hagyatek_banner_1460x342_a.png

Fénykard (Legendák)

Lightsabers_negwt.jpg
Lightsaber
Gyártási adatok
Gyártó: Főleg egyedi gyártású
Modell: Főleg személyre szabott
Típus: Közelharci fegyver
Alkotó(k):
 • Jedi Rend
 • Sith Rend
Létrehozás ideje: YE 25.000 körül
Használó(k): Általában Jedik és Sith-ek
Költség: 3.000 kredit
Technikai adatok
Forma: Henger
Méret: Kicsi, tipikusan kézi méretű
Súly: 1 kg
Hosszúság:
 • Markolat: 24-30 centiméter
 • Penge: Általában. 145 centiméter
Szín(ek): Kristályon alapuló különböző pengeszínek
Anyag(ok): Változatos, általában fém
Hatótávolság: 130 centiméter
Kronológiai és politikai adatok
Felhasználás:
 • Közelharc
 • Védelem
Korszak:
 • A Régi Köztársaság kora
 • A Birodalom felemelkedésének kora
 • A Lázadás kora
 • Az Új Köztársaság kora
 • Az Új Jedi Rend kora
 • A Hagyaték kora
Besorolás: Általában Erő-használók

Legendák

Ez volt a Jedi-lovagok előírásos fegyvere. Nem olyan otromba, s nem lehet olyan vaktában lövöldözni vele, mint egy sugárvetővel. Ennek a használatához több ügyességre volt szükség, nem volt elegendő a puszta látás. Elegáns fegyver. És persze jelkép is volt. Mert sugárvetőt vagy lángvágót akárki tud használni, de aki a fénykarddal jól tudott bánni, arról sejteni lehetett, hogy nem akárki.
- Obi-Wan Kenobi. 

A fénykardot, amit a harci eleganciára és ceremóniára terveztek, „lézerkardnak” is nevezték azok, akik nem voltak jártasak benne. Egy jellegzetes fegyver volt, a Jedi Rend, valamint szélsőséges ellenségeinek, a Sith-ek elválaszthatatlan, igazi jelképének számított. A fénykard a Jedi Rend értékeinek is a szinonimája lett, annak, hogy fenntartsák a békét és az igazságot szerte a galaxisban. Ez a felfogás megmaradt a fénykardot használó Sith-ek és Sötét Jedik elleni konfliktusok ellenére.

 

A fegyver tartalmazott egy színtiszta plazma pengét, ami a markolatból nyúlt ki és egy behatárolt erőmezőben létezett. A mező fékezte a plazma magas hőjét, védve a karforgatót, valamint lehetővé tette, hogy a penge megtartsa az alakját. A markolatot szinte mindig a kardforgató készítette el, hogy megfeleljen a speciális igényeinek, előnyeinek és stílusának. A markolatot a mesterük fénykardjához hasonlóan építették meg a tisztelet jeleként. A plazma súlytalanságának és az erős pörgettyűhatásának köszönhetően a fénykardok rengeteg erőt és ügyességet igényeltek az irányításukhoz, és használatuk kiváltképp bonyolult - és veszélyes - volt a képzetlenek számára. Ugyanakkor egy Erőben jártas egyén kezében a fénykard egy olyan fegyver volt, amit egyszerre tiszteltek és féltek tőle. A fénykard kezelése hihetetlen képzettséget és magabiztosságot követelt, valamint mesteri ügyességet és összehangolódást az Erővel. 

Történelem


Eredet 

A Holokronok szerint az ősibb fénykardok ormótlan eszközök voltak, amik egy „fagyasztott sugárnyaláb” kísérleti technológiát alkalmaztak, hogy megalkossák a fix hosszúságú energianyalábot.
- Tionne Solusar. 

Forcesaber DotJ0Az Erőkard egy elődje volt, amit a rakaták készítettek el, ami végül fénykarddá fejlődött ki. A használóik képesek voltak levezetni az Erő sötét oldalát fekete, laboratóriumi fejlesztésű kristályokon keresztül, amikkel megteremtették az izzó energiapengéket.

 

Az első fénykardok akkor tűntek fel, amikor a Jedik elődje, a Je'daii Rend a továbbfejlesztett külvilági technológiát egy kohó szertartással kombinálta, és rájöttek, hogy miképpen „fagyasszanak meg” egy lézernyalábot. Az ismert legelső fénykard az Első Penge volt, amit a Tython világán épített meg az Erő Háborúk előtt egy ismeretlen Je'daii mester, aki csupán a Fegyvermesterként ismert. Miután az Erő Háborúk véget értek és megalakult a Jedi Rend, a szertartásos fegyverek a rendjük szerves részeivé váltak. Évezredekkel azután a Jedik tovább használták a pengés fegyvereket kardokként, mivel a fénykard még nem finomult ki a rendszeres használatra.

 

A Duinuogwuini viszály korában, YE 15.500 körül, a Jedi tanulmányokat és kutatásokat a „megfagyott nyaláb” technológiával kapcsolatban siker koronázta; kifejlesztettek egy módszert, hogy egy fókuszált energianyalábot generáljanak, amit visszaíveltek a forrásához, megalkotva egy irányított energia-körforgást, ami az első hordozható, nagy-energiájú pengékhez vezetett. Ugyanakkor ezek a kezdetleges fénykardok igencsak instabilak voltak, és a töredezetten búgó energia egy övre felszerelt erőforrásból származott; csupán rövid időtartamig használhatták, mielőtt még felhevültek volna. Eme hibák következményeként a legelső fénykardok nem sokkal voltak többek szertartásos tárgyaknál, ritkán viselték és még ritkábban használták azokat.

 

Kezdeti finomítások 

...ezek az elavult fénykardokat alig lehetett használni; az energiakövetelményük egy rugalmas vezetéket igényelt, ami a fénykard markolatát összekötötte egy energiatárral, amit a Jedik az övükön hordtak.
- Tionne Solusar. 

CorbosbattleA stabilitás rendkívüli hiányán, ami a fegyverek korai szerkezetét sújtotta, fokozatosan javítottak a korok alatt, valamint a fáradtságos és a ritkán használt ostrom-fegyverek utat engedtek az elegánsabb és a gyakrabban használt fénykardoknak. Ugyanakkor, míg ezek a régi fénykardok sokkal stabilabbak voltak az otromba elődjeiknél, még mindig szenvedtek az energiafelhasználási problémáktól, és elengedhetetlenek voltak a megelőző generációk övön hordott energiatárai. Az energiavezeték nehezítette a hordozó mozdulatait a harcban és akadályozta az Erőt használó és hosszú távú telekinetikus kardpárbajt. Ugyanakkor a hiányosságok ellenére az erősen stabil pengék egy kiemelkedő előnnyel ruházták fel őket a közelharcokban a nehéz-páncélú ellenfelek ellen, és nagyarányúan használták a Százéves Sötétség ideje alatt.

 

Sith fejlesztések és használat 

Bár a fénykardok kiemelkedő fegyverek, még mindig nincs semmi kielégítőbb a vérfröccsenés melegének érzésétől, amikor valaki áthasít egy másikat egy igazi karddal.
- Komok-Da. 

SithLightsaberÚgy tűnik, a Sith Birodalom Sötét Nagyurai felelősek végső soron a fénykardok továbbfejlődéséért, mert az övön függő energiatárat egy energiacellával cserélték fel a markolaton belül. Egy belső szupravezetőt vezettek be, ami visszatovábbította a visszaérkező kötéses energiát a negatívtöltésű áramnyílásból egy belső energiacellába. Ezzel a módosítással az energiacella akkor használja fel az energiát, amikor az energiakötés megtörik, például amikor a fénykard elvág valamit, megoldva az energia utánpótlás problémáját. A Tedryn Holokronra hivatkozva a Sith-ek az első dupla-pengéjű fénykardok vázlatait is megalkották. Ezeknek az eredeti modern fénykardoknak a forgatói között ott volt Karness Muur, egy Sötét Jedi, aki egy régies fénykardot használt, de később egy hajlított markolatú modern fénykardra váltott. Az Omen Sith legénysége is fel volt szerelve modern fénykardokkal.

 

Muur Sith-nagyúrként megalapozta a szintetikus fénykard kristályokkal való fénykard-használat tradícióját, amit a YE 3.653-as újjáéledéséig ápoltak. Ugyanakkor ezt a hagyományt Exar Kun eltörölte az uralkodása alatt, amint ő és a követői úgy döntöttek, hogy továbbhasználják a Jedi fénykardjaikat harcban, bár legalább egy követője vörös kristályú fénykardot használt. Ugyanakkor ezt a hagyományt újraalapozta a Sith-tanítvány, Haazen, valamint Revan és Malak Sötét Nagyurak. Revan és Malak után a tradíciót jóformán minden neves Sith-nagyúr betartotta.

 

A fénykard technológiában a Sith-ek általi nyilvánvaló úttörő fejlesztések ellenére a kor legtöbb Sith-nagyura elutasította a fénykardok használatát. és helyettük a Sith kardokat részesítették előnyben.

 

A Jedik általi elfogadás 

A fénykard érdekes fegyver. A hadviselés történelmében egy egyedi penge. Egy paradox, hasonlóan a Jedikhez, akik viselték: olyan békés harcosok, akik az élet szolgálatáért ölnek. Tapasztaltad már valaha? A penge kerek. Nincs pereme. De ez egy fénykard – ami azt jelenti, hogy nincs más, csak a perem. Nincs olyan része ennek a pengének, ami nem vágna. Különös, igaz? Szimbolikus, ahogy mondani szokás.
- Vergere. 

FNUNaga Sadow a Köztársaság elleni inváziójával YE 5.000-ben és a következő Nagy Hipertéri Háború kezdetével, a Sith Birodalom általi úttörő technológiai találmányok elérték a Köztársaságot és a Jediket. Ugyanakkor a Sith erők nagy része kitartott a Sith pengék használatánál, míg a Jedik továbbra is az ősi kardokat használták, mivel még nem volt idejük hozzáigazodni ezekhez az új elgondolásokhoz és bevezetésükhöz. A Sith-ek legyőzésével a háború végén a modern fénykardokat elfogadta a Jedi Rend. YE 4.800-ra majdnem mindenütt használták a Jedik.

 

A Nagy Sith Háború alatt azon Jedi átállók, akik Exar Kun alatt sereglettek össze, továbbhasználták a Jedi fénykardjaikat, elvetve azon tradíciót, amit az eredeti Sith Birodalom fektetett le. Ugyanakkor más újításokat is bevezettek, mikor Kun egy Sith holokron vázlatait felhasználva módosította a fénykardját egy dupla-pengéjű fénykarddá. Bár Exar Kun felkelése végül kudarcba fulladt, ő mutatta be a dupla-pengéjű fénykardot a Jediknek, ami relatív széleskörű használatot láttatott a Jedi Polgárháborúhoz vezető időszak alatt.

 

Jedi Polgárháború 

A zűrzavaros fegyvered kortózis-szövet felhasználásával készült. Elég erős, hogy bárminek ellenálljon, még egy fénykardnak is.
- Trask Ulgo. 

DarthRevan DarthMalak EGFA Jedi Polgárháború egy olyan konfliktus volt, amit a korábbi Jedik, Revan és Malak robbantottak ki a Mandalori Háborúk után. A mandaloriak elleni összetűzésük alatt Revan és Malak átálltak a sötét oldalra és a saját Sith Birodalmuk élén megszállták a Köztársaságot. Revan sok évig háborút vívott a Köztársaság ellen, magához csábítva számos renegát és Sötét Jedit. Mikor megalapította a saját Sith ágazatát, Revan figyelembe vette a vörös színű pengék használatának hagyományát, amit az eredeti Sith-ek fektettek le. A követői közül rengetegen követték a példáját, és a vörös fénykardok a sötét oldalhoz tartozók jeleként lettek ismertek. A dupla-pengéjű fénykardok is rendszeres használatúak voltak a Sötét Jedik és a Sith-nagyurak körében. A vörös fénykardok alkalmazása tovább folytatódott a túlélő sötét oldaliaknál Revan Birodalmának bukása után.

 

Ebben a korban a fegyveres erők tömegesen személyes energiapajzsokra támaszkodtak, a sugárvetőket részben elavultakká téve. Mivel a sugárvető-használat részben hanyatlását élte a pajzsoknak köszönhetően, a közelharci fegyverek, mint például a kardok általánosabbá váltak. Hogy a fegyvereket tartósabbá tegyék, a kor majdnem minden fegyverének pengéjébe kortózis-szöveteket építettek, és ezzel képesek voltak felvenni a versenyt a fénykardokkal szemben.

 

Nagy Galaktikus Háború 

"Ezzel a kihívással nem fogod tudni megküzdeni. A fénykardod semmit sem ér a sötét oldal hatalmával szemben."
"Ezért hordok mindig kettőt magammal."
- Ismeretlen Sith és Fortris Gall Jedi-lovag. 

JediKnightLightsabersYE 3.681-ben a feltámadó Sith Birodalom megszállta a Galaktikus Köztársaságot. A konfliktus a Coruscant kifosztásánál vált tetőfokává YE 3.653-ban. Ez kényszerítette a Köztársaságot a Coruscanti Egyezmény aláírására, ami a Hidegháborúhoz vezetett. Eme két konfliktus évei alatt a Sith Birodalom harcosai és inkvizítorai majdnem egyetemlegesen fénykardokat hordtak a Sith kardok helyett. Revan Sith Birodalmával és a Sith Triumvirátus Birodalmával egyetemlegesen a vörös pengéket a Sith-eknek szokása volt viselni, és ezzel a vörös fénykard a Sith-ek jelképévé szilárdult. A Sith fegyverek más tipikus tervezési alkalmazása a dupla-pengéjű testőrség használatánál is volt. A Jedik még mindig fénykardokat hordtak, és néhány Jedi átvette a dupla-pengéjű fénykardok használatát is.

 

Utóhatás és Sith újjáéledés 

A Régi Köztársaság korának vége felé az Ilum volt a legtöbb kristály elsődleges forrása, amik a fénykardokhoz kellettek; ez drámaian lecsökkentette a színskálát, mivel az Ilumon kibányászott kristályok csupán kék vagy zöld pengéket eredményeztek.
- Tionne Solusar. 

IlumCrystalCave CW14Történetesen a Köztársaságnak sikerült visszaszereznie az elvesztett területét. Ez időszak alatt a fénykard-használat és technológia nagyban változatlan maradt, bár megjegyezendő, hogy a természetesen kialakult ilumi kristályok használata majdnem egyetemleges lett a Jedik között, ami a fénykard-színek változatosságának csökkenését eredményezte, mivel az Ilumon kialakuló kristályok túlnyomó többsége zöld és kék színűek voltak.

 

Megjegyezendő, hogy Kaan uralkodása idején a Sith tanítványok előre gyártott fénykardokat kaptak ahelyett, hogy saját maguk készítették volna el azokat. A Kettő Szabályának megalapítása után ezt az irányelvet visszavonták, és a tanítványoknak el kellett készíteniük a saját fénykardjaikat, bár szintetikus kristályokkal gyakran ellátták őket. Ugyanakkor ennek a szabálynak egyik jelentős kivétele Darth Maul volt, aki saját maga készítette el többnapos, szünet nélküli munka után a négy szintetikus kristályt, ami szükséges volt a fénykardjához. Maul a kristályok saját kezűleg elkészítésére a Sith-ek a Jedik feletti felsőbbrendűségeként tekintett.

 

A Klónháborúk kirobbanásával a Jedi fénykardok átestek egy középponti változtatáson. Ahelyett, hogy meditációs gyakorlattal készítették volna el azokat, a nagy teherbírású fénykardokat a háború borzongásaival való ellenállásra építették, és ez lett a norma. Valamint a háború alatt újra felbukkant az elveszettnek hitt ritka fénykard; a Sötétkard. A fegyvert a mandaloriak lopták el a Jedi Templomból több évezreddel korábban, és a harcosok között vándorolt, végül Pre Vizsla tulajdonába került. Vizsla használta a fegyvert Obi-Wan Kenobi ellen egy rövid párbajban. Legalább egy fénykardot eladtak egy üzlethelyiségnél 500.000 kreditért Pons Orában a Klónháborúk alatt.

 

Jedi tisztogatás és reformáció 

Rhinann: A Jedik fegyverei megsemmisültek a Jedikkel együtt. Vannak szóbeszédek, hogy néhány fénykard a rendkívül gazdagok privát gyűjteményében maradt. De az egyetlen, amiről tudom, hogy biztosan étezik, az Darth Vader tulajdona, de kételkedem benne, hogy szívesen lemondana róla.
Pavan: Akkor egy kristály. Meg fogom építeni a sajátomat. Jobban össze lesz hangolva, mint az én—
Rhinann: Adega-kristályaid, valamint a Corusca kristályok, Ilum kristályokkal, és egyebek, amik szigorú kereskedelem és forgalmi tilalmazás alatt vannak, Palpatine császár parancsai lévén.
Pavan: Akkor ki fogok termelni egyet.
Rhinann: Az lehetséges lehet. Bár egy kis időbe fog telni, hogy összeszereld a szükséges alkatrészeket és anyagokat.
- Haninum Tyk Rhinann elmagyarázza a fénykardok törvénytelenségét Jax Pavannak. 

Useless To Resist PotVA Nagy Jedi Tisztogatással a fénykardokat törvénytelenné nyilvánították. Hogy továbbgátolja a túlélő Jediket, Palpatine sok olyan hellyet leromboltatott, vagy elzárt, ahová a Jedik a tradicionálisan összegyűjtötték a fénykard kristályokat, a piacon elérhető kristályra súlyos szankciókat vetett ki, amik használhatóak voltak, mint például a Corusca ékkövekre. A Jedik arra kényszerültek, hogy visszariadjanak a fénykard-használattól ebben a korban, mivel hagyományos fegyverük felmutatása felhívná a figyelmet. Végül az egyedüliek, akik szabadon viselhettek fénykardokat, azok Palpatine saját sötét oldali szolgái voltak, például Darth Vader vagy az Árnyék testőrei, hogy párat említsünk. Ezen fegyverek széleskörű törvénytelenné tétele azt eredményezte, hogy a már amúgy is ritka tárgyakat majdnem lehetetlen volt beszerezni, csak a túlélő Jediktől. A Jedi-vadászok gyakran begyűjtötték a fegyvereket a gyilkolás bizonyításaként, és átadták azokat a Birodalomnak vagy megtartották trófea gyanánt.

 

Palpatine legtöbb szolgája és tanítványa, mint például a Kezei vagy Sötét Oldali Elitjei kedvelték az egyszerű, standard fénykardokat. Bár más kapcsolatai, mint például a Császár Árnyék Testőrsége vagy a Császári Testőrség bizonyos tagjai a különlegesebb fegyvereket részesítették előnyben, például a fénykard-lándzsákat. Az egyik Keze, Lumiya egy fényostort hordott. A birodalmi mérnökök is megtalálták a módját a fénykardok tömeges legyártására, bár ezeket a fegyvereket még mindig kézzel kellett összeszerelni. Ezeket a fénykardokat a Kaminón készítették a birodalmi szablyás testőröknek és a Starkiller-klónoknak, ami a speciális kristályok tömeges importálását igényelte. A szóban forgó kristályok valószínűleg szintetikusak voltak a vörös színezet miatt, ami a legtöbbnél gyakori volt, de a legtöbb klónnak gyártott fegyver ezüstszínű pengés volt. A hasonlóan tömegesen legyártott fénykardokat a Sa Cuis klónoknak szolgáltatták.

