hagyatek_banner_1460x342_a.png

InterGalaktikus Bankár Klán (Legendák)

InterGalactic Banking Clan
Általános adatok
Vezető(k): Elnök
Alapítva: YE 25.053
Helyszín:
 • Mygeeto
 • Aargau
  • IBK Arkológia (Aargau)
 • Coruscant
  • IBK Arkológia (Coruscant)
 • Niro
 • Niro 11
Főhadiszállás
 • Muunilinst
 • Scipio
Alegység(ek):
 • Kollekciós és Biztonsági Osztály
 • InterGalaktikus Valutaváltó Rendszer
 • Aargaui Bank
 • InterGalaktikus Bank
 • Kuati InterGalaktikus Bank
 • Dressiai Kiolsh Kereskedelmi Bank
 • Niro Tizenegyes Bank
Elsődleges feladat: Banki testületek fő konglomerátuma
Kronológiai és politikai adatok
Korszak:
 • Régi Köztársaság kora
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora
 • Az Új Jedi Rend kora
 • A Hagyaték kora
Besorolás:

Legendák

Az InterGalaktikus Bankár Klán? A Konföderációnak bizonyára nincsenek problémái a pénzügyekkel.
"Kivéve talán a kapzsisággal."
-Siri Tachi és Adi Gallia 

Az InterGalaktikus Bankár Klán (más néven az InterGalaktikus Bank Klán, vagy IG Bankár Klán, vagy gyakran röviden IGBK és IBK) a Köztársaság egyik leghatalmasabb és legbefolyásosabb kereskedelmi céhe volt. A Muunilinst Bankár Klánjai uralkodótanácsának és számos egyéb bankárhatalomnak az uniója volt. A neve megfelelően az extragalaktikus befolyására utal - köztudott volt, hogy a Bankár Klán vagyonokat ellenőrzött félúton a galaxis és annak legközelebbi galaxisa között.

 

A Tonith család volt az egyik legerősebb klán, ami felügyelte az IBK-t. Az Iotrai Őrség a Klán katonai hadosztályaként szolgált. Ráadásul a Sith Nagyurak Rendje erősen bele volt folyva a Bankár Klán ügyeibe Darth Tenebrous idején, titokban manipulálva a szervezetet. A Klónok Háborújában San Hill elnök csatlakozott a Független Rendszerek Konföderációjához, de maga a Bankár Klán hivatalosan semleges maradt. Azonban az IGBK a Köztársaság ellen harcolt a muunilinsti csata alatt, a háború korai stádiumában. Az új IGBK vezérét, Rush Clovist érintő botrány után az egész szervezetet a Galaktikus Köztársaság Főkancellári Hivatalának illetékessége alá helyezték, gyakorlatilag beolvasztva a bankokat. 

Szervezet


Ügyfeleink befektetéseinek biztonsága mindig kiemelkedően fontos számunkra.
-San Hill, az IBK elnöke 

Az InterGalaktikus Bankár Klán segített irdatlan mennyiségű kredit, adat és egyéb pénznem kontrollálásában, amik átáramlottak a galaxison. Ezen ősi alapítású vállalkozásokat régi bankárcsaládok kulcsképviselői irányították. A pénzügyi szolgáltatásait kiterjesztette a galaxis sok főbb kereskedelmi céhére. Az IBK-nak megvolt a saját adatszervere, amivel a kliensek beléphettek a bankár klán adatkom-hálózatába.

 

Az IBK személyzetéhez katonák csapódtak az Iotráról, akik rikító testpáncélt és ceremóniai fegyvereket hordtak. Míg egy fogyasztóbarát szervezet arculatát mutatta, az IGBK jelentős hadsereget tartott fenn droidokból és iotraiakból, ami Kollekciós és Biztonsági Osztály néven volt ismert. A harci gépezetük között ott voltak a kerekes Hailfire droidok, amiket kizárólag a Bankár Klán Kollekciós és Biztonsági Osztálya használt, és az IBK vezetőinek tulajdona volt. Ezen kerekes droidokkal kölcsönszerződéseket kötöttek hátborzongatóan gyors sebességük miatt.

