hagyatek_banner_1460x342_a.png

Kimentés a Chimaerán (Legendák)

Előző: Honoghri küldetés
Következő: Pantolomini rajtaütés
Rescue_on_Chimaera.jpg
Rescue on Chimaera
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (Thrawn-hadjárat)
Idővonal: YU 9
Helyszín(ek): Chimaera, Wistril-rendszer
Végkifejlet: Talen Karrdét kiszabadítják a fogságból
Hadviselők:
 • Új Köztársaság
 • Csempészek Szövetsége

Parancsnokok: Új Köztársaság/Talon Karrde csempész-szervezete:
 • Luke Skywalker Jedi-lovag

Galaktikus Birodalom:
 • Thrawn főadmirális
Erők: Új Köztársaság/Talon Karrde csempész-szervezete:
 • 1 Jedi-lovag
 • 1 Erő-érzékeny csempész (Mara Jade Skywalker)
 • 1 nem Erő-érzékeny csempész (Talon Karrde)

Galaktikus Birodalom:
Veszteségek: Új Köztársaság/Talon Karrde csempész-szervezete:
 • Nincs

Galaktikus Birodalom:

Legendák

Thrawn főadmirális: "Kapcsolja be a behatoló riasztót, kapitány. Látogatóink vannak a fedélzeten."
Pellaeon kapitány: "Látogatók?"
Thrawn főadmirális: "Igen. Adja ki a parancsot, hogy azonnal ellenőrizzék Karrde celláját. Ha még mindig ott van, akkor haladéktalanul vigyék el onnan és közvetlenül a rohamosztagosok őrizete alá helyezzék. A rohamosztagosok alkossanak még egy gyűrűt az ellátó kompok körül, és azonnal kezdjek meg a legénység személyazonosságának ellenőrzését. Aztán zárják le a Chimaera központi számítógépét."
- Thrawn főadmirális és Pellaeon kapitány.

A kimentés a Chimaerán Talon Karrde csempész sikeres kiszabadítására utal, akit a Chimaera birodalmi csillagrombolón börtönöztek be YU 9-ben Thrawn főadmirális és erői. Thrawn azt tervezte, hogy kivallatja Karrdét és kiszedi belőle a rejtélyes Katana-flotta helyét. A szabadítást Karrde másodtisztje, Mara Jade és a Jedi Luke Skywalker komponálták, akik egy ellátó-kompban lopakodtak fel, behatoltak a börtönblokkba és Karrdéval elmenekültek a Millennium Falconon. Ennek eredményeképpen a korábban semleges Karrde az Új Köztársaság szövetségese lett és kiadta nekik a Katana-flotta helyét. 

Háttér


YU 9-ben Mara Jade csempészt elfogta Thrawn főadmirális zászlóshajója, a Chimaera, míg a nő elkötötte az Etherwayt az Abregado-rae-nál. Thrawn a titokzatos Katana-flotta hollétét kereste, amiről azt hitte, hogy Jade munkaadója, Talon Karrde ismeri azt. Jade úgy döntött, hogy az egyetlen mód a Thrawn fogságából való kikerülésre, ha felkínálja a Katana-flotta helyzetét, így, hogy megkímélje Thrawnt a kellemetlenségekről, arra kérte, hogy engedjék szabadon, így meg tudja neki találni Karrdét. Thrawn ezt elfogadta. Ugyanakkor, miután elengedte őt, Thrawn követte a hajóját és Jade dühére letartóztatta Karrdét kettejük találkozásakor. Magát Jade-t is elfogták Karrdéval, de később elengedték. Karrde a Chimaera fedélzetén lett bebörtönözve, ahol birodalmi vallatók próbálták rávenni, hogy adja fel a Katana-flotta helyzetét és sikertelenül próbálták abba a hamis ténybe ringatni őt, hogy Jade tudatosan árulta el őt. 

Menekülés


A Thrawn akcióitól undorodó Jade amellett döntött, hogy kiszabadítja Karrdét a fogságából és a Jedi Luke Skywalker segítségét kéri ehhez, akit megvetett a Palpatine császár halálában töltött szerepe miatt, és korábban megesküdött, hogy megöli. Skywalker belement a segítésbe, miután Mara elutazott a Jomarkra és megszabadította a Jedik az őrült C'baoth Sötét Jeditől, majd a páros beszivárgott a Chimaera fedélzetére egy ellátó-kompban a Wistril-rendszerben. Jade és Skywalker TIE-pilóta egyenruhákban álcázták magukat és lopott jelszavak felhasználásával hatoltak be a számítógépekbe, elérték a börtönblokkot és kiszabadították Karrdét, aki jó hangulatban maradt, mivel a vallatás legrosszabb szakaszai még nem kezdődtek meg. A trió elhagyta a börtönblokk területét a szemétzúzón keresztül és Karrde magára öltött egy TIE-pilóta egyenruhát.

 

DFR5Tudomást szerezve a szökésről, Thrawn lekapcsoltatta a hajó komputerét és riadót fújt. Miután helyesen levezette, hogy Skywalker is a mentőcsoporthoz tartozik, a főadmirális megparancsolta a noghri testőrének, Rukhnak, hogy gyűjtse be az összes ysalamirit a csillagromboló műszaki és a rendszervezérlő területről, és vigye azokat a hangárba, annak reményében, hogy meg tudja gátolni a Jedi szökését. Karrde, Jade és Skywalker nem tudták elérni az ellátó-kompjukat Thrawn riadója miatt, így Karrde javasolta, hogy lopjanak el egy hajót a hátsó hangárokból inkább. Ott találták meg a Millennium Falcont, amit korábban az Endornál gyűjtöttek be, miután Leia és Csubakka otthagyta a hajót, hogy találkozhassanak Khabarakh-kal, de a trió ezt nem tudta. Thrawn kikövetkeztette, hogy meg fogják találni a hajót és parancsot adott a katonáinak, hogy állítsák meg őket, de túl késő volt. Karrde vezette ki a Falcont a raktárból és a hangárból. Miközben Skywalker távol tartotta az üldöző TIE-okat az ágyúval, Karrde a Chimaera váza és hajtóművének fúvókája mellett repült, hogy maximalizálja a fedezékét, majd a hiperűrbe léptek, és ezzel megmenekültek.

Utóhatás


Bár Karrde előzőleg próbált semleges lenni a Galaktikus Polgárháborúban, az elfogásával a csempész felismerte, hogy a Birodalom az ellensége. Ennek eredményeképpen, miután elszökött a Chimaeráról, a trió a Coruscantra ment és Karrde rögtön eldöntötte, hogy felajánlja a Katana-flotta megtalálási helyét az Új Köztársaságnak. 

Megjelenések


 • Sötét erők ébredése (Első megjelenés)
 • Sötét erők ébredése (képregény-adaptáció)
 • Az utolsó parancs (Csak megemlítve)
 • Az utolsó parancs (képregény-adaptáció) (Csak megemlítve)
 • A múlt kísértete (Csak megemlítve)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000