fergeteghajto.png

Galteai csata (Legendák)

Előző: Küldetés a Pembric II-re
Következő: Sebirisi küldetés
FarStar_battle.jpg
Battle of Galtea
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Galtea
Végkifejlet: A Kentor Sarne moffhoz szövetséges birodalmiak elűzik a FarStart.
Hadviselők:
 • Sarne moff szövetséges birodalmi erői

 • FarStar módosított CR90-es korvett
Parancsnokok: FarStar módosított CR90-es korvett:
 • Kaiya Adrimetrum kapitány
Erők: Sarne moff szövetséges birodalmi erői:
 • Egy Strike-osztályú közepes cirkáló
 • Egy Lancer-osztályú fregatt
 • Egy Ton-Falk-osztályú kísérőhordozó
 • 135 TIE-vadász

FarStar módosított CR90-es korvett:
 • Egy módosított CR90-es korvett
  • FarStar
 • X-szárnyúk és Védelmezők egyesített osztaga
Veszteségek: FarStar módosított CR90-es korvett:
 • Kaiya Adrimetrum kapitány (megsérült)

Legendák

Teljesítse a parancsait, mister! Ez nem egy hódító erő, a FarStar miatt vannak itt!
- Kaiya Adrimetrum kapitány.

A galteai csata egy összetűzés volt az új köztársasági FarStar korvett, és a Kentor Sarne moffhoz tartozó kalandozó birodalmi flotta között. 

A felállás


A Marcol Pusztaság keresztezése előtt a FarStar leszállási engedélyt kapott Galtea bolygón, hogy feltöltsék készleteiket, valamint elvégezzék a karbantartás és javítást. A szünet alatt a Lidérc kódnévre hallgató birodalmi kém hozzájutott egy adóállomáshoz és átsugározta a korvett tartózkodási helyét Sarne egyik járőröző flottájának. Utána a pozícióját kihasználva a FarStar karbantartó szekciójában, egy felülírási parancskóddal és egy mérgezett nyíllal ellátott kis lövedékfegyverrel ruházta fel a parancsnoki központ K4-es biztonsági droidjait. Végül elhelyezett egy távirányítással működtethető robbanótöltetet az egyik áramvezetékre a kapitány állomásához közeli hídon. A bolygóra való érkezés utáni második napon a FarStar szenzorjai 3 birodalmi hajót észleltek kilépni a hiperűrből. Kaiya Adrimetrum kapitány visszarendelte a fedélzetre a személyzetet és felszállt a bolygóról, hogy harcba szálljanak az ellenséggel. 

A csata


A Strike-osztályú közepes cirkálóból, egy Lancer-osztályú fregattból és egy Ton-Falk kísérőhordozóból álló birodalmi erők az összes turbólézert csőre töltve megkerülték a Galtea holdjának túlsó oldalát. A fő erő előtt TIE-vadászok vonultak. Felismerve esélytelenségét a győzelemre, Adrimetrum utasította az X-szárnyúaknak, hogy védjék a kíséretet, míg a navigátor egy bolygóról való kilépési vektor tervezéséhez látott. Amint a FarStar eliramlott a birodalmi erők elől, a Lidérc beindította a robbanótöltetet a híd energiavezetékén. A robbanás elvágta az összes energiát a hídtól, és látszólag megsebesítette az elájuló Adrimetrum kapitányt. Valójában a Lidérc azért robbantott, hogy fedezze a távirányítással működtetett K4-eseket, amik feladata a mérgezett nyílt kilövése volt Adrimetrumra.

 

A korvett személyzetének sikerült átirányítani az energiát és visszanyerni a hajó irányítását. A FarStar személyzetének szerencséjére a navigációs számítógép háttérmemóriájának puffere elraktározta az ugrási folyamatot, hogy a hajó elmeneküljön. 

Az utóhatás


A FarStar egy feltérképezetlen kettős napú rendszerbe menekült, néhány órányira a Galteától. Az ikernap sugárzási mezője elrejtette a hajót az ellenséges szenzorok elől, időt hagyva a személyzetnek a hatékony javításoknak. A hídon keletkezett komoly károk és a burkolat sérülésének ellenére a hajó könnyebb veszteségeket szenvedett. Bár Adrimetrum kapitány kómában volt az orvosi részlegen. Akanseh doktor nem tudott magyarázatot adni a kómára, mivel a kapitány sérülései nem okozhatták azt. Egy nyomozás Gorak Khzam helyettes kapitány és Kl'aal biztonsági tiszt vezetésével felgöngyölítették a Lidérc szabotázsát és gyilkossági kísérletét. Akanseh kielemezte az információt, és a mérget bizonyító erejűnek találta. Breslin Drake őrnagy közölte, hogy a Sebiris bolygó a méreg származási helye, amit egy Sarne által felbérelt orvgyilkos használt. A gyógymód fellelésének reményében a FarStar a Sebiris felé vette az irányt. 

Megjelenések


 • "Traitor in our Midst" — The DarkStryder Campaign (Első megjelenés) 

Források


 • The DarkStryder Campaign

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció