viharfellegek_fekv_.png

Incidens a Jedi Templomban (Legendák)

Előző: Bandomeeri küldetés
Egyidőben:
 • Melida/Daan Polgárháború
 • Ifjak-Ősök Háborúja
 • Melida/Daani küldetés
Következő: Második telosi küldetés
JA-Captive_Temple_art.jpg
Incident at the Jedi Temple
Konfliktus(ok): Xanatos-krízis
Idővonal: YE 44
Helyszín(ek): Jedi Templom (Coruscant)
Végkifejlet: A Jedi Templom megmenekült a pusztulástól; megkerültek az ellopott eszközök
Hadviselők:
 • Jedi Rend

 • Sötét Jedik
Parancsnokok: Jedi Rend:
 • 3 Jedi-mester
  • Qui-Gon Jinn
  • Tahl
  • Yoda

 • 1 Jedi-tanítvány
  • Obi-Wan Kenobi

Sötét Jedik:
 • 1 Sötét Jedi
  • Xanatos

 • 1 Sötét Jedi-tanítvány
  • Bruck Chun †
Veszteségek: Jedi Rend:
 • Egy légitaxi sofőr (civil)

Sötét Jedik:
 • Bruck Chun

Legendák


A Melida/Daan Krízis alatt számos rablás történt a Jedi Templomban. A Jedi Főtanács azt parancsolta meg Qui-Gon Jinn és Tahl mestereknek, hogy leplezzék le a tolvajt és állítsák törvény elé. 

Történet


Rablások


Miután vállalkoztak a bűnös felfedésére, Jinn mester elkezdett összeállítani egy listát azokról a dolgokról, amiket eltulajdonítottak. Először, véletlenszerű hasztalan dolgok voltak: egy tolltartó, holo-fájlok a tanulók neveiről A-tól H-ig, egy tanár köpenye, és egy sportfelszerelés. Tahl utánanézett az elveszett felvételeknek, kihallgatva a két önkéntest, akik segítették a Feljegyzések Kurátorát, T'unt. Ahogy elakadtak a nyomozásban, a tettes újra lecsapott. A gyakorlóteremből az összes fénykardot ellopták, amiket az idősebb tanítványok használtak. Ez azt jelentette, hogy az összes idősebb padavan fegyvertelen, és egy támadás esetén védtelenné válhattak. A szakadt ruhák és törmelék között a két Jedi vörös festést talált a falon: GYERE IDE, IDŐ ELJÖNNI FOG. DE VIGYÁZNOD KELL, ÉN GOND VAGYOK.

 

Eldöntötték, hogy a Templomot riasztják a behatolás miatt, és lezárják az egész komplexumot. Minden tanítványnak engedélyt kellett kérnie, ha el akarták hagyni a Templomot, vagy ha órarendjükön eltérően más létesítményt akartak igénybe venni. Biztonsági ellenőrzések és kihallgatások vették át a helyet. Olyan híresztelések terjedtek, miszerint a látták a Templom behatolóját. Jinn szerint a Templom biztonságán rés van, mivel megbizonyosodott abban, hogy egy behatolót egyetlen Jedi sem engedne be, főleg hogy kevés bent a biztonság. A Tizennégyes Vészhelyzeti Kódot bejelentették a hálózati rendszeren keresztül, behívatva a nyomozó Jediket egy kis konferenciaterembe, ahol megtalálták Yodát. Arról tájékoztatta őket, hogy a Gyógyító Tűzkristályokat elvitték a tároló-termükből, ami egy nagyon zavaró bűncselekmény volt.

 

Miután Jinn kamrájába betörtek, a két Jedi 267 Jedi és nem Jedi személyzetről szóló listát készített, akiknek nem voltak erős alibijeik. Miután felfedezték, hogy a szag, amit Tahl vett fel Jinn kamrájában a Tó Szinten található víz szaga, Jinn és Bant Eerin alámerültek a mélységébe, hogy az elveszett tárgyakat megtalálják. Megtalálták a fénykardokat és más hétköznapi dolgokat egy víztároló konténerben, Jinn a ládát csalinak használta; tökéletes ötletnek látszott, hogy a víz alatt hagyta és várt a tolvajra.