 

Az IBK tagjai között voltak bankárok, könyvelők és ügyvédek, akik szerződéses és bizalmas Palo öltözéket viseltek, testhezálló zöld nadrágokkal és csizmákkal, kerek nyakú zöld tunikával és hajlított vállú zöld köpenyekkel. A Bankár Klán hierarchiáján belül a vezető pozíciók közé tartozott a Muunulinsti Főtisztviselő, a Mygeeto kincsesvilágának Adminisztrátora, a Kincstári Ágazat Igazgatója és a Kommunikációs Alelnök, valamint a szervezeti hierarchia legtetején a Bankár Klán Elnöke. 

Történelem


Eredet 

Az általunk gerjesztett konfliktusokhoz az IBK fog pénzügyi támogatást nyújtani. Ők finanszírozzák majd a fegyverek gyártását, és fenntartanak egy másodlagos gazdaságot a Köztársaság leendő ellenségeinek.
-Darth Plagueis tanítványához, Darth Sidioushoz. 

San HillAz IGBK alapítása a Galaktikus Köztársaság megalakulásáig datálható, amiben a Magvilágok és a Peremvidék közötti vagyonáramlást irányították. A Bankár Klán kormányokba fektetett be, támogatott településeket és számtalan kereskedelmi céhet, kereskedelmi vállalatot és szállító kartellt finanszírozott. A Hidegháború idején, amikor közvetett konfliktus dúlt az újjáépített Sith Birodalom és a Galaktikus Köztársaság között, egy csoportnyi tolvaj tervezte a bankár Klán páncéltermének kifosztását.

 

Az IGBK már egy hatalmas szervezetté nőtte ki magát YE 1000-re, és arról volt ismert, hogy messze sokkal becsületesebb volt a tranzakciókban, mint a Magban lévő bankok, mint például a Sestria. Valamikor a Bankár Klán egyik kulcsvilágává nevezte ki az Aargaut, ami a Magvilágok határán helyezkedett el. Az Új Sith Háborúk korában Qordis Sith-nagyúr tőkét sikkasztott el a Sötét Testvériségtől, hogy kapzsiságát csillapítsa és anonim bankszámlán tartotta, amit az InterGalaktikus Bankár Klán használt.

 

Az IGBK a Sith-ek Nagy Tervének fontos része volt; Caar Damask, egy Erő-érzékeny tisztviselő a Bankár Klánban, aki az elnöki posztig terebélyesedett, és ezt a felemelkedését a ranglétrán a bith Sith, Darth Tenebrous rejtett pártfogásának köszönhette, és ezért tartozott is neki. Cserébe Damask megengedte Tenebrousnak, hogy legyen hatással fia, Hego Damask eszméjére, és vegye Sith-tanítványává, Darth Plagueisszé. Plagueis később felhasználta a klánt, hogy a Terv nagy részét pénzelje, beleértve a titkos hadsereg megteremtését is a Kaminón, mindkét oldal fegyvergyártását, valamint hogy biztosítsa azt, hogy a szecesszionista mozgalom egy alternatív gazdaságot fenn tudjon tartani. Damask szintén okította barátja fiát, San Hill-t, készülve a Klán Elnökségébe való bejutásra.

 

Valamikor a Tingel Kar egy hatalmas régiója gazdasági játszótérré vált, az IBK és a Vállalati Szövetség között felosztva. Ismert volt, hogy nyerészkedő pénzkölcsön-programokat írtak alá olyan gazdasági testületekkel, mint a Kereskedelmi Szövetség és a Techno Unió.

 

Szeparatista Krízis 

Biztosak vagyunk abban, hogy igazságos megállapodást érhetünk el. Az IBK-nak vannak ismert szeparatista kapcsolatai. Talán ha redukálnák a felfegyverzett harci droidok számát az előfeltételi szintre, nem éreznénk szükségét annak, hogy védjük a köztársasági vagyoni érdekeltségeket.
-Gaddatha In'Kro diplomata az IBK ellenvetéséről, ami a köztársasági csapatokról szól az Aargaun. 

