helyette genetikus manipulációk és Sith-alkímia felhasználásával tenyésztették. Egy ilyen variáns volt az őserdei rankor, ami nagyon eltért testvéreitől és olyan világokon volt található, mint a Teth. Quorlac Fornayh Sith-nagyúr Sith-alkímiát használt Coloi megalkotásához, egy könnyebb csontokkal és nagy szárnyakkal rendelkező rankoréhoz, aminek bőrét fekete fémbevonattal helyettesítették, hogy páncélként szolgáljon. Csak egy ilyen kreatúra létezett és az is elpusztult végül. A feltámasztott Palpatine császár is tartott néhány alkímiával megváltoztatott rankor bábot a byssi Erődjében védelem gyanánt.

 

Más mutáns rankorok is léteztek, amik egyediek voltak és lehetetlen volt őket besorolni. YU 14-ben egy a Ragnos Tanítványai által tenyésztett mutáns rankor a vadállat rászabadítását tervezték a Taanab városaira, így az eredendő káoszban fegyvereket, krediteket és egyéb szükséges javakat akartak lopni. A bestia sokkal nagyobb volt a normális rankornál, zöld kapszulák álltak ki a hátából, zöld mérgező gázáradatot lehelt ki és a bőre természetellenes zöld árnyalatban játszott. Ugyanakkor mikor kiengedték, a rankor a Tanítványokat kezdte el támadni, akik képtelenek voltak megállítani az állatot, mivel a mutáns immunis volt a hagyományos fegyverekkel szemben. Végül a Jedi Jaden Korr ölte meg, aki képes volt beszorítani egy erőtér és egy nagy ketrec közé egy futószalagon.

 

A mutáns rankor egy másik példája az élőhalott rankor, ami az I71A Birodalmi Biofegyver Projekt által mutálódott, és a Dathomiron tartózkodott a Birodalmi Karantén Zónában. Ezzel a rankorral később egy csoportnyi űrhajós végzett. 

A színfalak mögött


Early Rancor ConceptA Jedi visszatér rankorjának koncepciós ötletét az alkotói úgy jellemezték, hogy " egy átmenet egy medve és egy krumpli között". Először egy színész játszotta el egy ruhában, de senki sem volt megelégedve az eredményekkel. A rankort utána egy rúddal működtetett bábuként készítették el, egy nagy sebességű kamerával forgatták le, hogy lelassítsák a mozdulatait, hogy megadják a sokkal nagyobb teremtmény illúzióját. Matt festés, rajzolás és CG elemek összetételével feljavították az állatot, hogy nagyobbá és vadabbá tegyék. Néhány ilyen változtatást később kivágtak és CG-effektekkel helyettesítettek az eredeti trilógia 2004-es DVD-kiadásához.

 

A Star Wars Galaxies játékban a rankor másnak van besorolva. Az a forrás egy héjas állat és egy pókféle hibridjének állítja be.

 

Ben Burtt, mind a hét film hangmérnöke elmondja Galactic Phrase Book & Travel Guide-ban, hogy a rankor hangját egy tacskóéból keverte. 