 

Csapdába esés

 

A két Jedi a tó partvonalán ültek és vártak; a fények világítottak, mivel senkit sem engedtek be, hacsak az nem a tantervéhez kapcsolódott. Amikor valaki megérkezett, Jinn felfedezte, hogy nem lehet más, mint Bruck Chun, a sok tanuló közül az egyik, akit kihallgattak. Csöndben követve őt, de Jinn terve nem vált be, amikor Tahl droidja, egy 2JTJ-es személyi navigációs droid elkezdett beszélni. Chun növendék megijedt és elmenekült, de a küldetés nem volt tejes csőd; Tahl egy alakot látott, aki követte Jinnt; bár tudták, hogy nem a Templomban él, az alak ismerte a terepet.

 

A Yoda elleni támadás

 

Mialatt Obi-Wan Kenobi, aki elhagyta a Rendet, Jinn segítségét kérte a Melida/Daanon, a Jedi a segítségére sietett. Miközben elment, Yoda az Ezer Szökőkút Termébe ment meditálni kora reggel. Belépett, és szokásához híven egy kis híd felé tartott. Mielőtt átkelt volna, megállt, mire a híd felrobbant.

 

Jinn és Kenobi visszatértek, hogy megtalálják a Templomba szivárgót, és arra lettek figyelmesek, hogy pár szárny energia nélkül maradt. Miro Daroon technikai munkás azért küzdött, hogy mindent működésben tartson; ahányszor megjavított valamit, más hibát talált helyette. Egy szokatlanul fagyos találkozás után a Jedi Tanáccsal, Kenobi a Tó Szintre ment Banttel. Ahogy sétáltak, hallották egy turbólift fülke megrekedését, amit a fenti vakító fény miatt nem láthattak. Ahogy a lámpák kihunytak, a két barát szeme elé döbbenetes látvány tárult - a fülke kivágódott az aknájából és számos növendék élete veszélybe került. Míg Eerin növendék a Tanácsot hívta, Kenobi óvatosan belépett az aknába és segítette Ali-Alannt a csoport evakuálásában. Mihelyt a földre kerültek, a mesterek, akik segítették fenntartani a hintázó fülkét az Erőn keresztül, újra leszidták Kenobit a hanyagsága miatt és amiatt, hogy a növendékeket szükségtelen veszélybe sodorta.

 

Az incidens után Daroon felfedezte, hogy a fülkét kétségtelenül szabotálták. Yoda eldöntötte, hogy ideje felfedni, hogy a Jedik a Galaktikus Szenátustól kaptak egy küldetést; egy vertexből álló hajót tartottak a Templom Kincstárában.

 

A Templom lezárása 

Így van, Obi-van. Bant haldoklik. Nem is kellett megtennem. Csak úgy kellett irányítanom a dolgokat, hogy végignézd.
-Bruck Chun gúnyolódik Obi-Wan Kenobival

Ahogy Jinn a Templom Technikai Központja felé tartott, a sötét oldal erős jelenlétét érezte az Ezer Szökőkút Termében. Ahogy a szabotázs rosszabbá vált, Daroon elhatározta, hogy itt az ideje lekapcsolni a Templom két szárnyát. Ő és Qui-Gon Jinn átnézték a Templom diagramjait és elhatározták, hogy az egyetlen megoldás, hogy a Templom összes rendszerét lekapcsolják és újraindítják – a probléma megvalósításával kapcsolatban Daroon Jedi habozott, mivel az a Templom sebezhetőségét okozná.