 

YE 15-ben a terepsikló-versenyző Thall Joben egy fénykard tulajdonosa volt, amit az előző tulajdonosa felejtett a siklójában.

 

TheForceIsStrong TCGBotFAmikor Luke Skywalker nekilátott a fénykardja építéséhez, a sematikus elrendezés alapjait Obi-Wan Kenobitól vette át, amit egy naplóban talált. Megjegyezendő, hogy egy szintetikus kristály felhasználására kényszerült a fegyveréhez, mivel nem volt tudomása azokról a helyekről, ahol a Jedik hagyományosan kinyerték a kristályokat, egyébként a legtöbbjüket már le is rombolták. A megszerzett kristály zöld színt birtokolt Skywalker meditációinak köszönhetően, mialatt formált a kristályon. Amikor Skywalker Új Jedi Rendje felemelkedett, az eredeti kristálylelőhelyekből rengeteget visszaszereztek, de a korai tanítványok csak a szintetikus kristályokra támaszkodhattak. Amikor Skywalker egy rövid ideig Palpatine tanítványa volt, arra kényszerült, hogy a zöld kristályát egy vörösre cserélje le a fénykardjában, bár gyorsan visszaváltott, miután megszökött a Sith-nagyúr elől. Megjegyezendő, hogy Palpatine a többi tanítványát nem kényszerítette vörös fénykardok viselésére, de mivel pusztán Sötét Jedik voltak inkább, semmint igazi Sith-ek, úgy érezhette, hogy a hagyomány nem vonatkozik rájuk. Ő maga egy kék színű fénykard trófeát hordott ez idő alatt.

 

Feltámadó Sötét Oldal

 

Palpatine végső halála után számos túlélő Sötét Jedi által megformált sötét oldali kultusz és csoport megmaradt. Egy jelentősebb csoport volt az Újjászületés. A Újjászületésben lévő nagy létszámú Sötét Jedinek köszönhetően, amit egy speciális klónozási módszer támogatott, ami Erő-érzékenységet adományozott, Desann arra kényszerült, hogy fénykardokat gyártson le a csoportnak. Ez jelentős újítást eredményezett a fénykard-készítési technikáknál, amire a korábbi fénykard-manufaktúra képtelen volt a kristályok nem egységes természete miatt, ami precizitást, sajátos finomhangolást követelt. Ezen manufakturális folyamatokat a Ragnos Tanítványainál is alkalmazták, egy Sith kultusznál, amit Desann tanítványa, Tavion Axmis és az Újjászületés túlélő tagjai alapítottak. És mivel az összes fénykard egy adott szerelőszalagról gördült le, mindnyájan vörös kristályt használtak.

 

Míg a fénykard-manufakturális technika fejlődése jelentős haladás volt a fénykard-technológiában, a Jedik, valamint más Erő-használó hagyományok megtartották azokat a módszereket, hogy a fénykardokat a tanítványok fabrikálták meg, hogy egyénisítsék a fegyvereket, és hogy a szóban forgó beavatottak képességeit teszteljék.

 

Imperial Knights SlainedSok évvel később, amikor a Birodalom Maradványa visszaszerezte az erejét, egy új Erő Rendet is megformáltak; a Birodalmi Lovagokét. A Lovagok az önállóan megépített fegyverek miatt voltak jellegzetesek, bár ugyanazt a modellt használták és fehér kristályokat használtak a fegyvereiknél. Ez segítette egyéniesíteni a fegyvereiket, de mégis Birodalmi Lovagoké maradtak.

 

Roan Fel császár történetesen egy szövetséget formált meg a Sith-ekkel, akiket Darth Krayt vezetett. Míg a Birodalom és a Sith-ek együtt dolgoztak, a Sith-ek a Birodalom ellen fordultak, elbitorolták a trónt és ezzel polgárháborút szítottak a Birodalmon belül.

 

A Sith-ek fénykard-készítési módszerei elkülönültek a Jedikétől és a Birodalmi Lovagokétól abban, hogy a fénykardjukból rengeteget látszólag a Yorik korall anyagéhoz hasonlóan építették meg, amit a yuuzhan vongok használtak. Szintetikus kristályokat is használtak a hagyomány megtartása érdekében. 

Mechanika és specifikációk


"Mondd el... hogy működik?"
"Ugyanazon az alapelven, amin az ostorom… amikor aktiválod azt a gombot a markolaton, koherens energianyalábot bocsát ki, ami a kardpengét formálja meg."
- Den Siva és Lumiya. 

Mechanika 

Az alkotóelemek elég egyszerűek. A legfontosabb az energiaforrás, amely megegyezik a sugárfegyverekben lévő energiaforrással. Ez igen hosszú időre biztosítja a fénykard energiáját, mert a Jedi csak ritkán használja a fegyverét. […] A kard másik legfontosabb eleme a fókuszáló kristály. Erre a legalkalmasabb a ritkaságnak számító kaiburr kristály. De annak ellenére, hogy a fénykard félelmetes fegyver, a tervezése változó lehet, tehát gyakorlatilag bármilyen kristály megfelel a célnak.
- Luke Skywalker, a tanítványai számára. 

Lightsaber CutawayA tipikus fénykard-markolat egy 24 és 30 centiméter közötti hosszúságú fémhengerből állt. Ugyanakkor az egyedi markolat méretei drasztikusan változóak voltak, mivel a fegyver tükrözte a készítő egyedi szükségleteit és preferenciáit. A markolatnak volt egy zárófedele alul, ami néha egy tartalék energiacellát is hordozott magában. A fénykard szerkezete a markolatba volt építve. A nagy mennyiségű energiát egy nagy teljesítményű diatium energiacella biztosította, ami fókuszáló lencsék és utántöltők sorozatán áramlott végig, amik plazmává alakították át az energiát. A plazma egy csoportnyi fénykard-kristályon keresztül nyúlt ki, amik kölcsönözték a pengének tulajdonságait és lehetővé tették a penge hosszának és a kimeneti teljesítménynek a beállítását. A kristályok ideális száma 3 volt, de legalább 1 mindenképp kellett. Egy energiaszigetelő volt beszerelve a markolatba, hogy megvédje a hordozót az energia-kisülésektől. A fénykard aktiválásához kellett egy bizonyos fajtájú gomb. Néha egy pengeerő-szabályozó gombot is beépítettek, ami lehetővé tette a kardforgató számára, hogy módosíthassa a penge energiáját. Egy energia-kibocsátó cellát is be lehetett építeni, hogy megemeljék a fénykard energiateljesítményét.

 

Mihelyst a kristályok fókuszálták, a plazma átment egy sorozatnyi mágneses mező utántöltőn és modulációs áramkörön a sugárzó mátrixon belül, ami továbbfókuszálta és koherens energianyalábbá változtatta azt, ami a pengekibocsátóból vetült ki. A penge általában egy méterig terjedt, mielőtt visszaívelte a penge behatároló mezeje egy a kisugárzót körbevevő negatív töltésű nyílásba, ahol az visszaterelődött az energiacellába egy szupravezető által, teljessé téve az áramkört. Ettől a mágneses mezőtől a pengék megakasztják a többi fénykardpengét és más energiaforrásokat. Ez akkor látható, mikor a fénykard-forgató kivéd egy másik fénykardpengét.

 

Vágóerő 

Az Erőre! Azt hittem, hogy a fénykard mindent át tud vágni. A falak alig karcolódtak meg. Az egyetlen dolog, ami ellen tud állni egy fénykardnak… a mandalori vas!
- Exar Kun, Freedon Nadd sírjáról. 

Jedi Cutting DoorEgy fénykard-penge súlytalan formában létezett, ami nem sugárzott ki hőt és nem fogyasztott energiát, míg érintkezésbe nem került valami szilárd anyaggal. Az energiapenge ereje annyira hatalmas volt, hogy majdnem mindenen át tudott vágni, bár a vágási sebesség a tárgy sűrűségétől függött. Egy fontos megjegyzés a fénykard-sebzésről, hogy ritkán ontott vért bőségesen, még akkor sem, ha egy végtagot vágtak le. Ez azért volt, mert az energiapenge kiégette a sebet, amin áthaladt, és ezért még egy súlyos seb sem kezdett el erősen vérezni.

 

Amikor vastag anyagot vágott át, az ív által generált óriási elektromágneses mező inkább ellenállást eredményezett, minthogy a tömör anyag behatolt volna az ívbe vagy megszakította volna azt. Ez azt az érzést adta, hogy a penge megszilárdul, amikor vastag anyagba merült bele. Ritkán néhány szilárd anyag át tudott haladni az elektromágneses mezőn és ki tudta iktatni az ívet. Valamint más elektromágneses mezőket és koherens energiákat taszítottak a fénykardok ívei. Ezek főleg erőterek, sugárlövedékek és más fénykardpengék voltak.

