728x79_szukitshu_banner_001.jpg

I have a bad feeling about this

Nem fogod azt mondani, hogy rossz érzéseid vannak, ugye? Utálom, mikor azt mondod.
- Han Solo, Luke Skywalkernek 

Bad FeelingAz "I have a bad feeling about this" ("Valami rossz érzésem van ezzel kapcsolatban") egy jól ismert frázis a Star Wars franchise-jában, ami egy ismétlődő poénforrássá vált a sagában, valamint az egyéb Lucasfilmes és ahhoz nem kötődő alkotásokban. Majdnem annyiszor hangzik el a Star Wars sagában, mint "Az Erő legyen veled."

 

A mondat először a legelső Star Wars-filmben, a Star Wars: IV. rész: Egy új reményben csendül fel, és minden filmben legalább egyszer kimondja valaki. Az egyéb Star Wars médiákban, mint például a könyvekben, képregényekben és videojátékokban is erősen jelen van, ahol a szókapcsolat eltérhet a pontos szó szerinti idézéstől. Az elszólaláskor az A-t a "bad" szóban néha elhúzzák: "I have a baad feeling about this." A mondás esetenként picit módosul, mikor egy karakter kimondja, hogy "I have a good feeling about this", vagy ehhez hasonlóval él.

 

A Star Wars: VIII. rész: Az utolsó Jedik az első olyan Star Wars-film, amiben Galaktikus Közösben nem hangzik el az "I have a bad feeling about this". Azonban a film rendezője, Rian Johnson tisztázta, hogy a mondat tulajdonképpen benne van a filmben, és hogy azt BB-8 mondja ki a nyitó csatajelenetben. 

Megjelenések a Star Wars-ban


Megjegyzés: A lista kronológiai sorrendet tart szem előtt a Star Wars médiákban

 

Kánon média

 

Filmek

 

Star Wars: I. rész: Baljós árnyak

Bad Feeling Ep1Valahogy nem tetszik ez a dolog.
- Ez Obi-Wan Kenobi első mondata az elején, mikor Qui-Gon Jinn-hez beszél a Saak'ak fedélzetén 

Star Wars: II. rész: A klónok támadása 

Bad Feeling Ep2Valahogy nem tetszik nekem ez a dolog.
- Anakin Skywalker, a geonosisi arénában, a közelgő kivégző fenevadakra utalva 

Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja 

Bad Feeling Ep3Jaj, nagyon nem tetszik nekem ez a dolog.
- Obi-Wan Kenobi Anakin Skywalkernek, amint csillagvadászaikkal megközelítik az Invisible Hand hatalmas, záródó páncélkapuját 

Solo: Egy Star Wars-történet 

Bad Feeling SoloHirtelen jó érzés fogott el!
- Han Solo, mikor a Millenium Falcont kivezeti az örvényből 

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet 

Bad Feeling RogueValami nagyon rossz érzés fogott...
- K-2SO, mikor belépnek egy liftbe Jyn Ersóval és Cassian Jeron Andorral a Scarifon, mielőtt Cassian belé fojtja a szót 

Star Wars: IV. rész: Egy új remény 

Ben, valami nagyon rossz érzés fogott el.
- Luke Skywalker, mikor a Millennium Falcon megközelíti a Halálcsillagot 
Bad Feeling Ep4Van valami rossz előérzetem.
- Han Solo, mielőtt a hulladékzúzó falai elkezdenek összezárulni 

Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág

Bad Feeling Ep5Valahogy nem sok jót nézek ki belőle.
- Leia hercegnő, az űrcsiga gyomrában, mielőtt a mynockok feltűnnek 

Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér 

Bad Feeling Ep6Artu, nekem valami rossz érzésem van.
- C-3PO, mikor belép Jabba, a hutt palotájába Bad Feeling Ep6bNekem ez nagyon nem tetszik.
- Han Solo, miután az ewokok felkészülnek megsütni őt, Luke-ot és Csubakkát 


Star Wars: VII. rész: Az ébredő Erő

Bad Feeling Ep7Valami rossz érzés fogott el.
- Han Solo, miután észreveszi, hogy a ratharokat kiengedték a teherhajóján 

Star Wars: VIII. rész: Az utolsó Jedik

 

Bad Feeling Ep8BB-8 mondja, hogy "Van valami rossz előérzetem" bináris nyelven a D'Qar kiürítése alatt, amire Poe Dameron azt feleli, hogy "Nem kell csipogni, pajti, nyugi!" Ezért is mondja Leia Poenak, hogy "Hadd szögezzem le, Dameron parancsnok, most a droiddal értek egyet."

 

Star Wars: IX. rész: Skywalker kora 

Bad Feeling Ep9Valami rossz érzés fogott el.
- Lando Calrissian, mikor az Első Rend serege a Pasaana bolygóra érkezik 

Könyvek

 

 • Birodalom V GeA Star Wars: Amiről tudnod kell és tudni érdemes forráskönyvben a mondat shyriiwook nyelven így szól: "Roooarrgh ur roo". Ugyanakkor a The Mighty Chewbacca in the Forest of Fear! ifjúsági regényben Csubakka így idézi: "Murghhhhh grrbokgh".
 • Az "A vörös droid" (Bizonyos szemszögből) történetben, R5-D4 folyamatosan "rossz érzést" ismételget, miután Owen Lars megvásárolta.

 • Az Elveszett csillagokban Thane Kyrell mondja, hogy "Rossz érzésem van" amint TIE-vadászok közelednek a Korona Osztag felé, miközben a birodalmi flottát derítik fel a Hudalla-rendszerben.

 • Az Utóhatásban Csont Uraság mondja, hogy "Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban", mikor Uugteen őt, Temmin Wexleyt és csoportjukat kergeti végig az Akivai Katakombákon keresztül.

 • Az Utóhatás: A Birodalom vége regényben Norra Wexley szájából hangzik el, hogy "Rossz érzésen van" a jakkui csatában, mialatt ő és Csont Uraság a birodalmi bázis felé nyomakodnak annak reményében, hogy megtalálják és elfogják Rae Sloane-t.

 • A "Ne szólj szám, nem fáj fejem" (Canto Bight) novellában, mialatt Lexo Soogert és lányát elválasztják egymástól az éjszaka, mindketten megérzik, hogy "nemszeretem dolog vár rájuk". 

KépregényekCymoon1

 

 • A Tales from Wild Space: The Big March (Star Wars Adventures 19. száma) történetben Q5-7070 mondja, hogy "I have a negative presentment about this", mikor egy hatalmas madárszerű teremtmény készül bekapni őt.

 • A 2015-ös Star Wars 1. számában C-3PO úgy idézi fel a jól ismert frázist, hogy "Nagyon jó előérzetem van ezzel kapcsolatban", utalva ezzel arra, hogy a lázadók beszivárogtak a birodalmi fegyvergyárba a Cymoon 1-en.

 • A Princess Leia 1. számában R2-D2 aurebesh szöveggel kivetít egy üzenetet egy számítógépes képernyőre, mondván „I've got a bad feeling about this”, ahogy ő, Leia Organa és Evaan Verlaine küldetésre indulnak megmenteni az Alderaan túlélőit.

 • A Doktor Aphra 26. számában Aphra megjegyzi, hogy "I have a bad feeling about this", mikor a Milvayne-en ragad.

 • A The Last Jedi Adaptation 4. számában Finn mondja, hogy "I had a bad feeling about this...", amikor elfogják őket a Supremacy fedélzetén. 

VIdeojátékokFallen Order Bogano Chests And Secrets Locations Guide

 

 • A Star Wars: Force Collectionban a mondat csata esetén mindig fel van emlegetve.

 • A Star Wars Battlefront játékban emote-ként van jelen a szólás, amit a játékosok használni tudnak.

 • A Star Wars Jedi: Fallen Orderben Cal Kestis mondja, hogy "had a bad feeling I'd see you here", amikor találkozik a Második Nővérrel a Boganón.

 • A Star Wars Battlefront II-ben abban a hadjáratban hivatkoznak rá, mikor Lando Calrissian Shriv Suurgavnak beszél a sullusti hadműveletről. 

Televízió


 • Star Wars: A klónok háborúja Zillo Beast

  • A "Sötét árnyék" epizódban egy rohamdroid mondja ezt a kirobbanó csatával.

  • A "Zöldfülűek" epizódban Cody parancsnoktól hallhatjuk, amint ő és Rex százados a Rishi holdon lévő lehallgatóállomás felé sétálnak.

  • "A droid bukása" részben Anakin Skywalker mondja, pont mielőtt a hajója súlyos károkat szenved a bothawui csatában.

  • A "Droidok párbaja" epizódban Rex említi így Anakin Skywalkernek, mikor a Skytop állomáson rohamdroidok veszik körbe őket: "Nem tetszik ez nekem, uram.”

  • A "Jar Jar Jedi" részben C-3PO így reagál Jar Jar tervére Padmé Amidala kiszabadítását illetően.

  • A "Grievous búvóhelye" rendezői változatában Nahdar Vebb szájából hallatszik, mielőtt megnyílik ő, Kit Fisto és néhány klón katona alatt a föld.

  • A "Kék árnyék vírus" epizódban C-3PO mondja, hogy "Nagyon nem tetszik ez nekem", miután egy droid fejét készülnek fűrésszel felnyitni.

  • "Az Ezer Hold rejtélye" epizódban Obi-Wan Kenobi részéről hangzik el, miután belép a reeksa barlangba.

  • A "Rémuralom" epizódban Anakin Skywalker szól így, miután egy zombikkal teli földalatti terembe jutnak.

  • "Az élősködők" epizódban Ahsoka Tano szájából hangzik a mondat, Kit Fistónak címezve.

  • "A Zillo-sárkány" epizódban Mace Windutól hangzik el, amikor a Zillo-sárkány felébred.

  • "A Zillo-sárkány visszavág" epizódban Palpatine főkancellár mondja, mikor csapdába esik a mentőhajójában, ami a felbőszült Zillo-sárkány karmaiba kerül.

  • "Az akadémia" epizódban Lagos nyugtalankodik így, amikor a kadétok készülnek bemenni egy kormányzati raktárba.

  • A "Segélyakció" epizódban C-3PO mondja, épp mielőtt az aleenák földalatti világába csöppen. 

 • Star Wars: Lázadók Ezra Purgill

  • "A cselekvés ideje" epizódban C1-10P közli, hogy "Valami rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban" a kommunikációs torony megrohamozásakor, amihez Sabine Wren hozzáfűzi, hogy "ezzel nem vagy egyedül".

  • "Az elveszett parancsnokok" epizódban C1-10P mondja, hogy "Rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban", mikor a Lidércek készülnek indulni megkeresni egy potenciális szövetségest Ahsoka Tano kérésére.

  • A "Szólítás" epizódban Ezra Bridger a purgillekkel kapcsolatban fejezi ki, hogy "Nekem jó előérzetem van".

  • "A bomba" epizódban C1-10P mondja, hogy "Van valami rossz előérzetem", miután Garazeb Orrelios hazavisz egy E-XD beszivárgó droidot a Chopper Bázisra, mert protokoll droidnak hiszi azt. 

 • Star Wars: Ellenállás 

  • A "Breakout" epizódban Kazuda Xiono mondja, hogy "I've got a bad feeling about this", amint az Első Rend megérkezik a Varkanához. 


Legendák média

 

Könyvek

 

 • Maul Vad Sz Rny KA Darth Maul: A vadászó árnyékban Obi-Wan Kenobi mondja, hogy "Rossz előérzetem van", miután szemtanúja lesz Anoon Bondara és Darth Maul harca eredményeinek és a helyiektől kérdezősködik.

 • A klónok háborúja: Külső űr című regényben Obi-Wan Kenobit rossz érzés fogja el, mikor megérzi a körülötte örvénylő Erő sötét oldalát Dex Vendéglője mögött. A könyvben jóval később is jelen van, miután egy veszélyes helyzet lehetséges jövőképét látja, miután ő és Bail Organa a Vad Űrbe ugranak. Kenobi aggodalmait fejezi ki Bailnek, és mikor Bail kételkedéssel teli választ ad, Kenobi erre rávágja, hogy biztos benne, hogy "rossz előérzete van". Nem sokkal célállomásuk elérése előtt Organa érdeklődik, hogy Kenobi még mindig érzi-e a "rossz előérzetét", és Kenobi igenlően reagál.

 • A Töréspont könyvben Nick Rostu úgy értelmezi le Mace Windu mondandóját, hogy "Azt mondod rossz érzésed van?". Később a regényben Nick úgy gondolja, hogy "Jó érzései támadtak", részben megváltoztatva a szavakat, de alapjában megváltoztatva a jelentést. Mace szintén megemlíti saját naplójában, hogy "És nincs szükségem az Erőre ahhoz, hogy aggódjak a jövő miatt, így is rossz érzéseim vannak".