Megjelenések


 • Star Wars: Dawn of the Jedi: Force Storm 1
 • Star Wars: Knights of the Old Republic
 • The Old Republic: Árulás (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Csak megemlítve)
 • The Old Republic: Végzetes szövetség
 • Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic: Rise of the Hutt Cartel
 • Star Wars: The Old Republic: Galactic Strongholds (Csak képen)
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne
 • Star Wars: Knight Errant: Escape 1
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds
 • Darth Bane: A pusztítás útja
 • Darth Bane: A kettő szabálya (Techno-szörny)
 • Restraint (Csak megemlítve)
 • Qui-Gon and Obi-Wan: The Aurorient Express 1 (Csak megemlítve)
 • Jedi Tanács 1-4 - Háborúskodás (Csak megemlítve)
 • Star Wars Episode I: The Gungan Frontier
 • Star Wars 7: Outlander, Part 1 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • TopWorld
 • Star Wars: Republic 23: Infinity's End, Part 1
 • Star Wars: Republic 24: Infinity's End, Part 2 (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Republic 25: Infinity's End, Part 3 (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Republic 26: Infinity's End, Part 4 (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Republic 41: The Devaronian Version, Part 2 (Csak borítón)
 • Star Wars: Zam Wesell (Látomásban)
 • League of Spies (Csak megemlítve)
 • "Rogue's Gallery" – Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 3 (Csontváz és kitömött minta)
 • Töréspont (Csak megemlítve)
 • Star Wars: A klónok háborúja – A Jedi útja (Star Wars: A klónok háborúja - A sorsod a kezedben van 1.)
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Tethan Battle Adventure
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Crisis on Coruscant
 • Star Wars: The Clone Wars: Lightsaber Duels
 • In Triplicate — Star Wars: The Clone Wars Comic UK 6.3 (Csak említve)
 • Star Wars: The Clone Wars: The Starcrusher Trap (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Republic: Dreadnaughts of Rendili
 • "It Takes a Thief"– Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 6 (Csak megemlítve)
 • A Mon Alone
 • A gonosz útvesztője (Csak megemlítve)
 • The Hand
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 17. rész – "Fejvadászok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 21. rész – "Az elveszett padawan" (Csak fej)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 22. rész – "Vuki-vadászat" (Csak fej)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 8. rész – "Kötelék a mentésért" (Jelmez)
 • Celestia Galactica Photografica
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja (regényváltozat) (Csak említve)
 • Coruscanti éjszakák I: A Jedik alkonya (Csak megemlítve)
 • Coruscanti éjszakák II: Az árnyak utcája (Csak megemlítve)
 • Coruscanti éjszakák III: Az Erő mintázatai (Csak megemlítve)
 • Az utolsó lovag (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Blood Ties: Boba Fett is Dead 3 (Csak megemlítve)
 • The Traitor's Gambit a Wizards.com-on (Eredeti szócikk, háttérlink az Archive.org-on)
 • Imperial Recruitment
 • "The Princess Leia Diaries" — Star Wars Tales 11 (Csak megemlítve)
 • A fejvadász végzete: Greedo meséje (Csak megemlítve)
 • "Passages" — Star Wars Adventure Journal 7 (Csak említve)
 • "Out of the Cradle" — Star Wars Adventure Journal 2 (Csak megemlítve)
 • Tomboló Erő (regény)
 • Star Wars: The Force Unleashed (képregény) (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: The Force Unleashed (videojáték)