 

A fénykardnak ellenálló anyagok

 

Egy másik fénykard pengéje mellett voltak ritka anyagok, amik megakasztottak egy fénykard-pengét, csak eltérő mértékű sikerekben:

 

 • Kortózis: Bár eléggé drága fém, népszerű védelem volt a fénykardok ellen. A tisztított kortózis érc képes volt hirtelen "kiiktatni" egy fénykard-pengét, egy rövid ideig működésképtelenné tudta tenni, mielőtt a hordozó újra aktiválni tudta volna azt. A Mestare-i kristállyal ellátott fénykardok arról voltak ismertek, hogy ki tudták védeni ezt a hatást. A kortózis ötvözet keményebb volt a tisztított kortózisnál, de csak a fénykard eltérítésére volt képes, a deaktiválására nem. Az egyik ok azt volt, amiért a kortózis annyira drága volt, hogy finomítani kellett. A tiszta, finomítatlan kortózis érc – ismeretlen ok miatt – veszélyesen ionizált volt, és bárki, aki megérintette azt, rögtön meghalt. A kortózispáncélok és fegyverek kovácsolására több módszer volt, mindegyik különböző hatással rendelkezett.

 • Phrik: Egy ritka fémes összetétel volt, ami ellen tudott állni egy fénykard pengéjének, de a kortózissal ellentétben a phrik nem rendelkezett azzal a képességgel, hogy ki tudta volna iktatni azt. A phrik Grievous tábornok MagnaGuardjai elektrobotjainak legyártásánál volt a legfőképp ismeretes. A phrik jelentősebben másutt Palpatine fénykardjának elemeiben és a Sötét Rohamosztagosok páncéljaiban fordult elő.

 • Hangacél: A hangacél egy kifejezetten ritka anyag volt, ami a phrikhez és a kortózishoz hasonlóan ki tudta védeni a fénykardokat (de nem tudta kiiktatni a fénykardokat, mint a kortózis). Csak a rendkívül finom, drága anyagok legyártásánál használták. Nagyon merev természete miatt nehéz volt kovácsolni, de elég keresett volt, mivel nem csak a fénykardnak állt ellen hatékonyan, hanem más értékes tulajdonsággal is bírt. Rendkívülien könnyűsúlyú volt és hihetetlen, ezüstös csillogással rendelkezett. Az egyetlen ismert egyének, akik hangacélt használtak, Darrus Jeht és az Ibolyaszínű Mester voltak.

 • Luke TikuliniSötétkardok: A kardok ősi típusai voltak és olyan speciális anyagból készültek, amik ki tudták védeni a fénykardokat. A kortózissal ellentétben ez az anyag nem tudta rövid ideig deaktiválni a vele érintkező fénykard-pengét.

 • Páncélszövet: Egy olyan ruha, ami egy kicsit ellenállt a fénykardoknak, de a biztonságot adó, megerősített anyag korlátozott volt.

 • Sith alkímia: Az első Sith Birodalom ideje alatt használták, hogy annyira megnöveljék az anyagok tulajdonságait, hogy ellen tudjon állni a látszólag megállíthatatlan fénykardnak. A Sith-ek olyan elemeknek is a hasznát vették, mint a kortózis, mikor a Sith kardjaikat kovácsolták. Az eredeti Sith Birodalom után a Sith alkímia legközismertebb felhasználása Darth Vader páncélja megépítésénél és megerősítésénél volt.

 • Mandalori vas: A Mandalore bolygón található fém – ami a mandalori nyelvben a beskar nevet kapta. A mandalori vasat számos módon lehetett átalakítani, hogy a kivételes fénykard-ellenálló képességeinek előnyeit kinyerjék. Közismerten a mandalori páncél és fegyverek (mint például a beskad) készítésénél használták, a fémet a Freedon Nadd sírját lezáró ajtó elkészítéséhez is felhasználták.

 • Erőfegyver: Olyan fegyverek, amik át voltak itatva az Erő hatalmával, és arra használtak, hogy ártalmatlanul kivédje fénykard pengéjét. A botos és a pengés fegyvereken át bármit át lehetett járattatni az Erő-energiával, így téve lehetővé, hogy ellenálljon a fénykardcsapásoknak. Ez a harcművészet nagyon ritka volt, és a Jedik már jórészt elfelejtették a Klónok Háborúja idejére. Azonban más, kevésbé prominens Erő-csoportok még mindig előszeretettel elővették ezt a technikát. Egy jelentős példa erre a Dathomir boszorkányai.

 • Vong technológia: A Vonduun Skerr Kyrric páncél ellenállt a fénykardnak, és a kétéltű botok kárszenvedés nélkül többször is össze tudtak csapni a fénykard-pengékkel.

 • Víz: A speciálisan készülteken kívül minden fénykard deaktiválódhatott, amikor a víz alá merültek a gyors láncreakcióknak köszönhetően, és annak, hogy a penge azonnal nem tudott ellenállni a víznek. Az esőben egy fénykard bepárásodhatott, de nem kapcsolt ki. Néhány Jedi, főleg a vízi fajokból származóak olyan speciális fénykardokat szerkesztettek, amik aktiválódni tudtak víz alatt is.

 

Más ellenálló anyagok is léteztek a galaxisban, mint például a különböző energiapajzsok. Néhány állat, például a lávasárkányok és orbaliskok olyan természetes páncéllal rendelkeztek, amik ellenálltak a pengének. A szupravezető anyagok (például az ultrakróm, kvantumkristály- páncél) visszaverték a fénykardcsapásokat. A Jazbina Tikulini férgeinek a bőre is képes volt ellenállni a fénykardcsapásoknak. A Malastare-on élő Zillo-sárkánynak is lemezszerű páncélja volt, ami a fénykard-ütéseknek ellenállt. 

Variációk és specializációk


Markolat variációk

 

Szabványos fénykard

 

Qui Gon S LightsaberA szabványos fénykard egy körülbelül 20 és 30 cm hosszú egyenes markolatból állt. Mivel ez egy szabványos gyártmány, nincs eltérő meghatározóik a sajátos markolatok alkatrészin kívül, mivel minden fegyvert általában a hordozó maga készített el és úgy alakított ki, hogy egyezzen az előírásoknak.

 

Protokard

 

ArchaiclightsaberA fénykard-technológián belüli előrehaladás előtt a Százéves Sötétség után, a fénykardoknak jelentősebben nagyobb energiára volt szükségük, ami elengedhetetlenné tette az övre szerelhető energiapakkokat; ezeket a tölteteket egy kábellel kötötték össze a markolattal. Bár masszív előrehaladásnak számítottak a rendkívül instabil, eredeti fénykardokhoz viszonyítva, a protokardokat végül kiszorították a kicsinyített energiacellák és a szupravezető technológia bevezetése, ami lehetővé tette a kard energiájának, hogy visszatérhessen a markolatba egy energiakört alkotva, ami csak akkor ad ki energiát, amikor az megszakad, például egy fénykard-vágásnál.

 

Retrokard

 

A retrokardok nagyban hasonlítanak az eredeti protokardokhoz és messze felülmúlták a képességeiket. Épp annyira erősek voltak, mint a modern fénykardok, de néhány előnyt nyújtottak a külső energiatelepek előnytelenségeivel egyetemben. A fő előny az volt, hogy a modern övre szerelt energiatelepek egy rövid "túlfeszültséget" engedett meg, egy erősebb pengét kreálva egy rövidke ideig és ezáltal egy ideiglenes harci előnyt adományozva forgatója számára.

 

Duplapengés fénykard

 

Darth Maul S LightsaberSith fénykardokként is hivatkoznak rá, a duplapengés fénykardok egyetlen markolatból álltak, aminek mindkét végéből egy-egy pengét bocsátott ki, ami egy nyélszerű halálos fegyvert eredményezett. A legtöbb duplapengéjű fénykard markolat hosszabbított volt, mivel általában két különálló fénykardból állt, amiket a kardgombnál illesztettek össze.

 

A Tedryn Holokronra hivatkozva a duplapengés fénykardokat először a régi Sith Birodalom Sith-nagyurai találták fel. A fegyver kezelésének első feljegyzője Exar Kun Sith-nagyúr volt, aki a fegyver vázlatait egy Sith holokronból nyerte ki és arra használta, hogy a már meglévő Jedi-fénykardját módosítsa.

 

A duplapengés fénykardok használata történetesen az összekapcsolt fénykardok használatát idézte elő. Mivel sok duplapengés fénykard csupán két különálló fénykard összeillesztése volt a kardgombnál, ezt kihasználták és a fegyvereket inkább egy zárszerkezettel kapcsolták össze egy szilárd hegesztés helyett, ezzel lehetővé téve, hogy a két fegyvert kettévegyék a Jar'Kai duplapengés harchoz. Sok párbajozó használta a párosított funkciót arra, hogy meglepje az ellenfeleket a harcban, és duplapengés fénykardként forgatták azt a fegyverek különválasztása előtt. Az összekapcsolt fénykardoknak volt egyéb verziója is, ami szerint a fegyvereket egy elemi szálas kábellel csatlakoztatták egymáshoz a zárszerkezet helyett. Azokat az elemi szálas kábelek kapcsolták össze, amit a kábel tartott és azzal hadonásztak az irányíthatóságot a kiszámíthatatlanságra cserélve.

 

Védekező shoto (tonfa fénykardként is hivatkoznak rá)

 

Guard ShotoA szabványos rövid shoto fénykardok egyik verziója, a védekező shotók egy hosszabbított markolattal rendelkeztek és egy másodlagos, 90 fokos markolat nyúlt ki a főmarkolatból. Azért építették bele, hogy a másodlagos markolattal hordozzák, és a penge párhuzamos volt az alkarral, ami lehetővé tette, hogy a fegyverrel könnyedén blokkoljanak. Ennek a fegyvernek a védekező természete miatt ajánlatos volt, hogy a foglalatot fénykard-ellenálló phrik ötvözettel munkálják meg.

