hagyatek_banner_1460x342_a.png

Mandalori páncél (Legendák)

Mandalorian_Armors.jpg
Mandalorian armor
Gyártási adatok
Gyártó: Mandalori fémkovácsok
Modell:
 • Keresztes páncél
 • Újkeresztes páncél
 • Beskar'kandar
 • Mandalori Rohamosztagos Páncél
 • Halálőr Páncél
Típus: Teljes testpáncél
Alkotó(k): Mandaloriak
Költség: ~30,000%2B kredit
Technikai adatok
Anyag(ok):
 • Beskar vas
 • Dúracél
 • Dúraplaszt
 • Alum
 • Stygiai triprizmatikus polimer
Kronológiai és politikai adatok
Felhasználás:
 • Védelem
 • Mandalori azonosító
Korszak:
 • A Régi Köztársaság kora
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora
 • Az Új Jedi Rend kora
 • A Hagyaték kora
Besorolás: Mandalori

Legendák

Két okból is viselnünk kell a páncélt. Egyrészt azért, hogy nehezebben öljenek meg. Másrészt azért, hogy mind mandalorinak nézzünk ki, bármennyire különbözzünk is a fivéreinktől és nővéreinktől.
-Egy mandalori anya a lányának 

A mandalori kultúra legfelismerhetőbb jelképe, a mandalori páncél a galaktikus történelem folyamán a mandalori harcosok és katonák által hordott különböző testpáncélok átfogó kifejezése volt. A Mando'a mandalori nyelvben beskar'gam néven ismert - ami "vasbőrt" jelentett Alapnyelvre lefordítva - mandalori páncél a mandalori életút szerves része volt, és a páncél viselése a hat Resol'nare tan egyike volt, ami a mandalori kultúrát definiálta. A különböző eredetű emberek kiterjedt közösségében a beazonosítható páncél nem csak védelmet nyújtott, hanem a mandaloriak átlagos öltözéke volt, nemre és fajra való tekintet nélkül.

 

A mandalori páncél különleges dizájnja idővel fejlődött ki, egyre kifinomultabb jellemzőket kapott az évek során, beleértve a fejlett sisakos kijelzők beépítését, és az olyan páncélra szerelt fegyverrendszereket, mint például a lángszórók, vagy a csuklós rakétakilövők. Azonban a páncél egyik legtartósabb jellemzője a T alakú vizor, ami a sisak arcrészét díszítette. Számos alapanyagot alkalmaztak a mandalori páncél elkészítésénél évezredeken át, az alumtól és a dúracéltól a stygiai triprizmatikus polimertől és a majdnem elpusztíthatatlan beskar vasig. A beskarból készült mandalori páncél a hihetetlen rugalmassága miatt volt értékes, és míg a páncélszettek generációról generációra öröklődtek, a beskar páncélt tekintették a legértékesebbnek. A mandalori páncél megjelenése nagyban a viselőjétől függött, mivel a kivételesen független mandalori emberek különböző színű festékminták, klán- és egységazonosítók, személyre szabott jelek, vagy olyan egyéb jelölési minták szerint alakították páncéljukat, amik egybevágtak saját ízlésükkel. 

Történelem


Egy harcos több a páncéljánál.
-Egy mandalori közmondás 

A mandalori páncél dizájnja nagyban megváltozott hét évezreddel azután, hogy a taungok először letelepedtek a Mandalore bolygóra.

 

MandalorianKOTORAz első, igencsak felismerhető verzió a Keresztes Páncél volt, ami Mandalore, a Rettenthetetlen által vezetett Mandalori Keresztesek által viselt egységpáncélja volt a Nagy Sith Háborúban. Csorba, szervezetszerű formája volt, ami katonánként különbözött. A Keresztes Páncél dizájnja a védelemre összpontosult közelharc esetén, amit a mandaloriak a legméltóságosabb küzdőstílusnak gondoltak.

 

Nagy Mandalore uralma alatt az Újkeresztes páncélt Cassus Fett tervezte a Mandalori Háborúkra, hogy elősegítse az egységérzetet a sok eltérő faj között, akiket az Újkeresztes mozgalomba toboroztak. A Taris inváziójára az Újkeresztesek nézetei messzire és szélesen elterjedtek a mandalori klánok között és a páncél csaknem az összes korábbi, személyre szabottabb öltözékeket felváltotta. Az Újkeresztes páncél négy színben létezett, mindegyik egy ranghoz párosult - ezüst a frontvonal veteránjaihoz, arany a tábornagyokhoz, vérvörös a szakaszvezetőkhöz és kék a többiekhez. Később a háborúban új páncélokat fejlesztettek ki az olyan speciális egységek számára, mint az Újkeresztes Rohamosztagosok.

 

A Hidegháború idején, mialatt a Sith Birodalom és a Galaktikus Köztársaság közvetetten háborúzott, mandalori páncélokat és fegyvereket lehetett látni a peremvidéki kalózok birtokában. Végül valaki feladatául kapta az anyagok forrásának kiderítését.

 

MandalorianArmorKotORCGEgy évezreddel később fejlesztették ki a Mandalori Szuperkommandó páncélt a régebbi tervezetek helyébe, amikre akkorra már Mandalori Rohamosztagos Páncélként hivatkoztak. A páncél már nem az egész testet fedte el, hanem részleges páncélokat alkalmaztak, amik a végtagokat majdnem teljes egészében elfedte, és az olyan fontos helyeken voltak a legerősebbek, mint például a torzó, a fej és a lágyék. Az új páncél sugárlövedéknek ellenálló lemezek kollekciója volt, amik mandalori vasból, vagy tartós műanyagból készültek, amik egy vízálló, páncélszövetes kezeslábasra illeszkedtek. Alatta a mikro energiamező-kibocsátó ing és a kétrétegű kerámialapok nagyban megnövelték a védelmet a mellkas, a hát és a gyomor körül. Eme szegmentált páncéllemezek finom rétegződése mobilitást is nyújtott, amit egy háti rakéta viselésével tovább lehetett fokozni. A mandaloriak kezdték figyelembe venni a ruhára épített extra fegyverek értékességét, és ezért egyszerű nyílvetőket, csáklyás huzalokat, csuklóra szerelt rakétavetőket és lángszórókat építettek a ruhába, amik megnövelték egy mandalori szuperkommandós harci képességeit.

 

A klasszikus mandalori dizájn kivehető volt a klónkatonák páncéljából, valamint az abból kifejlesztett Katarn-osztályú kommandós páncélból, a birodalmi rohamosztagosok és a Császári Testőrök páncéljából. A TMF-katonák és pár parancsnok kamákat hordtak, hosszú, szoknyaszerű, övre szerelt lábszárvédőket, amik a régebbi mandalori páncéldizájnok részei voltak és gyakran belevarrtak zsebeket a rejtett fegyverek számára. Néhány mandalori, például Goran Beviin, Fi Skirata és Isabet Reau is viselt kamát.

 

A Galaktikus Polgárháború idején a Halálosztag összepaktált a Fekete Nappal, hogy legyártsák a Keresztes III-as jelzésű páncélt az endori bunkerükben. Ez egy alumból készült mandalori páncélváltozat volt és két különböző verziót állítottak elő belőlük, az egyik a Birodalomnak, a másikat a Lázadók Szövetségének adták el.

 

A Második Birodalmi Polgárháborúra a mandalori páncél, például amit Hondo Karr és Tes Vevec hordott, szegmentáltabb lett, így a viselőjének maximális védelmet és mozgékonyságot tudott nyújtani.

Dizájn


Skirata: "Mi, mando fiúk szeretjük megmutatni, hogy jártunk már a csatatéren is. Megjegyzem, ez csúcsminőségű beskar. Teljes sűrűségű, két százalék ciridiummal, mindenféle csicsás rétegezés és szénötvözet nélkül."
Vollen: "Ez azt jelenti, hogy nehéz?"
Skirata: "Persze. Nagyon is nehéz! De a nehéz a jó…"
Vollen: "Ez magyarázat arra, hogy maga miért ilyen alacsony!"
-Kal Skirata, bemutatva páncélját Nyreen Vollennek. 

Mandalorian WeddingA mandalori történelem során három főbb jellemző maradt állandó a mandalori páncéltervezetben:

 

 1. A viselője védve volt az összes lézertűz nagy részétől. A páncél valódi mandalori vasból készült, és ellenállt a sugárlövedékeknek és a fénykardoknak.
   
 2. A sisakok majdnem mindig T-alakú vizorral és egy modern sisakmonitorral rendelkeztek.
   
 3. A mandalori harcosok úgy dekorálták páncéljukat, hogy az tükrözze a személyes tulajdonságaikat, klánbeli hovatartozásukat, vagy egyszerűen a saját kedvenc dolgaikat. Gyakran átfestették a páncéljukat, hogy a mindenkori rangra, klánra és lehetőleg az akkori időjárásra reflektáljanak. Nem mellesleg a tradicionális színeket is ráfestethették, amik olyan különleges ügyekre reprezentáltak, amiket a viselő felvállalt. Ugyanakkor a színeknek nem mindig volt sajátos jelentésük. Néha egyszerűen csak színek voltak, amiket bizonyos mandaloriak kedveltek. Néhány mandalori páncélrészeket viselt a halott és élő rokonaik tiszteletére. A Klónok Háborújára ezeknek a színeknek lett jelentőségük:

 

1. Szürke = Egy elvesztett szeretett gyászolása

2. Vörös = Egy szülő tisztelete


3. Fekete = Igazság


4. Arany = Bosszú


5. Zöld = Kötelesség


6. Kék = Megbízhatóság


7. Narancssárga = Életöröm

 

JangofullarmorA mandalori páncélt hagyományosan a majdnem elpusztíthatatlan mandalori vasból (beskarból) készítették, de ez az anyag ritka és drága volt, ezért sok mandalori, például Jango és Boba Fett, kevésbé tartós anyagokat választott, például dúracélt, vagy dúraplasztot. A Galaktikus Birodalom a beskar tömkelegét kibányázta a Mandalore felszínéből, ezért egy időre közel lehetetlen volt belőle szerezni. Azonban a yuuzhan vongok krátereket lőttek a Mandalore mélyére, és ez számos új beskar bányát nyitott meg. A páncél mandalori nyelven a beskar'gam volt, ami vasbőrt, vagy vashéjat jelentett (a vékonyabb mando tagok számára), mivel a mandalori vas évezredekig fontos része volt a páncél készítésében, a Klónok Háborújának küszöbéig. A titok, hogy a páncél mandalori vasból készült, a mandalori klánok között maradt évekig. Néhány mandalori köpenyt is hordott a páncéljukon.

 

BobaFett SWGMBA sisak irányító központként szolgált a ruha legtöbb képessége számára. A páncélsisakra szerelt távolságmérő népszerű fejlesztés volt és maximum harminc célpontot is fel tudott mérni, míg a sisakba épített csatakomputerrel a viselő irányíthatta a ruha fegyvereit, érzékelőit és háti rakétáját verbális utasításokon keresztül. A sötét makrotávcső képernyője számtalan látási móddal szolgált, köztük az infravörössel is. A sisakon egy tobozos alakú szemszenzort egy beépített fedőkijelzővel kombinálták, hogy 360 fokos szögben nyomkövetési információkkal szolgáljon. Mozgásérzékelők, egy titkos belső komlink és egy szélessávú antenna egészítette ki a sisakeszközöket, mindegyiket hozzá lehetett kötni a viselő fegyvereihez, vagy a személyes csillaghajójához. A sisak egy környezeti szűrőrendszerként is alkalmazható volt, egy tartaléktartály két órányi belélegezhető levegőt nyújtott a mandalori harcosnak.

 

Alien MandaloriansVan néhány megjegyezni való speciális ruha a Galaktikus Polgárháborúból. A talán leghíresebb a Boba Fett és a Jodo Kast által viseltek voltak, bár a hagyományos mandalori páncéllal ellentétben ezek dúracélból készültek. Montross fejvadászként is viselte páncélját annak dacára, hogy a mandaloriak száműzték maguk közül. A Klónok Háborúja alatt Jango Fett halála rámutatott a páncéldizájnnak egyik hibájára, amit YU 40 körül orvosoltak egy nyaklánc, vagy egy gallérrész beépítésével, hogy a gyors lefejezésektől megóvják a nyakat.

A színfalak mögött


Kérdezz bárkit, hogy mit társítana egy mandalorihoz, majdnem mindenki a páncélt mondaná.
-The Mandalorians: People and Culture (A mandaloriak: Nép és kultúra) cikk 

Kingdom Come Peacemaker In Mandalorian ArmorA Crusader nevű klasszikus számítógépes játékban, bár egyáltalán nem fűzi semmi a Star Warshoz, az egyik főkarakter egy vörös mandalori-szerű páncélruhát. A Super Nintendo Entertainment System Megaman X sorozatában egy "Vile" (a japán verzióban "Vava") nevű gonosz egy a mandaloriakéhoz hasonló sisakot hord. A "TimeShift" PlayStation 3-, Xbox 360- és PC-változatában a játszható karakter egy t-alakú vizorral ellátott sisakot hord, ami hasonlít a mandalori sisakokhoz. Talán mindet Boba Fett népszerűsége ihlette. A Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption játékban a mandalori milíciások tagjai (a Mandalore földi térképén a helyi őslakos egységek) különböző típusú sisakokat hordanak a népszerűbb t-vizorú maszkkal összehasonlítva. A sisak némileg hasonlít a II-es Fázisú klónkatona páncéljának koncepciós rajzához.

 

A DC Comics-hez tartozó Elseworlds "Kingdom Come" sorozatában, Alex Ross rajzoló rengeteg "húsvéti tojást" rakott bele a képregény rajzaiba. Az egyik ilyen a mandalori stílusú páncél volt, amit a hős Peacemaker ruhának nevezett, ahol egy monitor képernyőjén a karakter páncéltervezete hasonlít Boba Fettéhez.

 

A Star Wars: A régi Köztársaság lovagjai: Vektor sorozatában egy képen látható egy hulla, rajta egy mandalori stílusú páncéllal, amit Boba Fett is hordott számos évezreddel később. Ez inkább arra szolgált, hogy a Vektorban kereszteződjenek az összes főbb korszakok, semmint, hogy arra utaljon, hogy ezt a páncélt már a Mandalori Háborúk alatt viselték. 

Megjelenések


 • Mandalorian_Helmet_-CotF-.jpgTales of the Jedi: The Sith War
 • A régi Köztársaság lovagjai: Lobbanáspont
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Days of Fear, Nights of Anger
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Daze of Hate, Knights of Suffering
 • A régi Köztársaság lovagjai: Vektor
 • A régi Köztársaság lovagjai: Igazságtétel
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Dueling Ambitions
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Destroyer
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Demon
 • Star Wars: Knights of the Old Republic
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
 • Hope
 • Deceived
 • The Old Republic: Árulás
 • The Old Republic: Végzetes szövetség
 • Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan
 • Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne
 • Jedi vs. Sith 1
 • Star Wars: The Wrath of Darth Maul
 • The Life and Legend of Obi-Wan Kenobi
 • "Jedi Chef” — Star Wars Tales 7
 • LEGO Star Wars: The Videojáték (Nem kánon megjelenés)
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga (Nem kánon megjelenés)
 • "Fett Club” — Star Wars Tales 24 (Nem kánon megjelenés)
 • Jango Fett: Open Seasons
 • Star Wars: Bounty Hunter
 • Star Wars: Jango Fett
 • Star Wars: Zam Wesell
 • Star Wars Adventures 4: Jango Fett vs. the Razor Eaters
 • Star Wars Adventures 6: The Warlords of Balmorra
 • Star Wars: Jedi Starfighter
 • Boba Fett: The Fight to Survive
 • Boba Fett: Part I: Survival
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása
 • Star Wars: Episode II Attack of the Clones (ifjúsági regény)
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns
 • Star Wars: Battlefront II
 • Republic Commando: Tűzharc
 • Boba Fett: Crossfire
 • Boba Fett: Maze of Deception
 • Boba Fett: Hunted
 • Boba Fett: A New Threat
 • Boba Fett: Pursuit
 • Star Wars: A klónok háborúja (regény)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 12. rész – "A mandalori összeesküvés"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 13. rész – "A kísértés útja" (Hologramban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 14. rész – "Mandalore hercegnője"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 21. rész – "Menj haza, Artu"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 22. rész – "Vuki vadászat"
 • Republic Commando: Coruscant
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 14. rész – "Barát a bajban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 12. rész – "Az eltűnt" (Csak plakáton)
 • Republic Commando: Színvallás
 • The Clone Wars: Darth Maul: Shadow Conspiracy
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 14. rész – "Kiváltság"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 15. rész – "Árnyalatok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 16. rész – "A törvénytelen"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 3. rész – "Szökevény" (Hologramon jelenik meg)
 • Republic Commando: A 66-os parancs
 • "Orders” — Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 4 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Imperial Commando: 501
 • The Last of the Jedi: The Desperate Mission
 • The Last of the Jedi: Dark Warning
 • Star Wars: Droids — "A Race to the Finish"
 • Az éden pokla (Csak említve)
 • A fejvadász végzete: Greedo meséje webstrip
 • A hutt játszma
 • Tomboló Erő (regény)
 • Star Wars: The Force Unleashed videojáték
 • "Outbid But Never Outgunned” — Star Wars Tales 7
 • A lázadás hajnala
 • "Being Boba Fett” — Star Wars Tales 18
 • Star Wars: Lethal Alliance
 • Boba Fett: Enemy of the Empire
 • Birodalom: Cselszövés
 • Star Wars: Blood Ties: Boba Fett is Dead
 • Underworld: The Yavin Vassilika
 • Árnyjáték
 • Star Wars: IV. rész: Egy új remény (Felújított változat)
 • Star Wars: Episode IV A New Hope (ifjúsági regény)
 • Tatooine Manhunt
 • "Dodonna's Story” — Galaxy Guide 1: A New Hope
 • "Dodonna's Story” — Galaxy Guide 1: A New Hope, Second Edition (Újranyomás)
 • "One That Got Away” — Galaxy Guide 1: A New Hope
 • "One That Got Away” — Galaxy Guide 1: A New Hope, Second Edition (Újranyomás)
 • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Nem kánon megjelenés)
 • Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike
 • Star Wars: Masters of Teräs Käsi
 • Side Trip
 • Star Wars: Rebellion
 • The Rebel Thief
 • Star Wars Missions 11: Bounty Hunters vs. Battle Droids
 • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
 • Empire 7: Sacrifice
 • Boba Fett ½: Salvage
 • "Második a galaxisban” — Star Wars Mesék 18
 • "Payback” — Star Wars Tales 18
 • The Story of the Faithful Wookiee (Első megjelenés)
 • Galaxy of Fear: City of the Dead
 • Empire 28: Wreckage
 • Boba Fett: Overkill
 • The Frozen World of Ota
 • Galaxy of Fear: The Brain Spiders
 • Galaxy of Fear: The Hunger
 • The Bounty Hunter
 • Star Wars Journal: Hero for Hire
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds
 • Star Wars: Empire at War
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption
 • Star Wars: Dark Forces
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Világos és Sötét oldali kampányokban)
 • "Fortune, Fate, and the Natural History of the Sarlacc” — Star Wars Tales 6 (Nem kánon megjelenés)
 • Domain of Evil (Álomban jelenik meg)
 • "Domain of Evil” — Classic Adventures: Volume Two (Álomban jelenik meg)
 • A New Beginning
 • Showdown
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág
 • Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back (ifjúsági regény)
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (regény)
 • Star Wars 42: The Empire Strikes Back: To Be a Jedi
 • Star Wars 43: The Empire Strikes Back: Betrayal at Bespin
 • "Hála a Tervezőnek” — Star Wars Mesék 6
 • LEGO Star Wars: The Han Solo Affair (Nem kánon megjelenés)
 • Star Wars 44: The Empire Strikes Back: Duel a Dark Lord
 • Star Wars 50: The Crimson Forever (Csubakka látomásában)
 • Star Wars: Demolition
 • A Birodalom árnyai (képregény)
 • Star Wars: Shadows of the Empire (videojáték)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Galoob (miniképregény)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Ertl (miniképregény)
 • "Assignment: Decoy” — Star Wars Galaxy Magazine 7
 • Star Wars 68: The Search Begins
 • Star Wars 69: Death in the City of Bone
 • Star Wars 70: The Stenax Shuffle (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Battle of the Bounty Hunters
 • The Rise and Fall of Darth Vader (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér
 • Star Wars: Episode VI Return of the Jedi (ifjúsági regény)
 • "Lapti Nek" The Music Video from Jabba's Palace
 • Star Wars: Return of the Jedi 1: In the Hands of Jabba the Hutt
 • Mara Jade: By the Emperor's Hand 1 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: Return of the Jedi 2: The Emperor Commands
 • Star Wars 81: Jawas of Doom
 • The Ordeal of Boba Fett
 • A mandalori páncél
 • Boba Fett kelepcéje
 • Értékes zsákmány
 • Dark Forces: Rebel Agent
 • Dark Forces: Rebel Agent (hangjáték)
 • „Hárman a Galaxis ellen” — Star Wars Mesék 3 (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Boba Fett: Twin Engines of Destruction
 • "No Disintegrations, Please” — Star Wars Adventure Journal 14
 • Sötét Birodalom
 • Dark Empire (hangjáték)
 • Boba Fett: Bounty on Bar-Kooda
 • Boba Fett: When the Fat Lady Swings
 • Boba Fett: Murder Most Foul
 • Sötét Birodalom II
 • Dark Empire II (hangjáték)
 • Boba Fett: Agent of Doom
 • Aki utolsóként állva marad: Boba Fett története
 • Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy
 • Kristálycsillag (Álomban jelenik meg)
 • Star Wars: Union (Álomban jelenik meg)
 • Ifjú Jedi Lovagok: A legsötétebb lovag (Csak említve)
 • Young Jedi Knights: Shards of Alderaan
 • Boba Fett: A Practical Man
 • "Revenants” — Star Wars Tales 18
 • The New Jedi Order: The Unifying Force
 • Legacy of the Force: Bloodlines
 • Legacy of the Force: Sacrifice
 • Legacy of the Force: Fury
 • Legacy of the Force: Revelation
 • Legacy of the Force: Invincible
 • Fate of the Jedi: Outcast