A Szeparatista Krízis évei alatt az IBK adatszervere szeparatista propagandát terjesztett, mikor a kliensek beléptek az adatkom-hálózatba, ahol szecesszióról és szenátusi reformról szóló üzeneteket közöltek Dooku gróf aláírásával. Erre a MerenData képzett kódtörőket küldtek a szerver megvizsgálására és a rendszer megtisztítására. A Szenátusi Hírszerzési Hivatal félrevezetésként titulálta a propagandát, míg a Bankár Klán biztosította a befektetőket, hogy a rendszereik védettek. YE 22-ben az IGBK a 18-adik negyedévét növekedő profitokkal tapasztalta. Átlagosan napi tizenkettő új valutát állítottak elő, és az InterGalaktikus Valutaváltó Rendszer vezette a pénznemet. A kommunikációs alelnök, Lo Vapeet még olyan messzire is elment, hogy a következő 500 regisztrálónak, aki jóváhagyta a valutákat, felajánlott egy luxus hatreteszes hőszeletelőt. Ez a terv segítette pénzügyileg az IGBK-t az új partnerekkel kapcsolatban a közelgő Klónháborúra.

 

Ekkor a Malastare szenátora, Aks Moe találkozni akart az IBK képviselőivel azon érdekből, hogy megtárgyalják a lehetséges konszolidációs lehetőségeket egy tervbe vett Köztársasági Hadsereg kezdeményezésére. Azonban a futója hajtóműve túlhevült és felrobbant, a gran pedig belehalt ebbe. A Bankár Klán képviselői nem tették közzé a kárköltségeket, sem a baleset által keltett felhalmozott kamatokat. Később jöttek a vádaskodások, miszerint az IBK fegyverrel látja el a szeparatistákat, miután egy nehéz teherhajó a Praesitlyn felé tartott és az Eriadui Vámhatóság feltartotta, mert 144 Hailfire droidot szállított. A Bankár Klán szóvivői tagadták, hogy részesei voltak ennek, vagy tudtak volna az elfogott szállítóhajóról, és közölték, hogy a droidok lopott áruk voltak.

 

A Szeparatista Krízis egy pontján Palpatine kancellár titokban fiókokat nyitott, amiben rejtélyes módon bolygónyi tőkéket forgatott egy későbbi felhasználásra, adómentesen és számla nélkül, így számos vállalat, ami kapcsolatban volt az IGBK-val (köztük a Yarrow Iparvállalat) profitálni tudott. Cserébe az IGBK támogatta a kancellárt a Galaktikus Szenátusban olyan esetekben, amikor a leendő Császárnak szüksége volt támogatásra. Hogy ezt véghez vigye, Palpatine titokban milliárdnyi kredittől fosztott meg számos bolygót. Az egész ügyet az újságíró Keets Freely fedezte fel, de nem tudta közzé tenni.

 

Az InterGalaktikus Bankár Klán busás hasznot húzott a gazdasági zűrzavarból, ami a szeparatista mozgalom velejárója volt. Ezért vált a legkiemelkedőbb hitelszervezetté, mivel rengeteg új független világ fordult gazdasági segítségért hozzájuk.

 

A Klónok Háborúja 

Az Intergalaktikus Bank Klán teljes szívvel támogatja önt, Dooku gróf. De csak egy nem kizárólagos megállapodásban.
-San Hill elnök a Geonosison. 