 • Star Wars: The Force Unleashed II
 • Domain of Evil (Erő-illúzióként jelenik meg)
 • "Domain of Evil" — Classic Adventures: Volume Two (Erő-illúzióként jelenik meg) (Újranyomás)
 • "When the Domino Falls"—Star Wars Adventure Journal 3 (Csak megemlítve)
 • "Young Lando Calrissian" — Star Wars Tales 20
 • Star Wars: Empire at War
 • Star Wars Trilogy: Apprentice of the Force
 • Star Wars Adventures: Han Solo and the Hollow Moon of Khorya
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption
 • Star Wars: Lethal Alliance
 • Birodalmi blues: A devaroni meséje (Csak megemlítve)
 • Mi nem játszunk lagzikon: A zenekar meséje (Csak megemlítve)
 • Éjliliom: A szerelmesek meséje (Csak megemlítve)
 • Tatooine Manhunt
 • Starfall (Csak megemlítve)
 • Scavenger Hunt (Csak megemlítve)
 • The Game Chambers of Questal (Csak megemlítve)
 • "The Beginning of the End" — Supernova (Csak említve)
 • A fiú és a szörnye: A rankor gondozójának meséje
 • Rebel Force: Hostage (Csak megemlítve)
 • Rebel Force: Renegade (Csak megemlítve)
 • Star Wars 12 (Csak megemlítve)
 • Gazfickók (Csak megemlítve)
 • Star Wars Science Adventures: Emergency in Escape Pod Four (Csak megemlítve)
 • Galaxy of Fear: Eaten Alive (Hologramban jelenik meg)
 • Galaxy of Fear: City of the Dead (Csak megemlítve)
 • Galaxy of Fear: The Nightmare Machine (Hologramban jelenik meg)
 • Galaxy of Fear: Ghost of the Jedi (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Birodalom 34: Apáik árnyékában 5 (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Rebellion 7: The Ahakista Gambit, Part 2 (Csak megemlítve)
 • Galaxy of Fear: The Brain Spiders (Csak megemlítve)
 • És a banda tovább játszott...: A zenekar története
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided
 • Star Wars Galaxies: The Ruins of Dantooine (Csak megemlítve)
 • Rossz érzés: EV-9D9 története (Csak megemlítve)
 • Side Trip (Csak megemlítve)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Singing Mountain Assault ás Nightsister Roundup Promotional szcenáriók)
 • Jabba's Rancor, Part 1: Grizzid's Last Flight a Wizards.com-on (eredeti szócikk, háttérlinkek az Archive.org-on)
 • Jabba's Rancor, Part 2: The Birthday Present a Wizards.com-on (eredeti szócikk, háttérlinkek az Archive.org-on)
 • "Crimson Bounty" — Star Wars Adventure Journal 14 (Csak megemlítve)
 • Megfizetsz!: Dengar története
 • Lehetséges jövők: Zuckuss és 4-LOM története (Csak megemlítve)
 • A Birodalom árnyai (képregény) (Csak megemlítve)
 • The Long Arm of the Hutt (Csak említve)
 • Ez aztán a móka!: TBuja féreg története
 • Egy nap bosszúságai: Bib Fortuna története
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (ifjúsági regény)
 • A melléfogás: Mara Jade története
 • A szóbeszéd álcája: Az orvgyilkos története (Csak megemlítve)
 • Ínyencfalatok: Jabba főszakácsának története
 • Ideje a táncnak, ideje a gyásznak: Oola története (Csak megemlítve)
 • Kecskefű: Ree-Yees története
 • Az összeesküvés: A gamorrai őr története (Csak megemlítve)
 • Vérszomj: A whiphid története
 • Ragadós nyelv: Bubo meséje (Csak megemlítve)
 • Star Wars Journal: Hero for Hire (Csak megemlítve)
 • Egy szabad quarren a palotában: Tessek története
 • Régi jó barátok: Ephant Mon története (Csak megemlítve)
 • Shaara és a Sarlakk: A naszád őrének története (Csak megemlítve)
 • A szabadság ára: A kövér táncos története (Csak megemlítve)
 • Az ötlábú barve esete: Boba Fett története (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Return of the Jedi 2: The Emperor Commands
