lopakodo_megjelent3.jpg

Qu'mocki csata (Legendák)

Előző: Uukaablisi küldetés
Következő: Exocron felszabadítása
Battle of Qu
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Qu'mock-rendszer
Végkifejlet: Valószínűleg új köztársasági győzelem
Hadviselők:
 • Új Köztársaság

 • Qektoth Konföderáció
Parancsnokok: Új Köztársaság:
 • Kaiya Adrimetrum kapitány
Erők: Új Köztársaság:
 • Módosított CR90-es korvett
  • FarStar
 • Aegis-osztályú támadókomp
 • Helix-osztályú könnyű elfogóvadász

Qektoth Konföderáció:
 • Qektoth Támadócirkáló
  • Scourge
 • HT-2200-as közepes teherhajó

Legendák

A qu'mocki csata egy kisebb harc volt az új köztársasági FarStar korvett, és a Qektoth Konföderáció erői között a Qu'mock-rendszerben. 

Háttér


Miután kimentettek két birodalmi tisztet egy meghibásodott támadókompból, a FarStar legénységének tagjai megfertőződtek egy új biokémiai anyaggal, amit a Qektoth Konföderáció fejlesztett ki. A korábbi konföderációs tag, Drigor Tarrens tanácsára a FarStart egy kutatóintézethez irányították a Qu'mock-rendszerbe, ahol információkat lelhetnek az anyagról. A FarStar tagjai abban reménykedtek, hogy az információ felhasználásával elkészítenek egy gyógymódot az uukaabliaiak segítségével. 

Beszivárgás


QCspacestationA FarStar úgy lépett be a Qu'mock-rendszerbe, hogy egy hold volt közte és az Űrállomás között. Egy lopakodó megközelítést alkalmazva egy harci csapat hagyta el a korvettet egy Aegis-osztályú harci-kompban. Az új köztársasági erő kis ellenállásba szaladt, mikor az űrállomás hangárába jutottak, miközben a személyzet többsége kitelepítésre készült. Az űrállomáson áthaladva a csapat kimentett egy foglyot, Fasha Dansunt. Egy pár konföderációssal vívott tűzharc után a csapat megkaparintotta a létfontosságú fájlokat a biokémiai anyagról az állomás főkomputeréből. 

A Qektoth Konföderáció megérkezése


Az űrben egy új erő lépett ki a hiperűrből. A Qektoth Konföderáció elküldte az egyik Qektoth Támadócirkálóját, a Scourge-öt, az új köztársasági hajó megtámadására. Úgy tűnt, a Konföderáció tudta, hogy az Új Köztársaság megkísérel egy rajtaütést a létesítményen, mivel arra is felkészültek, hogy megsemmisítik az űrállomásukat a saját biokémiai anyagukkal.

 

Az űrben a FarStar és a Scourge megütközött egymással. A FarStar személyzete hamar rájött, hogy a támadócirkáló biofegyverekkel van felszerelve, amivel áttörhetik az új köztársasági hajó pajzsát. Az állomáson az átszállócsapat elvágva találta magát a tudományos laborokban, és a biokémiai anyag kezdett terjedni az állomáson. Egy szürkés-zöldes ragaccsal fedve magukat, ami ideiglenesen semlegesítette a biokémiai anyag hatásait, a csapatnak egy létrával kellett elérni a hangárt, miután megtalálták a lerobbant turbólifteket. Elérve a hangárrészt felfedezték, hogy a hangáröböl bejáratait mágnesesen elzárták a páncélkapukkal.

 

Az átszállócsapatot Drigor Tarrens érkezése mentette ki, aki egy Helix-osztályú könnyű elfogóvadászt irányított. A Konföderáció parancskódjait felhasználva kinyitotta a kapukat, hogy az Aegis harci-komp elhagyhassa az állomást. A két hajó felfejlődött és megkezdte a Qektoth Támadócirkáló támadását. Tarrens elmagyarázta, hogy hatalmas energiamennyiség szükséges a hajó kísérleti fegyvereinek ellátásához, ami azt jelenti, hogy a hajó pajzsai csak egy tűzirányból védhetik meg a hajót. A Helix elfogó és az Aegis harci-komp több szögből kezdte támadni a cirkálót.

 

A támadókomphoz röviden csatlakozott egy HT-2200-as közepes teherhajó az állomásról, ami a támadásait az Aegis harci-kompra fókuszálta. Röviddel azután, hogy a közepes teherhajó belépett a csatába, az űrállomás felrobbant és hatótávolságon belül szétroncsolt minden hajót. Feltételezhetően az összes bevethető hajó elhagyta a csatát az állomás felrobbanását követően. 

Utóhatás


A csata után az adatokat az Uukaablisre vitték és, az uukaablisiek segítségével kifejlesztettek egy gyógymódot. Az összes fertőzött személy meggyógyult és felépült a biokémiai kórból. 

A színfalak mögött


A csata kimenetele nincs világosan részletezve, bár azt tudni, hogy a FarStar, az Aegis komp, és a Helix elfogóvadász megmaradtak, mivel az azokban lévő karakterek megjelennek a kaland végén, vagy az utániakban. A Scourge sorsa nincs részletezve, valószínűleg azért, hogy a Hadjáratot vezető Játékmesterek bevessék azt a jövőbeli kalandokban. 

Megjelenések


 • Wildfire — The Kathol Outback 

Források


 • The Kathol Outback

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció