banner1.png

Klónok háborúja: 1. fejezet

Cw01 Cover
Clone Wars Chapter 1
Sorozat: Star Wars: Klónok háborúja
Évad: 1
Rész: 1
Gyártási szám: 1.01
Sztárvendég: Frank Welker
Író(k): Darrick Bachman
Bryan Andrews
Rendező(k): Genndy Tartakovsky
Megjelenés: 2003. november 7.
Online: [Megtekintés...]
Letöltés: [Magyar felirat...]
Előző: -
Következő: Klónok háborúja: 2. fejezet

"1. fejezet" a Star Wars: Klónok háborúja animációs sorozat első része, mely az első évad és az Első Kötét első része. Darrick Bachman és Bryan Andrews írta; rendezte Genndy Tartakovsky. A részt hivatalos sugárzására 2003. november 7-én került sor a Cartoon Network-ön. A rész pilotként szolgált a sorozathoz.


Történet

A Klónok háborúja úgy terjed akár a tűz. Egyre több megtévedt bolygó lép szövetségre a gonosz Dooku gróffal. A Jedi lovagokra hárul a feladat, hogy vezessék a Köztársaság frissen felállított hadseregét. És ahogy élesedik a harc, úgy fejlődik vitézségben az Erő egyik legtehetségesebb ifjú harcosa.

A felvezető narrátor szöveg alatt rövid bepillanthatunk a Klónháborúk csatáiba. Ezután a történet ott veszi kezdetét, hogy Anakin, Obi-wan és Yoda mester Palpatine kancellárral üléseznek, ahol a Muunilinst problémájára próbálnak megoldást találni, miszerint a Bankár klán droid gyártat építtetett a bolygón. Yoda álláspontja szerint Obi-wannak kellene a támadást vezetnie és Palpatine tanácsára az ifjú Anakin Skywalker is vele tart, valamint az űrflotta parancsnokává lépteti elő. Ezzel Obi-wan nem ért egyet, miszerint a padawanja még nem érett meg a feladatra és ebben Yoda is egyetért. Anakin végül megkapja a címet.

Későbbi jelenetben Obi-wan az Acclamator I-osztályú csatahajókra felvonuló klónhadsereget szemléli és magában elmélkedik, miszerint ekkora feladatra Anakint még Qui-gon Jinn se készíthette volna fel. Eközben Anakin felkészíti a Jedi vadászgépét az indulásra, de előtte még elköszön titkos feleségétől, Padmétól és a droidjától C-3PO-tól.


Szinkronszínészek

Nick Jameson - Palpatine
Tom Kane - Yoda
Mat Lucas - Anakin Skywalker
James Arnold Taylor - Obi-Wan Kenobi


A Színfalak mögött

A rész 2005 március 22-én jelent meg DVD-n. A sorozatban ez az egyetlen olyan rész, ahol C-3PO nem beszél.


Galéria


(A képek az oldal sémájának megőrzése érdekében átméretezve jelennek meg. A teljes méretű képek megtekintéséhez kattints rájuk:)

336 Clonewars 01 01 336 Clonewars 01 02 336 Clonewars 01 03 336 Clonewars 01 04 336 Clonewars 01 05

Navigáció

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001