darth_vader_fekv_.png

Második telosi küldetés (Legendák)

Előző: Incidens a Jedi Templomnál
Következő: Obi-Wan Kenobi szenátusi meghallgatása
XanatosTelos.jpg
Second Mission to Telos
Konfliktus(ok): Xanatos-krízis
Idővonal: YE 44
Helyszín(ek): Telos IV
Végkifejlet: Xanatos öngyilkosságot követ el
Hadviselők:
  • Jedi Rend

  • Sötét Jedik
Erők: Jedi Rend:
  • Qui-Gon Jinn Jedi-mester
  • Obi-Wan Kenobi Jedi-padawn

Sötét Jedik:
  • Xanatos
Veszteségek: Sötét Jedik:
  • Xanatos

Legendák


A második telosi küldetés egy olyan küldetés volt, amit Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi vállalt, hogy megütközzenek Xanatos-szal. 

Háttér


Miután Xanatos kudarcot vallott a Jedi Templom elpusztításánál a Coruscanton YE 44-ben, a Sötét Jedi a Telos IV-re menekült, miután sikeresen meggyőzte a polgárokat, hogy ő és az apja, Crion ártatlanok voltak az évekkel ezelőtti Telosi Polgárháború kirobbantásában. Xanatost Telos elsőszámú polgárává emelték az emberpárti adományaiért, mint például a Xanatos Gyógyító Intézet felépítéséért Thani fővárosban. 

Küldetés


XanatosQui-Gon Jinn és korábbi padawanja, Obi-Wan Kenobi a Telosra utaztak, hogy szembeszálljanak Xanatos-szal, bár a küldetésüket a Jedi Főtanács nem hagyta jóvá. Mindkét Jedi meglepődött azon, hogy mi történt a bolygón. Jinn és Kenobi egészen meghökkent a polgárok hozzáállása miatt. Az egykor békés polgárok egy erőszakos játéknak, a Katarzisnak lettek a megszállottai. Látszólag a játszmát a kormány támogatta, hogy elengedhetetlen forráshoz jusson a Telos Szent Helyeinek karbantartására, beleértve a Szent Tavak Parkját és a Tükör-barlangokat.

 

A Xanatos cselekedetei utáni nyomozásuk során a két Jedi Andrával találkozott, az ERŐ vezetőjével és egyetlen tagjával, ami egy olyan politikai szervezet volt, ami ellenezte Telos nemzeti parkjainak kitermelését, valamint a bajtársával, Denetrus-szal, egy piti bűnözővel. A két telosi segítségével Jinn és Kenobi leleplezte, hogy a Katarzist az UniFy irányította, az Újvilág Bányatársaság fedőneve, amit Xanatos birtokolt. Ráadásul a négyes bizonyítékot szerzett arról, hogy a Telos Szent Helyeit meggyalázták az Újvilág átfogó bányászműveletei. Jinn és Kenobi kiállította Xanatost a Telos polgárai elé és ahelyett, hogy bíróság elé álljon a bűnei miatt, Xanatos inkább öngyilkosságot követett el azzal, hogy egy savval töltött medencébe ugrik. A halálával a polgárok eltávolították a korrupt kormányzó tiszteket és visszanyerték nemzeti kincseiket. 

Utóhatás


The Day Of Reckoning

Ugyanakkor a kár már megtörtént, az átalakító erőfeszítések nem tartottak sokáig az Újvilág veresége után. Különleges belső csoportok, akik ipari vállalatokat képviseltek, megkezdték a letelepedésüket a Teloson, és csupán néhány év kérdése után gyakorlatilag a bolygó uralkodó testületei lettek. A vállalatok által felépített manufaktúrák annyira beszennyezték az egykor ősi világot, hogy a fél nemzeti park kihalt, beleértve a Szent Helyeket, amik visszafordíthatatlanul tönkrementek. YE 39-ben egy csapatnyi telosi, akik elszörnyedtek az elpusztult hazájuktól, elhagyták a bolygót a kísérleti hajó, a BioCruiser fedélzetén. Ezek a személyek, beleértve Andrát és Denetrust, körbeutazták a galaxist és lassan kibővült a csoportjukat, mivel bárkit befogadtak, aki el akarta hagyni az elpusztult bolygóját. 

Megjelenések


  • Jedi-növendék: A bizonytalan ösvény (Csak említve)
  • Jedi-növendék: A leszámolás napja (Első megjelenés)
  • Jedi Apprentice Special Edition: Deceptions (Csak említve)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Darth Vader Ll