darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Mozgó célpont - Leia hercegnő kalandja

mozgocelpont_cover.jpg
Moving Target: A Princess Leia Adventure
Szerző információk
Szerző(k): Cecil Castellucci
Jason Fry
Kiadvány információk
Kiadó(k): Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2015 (eredeti megjelenés)

  • 2015 (magyar megjelenés)
Kötés: Keménykötetes
Oldalszám: 255
Általános információk
Idővonal: YU 4
Besorolás: Gyerekkönyv
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Kánon

A Birodalomnak rengeteg csatahajója, temérdek katonája és korlátlan mennyiségű pénze van. Mit tudunk mi felmutatni ehhez képest? Egy szedett-vedett flottát, túl kevés pénzt és egy maréknyi bolondot. Olyan bolondokat, mint Lockmarcha őrnagy és én, akik hisznek benne, hogy az embereknek joguk van a félelemmentes élethez – és akik hajlandóak akár meghalni is azért, hogy ez a jog érvényesüljön.

A "Mozgó célpont - Leia hercegnő kalandja" (eredeti cím: Moving Target: A Princess Leia Adventure) egy ifjúsági regény, amely a Journey to Star Wars: The Force Awakens projekt részeként jelent meg 2015 szeptember 4-én. A könyvet Cecil Castellucci és Jason Fry írta, követve Leia Organa kalandjait a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér eseményei között. Az ifjúsági regény 2015 november 16-án jelent meg Magyarországon.

Fülszöveg


"Ebben a teljesen új történetben ismét izgulhatunk Leia hercegnőért!

A cselekmény a Star Wars: A Birodalom visszavág és a Star Wars: A jedi visszatér című filmek közötti időszakban játszódik. Leia egy szedett-vedett lázadó csapatot vezet egy olyan veszélyes küldetés során, amelyet a Birodalom minden erejével meg akar akadályozni.

A történetben olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a STAR WARS: Az ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak."


A védőborító kihajtható fülein olvasható szöveg

"Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

A Lázadók Szövetsége még mindig a Hoth bolygón elszenvedett megsemmisítő vereséget nyögi. Nyomukban a gonosz Galaktikus Birodalom ügynökeivel a hős szabadságharcosok szétszóródtak az űrben.

Egyik különítményük Leia hercegnőt védelmezi, titokban bolygóról bolygóra kísérve a fenséget. Az alderaani Organa-ház utolsó élő örököse lévén Leia személyében a Birodalom - amely ellen a hercegnő oly régóta harcol - a szabadság szimbólumára is vadászik.

A zsarnokság elleni küzdelem rengeteg lázadó életébe került. Mivel üldözői egyre közelebb férkőznek hozzá, Leia úgy határoz: ő maga is áldozatot hoz, nehogy nyom nélkül kivesszen a galaxisból a szabadság eszméje...

Cecil Castellucci olyan ismert művek szerzője, mint a Boy Proof, a The Plain Janes, a The Year of the Beasts, a Tin Star, a Stone in the Sky és az Eisner-díjra jelölt Odd Duck. Mint hatalmas Star Wars rajongó úgy gondolja, Leia hercegnő a legjobb űrhercegnő a galaxisban. Cecil Los Angelesben él, ahol nemcsak az égen, de az utcán is csillagokat lehet látni.

Jason Fry többek között a The Jupiter Pirates című sorozat szerzője, de emellett több mint 30 olyan regény, novella és egyéb alkotás szerzője vagy társszerzője, melyek a messzi-messzi galaxisban játszódnak. Ilyen a Star Waras: The Essential Atlas és a négy részből álló Servants of the Empire sorozat. Brooklynban, New Yorkban él feleségével és kisfiával, valamint körülbelül egy tonnányi Star Wars-termékkel.

Phil Noto a Walt Disney Feature Animation cégnél dolgozott, ahol olyan filmekben vett részt, mint az Oroszlánkirály, a Pocahontas, A Notre-Dame-i toronyőr, Mulan, valamint a Lilo & Stitch. 2001-ben kezdte el képregényes karrierjét, amikor a DC Comics Birds of Prey című sorozatán dolgozott. Azóta számtalan projektben vett részt, többek között a Danger Girl, a Jonah Hex, a Bosszúállók, az Uncanny X-Force, az X-23, a The Infinite Horizon és legutóbb a Marvel Fekete özvegymunkálataiban."

Vélemény


A Szerző: Kira

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000