darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Mélyvonat (Legendák)

Subtram-Bounty.png
Subtram
Gyártási adatok
Gyártó: Beluganok
Technikai adatok
Fegyverzet: Nincs
Kronológiai és politikai adatok
Korszak: A Birodalom felemelkedése
Besorolás: Beluganok

Legendák

"Miért kell mélyvonattal utaznunk? Nem volna könnyebb egyenesen odarepülni?"
"De, könnyebb volna. Csakhogy a bolygónk légköre erős túlnyomás alatt áll. Így lehetetlen mindenfajta légi közlekedés. Ha megpróbálnánk leszállni a bolygó felszínén, a járművünk menthetetlenül berobbanna."
"Akkor vonatozunk."
- Boba Fett és Rigosso őrnagy.

A mélyvonat egy olyan jármű volt, amit a beluganok használtak a Quarzite bolygón. Hasonló volt a lebegővonathoz, és nagy gyűrűk lebegtették, amin keresztülhaladt. Ugyanakkor a levegővonattal ellentétben a mélyvonat hatalmas kristálybarlangok belsejében közlekedett, mivel a Quarzite felszíne lakhatatlan volt. 

Történelem


BountyA Klónháborúk alatt valamikor mélyvonatot használtak arra, hogy elszállítsanak egy Pluma Sodi nevű elrabolt kage nőt. A belugan vezető, Otua Blank, akarta a lányt menyasszonyául. Ugyanakkor az erői hatástalanoknak bizonyultak a kage harcosok ellen. Blank, aggódva, hogy a kage harcosok megpróbálják és sikerülni fog nekik visszaszerezni Sodit, felbérelt hat fejvadászt, amibe Boba Fett, Bossk, Latts Razzi, C-21 Highsinger, Dengar és Asajj Ventress tartozott, hogy védelmezzék a szállítmányt a csatlósával, Rigosso őrmesterrel.

 

A kage harcosok támadtak, és egy ádáz küzdelem bontakozódott ki köztük és a fejvadászok között. Egy kis csetepaté után Dengart, Bosskot, Highsingert és Razzit lehajították a mélyvonatról. A kagék vezetője, Krismo Sodi, Pluma testvére megölte Rigossót, és úgy megverte Fett-et, hogy eszméletét vesztette. Ez alatt Krismo kinyitott egy dobozt, amiben Pluma rejtőzött. Utána Ventress berontott és legyőzte a Sodi testvéreket. Ugyanakkor Pluma elnyerte Ventress szimpátiáját, amikor elmondta, hogy elszakították az otthonától, ahogyan Ventress-t is.

 

Ventress megkötözte és elhallgattatta Fett-et és berakta őt a dobozba. Utána elvitte a dobozt Blankhez, de előtte felmarkolta a jutalmat. Utána visszajuttatta Plumát és Krismót a kage harcosokhoz, egy árért. A mélyvonat visszament Otua Blank erődjétől a kristálybarlang bejáratánál lévő állomásra.

 

A Coruscantnak is volt saját mélyvonat-hálózata. 

Megjelenések


  • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 20. rész – "Vadászat" (Első megjelenés)
  • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 19. rész – "Elkapni egy Jedit" 

Források


  • Bounty a StarWars.com-on (háttérlink az Archive.org-on)
  • Fejvadász kódex
  • Quarzite az Encyclopedia-ban (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on) (Első megjelenés)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000