 

Keresztvasas fénykard

 

A keresztvasas fénykard egy igen ritka variáns volt, amit csak a képzett párbajozók kezében lehetett látni, amit elágazó fénykardként is hívtak, és egy jellegzetes markolattal rendelkezett, ami két pengét bocsátott ki. Az egyik penge a rendes fénykard-penge volt, míg a másik penge egy jelentősen rövidebb és keskenyebb penge volt, ami egy másodlagos kisugárzóból nyúlt ki a fő mellett egy másik szögből. A másodlagos penge védekező jellegű volt, hogy védje a kezet, és hogy alkalmanként gátolja a támadásokat közte és a fő penge között.

 

Hajlított markolatú fénykard

 

DookuSaber MRA hajlított markolatú fénykard egy olyan verzió volt, ahol a markolatba egy hajlítást épített bele. Ezt általában azért tették, hogy lehetővé tegyék, hogy a markolat jobban illeszkedjen a tenyérbe, megkönnyebbítve az olyan egykezes harctípusok alkalmazását, mint a Makashi, vagy hogy változtatható pengeszöget nyújtson az ellenfelek megtévesztéséhez.

 

Hosszú markolatú fénykard

 

A hosszú markolatú fénykardokat azért építették, hogy a párbajozó sajátos harctípusához igazodjanak, és egy meghosszabbított markolat jellemezte, ami több felülettel ajándékozta meg a párbajozót, amin elhelyezhette a kezeit, és nagyobb emelőhatást biztosított neki a támadásokhoz. A hosszú markolatú fénykardok markolatának hossza meglehetősen változatos volt, például Warb Null fegyvere egyszerűen a duplahosszúsága volt a szabványos markolatoknak, valamint Darth Nihl fegyverének markolata sétabot-hosszúságú volt, a végén egy fénykard-pengével.

 

Fénykard-lándzsa

 

Paratus SaberA fénykard-lándzsa sok szempontból hasonlított a közelharci fegyverekhez, kirívóan hosszú markolattal rendelkeztek, ami a két méteres hosszúságot is elérhette, plusz hozzáadódott egy valamivel rövidebb és vastagabb fénykard-penge. A markolat phrik ötvözetből készült, nehogy kettévágják, mivel a fegyver célja az volt, hogy hosszabb hatótávolságot nyújtson a közelharcban.

 

Fénykard sétabot

 

A fénykard sétabot a szabványos kard egyik egyszerű változata volt; valójában egy sétabot fejébe rejtett fénykard volt. Harcban a markolatot eltávolították a sétabot szárától és természetszerűen forgatták. Tera Sinube viselt ilyen fegyvert, ahogy a Sith-tanítvány, Haazen is ezt tette.

 

Csatasárkány-lovas kard

 

Valamikor a Klónháborúk kezdete és a Galaktikus Birodalom felemelkedése között egy Ubese hátas csatasárkány-lovas harcos egy módosított, kétmarkolatú és három különálló pengéjű fénykardot viselt, egyik a másik végén volt, és az egyiket a fegyver másik két összekapcsolt markolatához kapcsolták.

 

Arany-ezüst ötvözetű (elektrum) kidolgozás

 

SidiouslightsabersideAz egyetlen különbség a szabványétól, hogy egy elektrummal kidolgozott fénykardnak a burkolatát arany elektrum fémmel építették be. Egy pusztán díszítő tartozék volt, ezt a jellegzetességet csupán a Jedi Rend magas rangú tagjai engedhették meg maguknak egy tekintélyes megtiszteltetés fejében, amit olyan mestereknek adományoztak, akik demonstrálták erejüket és képességeiket.

 

Új Jedi Rend markolatok

 

YE 14-re a Jedi Praxeum növendékei a már előre elkészített markolatmodellek választékából választhattak: Gyakorlott, Döntőbíró, Irányító, Bosszúálló, Bajnok, Konzul, Védelmező, Fáklya, Őrző, Igazságosztó, Megtorló, Őrszem, Győztes és Érvényesítő.

 

Penge változatok

 

Gyakorló fénykard

 

Yoda TeachingA gyakorló fénykardok lényegében rendszeres fénykardok voltak, csupán egy állandó alacsony energiájú beállítás volt beléjük építve, a szabvány fegyvereken lévő szabályozható beállítások helyett. Ahogy a nevük is mutatja, a gyakorló fénykardokat oktatási célokra használták, a kezdőket tanítva a fénykard forgatására. Az állandó alacsony energiájú beállításaiknak köszönhetően a gyakorló fénykardok károkozás szempontjából igencsak korlátozottak voltak, a legsúlyosabb sérülések megégetések és súlyos zúzódások voltak. Tulajdonképpen a fegyver annyira gyenge volt, hogy az egyén fizikailag meg tudta érinteni a pengét és az megégéseken és zúzódásokon kívül semmilyen sérülést nem okozott.

 

Duálfázisú fénykard

 

KenobivaderanhMíg a legtöbb fénykard egy beépített hosszbeállítással rendelkezett, a duálfázisú fénykardoknál lehetséges volt a gyors átváltás a két előre beállított hossz között. A duálfázisú fénykardot eredetileg már a korai történelemben kigondolták, fénykard párbajozás céljából használták. A leggyakoribb használata ebben a korban az volt, hogy egy szabványos hossz és az egyik megnövelt hossz között átváltottak a másikra egy meglepő taktikai húzás gyanánt a fénykardpárbajok során. Ugyanakkor a modernebb időkben gyakoribb lett az, hogy a másodlagos hosszúságot rövidebbre hagyták a pontos vágás miatt.

 

A duálfázisú fénykard-forgatók közül ismertebb volt Darth Vader, Dooku és Corran Horn.

 

Shoto

 

GORCPICÁltalában véve a shoto egy rövid fénykard volt. Egy rövidített pengehosszal és apró markolattal rendelkezett és alapvetően egy kicsinyített fénykard volt. A shotót gyakran használták másodlagos fegyverként a duálpengés harcokban, mivel a kisebb pengehossz kevésbé intenzív pörgettyűhatást eredményezett, ami a fegyvert könnyebben kezelhetővé tette. A shotót elsődleges fegyverként is használta néhány párbajozó, inkább azok, akik alacsony termetűek, vagy teljes mértékben gyakorlatlanok voltak a fénykardok terén, bár ez nem mindig volt így. Ilyen párbajozó volt például Vandar Tokare, Picaroon C. Boodle vagy Yoda.

 

Fénybunkó

 

Lényegében a shoto ellentéte, a fénybunkók masszívan túlméretezett fénykardok voltak, amik nagyon hosszú pengéket bocsátottak ki. Majdnem mindenütt a magas termetűek hordozták, hogy kompenzálják a méretüket. Egy példa erre a mutálódott gamorreai Sötét Jedi, Gorc.

 

Fényostor

 

Githany EGFA fényostorok a fénykardok egzotikus változatai voltak, amiket csupán ritkán használtak. A fénykardhoz hasonlóan egy koherens energianyalábot bocsátott ki, de az egyenes és 1 méter hosszú pengétől eltérően ez több méter hosszúságú volt és hajlékony. A legtöbb fényostor kisugárzóból készült, és a markolatból nyúlt ki. Az energiamező aztán létrejött a homogén kisugárzóból. Ostorszerű módón hordozták és arra használták, hogy hatótávolságon belüli ellenfeleket támadjanak meg vele és a kiszámíthatatlanság elemeként szolgált a harcban. Ugyanakkor jelentősen gyengébbek voltak a szabvány fénykardoktól, és a pengéi nem voltak hatásosak védekezésnél. Fényostort használt Githany, Lumiya és Silri.

 

Fénytőr

 

A fénytőrök kicsi és elegáns energiakardok voltak, amik a fénykardok működésén alapultak. Népszerűek voltak a Tapani-szektor bizonyos nemesei között, főleg azoknál, akik "kardos kéjencekként" nevezték magukat. A fénytőrök gyengébbek voltak a valódi fénykardoknál a gyenge minőségű fókuszáló kristályok miatt, amit a manufaktúrájukban használtak és a beléjük vetett szaktudás viszonylag alacsony volt a Jedi műszerészekéhez összehasonlítva. Nem igényeltek semmilyen kapcsolatot az Erővel a készítésüknél, és teljesen használható volt a nem Erő-érzékenyek által.

 

Víz alatti

 

Míg a legtöbb fénykard kisülést szenvedett, amikor a penge vizet érintett, ezt a pengét azért készítették, hogy működjön víz alatt, mert két kristályt beleépítettek egy elágazó, ciklikus gyújtású impulzusba. Általában csak a vízi fajokhoz tartozó Jedik bajlódtak a vízálló fénykardok készítésével, mivel csak ők tudták hatásosan használni víz alatt. A nautoli Kit Fisto Jedi-mester ennek a fénykardnak egy változatát használta. Bár számos más nem vízi fénykard-forgató volt, aki módosította a fénykardját, hogy az funkcionáljon a víz alatt.

 

Sötétkard

 

Ennek az ősi fénykardnak volt egyetlenül fekete pengéje, amit laposra kovácsoltak és inkább egy hagyományos pengéhez lett hasonló, és eltért a többi szabvány fénykard kerekített nyalábjától. 

Használat és alkalmazás


Harc 

Ezek a fegyverek nem játékszerek. A fénykard veszélyes pusztító fegyver. Megölheti az ellenséget, de a barátot is, ha nem vagytok elég óvatosak.
- Luke Skywalker a növendékeinek. 