 

Captive Temple CroppedMiután meggyőződtek arról, hogy Xanatos, Jinn régi padavanja érintett, mindkét Jedi egyetértett abban, hogy megfigyelő csapatokat kell állomásoztatni az összes szerviz vezetéknél, amit a Sötét Jedi használhat. Ugyanakkor Eerin volt az, aki jelezte a támadások és a víz közötti összefüggést. A vizet csöveken keresztül pumpálták, amik egybefolytak, és a csövek a Tó Szintről a Technikai Központ felé vezettek. Jinn felvette Kenobit és folytatták a küldetésüket, hogy Xanatost megállítsák. Daroon azt tervezte, hogy az összes rendszert 20 percre lekapcsolja. Eerin levezette őket a Templom víztisztító szintjeire. A víz minden huszadik percben elárasztja a csatornákat, majd ismét kiszáradnak. Ahogy a trió a csatorna felé tartott, ráleltek egy szervizcsatornára és addig követték azt, míg rábukkantak a víztisztító egység feletti függőfolyosóra. Itt mutatta meg magát Xanatos; csak röviden párbajozott Jinnel és Kenobival, mielőtt beleesett a gyors lefolyású vízbe. Amikor a Jedik arra következtettek, hogy Tahs droidját újraprogramozták, hogy Xanatos parancsait kövesse, Jinn megkérte Ali-Alannt és Garen Muln padavant, hogy vegyék fel az ő és Kenobi álcáját. Mialatt készülődtek a tervek végrehajtásához, Jinn komlinkje pityegett, és amikor válaszolt, Xanatos beszélt a másik végéről. A Sötét Jedi elfogta Eerint és csalinak használta azzal, hogy víz alá szorította, ahol túl hosszú idő után megfulladhatott.

 

Ahogy a Templom leállt, Jinn és Kenobi a kincstárban várakoztak, ahol Chun és Xanatos biztos fel fognak bukkanni. Amikor így lett, párbajba fogtak; Kenobi elment és követte Chunt, akinek megparancsolták, hogy ölje meg Eerint. Jinn és Xanatos a Főtanácsteremben párbajoztak, ahol Xanatos kitörte az ablakot és kiugrott.

 

Jedi ApprenticeKözben Kenobi Chunt üldözte a lépcsőn, ami párhozamosan futott a Főtanácsterem turbólift aknájáig. Történetesen az Ezer Szökőkút Termében találták magukat, ahol Kenobi szerint Eerint túszul ejtették. Az energialekapcsolásnak köszönhetően a nagy vízesések szüneteltek, de a víz nem száradt ki a medencéből és Kenobinak sikerült megfigyelni az eltérő kék árnyalatot a vízben; Eerin tunikáját. A földre volt láncolva és Chun próbálta álcázni ezt a tényt. Amikor Chun élcelt Kenobival Cerasi barátja haláláról, aki a Melida/Daanhoz tartozott, a fiatal Jedi támadott, felüldözte Chunt a sziklás hegyre, amik a vízesés hátterét alkották. A csúcson a padavanok az életükért párbajoztak. Amikor Kenobi elengedte a haragját, felfogta, hogy a fények visszatértek. És hogy a vízrendszereknek is be kell kapcsolniuk. Abban a pillanatban a vízesések életbe léptek; Chun elvesztette egyensúlyát a csúszós mohán a vízesés ágyánál és lecsúszott a széléig. Kenobi próbált segíteni, de túl késő volt; látta, ahogy Chun számos kőnek ütközik, mielőtt a teste a fűre esett volna, és a nyaka természetellenes szögben állt. Obi-Wan megmentette Eerint, ezután rohant segíteni Jinn-nek.

 

Jinn és Xanatos folytatták a párbajukat a Meditációs Állomáson a Tanácstermen kívül. A Jedi megtudta, hogy Xanatos a Templom fúziós kemence robbantásra készre állította, mialatt Daroon újraindította a levegő-áramoltató rendszert; csupán Xanatos önhittségének volt köszönhető, hogy terve lelepleződött. Kenobi találkozott a mesterével, aki engedte elmenekülni Xanatost annak érdekében, hogy megmentse a Templomot. Átsiettek egy ételszállító csövön keresztül, amíg a Technikai Teremhez nem értek. Daroon odavezette a kemence központi reaktorához, ahol Jinn elvette a Gyógyító Tűzkristályokat, amik a Templom pusztulásának kulcsai voltak. A kulcsot eltávolították, a krízis véget ért. 

Megjelenések


 • Jedi-növendék: A bizonytalan ösvény (Első megjelenés)
 • Jedi-növendék: Az ostromlott templom 

Források


 • The Complete Star Wars Encyclopedia (lásd: Bruck Chun)

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Darth Vader Ll