hagyatek_banner_1460x342_a.png

Kevin Wayne Jeter

Kevin Wayne Jeter (született 1950-ben) egy amerikai science fiction és horror író, aki a Fejvadász Háborúk Trilógiát írta. Az irodalmi íróstílusáról, a sötét témáiról, a paranoid és unszimpatikus karaktereiről híres. Számos regény is írt a Star Trek univerzumba, és a Szárnyas Fejvadászhoz három folytatást alkotott. 

Életrajz


Jeter a Fullertoni Kaliforniai Egyetemre járt, ahol barátságot kötött James P. Blaylockkal és Tim Powers-szel, és általuk Philip K. Dickkel. Jeter sok könyve a realitás szubjektív természetére fókuszál olyan módon, ami emlékeztet Dick munkásságára.

 

Jeter írta a valószínűleg első igazi cyberpunk regényt (bár ő talán ellenzi ezt a megnevezést), minek címe Dr. Adder volt, amit Philip K. Dick lelkesen ajánlott. Az erőszakos és szexuálisan provokatív tartalma miatt Jeternek 10 évébe telt, mire kiadót talált könyvének. Szintén Jeter az első, aki megalkotta a "Steampunk" kifejezést, a retro-technológiai, az alternatív történelmi munkák ismertetését, amiket a barátaival, Blaylockkal és Powers-szel adott ki együtt. Jeter steampunk regényei a Morlock Night és az Infernal Devices voltak. Jelenlegi projektjei közül a sötét széppróza regény, a "The Kingdom of Shadows" és a "Death's Apprentice: A Grimm City Novel", amiket Gareth Jefferson Jones-szal írt, és a "Kim Oh" thriller-sorozat.

 

Az eredeti regényein kívül K. W. Jeter számos jóváhagyott folytatásos regényt írt a nagy sikerű 1982-es Szárnyas fejvadász című filmhez, ami Philip K. Dick egyik regénye, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal adaptációja.

 

Jelenleg Cuencában, Ecuadorban él feleségével, Gerivel. 

Star Wars bibliográfia


  • A mandalori páncél
  • Boba Fett kelepcéje
  • Értékes zsákmány

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000