A Klónok Háborúja alatt az IGBK a biztonsági erőit, köztük a rohamdroidjait a Független Rendszerek Konföderációjának szolgáltatta. A rohamdroidjai közé tartoztak az IG pikás harci droidok, amik fejlettebbek voltak a közönséges Baktoid B1-es rohamdroidjainál. Ezeket a droidokat valójában a Phlut Tervezési Rendszerek fejlesztette, egy Muunilinst-székhelyű fegyverfejlesztő vállalat, ami óriási tőkebefektetési kölcsönt szerzett az IGBK-tól. A Phlut Tervezési Rendszerek rájött, hogy nem tudja visszafizetni az IGBK pénzét, és válaszul az IGBK bevonta a cég vagyonát, az IG pikás droidokat az FRK katonai szervezetéhez adva hozzá. Az IGBK eladta a vállalat jövőbeli terveit az IG-sorozatról a Holowan Mechanika gépgyárnak. Az IGBK később megbízta a Holowan Mechanikát Grievous tábornok elit IG-100-as MagnaGuardjainak a legyártásával. Ez az üzleti egység arról volt híres, hogy egyesítette magát a galaxisban egyre növekedő szeparatista mozgalommal. Az IBK elnöke, San Hill személyesen bízta az erőit a Független Rendszerek Konföderációjára egy nem nyilvános megállapodásban, ami lehetővé tette a Bankár Klán számára, hogy a háború mindkét végkimeneteléből hasznot húzzon, egyaránt szolgálva a Köztársaságot és a szeparatistákat. Ekkor egy köztársasági nyomozócsapatot küldtek a Hailfire Droidok eredetének felfedezésére, amiket a Geonosison fogtak el és úgy vélték, hogy az IBK Arkológia gyáraiból származnak.

 

Az InterGalaktikus Bankár Klán legfőbb személyei 8 hónapnyi diplomáciai megbeszélést folytattak arról a témáról, hogy a Köztársaság katonai erőket állomásoztat az Aargau semleges területein. Ez azután történt, hogy egy köztársasági felderítő csapat eltűnt a világon és Gaddatha In'Kro köztársasági diplomata próbálta enyhíteni a feszültséget azzal, hogy rámutatott az IBK és a Szeparatista Szövetség kapcsolatára. A muunilinsti csata alatt a Bankár Klán droidjait megtámadták a köztársasági erők. Durge később az IGBK új IG pikás droidjait vezette. Durge azonban vereséget szenvedett, valamint San Hill és tanácsadói fogságba estek. San Hill később lehetőséget kapott a szökéshez köztársasági rabságból.

 

BankingClanIntRate POPA Galaktikus Szenátusban az IGBK érdekeltségeit Rush Clovis szenátor képviselte, egy ember a Scipio bolygóról, bár a Lott Doddal kötött üzletét és összeesküvését leleplezték, ami droid gyárak építésére vonatkozott a Szeparatista Droid Hadsereg számára. Ennek dacára a Klánt tolerálta a Köztársaság a háború alatt. Megtartotta képviseletét a Szenátusban, mivel a Klán nyugodt működése túl fontos volt a Köztársaság gazdaságának, és a Kereskedelmi Szövetséghez hasonlóan továbbra is amellett érvelt, hogy csupán mindkét oldallal köt üzleteket egy semleges magatartással. A Galaktikus Szenátus elfogadta a Bankár Klán liberalizálásáról szóló törvényt, hogy újabb kreditekkel pénzeljék a hadsereg bővítését.

 

Valamikor a muunilinsti csata után az IGBK székhelye a Scipióra költözött, ugyanakkor a bankok a muun kormány fennhatósága alatt maradtak. Rush Clovis és Padmé Amidala feltárta a Klánon belüli korrupció bizonyítékát, ami arra kényszerítette a Köztársaságot és a szeparatistákat, hogy ideiglenes fegyverszünetet rendeljenek el azon célból, hogy új vezetőséget nevezzenek ki. Rush Clovist választották az IGBK új fejének. Azonban Dooku gróf, aki titokban segítette Clovis felemelkedését, megzsarolta, hogy adósságot rójon ki a Köztársaságnak, és erre a KNH kikergette a droid hadsereget a Scipióról. Miután Clovis meghalt a csatában, a bankokat Palpatine főkancellár irányítása alá helyezték. Azonban senki sem sejtette, hogy ez egy Sith cselszövés volt Palpatine másik énje, Darth Sidious részéről, hogy több politikai hatalmat szerezzen végső galaktikus hatalomátvételéhez. Folytatta mindkét oldal támogatását és haszonszerzését a háborúban.

 

Az IGBK szintén pénzelte Grievous rekonstrukcióját, cserébe az ügynöki szolgálataiért. Ugyanezt a technológiát használták fel később Darth Vader életének megmentésére.