 • A The Hive szerzeményben Jesson Di Blinth szájából hangzik el.

 • A Sith-ek bosszúja regényváltozatában Dooku "azon kapta magát, hogy hirtelen, váratlanul nagyon rossz érzése támadt az egésszel kapcsolatban", mikor Obi-Wan és Anakin kezdik felülmúlni őt erőben az Invisible Hand fedélzetén; Anakintól is elhangzik, mielőtt Obi-Wan elindul harcolni Grievous tábornokkal; és Bail Organa is elmondja, miután megparancsolja Raymus Antilliesnek, hogy állítsa készenlétbe a Tantive IV-et, mielőtt elrepül a lángoló Jedi Templomhoz nyomozni.

 • A Sötét nagyúrban Olee Starstone-nak rossz érzése támad egy lépcsősortól, "amit riadt pillantásokkal méregetett".

 • A Coruscanti éjszakák II: Az árnyak utcája regényben Den Dhur kérdezi Laranth Tarakot, hogy "Gondolom, semmin nem változtatna, ha azt mondanám, rossz érzésem van ezzel az üggyel kapcsolatban", mialatt úton vannak meglátogatni egy cephalont. Laranth úgy felel Dennek, hogy "Tudd be emésztési zavarnak és birkózz meg vele".

 • A The Last of the Jedi: Master of Deception könyvben Astri Oddo így vélekedik a Niro 11-ről: "I don't like this place. There's a bad feeling here."

 • A lázadás hajnalában az elbeszélés szerint Durga Besadii Tainak "rossz előérzetei voltak az egyezséggel kapcsolatban".

 • A Halálcsillag regényben Kornell Divini felidézi, hogy a sullusti Den Dhur gyakran mondogatta, hogy "rossz érzésem van ezzel a dologgal kapcsolatban".

 • A Star Wars Galaxies: The Ruins of Dantooine-ban Luke Skywalker mondja, hogy "I have a bad feeling about this", miután Dusque és Finn megkapják eligazításukat Leiától.

 • A Rossz érzés: EV-9D9 története esetében maga a cím részben idézi a frázist.

 • A Darth Vader kesztyűjében C-3PO mondja, hogy "Nagyon rossz érzésem van, Artu", miután észreveszi, hogy egy csoportnyi rohamosztagos a mentőhajójuk után kutat. Miután a rohamosztagosok megtalálják és elpusztítják a járművet, C-3PO rossz érzései erősödnek.

 • A Küldetés Yoda hegyéről kötetben Han Solo hangoztatja, hogy "Nem tetszik ez nekem", mikor meglát egy szeptapuszt.

 • A fejvadász végzete: Greedo meséje novellában Greedo, a végzetes találkozása előtt Han Solólóval, úgy mondja a szöveget, hogy "Rossz érzésem van".

 • A Birodalom árnyai regényváltozatban Lando mondja, hogy utálja, hogy neki kell kimondani ezt a monológot, miután nem sikerül kiszabadítani Han Solót Boba Fett-től. Később, miután Lando megmenti Luke-ot egy fejvadász bandától, Lando hamar félbeszakítja Luke-ot, mikor próbálja kimondani a mondatot.

 • Az X-Wing: Solo Command könyvben Tyria Sarkin mondja ezt a Lidérc társainak a saffalore-i küldetés alatt.

 • A Szökevényekben Leia úgy szól, hogy "Nekem ez valahogy nem tetszik", mikor meglátja Zsinj műholdjait a Dathomir egén.

 • Tatuin SzellemeA Tatuin szelleme regényben Leia mondja, hogy "Kezd rossz érzésem lenni", mikor Hannak beszélik meg az előző társalgásukat a Chimaera legénységével (birodalmiaknak adva ki magukat), miközben a felderítőjárművük taszken vadászok támadása alatt áll.

 • A Birodalom örököseiben Leia mondja, hogy "Nem tetszik ez nekem", mielőtt ő és Han megpillantják a jövendőbeli elrablójukat. Később szintén a nő hangoztatja, hogy miért lett hirtelen rossz érzése Lando meglátogatásától. Han szintén mondja, hogy "Valami nem tetszik nekem", mikor elbújik, mert egy birodalmi delegáció látogatást tesz Talon Karrde csempész bázisán.

 • A Sötét erők ébredése könyvben Luke szól, hogy "Nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban", mikor meglátja Thrawn klónozott katonáit. Han osztja nézetét: "Igen. Nem vagy egyedül."

 • Az Erő bajnokaiban C-3PO mondja, hogy "Máris rossz érzéseim vannak ezzel a küldetéssel kapcsolatban". Később Han Solo hangoztatja kétszer más fejezetekben, hogy "Rossz érzésem van".

 • A Jedik gyermekeiben Luke Skywalker folyamatosan azt mondja, hogy "Nem tetszik nekem ez az egész".

 • A Sötétkard regényben Han Solo így szól: "Rossz az előérzetem. Azt hiszem, valamit terveznek velünk". Később Luke Skywalker mondja, hogy "Rossz érzésem van".

 • Az új lázadás könyvben R2-D2 közli C-3PO-val, hogy "rossz előérzete" van a módosításokkal kapcsolatban, amiket Luke X-szárnyúján eszközöltek. Később ugyanebben a jelenetben, mikor R2-D2 és C-3PO a figyelem középpontjába kerülnek, C-3PO maga mondja, hogy "van egy rossz előérzetem". Mikor Liea megpillantja Kueller detonátorát, szintén rossz érzése támad neki is.

 • A koréliai rajtaütés regényben Luke Skywalker állítja, hogy "Nagyon rossz előérzeteim vannak", miután az Erő használatával akar általános benyomást kapni a Korélia-rendszer lakosainak érzelmeiről. Ezen kívül Lando megtiltja, hogy azt mondják, hogy "Rossz érzéseim vannak", és közli, hogy "mindig valami baj történik, ha valaki ezt mondja". És a könyv végén Landótól hangzik el, hogy "Rossz előérzeteim vannak" a gravitációs kutakkal kapcsolatos helyzetről.

 • A Fekete Kardban Han mondja, hogy "rossz előérzeteim vannak" Leiának, mikor tanakodnak, Luke mit akar mondani nekik a "családi ügyek" témában.

