hagyatek_banner_1460x342_b.png

Rajtaütés a Gravan 7-nél (Legendák)

Előző: Új Alderaan-i csata
Következő: Folori csata
Ambush at Gravan Seven
Konfliktus(ok): Vadászat Zsinjre, Galaktikus Polgárháború
Idővonal: YU 7 (42:10:3)
Helyszín(ek): Gravan 7
Végkifejlet: 11 pilótát megöltek a Karom Osztagból
Hadviselők:
 • Zsinj erői

 • Új Köztársaság
Erők: Zsinj erői:
 • Majdnem három tucat TIE-csillagvadász
 • TIE-elfogóvadász a 181-es Birodalmi Vadászosztagból

Új Köztársaság:
 • Karom Osztag
Veszteségek: Zsinj erői:
 • Legalább 5 TIE-vadász

Új Köztársaság:
 • 11 X-szárnyú

Legendák

"A Karom osztagnak vége."
"Hogy érted, hogy vége?"
"Végeztek velük. Csapdába kerültek. Donos hadnagy kivételével mindenki meghalt."
- Wedge Antilles és Derek "Hobbie" Klivian.

A rajtaütés a Gravan 7-nél egy esemény volt a Galaktikus Polgárháború alatt; ahol Zsinj hadúr erői csapdába ejtették és majdnem kiirtották a Karom Osztagot, egy új köztársasági X-szárnyú csillagvadász osztagot.

Háttér


Chyan Mezzine álnév alatt Gara Petothel, a Birodalmi Hírszerzés ügynöke - az Új Köztársasági Hírszerzési Szolgálat munkatársaként és kódtörőként tüntetve fel magát - beszivárgott az Új Köztársasági Véderő Flottájába. A Mother Sea új köztársasági fregatt fedélzetén hamis adatot ültetett be a Gravan-rendszerről, ami az Új Köztársaság védelme alatt állt. Információt is küldött Apwar Trigit admirálisnak; amik az újonnan alakult Karom Osztagra utaló adatokat is tartalmazták. Ez lehetővé tette Trigit számára a csapda felállítását.

A csapda


"Karom Vezér Karom Nyolcnak. Van valami változás?"
"Nincs uram. Nem sugároz semmit. Amennyire meg tudom állapítani, nem követ semmiféle hazavezető jelzést. A műszereken is csak az ő és a mi hajtóműveink energia kibocsátása észlelhető."
- Myn Donos és Karom Nyolc a TIE-elfogóvadászról.

Egy TIE-elfogóvadásznak tűnő hajót követve, mivel a területen nem volt hiperűr-képes hajó, a Karmok szembe találták maguk több mint 3 tucatnyi TIE-vadásszal a Garavan 7-en. Csak Myn Donos kapitány és Karom Tizenkettes élte túl a lézertűz első záporát. Egy rövid vadászharc bontakozott ki, amiben Donost és Karom Tizenkettest egyenként üldözte egy tucatnyi TIE-vadász. Donosnak sikerült hármat lelőnie az ellenségei közül, míg Karom Tizenkettes X-szárnyúján néhány kisebb kár keletkezett. Ekkor az őket csapdába csaló, magányos TIE-elfogóvadász újból megjelent. Közel repülve hozzá Donos felfedezte, hogy a 181-es Birodalmi Vadászosztag tagja volt. Az elfogóvadász pilótája próbálta becélozni Karom Tizenkettest, miközben Donos gyorsan próbált mögé kerülni. Mindketten egyszerre tüzeltek, és Donos lövése arra kényszerítette az elfogóvadászt, hogy elmeneküljön a sérült hajtóműveivel; míg az elfogóvadász lövései Karom Tizenkettes X-szárnyúját szétporlasztották. Karom Tizenkettes pilótafülkéjének teteje nem engedte, hogy sikeresen katapultáljon a lelőtt hajójából. Eszméletlen volt, mikor a kiszabadult katapultülése végül a bolygó egyik sziklafalnak csapta. A teljes osztaga elvesztésével Donos is a halálon töprengett, de úgy döntött, hogy az osztaga családjával közli haláluk körülményeit. Sikerült túlélnie a harcot és beszámolt a feletteseinek.

Utóhatás


"Épp most olvastam a legutóbbi jelentését. Gratulálok a Karom Osztag elpusztításához!"
"Köszönöm. A kódtörőm, aki elhelyezte a rendszerükben a Gravan-rendszer biztonságos voltáról szóló hamis információt, később azt jelentette, hogy az egész osztagot feloszlatták."
- Zsinj hadúr és Apwar Trigit admirális.

A sikeres csapda után Gara Petothel elhagyta a posztját és Trigit adatelemzőként vette szárnyai alá az Implacable fedélzetén. Az Új Köztársaság Hírszerzése feltárta, hogy a nő a Birodalmi Hírszerzés ügynöke és hivatalos közleményt állítottak ki róla. A Karom Osztagot feloszlatták és Myn Donos traumával szenvedett az ítélet miatt. A csapda alapján kiképző szimulációt készítettek, hogy nehogy a többi osztaggal is megtörténjen ez az eset.

Megjelenések


 • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Első megjelenés)
 • X-szárnyúak: Vasököl (Csak említve)
 • X-Wing: Solo Command (Csak említve)

Források


 • The Essential Atlas

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000