 

Birodalmi kor

 

Hill elnök mustafari halála ellenére az IGBK elkerülte rengeteg összeesküvő társának a sorsát és tovább működött a birodalmi periódusban, a Birodalom átstrukturált devizájának hitelezőjévé vált. A Klán fennmaradása csupán szükség tárgya volt, mivel a birodalmiak féltek a galaktikus recesszió lehetőségétől. A Birodalom megengedte, hogy a muunok mindennapi tevékenységüket végezzék, bár a birodalmiak irányították a gazdaságot és a Scipio és a Muunilinst kormányainak majdnem abszolút uralmát diktálták. Birodalmi erőket neveztek ki, amik adminisztratív személyek testületeit foglalta magába, hogy felügyeljék az InterGalaktikus Bankár Klán tevékenységét.

 

Bár a Birodalom szorosan figyelte az IGBK-t, a Klán sosem gondolkozott azon, hogy inkább a Lázadók Szövetségét támogatja, úgy érezve, hogy egy adott helyzetben mindkettőből profitálhat.

 

Az Új Köztársaság megalakulása után az IGBK mindkét kormány hitelezőjévé vált. Az IGBK birodalmi irányítás alatt maradt addig, amíg a Galaktikus Föderáció Triumvirátust meg nem alapították YU 138-ban. 

Kapcsolatok


Jelentősebb tagok 

 • San Hill: Az InterGalaktikus Bankár Klán elnöke a Klónok Háborújában
 • San Hill: Az InterGalaktikus Bankár Klán elnöke a Galaktikus Polgárháborúban
 • Hego Damask: Az InterGalaktikus Bankár Klán tagja és egyben egy Darth Plagueis nevű Sith-nagyúr, aki Palpatine császár (Darth Sidious) Sith-mestere volt
 • Caar Damask: A klán közepes rangú tagja, később a Mygeeto adminisztrátora, a Muunilinst Kincstári Ágazatának igazgatója és később a Bankár Klán elnöke.
 • Kicsi Clu: Az Öt Mag és az InterGalaktikus Bankár Klán vezetője a Klónok Háborújakor
 • Rush Clovis: Scipio szenátora, az Öt Mag és az InterGalaktikus Bankár Klán delegátusa és későbbi vezetője
 • Pors Tonith: A Független Rendszerek Konföderációjának admirálisa
 • Horgo Shive: Az InterGalaktikus Bankár Klán parancsnoka
 • POPKos: Az InterGalaktikus Bankár Klán Galaktikus Könyvvitelének alelnöke
 • Lo Vapeet: Az InterGalaktikus Bankár Klán Kommunikációs alelnöke
 • Aemont Sillib: Az InterGalaktikus Bankár Klán hitelezési tisztviselője a Galaktikus Polgárháborúban
 • Nix Card: Az InterGalaktikus Bankár Klán képviselője
 • Mak Plain: Az InterGalaktikus Bankár Klán képviselője
 • Vesto Slipher: Az InterGalaktikus Bankár Klán piaci biztosítási elemzője és könyvvizsgálója, egyben Hego Damask ügynöke
 • Grievous: Az InterGalaktikus Bankár Klán hírszerző ügynöke
 • Juhm: A Gwori hajógyár felügyelője
 • Ismeretlen muun: Segéd
 • Ismeretlen neimoidi: Segéd

Rohamdroidok 

 • IG-100-as MagnaGuard
 • IG pikás harci droid
 • Utánpótlási droid

Járművek 

 • Felszíni Páncélozott Tank
 • IG-227-es Hailfire-osztályú droid tank
 • Ismeretlen Hailfire-osztályú droid tank

Csillaghajók 

 • BC-714-es luxus szállítóhajó
 • Hardcell-osztályú csillagközi transzport
 • InterGalaktikus Bankár Klán ágyúplatform
 • Munificent-osztályú csillagfregatt

Egyéb 

 • Harnaidani védelmi üteg
 • IBK Arkológia (Aargau)
 • IBK Arkológia (Coruscant)
 • InterGalaktikus Bank
 • Z-Gomot Ternbuell Guppat Vállalat
 • Iotrai Őrség 