  A Fekete Kardban Luke mondja, hogy "Rossz előérzeteim vannak" Akanah Norand Goss Pellnek, mikor a fallanassi faluba vezető ialtrai kiágazás eltűnt.

 • A Fekete kard regényben Han mondja, hogy "Rossz előérzeteim vannak. De még milyen rosszak!", mikor Nil Spaar beszédét figyeli a holomonitoron.

 • A Lando Calrissian: Idiot's Array műben maga Lando Calrissian hangoztatja.

 • A jövő látomása regényben a Jorj Car'dasszal való találkozás előtt C-3PO szól, hogy "De meg kell mondanom, rossz érz..." mielőtt félbeszakítják.

 • A Junior Jedi Knights: Anakin's Quest könyvben Anakin Solo először azt mondja, hogy "I've got a strange feeling about this.". Ő maga később így szól: "It'll be fine. I've just got a feeling about this". 

 • Ifjú Jedi lovagok 

  • Az Erő örököseiben Jacen Solo mondja, hogy "Rossz előérzetem van", mikor észreveszi, hogy a kristálykígyója kiszabadult a ketrecéből és mikor Jaina közli véleményét, hogy a gazdátlan TIE-vadászt meg lehet javítani.

  • Az Árnyakadémia részben Jacen közli, hogy "Rossz érzés fogott el", mikor rájön, hogy ő, Jaina és Lowbacca egy emberrablási kísérlet alanyai lesznek. Brakiss szintén egy általános "rossz érzés" tölti el a Jedi-tanoncokkal kapcsolatban, miközben nem sejti, hogy éppen szökni próbálnak. Ugyanakkor nem ad hangot rossz érzéseinek.

  • Az elhagyottak kötetben Jacen állítja, hogy "jó érzés" szállta meg a lehetőségtől, hogy kilőhetnek néhány űrszemetet, mielőtt a Falcon visszavált a hiperűrből. Később a könyvben C-3PO mondja, hogy "Rossz érzés fog el ettől a látványtól", miután nem sikerül megfésülnie Zekk haját. Zekk osztja az álláspontját, noha nem mondja ki.

  • A Crisis at Crystal Reef könyvben kétszer hangzik el a frázis, egyszer Jacentől, mielőtt rájönnek, hogy Zekk hajóját elkötötte Anja, és Tenel Ka részéről, mielőtt egy tengeri lény megtámadja a csapat tengeralattjáróját. 

 • New Jedi Order Vector Prime

  • A Vector Prime könyvben Han mondja, hogy "I've got a—", mikor meglátja a Sernpidal riadt lakóit, de fia, Anakin közbeszól, aki önelégülten befejezi a mondatot. Han utána közli Anakinnal, hogy azt akarta mondani, hogy sok elintéznivalója van: "—lot to do". A szóváltás alatt a narrátor állítja, hogy a "I've got a bad feeling about this" Han "védjegye". Később, mikor Jacen elkezdi magyarázni, hogy a Helska 4 éppen készül felrobbanni, az elbszélő leírja, hogy Hannak "got a typically bad feeling about this.".

  • A Force Heretic I: Remnant könyvben először Han Solo mondja, hogy "Csak akkor leszek hálás, ha elhagyjuk ezt a kőgolyót” (I'll just be glad when we're off this rock), és Leia közbevág: "Ne is mondd: Rossz érzéseid vannak ettől a helytől, igaz? (Don't tell me: You're getting a bad feeling about this place, right?)" Nem sokkal utána Leia elmagyarázza a helyzetet: "(…) Nem mondhatnám, hogy teljes boldogság töltene el attól, amit itt látok. Kezd rossz érzés eluralkodni rajtam az egésztől, bár utálom kimondani. (But then, that's not to say that I'm entirely happy with what I see here, either. I'm getting a bad feeling about all of this, although I hate to say it.)"

  • Az Edge of Victory I: Conquest könyvben Jaina Solo mondja Anakinnak és Jacennek, hogy nyugtalanítja őt Viqi Shesh.

  • A Traitor regényben Jacen Solo kétszer hangoztatja a mondatot, mikor a Jedi Templom sötét oldaltól átitatott romjait tárják fel. 

 • A Legacy of the Force: Bloodlines könyvben Mara szájából úgy hangzik a közmondásos monológ, hogy "the proverbial bad feeling". Valamint később Leia és Han kisebb eszmecserét ejt meg a frázis témájáról. 

Képregények

 

 • Sithek AranykoraA Jedi históriák: A Sithek aranykora különszámban egy kirrek kalóz a kirreki csatában mondja, hogy "Ebből csak valami rossz sülhet ki!"

 • A Qui-Gon and Obi-Wan: The Aurorient Express számban Obi-Wan Kenobitól hangzik el. Qui-Gon Jinn így felel: "I'd appreciate it if only for once you didn't feel obligation to mention that…" (Igazán hálás lennék, ha csak egyszer nem éreznél késztetést megemlíteni ezt…)

 • A Republic 60: Hate and Fear számban szintén Obi-Wan Kenobi hangoztatja, miközben Rattatak elől menekül.

 • A Jedi: Yoda számban Pix mondja a thustrai csatában.

 • A Jedi: Shaak Ti számban Sagoro Autem így idézi fel a frázist: "Valahogy rossz érzésem támadt".

 • A The Clone Wars: Act on Instinct számban Tyzen Xebec mondja Sanyának.

 • A Reversal of Fortune számban Ekriától hangzik el, mikot a klónok a Jedik felé indulnak a sorozat utolsó paneljében.

 • A "Falling Star" történetben a fiatal Biggs kezdi mondani a szöveget, hogy "Got a bad feeling 'bout this", de Luke belé fojtja a szót.

 • Az Ewoks 12: The Thorn Monster számban Kneesaa hercegnő mondja, mikor meglátja a thorn szörnyet, amit Morag alkotott.

 • A Darth Vader Strikes képregényben C-3PO mondja, hogy "Frankly, Master Luke… I've a bad feeling about this."

 • A "Csúszós lejtő" történetben Luke mondja, hogy "Rossz érzés fogott el", mikor meglátja a háti rakétával a dzsungelen átrepülő Milkót.

 • A "Death Star Pirates" történetben Luke mondja, hogy "I'm getting a bad feeling about this", mikor először kerül szembe Redkihl Rokk kalózaival.