MakashiA fénykard-harc volt az előnybe részesített harcmód, amit a fénykard-forgatók alkalmaztak, a formációkat és stílusokat azért tökéletesítették ki, hogy kompenzálják a fénykardokkal velejáró röppentyűhatást, és hogy a legtöbb hordozóban rejlő Erő-érzékenységet az előnyükre kovácsolják. A fénykardpárbajozás különböző stílusai alapjában az ősi kardpárbajos harci technikákon alapultak. Az évezredek során ezt a sok küzdőstílust a hét „klasszikus” formába csiszolták, amik a szabványok voltak, és volt számos más harci stílus is, amik továbbfejlesztett képzettségi szintet kívánnak. A fénykard-harcnak nehéz volt az ura lenni számos ok miatt. Az egyik közülük, hogy a fénykard összsúlya a markolat volt, és a röppentyűhatás ellenállást okozott a mozgás megváltoztatásánál, vagy olyan gyorsan kiépíteni a lendületet, ahol egy képzetlen hordozó elvesztené a fegyver felett az irányítást.

 

Szertartások

 

 • Lovaggá avatási szertartás


KnightingCeremony CW21A fénykardok a Jedi Rend lovaggá avatási szertartásainak szerves részei voltak. A ceremónia során egy padawan hajtincsét szertartásszerűen levágta az elnökölő Jedi-mester. Ennek az eseménynek gyakran tanúja volt több más Jedi is, akik kört alkottak a padawan körül a bekapcsolt fénykardjaikkal.

 

Csupán három Sith "lovaggá avatási" ceremónia ismert; az egyik során csupán egy fénykardot használtak. A ceremónia közben Galen Marek letérdel a mestere elé, míg Darth Vader egyszerűen leengedte a fénykardját Marek fejének mindkét oldalánál, formálisan kinyilvánítva az Erő-hívőt a tanítványaként.

 

 • A Hűség Összhangja 
Eeth Koth mester, van valamim, amit visszaadok neked. Ez a saját kezeid terméke, amit egyszer rám bíztál. Ennek a fénykardnak a visszaadásával a bizalmadat is visszaadom.
- Mace Windu. 

A Hűség Összhangja olyan Jedi-hagyomány volt, ahol az egyik tag rábízta a fénykardját egy másik tagnak a Renden belül. Ezt a cserét komolyan vették, akár szent köteléknek is – egy kölcsönös, mester nélküli tanulási kapcsolat megalapozását. 

A színfalak mögött


Korai vázlatok

 

ST LightsaberA fénykard használatát eredetileg olyan sorozatok inspirálták, amiket George Lucas gyerekként nézett és szeretett, amikben sok kardot hordozó karakter volt. Amikor elkezdte kigondolni a Star Warst, bele szeretett volna rakni kardokat, megalkotva a "fénykardot", hogy jobban kapcsolódjanak a futurisztikus beállításhoz.

 

A Star Wars történetének korai megtestesülésében a fénykardok nem kizárólag a Jedikhez vagy más Erő-használókhoz tartoztak, hanem valójában nagyon elterjedtek voltak. A fénykardokat ábrázoló korai vázlatfestményeknél a lázadó és birodalmi katonák egyaránt viselték. George Lucas később a fénykardokat a Jedikre korlátozta, hogy még egyedibben hassanak, és hogy kiemelje a Jedik misztikumát. Valamint a forgatókönyv korai vázlataiban a fénykardokra „lézerkardok” szóként hivatkozott.

 

A kristályok először csupán a markolatok beágyazott dekorációjaként jelennek meg a Star Wars-ban az Egy új remény regényváltozatában. Eme egyedüli eseten kívül egyik filmben vagy annak regényváltozataiban sincsenek megemlítve a kristályok.

 

Kellékdizájn és effektek

 

GraflexAz Egy új remény forgatása alatt az Anakin/Luke-fénykard egy Graflex kamera oldalához csatolható vakujából készült, míg a Vader-fénykard egy Micro Precision Products vakutartozékból való. A fogantyúmarkolatok gumi ablaktörlőkből készültek, és D formájú gyűrűket illesztettek az egységek aljához, ezért övön is hordhatták azokat. Az Obi-Wan-fénykard volt akkor a legösszetettebb fénykard. Egy Armitage Shanks Starlite Handweel modelljének (csap) alkatrészeiből, Browning ANM2 gépfegyver gyorsítóból, egy első világháborús 3-as számú Mk.1-es brit nyeles gránátból és egy Rolls-Royce Derwent Mk.8/Mk.9 sugárhajtású motor kiegyenlítő csövéből lett összeszerelve.

 

A fénykard effektek az eredeti trilógia alatt bonyolult módon indultak el. A IV. rész forgatása alatt a pengét egy 3 oldalas rúdból készítették, amit visszatükröződő anyaggal burkoltak be. A rudat egy kompakt motor forgatta a markolatban, a beállított fényeket visszaverve és egy ragyogó hatást teremtve a kamera számára. Ugyanakkor ezekből a cölöpökből nagyon kevés volt; nehezek és törékenyek voltak, gyakran eltörtek a harci jelenetek alatt. Valamint a ragyogó hatás nem volt teljes, mert amikor a penge kiment a fényből vagy rámutatott a kamerára, a ragyogás eltűnt és csak a forgó rúd látszódott. Hogy praktikusan kompenzálják ezt, a penge rotoscoping eljárás alá került és egy animált rudat adtak hozzá azzal, hogy ceruzával rárajzolták a test felnagyított kópiáját és egyenként tintával kiszínezték. Ennél a fázisnál kaptak a pengék színeket, mivel a cölöpök egyszerű fehér pengék voltak.

 

LukevaderunrotoscopedA Birodalom visszavág forgatása alatt rájöttek, hogy egy kamerán belüli ragyogó hatás elkészítése több bajjal jár, mint haszonnal, ezért a forgó rudakat szén-rudakra cserélték le. Míg ezek az új pengék kevésbé ormótlanok voltak, mint az előttiek, még mindig nagyon törékenyek voltak és gyakran kettétörtek. Ugyanakkor még A Jedi visszatérnél is ezeket használták.

 

Amikor a Baljós árnyak forgatása megkezdődött, az új fénykard pengék tartós acél- és alumínium-rudak voltak, de gyakran meghajlottak és elgörbültek, folyamatos pótlást igényelve. Ennek ellenére ezeket a rudakat használták A klónok támadása című résznél is, mivel nem volt más alternatívájuk akkor. Jóllehet A Sith-ek bosszúja forgatásához a pengéket szénszálas rudakra cserélték, amiket üveggel és műanyaggal lamináltak. Ezek az új cölöpök sokáig kitartottak és nem hajlottak el, de emiatt rendkívül kemények voltak, és gyakran okoztak zúzódásokat és hagytak hegeket. Míg a fénykard effekteket még mindig rotoscope eljárással készítették az előzményeknél, inkább digitálisan tették, mint kézzel.

 

Színek

 

Az első két filmben szereplő fénykardoknál (Egy új remény, A Birodalom visszavág) a pengéket kékkel (a Jediknél) és vörössel (a Sith-eknél) színezték be. Ennek a színeltérésnek a döntése az utómunkálatok során született meg, amikor a fénykard pengéket rotoscope eljárás alá vették, mivel az eredeti pengék egyszerűen fehérek voltak. A Jedi visszatérnél Luke Skywalker újonnan megépített fénykardját kékre színezték a film előzetes vágása alatt, ami a korai mozis előzetesnél és a hivatalos moziplakátoknál meg is jelent, de a végső filmben végül zöldre színezték, hogy kontrasztban álljon a Tatuin kék egével a szabadtéri jeleneteknél. Valamint zöldként jelent meg az újra kiadott posztereken.

 

A zöld a Jedik fénykardjainak egy másik szabványos pengeszíne a Star Wars előzmény-trilógiánál. Mace Windu ametiszt-pengéjű fénykardja, ami először A klónok támadásában látható, egy személyes kérés volt a színész Samuel L. Jackson részéről, hogy a karaktere kirívó legyen a többi Jedi közül. Jackson kedvenc színe a lila és gyakran igényli az általa eljátszandó karaktereknél a szín egyik elemének használatát.

 

A különböző pengeszínek megjelennek az Expanded Universe-ben és más Star Wars termékekben. Luke Skywalker Tatuin-kosztümös eredeti Kenner figuráját egy sárgapengéjű fénykarddal adták ki. Más színek sokaságát használták már eddig, beleértve a narancsot, az ezüstöt, a ciánt, a sárgászöldet, az aranyt, a bronzot és még a feketét is.

 

Koreográfia

 

Míg a fénykardok használatát eredetileg az olyan George Lucas által kedvelt régi sorozatok ihlették, amikben hosszú tőrök voltak, a végső koreográfia a IV. résznél nem vívásnak nézett ki. Mivel a Jediket és az ellenfelüket, a Sith-eket igazából a szamurájok inspirálták, a használt küzdőstílusok inkább a kendón alapultak. A kendo lassabb, erő-orientált mozdulatait használták fel a párbajban, ami ötvözte Lucas elgondolását, mivel a harc lényegében két öregember között zajlott.

 

A Birodalom visszavág forgatásánál Lucas elkezdte felpörgetni a párbajok sebességét, „gyorsabbá és intenzívebbé” téve azokat, és az ötlet az volt, hogy Luke Skywalker egyre jártasabb lesz a fénykarddal. Valamint ahelyett, hogy David Prowse-t, a Darth Vader jelmezbe öltözött színészt használták volna fel a párbajoknál, egy profi kardforgató, Bob Anderson működött közre a párbajoknál, mert Prowse folyamatosan eltörte a törékeny cölöppengéket. Sőt, Anderson Prowse harci dublőrje lett A Jedi visszatér forgatása alatt.