 • A mandalori páncél (Hologramban jelenik meg)
 • The Ordeal of Boba Fett (Csak megemlítve)
 • Star Wars 108: Forever Crimson (Csak említve)
 • Boba Fett kelepcéje (Csak megemlítve)
 • Értékes zsákmány (Csak megemlítve)
 • Különbéke (Különbéke)
 • Shadows of the Empire: Evolution (Csak megemlítve)
 • A Jedik elveszett városa (Csak megemlítve)
 • Küldetés Yoda hegyére (Csak megemlítve)
 • A Sötét Oldal prófétái
 • "Easy Credits" — Star Wars Adventure Journal 9 (Csak megemlítve)
 • X-szárnyúak: Zsiványkommandó (Csak megemlítve)
 • X-szárnyúak: A Bactaháború (Csak megemlítve)
 • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Csak megemlítve)
 • X-szárnyúak: Vasököl (Csak megemlítve)
 • Szökevények
 • A Forest Apart (Csak megemlítve)
 • "The Politics of Contraband" — The Politics of Contraband (Csak megemlítve)
 • "The Politics of Contraband" — Classic Adventures (Csak megemlítve) (Újranyomás)
 • A Birodalom örökösei (Csak megemlítve)
 • Sötét erők ébredése (Csak megemlítve)
 • X-Wing: Isard's Revenge (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith
 • Sötét Birodalom II
 • Én, a Jedi (Csak megemlítve)
 • A Jedik gyermekei (Csak megemlítve)
 • Jedi Academy: Leviathan (Csak megemlítve)
 • "Nightsaber" a Wizards.com-on (eredeti link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy
 • Fekete kard (Csak megemlítve)
 • Hazugságok pajzsa
 • A zsarnok erőpróbája (Csak megemlítve)
 • Az új lázadás (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Union (Csak megemlítve)
 • Ifjú Jedi lovagok: Árnyakadémia
 • Young Jedi Knights: Crisis at Crystal Reef (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Dark Tide II: Ruin (Csak megemlítve)
 • Emissary of the Void (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Edge of Victory II: Rebirth (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Star by Star (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Enemy Lines II: Rebel Stand
 • The New Jedi Order: Force Heretic II: Refugee (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: Force Heretic III: Reunion (Csak megemlítve)
 • The New Jedi Order: The Unifying Force (Csak megemlítve)
 • Dark Nest I: The Joiner King (Csak megemlítve)
 • Dark Nest III: The Swarm War (Csak megemlítve)
 • Legacy of the Force: Betrayal (Csak kép)
 • Legacy of the Force: Tempest (szökőkútként)
 • Legacy of the Force: Exile (Csak megemlítve)
 • Legacy of the Force: Inferno (Csak megemlítve)
 • Legacy of the Force: Fury (Csak megemlítve)
 • Legacy of the Force: Revelation (Csak megemlítve)
 • Legacy of the Force: Invincible (Csak megemlítve)
 • Áramlatok (Csak megemlítve)
 • Millennium Falcon (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Outcast (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Omen
 • Fate of the Jedi: Abyss (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Backlash
 • Fate of the Jedi: Allies (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Vortex (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Conviction (Csak megemlítve)
 • Fate of the Jedi: Ascension (Csak megemlítve)
 • X-Wing: Mercy Kill (Csak megemlítve)
 • Crucible (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Legacy 15: Claws of the Dragon, Part 2 (Inzultusként említve)
 • Star Wars: Legacy 40: Tatooine, Part 4 (Csak megemlítve)
 • Star Wars: Legacy 49: Extremes, Part 2 (Csak megemlítve)
 • Kinect Star Wars
 • "Put Up Your Dukes" a Wizards.com-on (eredeti link, háttérlink az Archive.org-on) (Csak megemlítve) 