 • A The Other történetben Leia mondja Luke-nak, hogy ne ejtse ki a száján azt, hogy nem tetszik neki a dolog, mert „If I had a credit for every time I heard that..” (Ha kapnék egy kreditet, valahányszor meghallom...)

 • A "Lando kommandó: Sasszárnyakon" Mesék történetben Isolde Sirótól hangzik el, mielőtt küldetésre indulnak megállítani a TIE-kalózokat. A nő majdnem életét vesztette a misszióban.

 • A Star Wars: Union képregényben Luke Skywalker kezd bele a mondatban, de Mara Jade leállítja.

 • A "Storyteller" történetben Remohtól származik, mielőtt C-3PO-val a karjaiban belép a barlangba.

 

Videojátékok

 

 • Kotor CoverA Star Wars: Knights of the Old Republicban, miután a játékos elfogadja, hogy tach mirigyeket szerez Griff Vaónak, Mission szól, hogy nem tetszik a terve, mikor a játékos beszélgetést kezdeményez vele a témával kapcsolatban.

 • A Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords játékban Atton Rand mondja, mikor a Harbinger a Peragushoz közeledik, és mielőtt a csoport összetűzésbe kerül Darth Sionnal, valamint egy Telosi Biztonsági Rendőrtiszt a Telos IV-en. Amikor a mondat először elhangzik a játékban, kiderül, hogy valójában egy játékba beépített rendszer, ami azt javasolja a játékosnak, mentse el a játékot, ahányszor elhangzik a szólás. A Droidgyár részben HK-47 mondja, hogy "As a meatbag would say, I have a bad feeling about this" (Ahogy egy húszsák mondaná, rossz érzésem van), mikor önfenntartó programja megváltozik.

 • A Star Wars: Bounty Hunterben Rozatta mondja egy átvezető jelenetben, mikor Vosa alakja eltűnik.

 • A Star Wars Episode I: The Phantom Menace játékadaptációban Obi-Wan Kenobi mondja az első jelenetben a Kereskedelmi Szövetség hajóján.

 • A Star Wars: Republic Commando játékban RC-1138, a Delta Osztag vezetője számtalanszor hangoztatja, valahányszor szorult helyzetbe kerül az ellenséggel.

 • A Star Wars: The Clone Wars videojátékban, miután Dooku gróf kikerül Anakin fogságából és kámforrá válik.

 • A Star Wars: Battlefront II-ben Han Solo mondja őt irányítva; valamint Obi-Wan Kenobi, mikor egy játékossal találkozik a csatatéren, és egy lázadó parancsnok, mikor vesztett csata következik be.

 • A Star Wars: The Force Unleashed játékban Juno Eclipse, a Rogue Shadow pilótája mondja Galen Mareknek, mielőtt a férfi a Halálcsillagra megy. Galen úgy válaszol, hogy "Then maybe we're doing something right" (Akkor valamit jól csinálunk).

 • A Star Wars: The Force Unleashed II-ben, mikor Starkiller a Kamino felé tereli a Salvationt, akkor mondja ki, amint beér a hajó a Kamino légkörébe.

 • A Star Wars: Empire at War stratégiai játékban Han Solo mondja, mikor őt irányítjuk.

 • A Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption játékban Tyber Zann mondja, amikor ő és Urai Fen egy droidgyárba lépnek be a Hypori bolygón.

 • A Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader játékban Luke Skywalkertől halljuk, mikor egy csillagködön átvág az Ison Folyosó mentén.

 • A Star Wars: Galactic Battlegrounds játékban Leia Organa mondja az első lázadó küldetésben, valamint Han Solo a harmadik vuki küldetés során. Számos küldetésnél szintén választható a mondat a chat programmal.

 • A Star Wars Galaxies online szerepjátékban Han Solo emlegeti fel, mikor felfedezi, hogy Boba Fett a Tansarii Helyi Állomáson van.

 • A Star Wars: Rebel Assault II: The Hidden Empire játékban a Zöldfülű mondja a Terror kanálisában, majd rögtön rohamosztagosok támadnak.

 • A Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike játékban Wedge Antilles ejti el a megjegyzést a destrillioni küldetés elején.

 • A Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith játékban Mara Jade mondja, hogy "I got a bad feeling about this", mikor elektromos boltívekkel teli folyosón halad át.

 • A Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast játékban Kyle Katarn mondja, mikor bányarákokkal elárasztott barlangba jut az Artus Prime-on, valamint mikor át kell navigálnia egy csomó horizontális zúzón, mielőtt kiáll Desann ellen. Ezen kívül birodalmi munkások is ismételgetik, amikor hallják, de nem látják Kyle Katarnt.

 • A Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy játékban Kyle Katarn szájából hangzik el, mikor szabadúszó teherhajókat pillant meg Mos Eisley-ben, miközben a tanítványával, Jaden Korr-ral szimatolnak körbe.

 

Szerepjátékok

 

 • A The Long Shot Campaign (a Star Wars Campaign Pack-ben kiadva, majd a Classic Campaigns-ban újrakiadva), az NPC Siene Symm harcállást rendel el és az egyik PC válasza: "Battle stations? On a yacht? I have a bad feeling about this!" (Harcállás? Egy jachton? Rossz érzés tölt el!)

 

Televízió

 

 • Star Wars Droids: The Adventures of R2-D2 and C-3PO
   
  • Az "Escape Into Terror" epizódban C-3PO mondja, mikor meglátja, mit értett R2-D2 gyanúsan kinéző alakokon.

  • A "Tail of the Roon Comets" részben C-3PO hangoztatja, mikor Mungo Baobab hajója belép egy radioaktív felhőbe az űrben. 

 • Ewoks 

  • A "Sunstar vs. Shadowstone" részben Kneesaa hercegnő mondja a szöveget, mikor meglát egy furcsa fényt és egy éneklő hangot (valójában Moragot) hall egy barlangban. 

 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) 

  • A 11. fejezetben Obi-Wan mondja, mikor Anakin üldözőbe veszi Asajj Ventress-t.

  • A 16. fejezetben Padmé Amidala emlegeti, mikor Yoda biztonságáért aggódik.

  • A 22. fejezetben Obi-Wan mondja a szöveget a Nelvaanon, majd rögtön egy horax csap le. 

Nem-kánon média

 

Könyvek

 

 • A LEGO Star Wars in 100 Scenes könyvben Obi-Wan mondja, hogy "I have a bad feeling about this master" (Rossz érzésem van, mester"). Mire Qui-Gon válasza: "I have a feeling I'm going to be hearing that a lot..." (Az az érzésem, hogy sokat fogom ezt hallani...) 