 

Amikor a Baljós árnyak forgatása elkezdődött, az új kaszkadőr koordinátor, Nick Gillard felpörgette a sebességet és az agilitást, amit a karakterek demonstráltak a fénykard-párbajokban. Az ötlet szerint az előzmények akkor játszódnak, amikor a Jedi Rend a „virágkorát élte”, még a harci technikák terén is. Gillard óvakodott attól, hogy a harci jelenteknek koreografált kinézetet adjon, és felhasználta a harcművészeti tudását a mozdulatok megalkotásához. A végeredmény egy nagyon gyors harcstílus volt, amit ő egy nagy mesterek közötti sakkjátszmának írt le, ahol minden mozdulat sakk. A koreográfia ezen stílusa jellemző volt az egész előzmény-trilógiánál. 

Megjelenések


 • Jedi históriák: A Sithek aranykora (Star Wars 4. különszám)
 • Jedi históriák: A Sith Birodalom bukása #1
 • Áramlatok
 • Az elveszett Sith törzs: Szakadék
 • Az elveszett Sith törzs: Égjárók
 • Az elveszett Sith törzs: Eszményképek
 • Az elveszett Sith törzs: Megmentő
 • "A Tale from the Dark Side" — Tales of the Jedi Companion
 • "The Most Dangerous Foe" — Star Wars Adventure Journal 11
 • "Jedi Protector" — Star Wars Galaxy Magazine 13
 • Tales of the Jedi: Knights of the Old Republic
 • Tales of the Jedi: The Freedon Nadd Uprising
 • Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith
 • Tales of the Jedi: The Sith War
 • "Shadows and Light" — Star Wars Tales 23
 • Tales of the Jedi: Redemption
 • A régi Köztársaság lovagjai : A kezdetek
 • A régi Köztársaság lovagjai #7: Lobbanáspont 1
 • A régi Köztársaság lovagjai #9: Lobbanáspont közjáték: Hazatérés
 • A régi Köztársaság lovagjai #10: Lobbanáspont 3
 • A régi Köztársaság lovagjai #12: Újra együtt 2
 • Labor Pains a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 13: Days of Fear, Part 1
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 15: Days of Fear, Part 3
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 16: Nights of Anger, Part 1
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 17: Nights of Anger, Part 2 (Csak említve)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Daze of Hate
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Knights of Suffering
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Vector
 • A régi Köztársaság lovagjai: Magasztosak
 • A régi Köztársaság lovagjai #31: Hátraarc
 • A régi Köztársaság lovagjai: Igazságtétel
 • A régi Köztársaság lovagjai: Birtokolni a jövőt
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 38: Faithful Execution
 • Star Wars: Knights of the Old Republic 42: Masks
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: The Reaping
 • Star Wars: Knights of the Old Republic: Demon
 • Az elveszett Sith törzs: Purgatórium
 • Az elveszett Sith törzs: Őrszem
 • The Betrayal of Darth Revan
 • Star Wars: Knights of the Old Republic
 • The Old Republic: Revan
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
 • Return
 • Star Wars: The Old Republic, A Birodalom vére
 • Hope
 • Deceived
 • The Old Republic: Árulás
 • Betrayed a The Old Republic hivatalos weboldalán (cikk) háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars: The Old Republic, Veszélyes béke
 • Timeline 10: The Exar Kun War (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 11: Rebirth of the Sith Empire (Hologramban jelenik meg)
 • Timeline 12: The Great Hyperspace War (Hologramban jelenik meg)
 • Halálvilág
 • The Old Republic: Végzetes szövetség
 • Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic - Az elveszett csillagok
 • The Sixth Line: Part Two a The Old Republic hivatalos honlapján (cikk) (háttérlink az Archive.org-on)
 • "The Last Battle of Colonel Jace Malcom" — Star Wars Insider 137
 • The Old Republic: Megsemmisítés
 • Star Wars: The Old Republic: Rise of the Hutt Cartel
 • Star Wars: The Old Republic: Galactic Strongholds
 • Star Wars: The Old Republic: Shadow of Revan
 • Az elveszett Sith törzs: Panteon
 • Az elveszett Sith törzs: Titkok
 • Az elveszett Sith törzs: Minden démonok összessége
 • Star Wars: Lost Tribe of the Sith: Spiral
 • Prototypes
 • Star Wars: Knight Errant 0
 • Knight Errant: Influx
 • Knight Errant: Aflame
 • Kóbor lovag
 • Knight Errant: Deluge
 • Knight Errant: Escape
 • Darth Bane: A pusztítás útja
 • Darkness Shared
 • "The Apprentice" — Star Wars Tales 17
 • Star Wars: Jedi vs. Sith
 • Bane of the Sith
 • Darth Bane: A kettő szabálya
 • Darth Bane: A gonosz dinasztia
 • Legacy of the Jedi
 • Darth Plagueis
 • Jedi-növendék: Az ébredő Erő
 • Jedi-növendék: Sötét vetélytárs
 • Republic: The Stark Hyperspace War
 • Jedi-növendék: Rejtett múlt
 • Jedi-növendék: A korona jele
 • Jedi-növendék: A holtak védelmezői
 • Jedi-növendék: A bizonytalan ösvény
 • Jedi-növendék: Az ostromlott templom
 • Jedi-növendék: A leszámolás napja
 • Jedi-növendék: Harc az igazságért
 • Restraint
 • The Life and Legend of Obi-Wan Kenobi
 • The Rise and Fall of Darth Vader
 • Jedi Tanács 1-4 - Háborúskodás
 • Episode I Adventures Game Book 4: Jedi Emergency
 • Shadows of Coruscant
 • A megtévesztés leple
 • Star Wars: Obi-Wan
 • Darth Maul: A vadászó árnyék
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak (regény)
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak (ifjúsági regény)
 • Star Wars: I. rész: Baljós árnyak (videojáték)
 • Star Wars: I. rész: Jar Jar vigyázz!
 • Star Wars: Episode I Jedi Power Battles
 • Jedi Quest: Path to Truth
 • Jedi Quest: The Way of the Apprentice
 • Jedi Quest: The Trail of the Jedi
 • Kirajzás
 • Jedi Quest: The Dangerous Games
 • Jedi Quest: The Master of Disguise
 • Jedi Quest: The School of Fear
 • Jedi Quest: The Shadow Trap
 • Jedi Quest: The Changing of the Guard
 • Jedi Quest: The False Peace
 • Jedi Quest: The Final Showdown
 • Star Wars Adventures 1: Hunt the Sun Runner
 • Star Wars Adventures 2: The Cavern of Screaming Skulls
 • Star Wars Adventures 3: The Hostage Princess
 • Kinect Star Wars
 • Star Wars: Battlefront
 • Star Wars: Republic Commando
 • "Reckonings" — Star Wars Gamer 7
 • Star Wars: Jedi Starfighter
 • Boba Fett: The Fight to Survive
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása
 • Star Wars: II. rész: A klónok támadása (ifjúsági regény)
 • Star Wars: The Clone Wars (videojáték)
 • Star Wars: Battlefront II
 • Republic Commando: Tűzharc
 • Boba Fett: Crossfire
 • Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1 – "Fierce Currents"
 • Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 1 – "Heavy Metal Jedi"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "1. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "2. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "3. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "5. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "6. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "7. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "8. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "9. fejezet
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "10. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "11. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "12. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "13. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "14. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "15. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "16. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "17. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "18. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "19. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "20. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "21. fejezet "
 • Töréspont
 • Republic Commando: Coruscant
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 16. rész – " Macska-egér harc "
 • The Clone Wars: Shadowed
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 16. rész – "A titkos ellenség"
 • Star Wars: A klónok háborúja (film)
 • Star Wars: A klónok háborúja (regény)
 • Star Wars: A klónok háborúja (ifjúsági regény)
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Tethan Battle Adventure
 • Star Wars: A klónok háborúja – A Jedi útja (Star Wars: A klónok háborúja - A sorsod a kezedben van 1.)
 • Star Wars: A klónok háborúja – Az elveszett légió (Star Wars: A klónok háborúja - A sorsod a kezedben van 2.)
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Crisis on Coruscant
 • Path of the Jedi
 • A klónok háborúja: Külső Űr
 • The Clone Wars: The Fall of Falleen
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 6. rész – "A droid bukása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 7. rész – "Droidok párbaja"
 • A klónok háborúja: Életre-halálra
 • The Clone Wars: Prelude (Csak borítón)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 3. rész – "Utánpótlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 1. rész – "Csapda"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 19. rész – "Vihar Ryloth fölött"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 20. rész – "Az ártatlanok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 21. rész – "Ryloth felszabadul"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 2. rész – "A titokzatos fegyver"
 • The Clone Wars: Procedure (Csak borító)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 3. rész – "Sötét árnyék"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 4. rész – "A Malevolence pusztulása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 1. rész – "Klónkadétok" (Felvezetőben jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 5. rész – "Zöldfülűek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 2. rész – "ARC harcosok"
 • The Clone Wars: Transfer (Csak borító)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 9. rész – "A sötétség leple"
 • The Clone Wars: The Dreams of General Grievous (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 10. rész – "Grievous búvóhelye"
 • The Clone Wars: Bait
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 11. rész – "Dooku gróf fogságban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 12. rész – "A gungan hadvezér"
 • The Clone Wars: Headgames
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 13. rész – "Kényszerleszállás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 14. rész – "A béke őrei"
 • Klónháborús játszmák: Árnyak közt
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 15. rész – "Betolakodók"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 4. rész – "Piszkos módszerek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 17. rész – "A kék árnyék vírus"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 18. rész – "Az Ezer Hold rejtélye"
 • Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes
 • Star Wars: The Clone Wars 10: Hero of the Confederacy, Part 1
 • Star Wars: The Clone Wars 11: Hero of the Confederacy, Part 2
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 1. rész – "Harc a holokronért"
 • The Clone Wars: Act on Instinct
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 2. rész – "Végzetes rakomány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 3. rész – "Az Erő gyermekei"
 • The Clone Wars: The Valsedian Operation