Fate of the Jedi: Abyss

Fate of the Jedi: Backlash

Fate of the Jedi: Vortex

Fate of the Jedi: Ascension (Csak említve)

"An Apology" (Nem kánon említés)

Hagyaték #4: Ződfi

Legacy 41: Rogue's End 

Források


 • A Guide to the Star Wars Universe
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back
 • Imperial Sourcebook
 • Galaxy Guide 9: Fragments from the Rim (Mint „Mandalori csatapáncél”)
 • The Movie Trilogy Sourcebook (Mint „Mandalori csatapáncél”)
 • Galaxy Guide 10: Bounty Hunters
 • The Star Wars Sourcebook, Second Edition (Mint „Mandalori csatapáncél”)
 • "Boba Fett: Mystery Man in Not-So-Shining Armor” — Star Wars Galaxy Magazine 1
 • "Use the Force: Trivia Strikes Back Contest: An All-Empire Brainteaser” — Star Wars Galaxy Magazine 4
 • The Secrets of Star Wars: Shadows of the Empire
 • Kenner Star Wars: Shadows of the Empire (Csomag: Boba Fett vs. IG-88)
 • Kenner Star Wars: Shadows of the Empire (Csomag: Boba Fett's Slave I)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 2: Rescue Attempt on Gall) (Csak képen)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 6: Han Delivered) (Csak képen)
 • Star Wars: The Art of the Brothers Hildebrandt
 • Star Wars: A szerepjáték (Második kiadás)
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • Boba Fett's Armor: An Essential Guide to a Walking Weapon
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • Star Wars: Attack of the Clones: The Illustrated Companion
 • Star Wars Trading Card Game – Attack of the Clones (Kártya: Dark Rendezvous) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies: An Empire Divided Quick Reference Guide
 • "Cydon Prax" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • The New Essential Guide to Weapons and Technology
 • "We Don't Need That Scum" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "The History of the Mandalorians” — Star Wars Insider 80
 • "Guide to the Grand Army of the Republic” — Star Wars Insider 84
 • "The Mandalorians: People and Culture” — Star Wars Insider 86
 • Star Wars: The Official Figurine Collection 20
 • Threats of the Galaxy
 • "Toy Wars” — Star Wars Insider 107 (Csak indirekt megemlítés)
 • Knights of the Old Republic Campaign Guide
 • Fate of the Jedi: Dramatis Personae
 • Scum and Villainy
 • The Unknown Regions
 • Hasbro Movie Heroes (Csomag: Geonosis Arena Battle)
 • Sith-ek könyve
 • The Essential Guide to Warfare
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Mandalorian Armor)
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Boba Fett (★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Boba Fett (★★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Clone Trooper) (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Commander Ponds) (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Jango Fett (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Boba Fett (★★★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Jango Fett (★★★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Boba Fett (★★★★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Jango Fett (★★★★★)) (Csak képen)
 • "The History of Mandalorian Armor," The Official Star Wars Blog (link)
 • Bo-Katan in the Encyclopedia (link mára elavult; link)
 • Death Watch in the Encyclopedia (link mára elavult; link)
 • Steadfast Champion Pack Hits the Cartel Market a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (link)
 • 'Sisters of Carnage' Update: Now Live a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (Csak képen)
 • Cartel Market Specials: Week of September 5, 2017 a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (link)
 •  KOTOR Hits the Cartel Market: Part One a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (link)
 • Celebrating the legacy of Star Wars™: Knights of the Old Republic™ a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (link) (Csak képen)
 • KOTOR Hits the Cartel Market: Part Two a The Old Republic’s hivatalos weboldalán (link)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000