Nem-kánon megjelenések

 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • Star Wars: Battlefront II (Csak nem-történetes eseményben jelenik meg)
 • LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles videójáték
 • "Fred Jawa" — Star Wars Tales 20 (Csak megemlítve)
 • "Best Birthday Ever" — Star Wars Tales 16
 • "The Rebel Club" — Star Wars Tales 19 (Csak megemlítve)
 • Star Wars Mythos (Csak megemlítve)
 • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
 • LEGO Star Wars: The Padawan Menace
 • Star Wars Infinities: The Empire Strikes Back (Csak megemlítve)
 • "Problem Solvers" — Star Wars Tales 20
 • Angry Birds Star Wars 

Források


 • Return of the Jedi Coloring Book (1983)
 • Kenner: Star Wars: Return of the Jedi (Csomag: Rancor)
 • A Guide to the Star Wars Universe
 • Star Wars: Return of the Jedi Coloring Book (1984)
 • The Star Wars Sourcebook
 • Galaxy Guide 1: A New Hope
 • Galaxy Guide 4: Alien Races
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi
 • Death Star Technical Companion
 • Star Wars Miniatures Battles
 • Star Wars: A szerepjáték (Második kiadás)
 • Galaxy Guide 7: Mos Eisley
 • Galaxy Guide 9: Fragments from the Rim
 • Dark Empire Sourcebook
 • Planets of the Galaxy, Volume Three
 • The Movie Trilogy Sourcebook
 • Death Star Technical Companion, Second Edition
 • Star Wars Miniatures Battles, Second Edition
 • Star Wars Sourcebook, Second Edition
 • Star Wars Miniatures Battles Companion
 • Galaxy Guide 11: Criminal Organizations
 • The Star Wars Planets Collection
 • Creatures of the Galaxy
 • Star Wars Technical Journal
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • Galaxy Guide 1: A New Hope, Second Edition
 • The Illustrated Star Wars Universe
 • "Repulsortank Battlefield" — Star Wars Adventure Journal 9
 • "ISB Intercepts" — Star Wars Adventure Journal 9
 • The Jedi Academy Sourcebook
 • Shadows of the Empire Sourcebook
 • Tales of the Jedi Companion
 • Star Wars: The Roleplaying Game, Second Edition, Revised and Expanded
 • Wretched Hives of Scum & Villainy
 • "Shape-shifters" — Star Wars Adventure Journal 12
 • Cracken's Threat Dossier
 • Star Wars: The Art of the Brothers Hildebrandt (Csak képen)
 • Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars: Behind the Magic
 • The Essential Guide to Droids
 • "The Anzati" — Star Wars Gamer 1
 • The Essential Guide to Alien Species
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • Living Force Campaign Guide
 • The Official Star Wars Fact File 5 (CAR2, The Battle of the Pit of Carkoon)
 • The Dark Side Sourcebook
 • The Official Star Wars Fact File 73 (RAN1-2, Rankors)
 • Hero's Guide
 • Star Wars Galaxies: The Total Experience: Prima Official Game Guide
 • The New Essential Guide to Alien Species
 • The New Essential Chronology
 • The Wildlife of Star Wars: A Field Guide
 • Star Wars Customizable Card Game – Jabba's Palace Limited (Kártya: Rancor)
 • Star Wars Technical Journal of the Planet Tatooine
 • The Beast from Below a Hyperspace-n (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption: Prima Official Game Guide
 • Drawing the Rancor Monster a StarWars.com-on (tartalom mára elvault; háttérlink)
 • Threats of the Galaxy
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Rancor)
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Singing Mountain Rancor Trainer)
 • Star Wars: A klónok háborúja - Rajongói Kézikönyv
 • "Toy Wars" — Star Wars Insider 107
 • The Return of the Galactic Moon Festival a hivatalos Star Wars Galaxies weboldaon (tartalom mára elavult)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Kártya: Singing Mountain Rancor)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Kártya: The Weak Mind Is Controlled)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Kártya: Spined Rancor Poster)
 • Xim Week: The Despotica (Part I) a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és elérhetetlen)
 • The Unknown Regions
 • Gundark a The Old Republic Holonet-en
 • Star Wars Art: Visions
 • Terentatek a The Old Republic Holonet-en
 • "Everything You Always Wanted to Know about the Nightsisters but Were Afraid to Ask" — Star Wars Insider 122
 • The Clone Wars Episode Guide: Wookiee Hunt a StarWars.com-on (tartalom mára elavult; háttérlink)
 • "50 Great Reasons to Rewatch Star Wars: The Clone Wars Season Three"—Star Wars Insider 125
 • Star Wars: The Clone Wars: The Complete Season Three
 • Rancor a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink)
 • The Art and Making of Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic Explorer's Guide
 • Star Wars: Szereplők Nagykönyve
 • Sith-ek könyve
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: The Old Republic Encyclopedia
 • Star Wars: Edge of the Empire Beginner Game
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Rancor)
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Malakili)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Rancor (★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Rancor (★★★))
 • Fejvadász kódex
 • "Drawing from the Imagination: Mythological Creatures in Star Wars, Part 1," The Official Star Wars Blog (cikk)
 • "The StarWars.com 10: Best Monsters," The Official Star Wars Blog
 • Enter the Unknown
 • Suns of Fortune
 • Rancor az Encyclopedia-ban (link mára elavult; háttérlink)
 • Star Wars: Age of Rebellion Core Rulebook
 • New "Revan Returns" Trailer a The Old Republic hivatalos weboldalán (háttérlink)
 • Lords of Nal Hutta
 • Cartel Market Specials: Week of May 29, 2017 a The Old Republic hivatalos weboldalán (háttérlink) (Csak képen)
 • Cartel Market Specials: Week of June 6, 2017 a The Old Republic hivatalos weboldalán (link) (Csak képen)
 • Singularity Pack: Now Live on the Cartel Market a The Old Republic hivatalos weboldalán (háttérlink)
 • Cartel Market Specials: Week of October 17, 2017 a The Old Republic hivatalos weboldalán (háttérlink)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000