 • A Jedi Akadémia 2. – A padavan visszatér nem kánon könyvben a főszereplő Roan Novachez nevű fiú a Jedi-akadémiára jár és azt mondja, hogy "Nem tetszik ez a dolog", miután pilótatársai kényszerleszállásra kényszerítik őt egy repülős szimulátor vizsgán. 

 • A The Secret of the Fortune Wookiee hivatalos paródia ifjúsági könyvben, amit Tom Angleberger írt, "Han Foldo" a könyv legvégén él a szólással, mikor Rabbski igazgató (az iskola igazgatója, ahová a könyvben a tanulók járnak) bejelent egy új iskolai oktatási tervet, ami kiszorítja az összes tananyagon kívüli tantárgyat, például a művészetet, a színjátszást és a zenét.

 

Képregények

 

 • A Star Wars Infinities: A New Hope-ban, mikor a Millennium Falcon a Coruscantra ér, Han mondja: "I don't know what everyone's worried about. I've actually got a good feeling about this!" (Nem tudom, miért izgul mindenki. Nekem például jó érzésem van ezzel kapcsolatban!) Mikor megpillantja a hatalmas birodalmi flottát, így szól: "Uh, on second thoughts, I've got a really really bad feeling about this" (Uh, jobban belegondolva, nagyon, de nagyon rossz érzés fogott el).

 • A Tag & Bink Were Here számban Tagnek nagyon gyakran van "rossz érzése", ha Bink valami húzással, vagy tervvel áll elő, például a rohamosztagos álcát felvenni, vagy elrabolni a Császárt.

 • A "The Emperor's Court" (Star Wars Tales 14) sztoriban Judge Palpatine úgy kezdi mondatát, hogy "Captain Solo, I've got a bad feeling about this".

 

Rövidfilmek

 

 • A LEGO Star Wars: The Padawan Menace kisfilmben Han hangoztatja a mondatot, miután ő, Yoda és Cody kényszerleszállást hajtanak végre a Hoth bolygón, mialatt egy rohamdroidot üldöznek, ami a Köztársaság titkos haditerveivel menekül.Kalandparkos látványosságok

 

 • Az eredeti Star Tours menetben RX-24 mondja, hogy "I have a very bad feeling about this!", majd utána azonnal egy hatalmas üstökösnek ütközik a StarSpeeder 3000-essel.

 • A Star Tours: The Adventures Continue-nál C-3PO-tól hangzik el, mikor a hajó közelít a Halálcsillag felé.

 • A Star Wars: Rise of the Resistance esetében Bek hadnagy mondja, hogy "I have a bad feeling about this...", mikor az ellenálló transzport bedokkol az Első Rend csillagrombolójába.

 

Paródiák

 

 • A frázis hallható a Hardware Wars című első Star Wars-paródiában. A filmet a IV. rész bemutatója után készítették nem sokkal, és akkoriban az elszólás nem volt szembetűnő.

 • Az It's A Trap! Family Guy-féle paródiának a munkacíme "We Have a Bad Feeling About This" volt.

 • A Robot Chicken: Star Wars-ban George Lucas mondja, hogy "I have a bad feeling about this", mielőtt megrohanják a rajongók egy találkozón.

 

Star Wars-on kívüli megjelenések


Megjegyzés: A következő lista ABC-s sorrend szerint van rendezve

 

Egyéb Lucasfilm-projektekIndiana Crystal

 

 • Az Indiana Jones Adventure nevű Disneyland-es látványosságnál Indiana Jones mondja a sorokat, mikor az utasjármű tetején van. A mondat akkor hallatszik tőle, mikor egy óriási szikladarab kezd gurulni a dzsip felé.

 • Az Indiana Jones and the Fate of Atlantis nevű 1992-es point-and-click kalandjátékban a tengeralattjáró (Team Path) belsejében, mikor a játékos kétszer akar a hídra menni Indyvel, Indy mondja, hogy "I've got a bad feeling about this... ", majd lejut a létrán és találkozik végzetével. Ez a baleset game overt eredményez.

 • A Loom című játékban Bobbin (a főszereplő) mondja, hogy "I have a very bad feeling about this".

 • Az 1994-es Gyilkosság egyenes adásban című filmben egy karaktertől hallhatjuk a szólást.

 • Az ifjú Indiana Jones - A sólymok támadása című 1995-ös TV-filmben Indy Berlinbe kénytelen utazni egy küldetésre, hogy lefizesse Anthony Fokkert, hogy dolgozzon a franciáknak. Mielőtt beszáll a Berlinbe repülő kétutas gépbe, Charles Nungesser - aki a repülőgépet vezetni fogja - felvilágosítja Indyt, hogy ejtőernyőzéssel kell Németországban landolnia. Erre mondja ki Indy a mondatot. Indiana szintén kimondja a frázist az "Austria, March 1917" című epizódban, valamint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film végén, mielőtt a terem elkezd forogni és különös hangokat adni.

 

Animáció

 

 • A Lego: Clutch Powers kalandjai filmben Skelly mondja ezt Bonesnak, miután eltűnik a kastély, amit keresnek.

 • Az Aladdinban a "The Hunted" című epizód alatt Jázmintól hallatszik, mikor az éjjel a piacon lévő csapat egyenként eltűnik.

 • A Batman: A rajzfilmsorozatban a "Madarat tolláról" című epizódban, Veronica Vreeland mondja, hogy "Rossz érzésem van".

 • A Darkwing Duck rajzfilm "Dead Duck" című részében Darkwing szól így, amint Megavolt Andy Üllőgyára felé tart.

 • A Dragon Ball Super: Broly-ban Bardock mondja, mikor egy űrhajóval visszatér a Vegeta bolygóra Dermesztő utasításaira.

 • Goku SnakeDragon Ball Z 

  • Az első évad 4. rész japán és angol verziójában - minek címe "Amikor az ellenség meghátrál" - Bulma, aki Krillinnel és Roshival egy sugárhajtású gépben utazik, mondja, hogy "Remélem, ez nem rossz előjel", mialatt Goku és Sátán Raditz ellen küzdenek.

  • Az első évad 25., "A reménytelen pillanat" című részében a Kígyóösvény mnetén haladó Goku mondja: "Nagyon rossz előérzetem van!" 