Megjelenések


 • Star Wars: The Old Republic (Csak említve)
 • Darth Bane: A kettő szabálya (Emlék) (Csak említve)
 • Darth Plagueis
 • Maul: Vesztegzár (Csak említve)
 • A megtévesztés leple (Első megjelenés)
 • The Eyes of Revolution
 • Datanet Propaganda the Real Deal? — HoloNet News Vol. 531 45 (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Currency Upheavals Deliver Profits to IBC — HoloNet News Vol. 531 47 (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Senator Moe Killed in Blast — HoloNet News Vol. 531 50 (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • IBC Denies Arming Separatists — HoloNet News Vol. 531 55 (tartalom mára elavult)
 • Star Wars: Jedi Starfighter
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása
 • Star Wars: Episode II Attack of the Clones (ifjúsági regény)
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns (Csak említve)
 • Boba Fett: Maze of Deception
 • Boba Fett: Hunted (Csak említve)
 • "Thaere Is Not Your Friend" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlinkek az Archive.org-on)
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "1. fejezet" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "2. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "3. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "4. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "8. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "9. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "10. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "20. fejezet"
 • The Clone Wars: Agenda (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 4. rész – "A Malevolence pusztulása" (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 4. rész – "A szenátus kémje"
 • The Clone Wars: The Colossus of Destiny (Csak említve)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 10. rész – "Hősök mindkét oldalon"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 11. rész – "A béke keresése"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 1. rész – "Feltámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 5. rész – "Egy régi barát"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 6. rész – "Clovis lázadása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 6. évad, 7. rész – "Krízis a szívben"
 • Legacy of the Jedi (Csak említve)
 • Jedi próba
 • To the Vanishing Point (Csak említve)
 • A gonosz útvesztője
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja
 • Star Wars: Episode III Revenge of the Sith (ifjúsági regény)
 • Republic HoloNet News Special Inaugural Edition 16:5:24
 • Sötét nagyúr
 • The Last of the Jedi: Against the Empire (Csak említve)
 • The Last of the Jedi: Master of Deception (Csak említve)
 • Halálosztag (Csak említve)
 • Beyond the Rim (Csak említve)
 • The Jewel of Yavin (Csak említve)
 • Rebel Force: Target (Csak említve)
 • Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption 

Nem-kánon megjelenések


 • Tag & Bink: Revenge of the Clone Menace (Csak említve) 

Források


 • Star Wars: A klónok támadása - Képes Enciklopédia
 • Star Wars: Attack of the Clones: The Illustrated Companion
 • The Official Star Wars Fact File 74 (CRE2, Creating the Death Star)
 • The Official Star Wars Fact File 74 (BAN1-2, IG Banking Clan Droid)
 • Hero's Guide
 • Geonosis and the Outer Rim Worlds
 • Star Wars: A Sith-ek bosszúja - Képes Enciklopédia
 • Star Wars: A Sith-ek bosszúja - Fantasztikus gépezetek
 • Star Wars: The Complete Visual Dictionary
 • Star Wars: Complete Cross-Sections
 • The Official Star Wars Fact File 95 (TEC1-2, Techno Union)
 • The Official Star Wars Fact File 132 (INT1-4, InterGalactic Banking Clan)
 • The New Essential Chronology
 • "Unknown Soldier: The Story of General Grievous” — Star Wars Insider 86
 • Starships of the Galaxy, Saga Edition
 • The Force Unleashed Campaign Guide
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • The Clone Wars Campaign Guide
 • Scavenger's Guide to Droids
 • "Now, About That Loan" a Hyperspace-n (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • Star Wars: The Clone Wars: Incredible Vehicles
 • The Essential Atlas
 • San Hill a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • InterGalactic Banking Clan a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Hailfire droid a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • "Blaster” — Star Wars Insider 130
 • Sith-ek könyve
 • The Essential Guide to Warfare
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: San Hill)
 • "Viva Space Vegas! The History of the Marvelous Wheel, Part 1," The Official Star Wars Blog (link)
 • The Bounty Hunter Code: From the Files of Boba Fett
 • "Classic Moment” — Star Wars Insider 145
 • Suns of Fortune
 • "An Old Friend" - The Clone Wars Episode Guide a StarWars.com-on
 • Rush Clovis az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Strongholds of Resistance
 • Endless Vigil

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000