hagyatek_banner_1460x342_a.png

Kerest (Legendák)

Kerest
Asztrográfiai adatok
Régió: Nyugati Régió; Peremvidék
Szektor: Sluis-szektor
Rendszer: Kerest-rendszer
Napok: 1: A Kerest napja
Rács koordináták: M-19
Fizikai adatok
Osztály: Fagyos szárazföldi
Légkör: Belélegezhető
Klíma: Fagyos
Elsődleges domborzat: Jeges pusztaságok
Társadalmi adatok
Helyi fajok: Őshonos fajok:
  • Kerestiek
Elsődleges nyelv: Keresi nyelv

Legendák


A Kerest egy szárazföldi bolygó volt a Peremvidéken, a Galaktikus Köztársaság és a Galaktikus Birodalom történelme során pont egy hatalmas jégkorszak közepén. A keresti fajok szülővilága, akik viszont nem kerültek el a bolygóról, vadállatokká váltak a jeges pusztaságban. 

Történelem


Kerestian UAAA Kerest egy szárazföldi bolygó volt a galaxis Peremvidékének Sluis-szektorában, a keresti értelmes faj szülőbolygója, ami kifinomult társadalmat alapított a világ felszínén. A kerestiek kifejlesztették a lebegtető rendszerű technológiát és fény alatti sebességre alkalmas hajtóműveket a hajójuk felerősítéséhez, majd a Karoliston és a Pharna nevű környező holdjait benépesítették és megdermedt állapotban lévő telepesekkel teli telepes hajókat küldtek ki.

 

A Sluis-szektort behálózó űrútvonalaktól messze helyezkedett el, és a galaktikus populáció nem vette észre, amikor a kerestiek csillagának energiája radikálisan lecsökkent, ezzel a Kerestet egy szüntelen jégkorszakba taszítva. Míg a legtöbb őslakos kihalt, a kerestiek néhány kolóniája túlélte, ugyanakkor azok barbárok és vadászok primitív fajába züllöttek. Elvesztve összes kapcsolatukat a korábbi technológiához értő társadalmukkal, a bolygó észrevétlen maradt egy időre addig, míg a felfedezők a Tagge házból a bolygóba nem botlottak. Hajókat küldtek le a bolygó felmérésére, és az űrjárók felfigyeltek a primitív őslakosok erőszakos hajlamára és úgy vélték, hogy a durva környezet nem alkalmas a jövőbeli benépesítésre.

 

Bár a Független Rendszerek Konföderációja területén lévő űrbe estek a Klónháborúk idején, a bolygó bennszülöttei nem vélhetőleg nem voltak benne a galaktikus konfliktusokban. Amikor egy ősi keresti kolóniahajót felfedeztek a Galaktikus Birodalom korszakában, a fedélzeten lévő telepesek nem demonstráltak rosszindulatot, ami a szülőbolygójukon élő ellenpéldányait jellemeze. A modern idők kutatói leszögezték, hogy a bolygó hőmérséklet változása miatt alakult ki a helyiek aktuális formája. 

Források


  • Wanted by Cracken
  • Galaxy Guide 12: Aliens — Enemies and Allies
  • Ultimate Alien Anthology
  • The New Essential Guide to Weapons and Technology

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000