 • A Futurama "Egy emlékezetes fáraó" című részében Philip Fry mondja, hogy "Mondjátok, hogy paranoiás vagy, de rossz érzésem van emiatt!"

 • A Disney Goofy "How to take care of your yard" című részben a téli évszakban havazni kezd és Goofy mondja, hogy "I got a bad feeling about this".

 • A Megaman NT Warrior (Season 2, Axess, Stream, Beast and Beats+) sorozatban Maylu Sakurai és Roll EXE. egyaránt mondják, hogy "I have a bad feeling about this".

 • A Neon Genesis Evangelion anime "A Human Work" részében Misato mondja: "Talk about hot. I've got a bad feeling about this" (Ha már hőség. Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban), mikor belép a hibás robot, Jet Alone.

 • A Patlabor: The New Files sorozat "The Woman Who Came from the Stars" részében Mikiyasu Shinshi szó szerit idézi fel a mondatot.

 • A Phineas és Ferb "Meap krónikái" részében, miután Ferb azzal a szöveggel figurázza ki Obi-Wan Kenobit, hogy "Ez nem felhő, hanem egy űrállomás", Phineas rávágja, hogy "Nagyon jó érzés fogott el."

 • A Pokémon: Advanced Battle "Gaining Groudon" részben May mondja, hogy "Oh, no. I have a bad feeling about this".

 • Az igazi szellemirtók "Adventures in Slime and Space" című részében hangzik el.

 • A Sonic the Hedgehog sorozat "The Doomsday Project" részében, mikor Robotnik azt hiszi, hogy Sonic be fog sétálni a végső csapdájába, Sniverly mondja a mondatot, mikor tudja és biztos benne, hogy Robotnik terve el fog bukni.

 

Könyvek

 

 • A Ready Player One könyvben Ernest Cline, Art3mis karaktere mondja a szöveget a hatalmas csata előtt, miután hivatkoznak A Jedi visszatérre.

 

Képregények

 

 • A Left 4 Dead: The Sacrifice webképregényben Louis mondja, hogy " I got a bad feeling about this."

 • A World of Warcraft képregénysorozatban Thrall, a Horda hadura mondja, hogy " But I have a bad feeling about it."

 

Filmek

 

 • 2001 A Space Odyssey 1280A 2001: Űrodüsszeia (amit a IV. rész előtt forgattak le) filmben a HAL 9000-es számítógép mondja, hogy "Én valami rosszat sejtek."

 • A bolygó neve: Halál filmben kétszer is elhangzik, mikor a gyalogosok egy leszállóhajóban vannak az Acheron LV-426 felett. Frost közlegény mondja, hogy "Nem tudom miért, de nekem rossz előérzetem van", mire Crowe közlegény: "Rossz? Te sose tudod, miért, de mindig rossz előérzeted van."

 • A Penge II-ben Scud (Norman Reedus) mondja, hogy "Nem tetszik ez nekem, cimbi."

 • Az Utánunk a tűzözön című filmben Samuel L. Jackson karaktere mondja, hogy "Valahogy nem kóser az ügy", mikor a vasútállomásra ér.

 • A The Monster of Phantom Lake című független film rendezője, Christopher R. Mihm köztudottan nagy Star Wars-rajongó, és a díjnyertes bemutatkozó alkotásában háromszor is elhangzik, illetve egyszer az It Came From Another World című folytatásában.

 • A Kutyaszorítóban című filmben Mr. Narancs mondja, hogy "Eleve fáztam az egésztől."

 

Televízió

 

 • A 24 című sorozat 1. évadának 16. részében, miután Robert Ellist meggyilkolják New Orleans-ban, a telefonhívása közepén, és Jack felhívja David Palmert és közli: "Uram, hogy őszinte legyek, nagyon rossz előérzetem van." Jack azt mondja, hogy szerinte Ellis halott, különben beleszólt volna a telefonba.

 • The Guys Meet Dennis KimAz Agymenők 12. részében Leonard Yoda hangján így szól: "Rossz előérzetem van ennek kapcsán". Érdekesség, hogy Yoda sosem mondott ilyet egyetlen hivatalos médiában sem.

 • A Castle "Dupla hulla" epizódjában Richard Castle mondja, hogy "Rossz érzésem van". 

 • Gyilkos elmék

  • Az "Észak Mammon" című részben Jason Gideon mondja, hogy "Nagyon rossz előérzetem van."

  • A "Mindent a szemnek" című epizódban David Rossi mondja, hogy "Rossz előérzetem van a pasas miatt." 

 • A holnap legendái "Segélyhívás" című epizódjában Jefferson Jackson mondja, hogy "Ahogy azt a Star Wars-filmekben mondják: zavar van az Erőben.'"

 • A rejtély "LSD" című részében Peter Bishop mondja, hogy "Walter... Ez ha jól sejtem, nem egy jó állapot, ugye?"

 • A Kamen Rider Decade 24. részében Shitari mondja, hogy " I have a bad feeling about this", mikor meglátja Kamen Rider Diendet.

 • A Lost - Eltűntek negyedik évadában egy karakter szájából hallatszik a szöveg, mielőtt megtámadják és megölik. Később a sorozat fináléjában, éppen a nyitó címszöveg előtt Hurley mondja, hogy "Valahogy nem tetszik ez nekem", és picit előtte rámutat, hogy a rejtélyes Jacob "olyan, mint Yoda."

 • A Melissa és Joey "Ó, testvér" című részében, mikor Joey rájön, hogy a férfi, akivel Melissa randizgat, a nő féltestvére lehet, és Luke és Leia esetéhez hasonlítja a helyzetet. Mikor Melissa szerint a hasonlattal élve Joey lehetne Han Solo, Joey bóknak veszi, majd azt mondja, hogy "Baljós árnyakat érzek".

 • A Zooniverzum - Állati Kert! című sorozatban Bollo, a gorilla gyakran használt szólása a "Rossz érzés fogott el."

 • Az NCIS "Sharif visszatér" című részében Anthony DiNozzo mondja, hogy "Rossz előérzetem van."

 • A Power Rangers Ninja Storm "The Samurai's Journey Part 1" című részében Shane mondja, hogy " I've got a bad feeling about this! ".

 • A Kemény zsarukban, a csapat kockája, Ronnie Gardocki mondja ezt egy pénzváltás előtt.

 • A Csillagkapu 9. évadának "Avalon" című részében Mitchell mondja: "Szokott rossz érzésed lenni valamitől?" Majd a 10. évad "A család köteléke" című részében Vala mondja ugyanezt az apjának.

 

Videojátékok

 

 • Az Ace Attorney játékban sokszor elhangzik a mondat.

 • A Battlefield: Bad Company játékban egy Sweetwater nevű katona kétszer ismétli meg a frázist az első küldetésben.

 • A Chrono Trigger játékban Lucca mondja egy csatornában, mielőtt áthalad egy ajtón.

 • A Crimson Skies: High Road to Revenge Xbox-játékban az egyik karakter néhányszor elmondja a mondatot.

 • A Doom 3-ban Frank Cinders egy PDA-üzenetben mondja. Mivel a mondat előtt a "droid" szót használja, nem lehet véletlen.

 • A Dragon Age: Origins játékban a Human Noble eredetsztori egyik dialógus opciója ez a mondat, az Eleanor Couslanddal való eszmecsere közben.

 • A Final Fantasy VI-ban egy férfitól hallhatjuk ezt egy apokaliptikus esemény előtt pont. Banon is elmondja, ha a játékos birodalmi katonákkal engedi elfogatni őt a többcsapatos harcban.

 • A Nitorme-féle Final Ninja Zero játékban a 20. szint alatt, mikor Takeshi az első energiamezőhöz jut, Lady Snow Fox ezt mondja egy üzenetben: "You go find the generator that is powering this force field, I'll stay here. I've got a bad feeling we might be heading into a trap."

 • A Game Boy Advance-re készült Fire Emblem játékban Hector mondja, hogy "Look at the size of them. I've got a bad feeling about this" három sárkányra utalva, amik a Dragon's Gate-ből emelkednek fel Nergal halála után.

 • A Forza Horizon 4-ben a mondat egy feloldható opció a Quick Chatban.

 • MP BarneyA Half-Life játékban a biztonsági őrök néha megejtik ezt a megjegyzést.

 • A Halo: Combat Evolved játékban egy UNSC tengerészgyalogos mondja, hogy "I got a bad feelin' about this...", mire Johnson közlegény azt feleli, hogy "Boy, you always got a bad feeling about something", erre a szakaszukat megtámadja a Flood. A Halo 2-ben ugyanez a párbeszéd zajlik két Unggoy katona közt easter egg formájában: "Me have bad feeling about this..." "You always have bad feeling! You had bad feeling about morning food nipple!"

 • A Kingdom Hearts játékban a Halloweentown részben, mikor Jack Skellington megtalálja Sally-t és az emlékei után érdeklődik, a nő mondja: "Jack, I have a bad feeling about this".

 • A Mario and Luigi: Bowser's Inside Story játékban, miután Bowser legyőzte Dark Fawfult, és Starlow (vagyis Chippy) azt mondja Bowsernek, hogy Fawful birtokában van a Dark Star sötét erejének, Starlow egyik mondata ez: "Ooh... I have a bad feeling about this".

 • A Mass Effect játékban több karakter többször hangoztatja a mondatot.

 • A Mega Man X5-ben Zero kezdi furcsállani, hogy őt miért nem fertőzte meg a Maverick vírus, és mondja, hogy: "I have a bad feeling about this."

 • A Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty játékban egy karakter mondja, hogy "I have a bad feeling about this," mire egy másik karakter válasza: "Do you think it's a trap?"

 • A Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark játékban az egyik csatlós mondja, amint belép egy terembe egy szarkofággal: "The stench of evil hangs upon this place. I have a bad feeling about that sarcophagus". Ha kinyitjuk a szóban forgó szarkofágot, egy múmia nagyurat lesz megidézve.

 • A Quake 4-ben Egan szanitéc a Wolf osztagból mondja ki az első szinten a Hannibal fedélzetén.

 • A Quest for Glory I-ben, mikor az útonállók búvóhelyére tévedsz, a hős mondja, mikor meglát egy hatkarú banditát: "You have a bad feeling about this place". Majd mikor további öt tűnik fel: "You have an even worse feeling about this place".

 • A Red Dead Redemption játékban gyakran hallható a mondat.

 • A Resident Evil 4-ben Leon S. Kennedy mondja, mikor először meglát egy irányjelző táblát.

 • A RuneScape játékban az egyik előre kiválasztott QuickChat ezt tartalmazza: "I've got a bad feeling about this".

 • A Shining Force II-ben, mialatt Galam király menekül a fénycsövekben, BOWIE mondja ki.

 • A Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood játékban gyakran mondja Tails, hogy "I have a bad feeling about this".

 • A Wii-verziós Sonic Colors játékban Sonic emlegeti, mikor a föld megremeg a lábai alatt és füstfelhőket lát, és hogy wispek futnak az életükért. A DS-változatban Sonicnak támad rossz érzése, mikor egy Nega-Wisp keresztezi útját.

 • A Star Fox 64-ben Peppy mondja, hogy "I've got a bad feeling about this" az "Aquas" szinten. Szintén elhangzik tőle, miután óvatosságra inti Foxot a Super Smash Bros. játéksorozatban.

 • A StarCraft II: Wings of Liberty játékban Karass mondja, hogy "I have a somewhat unfavorable premonition about this", ha sokszor rákattintunk. Valamint Jim Raynor is elmondja, hogy "I have a bad feeling about this" az első misszió alatt a Backwater Station közelében.

 • A Starsiege játékban a Harabec Weathers nevű karakter (akinek hangját Mark Hamill adta) mondja: "...I've got a bad feeling about this!"

 • A Super Mario Sunshine játékban a játéktörténet elején Princess Peach szól Mariónak, hogy "Be Careful. I have a bad feeling about this..."

 

Egyéb média

 

 • A Big Finish által készített Ki vagy, doki? "Sword of Orion" című hangjátékában Ike mondja, hogy "I'm getting a bad feeling about this trip" Grash-nak a küldetésükre hivatkozóan, miszerint egy látszólag deaktiválódott űrhajót kellene feldarabolniuk, amiről később kiderül, hogy egy hordányi kiberembert rejt. Nick Briggs írót a Star Wars ihlette a történet kidolgozásakor, így a híres mondat beillesztése szándékos. Szintén a sztoriban elhangzik a "droid" szó, a kiberemberek hajójára számos esetben "csillagromboló" néven utalnak, és a társadalom és kereskedelem helyi fő középpontja Garazone, ami hangzásilag hasonlít a Coruscantra, bár Garazone jellemzői inkább Mos Eisley-re ütnek.

Navigáció