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 18. rész – "A Zillo-sárkány"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 19. rész – " A Zillo-sárkány visszavág"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 20. rész – "Halálos csapda"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 21. rész – "Menj haza, Artu"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 22. rész – "Halálos üldözés”
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 8. rész – "Gonosz tervek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 1. évad, 22. rész – "Túszdráma"
 • The Clone Wars: Hunting the Hunters (Part II)
 • Star Wars: The Clone Wars: In Service of the Republic
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 4. rész – "A szenátus kémje"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 5. rész – "Randevú a pokolban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 6. rész – "A fegyvergyár"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 7. rész – "Rémuralom"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 8. rész – "Az élősködők"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 9. rész – "Grievous csapdája”
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 10. rész – "A dezertőr"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 11. rész – "Az ellopott fénykard"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 12. rész – "A mandalori összeesküvés"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 13. rész – "A kísértés útja”
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 14. rész – "Mandalore hercegnője"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 17. rész – "Fejvadászok"
 • The Clone Wars: Decide Your Destiny: Dooku's Secret Army
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 10. rész – "Hősök mindkét oldalon"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 2. évad, 15. rész – "Gyilkosságok a Szenátusban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 13. rész – "Szörny"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 14. rész – "A köd boszorkányai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 15. rész – "A Mindenség Urai"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 16. rész – "Mortis oltára"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 18. rész – "Az Erőd"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 19. rész – "Ellentámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 20. rész – "Menekülés az Erődből"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 21. rész – "Az elveszett padawan"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 3. évad, 22. rész – "Vuki vadászat"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 1. rész – "Háborgó tenger"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 2. rész – "Gungan támadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 3. rész – "Fogolytábor"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 4. rész – "Árnyharcos"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 7. rész – "Sötétség Umbarán"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 8. rész – "A tábornok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 9. rész – "Egy másfajta terv"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 10. rész – "Krell mészárlása"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 11. rész – "Elhurcolva"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 12. rész – "A Köztársaság szolgái"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 13. rész – "Menekülés Kadavóról"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 14. rész – "Barát a bajban"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 15. rész – "Megtévesztés"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 16. rész – "Barátok és ellenségek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 17. rész – "A Doboz" (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 18. rész – "Krízis a Naboo-n"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 19. rész – "Mészárlás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 20. rész – "Vadászat"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 21. rész – "Testvérek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 4. évad, 22. rész – "Bosszú"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 2. rész – "Egy háború két fronton"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 3. rész – "Frontkerülők"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 4. rész – "Az egyszerűbb háború"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 5. rész – "Végpontok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 6. rész – "Az összegyűjtés"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 7. rész – "Az erő próbája"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 8. rész – "Kötelék a mentésért"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 9. rész – "Egy szükséges kötelezettség"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 1. rész – "Feltámadás"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 14. rész – "Kiváltság"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 15. rész – "Árnyalatok"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 16. rész – "A törvénytelen"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 10. rész – "Titkos fegyverek"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 17. rész – "Szabotázs"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 18. rész – "A Jedi, aki túl sokat tudott"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 19. rész – "Elkapni egy Jedit"
 • Star Wars: A klónok háborúja: 5. évad, 20. rész – "A nem megfelelő Jedi"
 • Star Wars: Darth Maul—Death Sentence 1
 • Star Wars: Darth Maul—Death Sentence 2
 • Star Wars: Darth Maul—Death Sentence 3
 • A klónok háborúja: Ötödik évad
 • Republic Commando: Színvallás
 • Republic Commando: A 66-os parancs
 • Yoda: Sötét találkozó
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "22. fejezet"
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "23. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "24. fejezet "
 • Star Wars: A klónok háborúja (2003) – "25. fejezet "
 • Star Wars Battlefront: Elite Squadron
 • A gonosz útvesztője
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja
 • Star Wars: III. rész: A Sith-ek bosszúja (ifjúsági regény)
 • Obi-Wan's Foe
 • Sötét nagyúr
 • Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 4 – "Orders"
 • Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 5 – "Heroes on Both Sides"
 • Imperial Commando: 501
 • Star Wars: Purge
 • Star Wars: Purge: Seconds to Die
 • Star Wars: Purge: The Hidden Blade
 • Star Wars: Dark Times 14: Blue Harvest, Part 2
 • Star Wars: Dark Times 17: Blue Harvest, Part 5
 • Coruscanti éjszakák I: A Jedik alkonya
 • Coruscanti éjszakák II: Az árnyak utcája
 • Coruscanti éjszakák III: Az Erő mintázatai
 • Az utolsó lovag
 • The Last of the Jedi: A Tangled Web
 • The Last of the Jedi: Return of the Dark Side
 • The Last of the Jedi: Secret Weapon
 • The Last of the Jedi: Against the Empire
 • The Last of the Jedi: Master of Deception
 • The Last of the Jedi: Reckoning
 • "The Final Exit" — Star Wars Adventure Journal 4
 • "The Final Exit" — The Best of the Star Wars Adventure Journal, Issues 1-4 (Újranyomás)
 • Star Wars: The Force Unleashed (videojáték)
 • Tomboló Erő (regény)
 • Star Wars: Droids — "The White Witch"
 • A New Hope: The Life of Luke Skywalker
 • Star Wars: The Force Unleashed II
 • Domain of Evil
 • "Domain of Evil" — Classic Adventures: Volume Two (Újranyomás)
 • Star Wars: IV. rész: Egy új remény (regény) (Első megjelenés)
 • Star Wars: IV. rész: Egy új remény
 • Star Wars: IV. rész: Egy új remény (ifjúsági regény)
 • Star Wars: A Storybook
 • Escape from the Death Star
 • Star Wars: Assault Team
 • Star Wars 2: Six Against the Galaxy
 • Star Wars 3: Death Star!
 • Star Wars 4: In Battle with Darth Vader
 • Super Star Wars
 • Jedi's Honor
 • Battle for the Golden Sun (Csak említve)
 • Scavenger Hunt
 • Otherspace II: Invasion
 • Black Ice
 • Graveyard of Alderaan
 • "Graveyard of Alderaan" — Classic Adventures: Volume Two (Újranyomás)
 • Planet of the Mists
 • "Infiltration" — Supernova (Csak említve)
 • "The Evacuation of Jatee" — Supernova
 • "The Spira Regatta" — Star Wars Adventure Journal 1 (Csak említve)
 • "The Spira Regatta" — The Best of the Star Wars Adventure Journal, Issues 1-4 (Csak említve) (Reprint)
 • "The Quality of Mercy" — Star Wars Adventure Journal 1
 • "The Prophecy" — Star Wars Adventure Journal 2
 • "The Battle for Gap Nine" — Star Wars Adventure Journal 7
 • "The Farrimmer Cafe" —Star Wars Adventure Journal 11 (Csak említve)
 • "Agent Nallok Is Missing" — Instant Adventures (Csak képen)
 • Operation: Elrood
 • Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike
 • "The Most Dangerous Foe" — Star Wars Adventure Journal 11
 • Válaszutak
 • Rebel Force: Target
 • Rebel Force: Hostage
 • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
 • Blind Fury!
 • "Walking the Path That's Given" — Star Wars Tales 21
 • The Snow Demons!
 • Star Wars 8: Eight for Aduba-3
 • Star Wars 9: Showdown on a Wasteland World!
 • Star Wars 10: Behemoth from the World Below
 • Gambler's World
 • Star Wars 12: Doomworld!
 • Star Wars 13: Day of the Dragon Lords
 • Star Wars 16: The Hunter (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 17: Crucible (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 18: The Empire Strikes (Hologramon jelenik meg)
 • Star Wars 21: Shadow of a Dark Lord
 • Star Wars 24: Silent Drifting (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 25: Siege at Yavin
 • Star Wars 26: Doom Mission
 • Star Wars 27: Return of the Hunter
 • Star Wars 29: Dark Encounter
 • Star Wars 30: A Princess Alone
 • Star Wars 31: Return to Tatooine
 • Star Wars 32: The Jawa Express
 • Star Wars 33: Saber Clash
 • Star Wars 34: Thunder in the Stars
 • Star Wars 35: Dark Lord's Gambit
 • Star Wars 38: Riders in the Void
 • Star Wars Galaxies: The Ruins of Dantooine
 • Star Wars Missions 13: Prisoner of the Nikto Pirates
 • Star Wars Missions 14: The Monsters of Dweem
 • Gambler's World
 • Erőpróba
 • Erőpróba (képregény)
 • "Combat Moon" — Star Wars Adventure Journal 9 (Csak említve)
 • "Idol Intentions" — Star Wars Adventure Journal 12
 • "The Last Hand" — Star Wars Adventure Journal 13
 • "The Hidden" — Star Wars Tales 6
 • "Small Favors" — Star Wars Adventure Journal 12 (Csak említve)
 • "Uninvited Guests" — Star Wars Adventure Journal 1
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (ifjúsági regény)
 • Star Wars: V. rész: A Birodalom visszavág (regény)
 • Star Wars 39: The Empire Strikes Back: Beginning
 • Star Wars 40: The Empire Strikes Back: Battleground Hoth (Csak borító)
 • Star Wars 41: The Empire Strikes Back: Imperial Pursuit
 • Star Wars 42: The Empire Strikes Back: To Be a Jedi
 • Star Wars Adventures: Luke Skywalker and the Treasure of the Dragonsnakes
 • "Csúszós lejtő" — Star Wars Mesék 15
 • "Pillanatnyi kétely" — Star Wars Mesék 4
 • Star Wars 43: The Empire Strikes Back: Betrayal at Bespin
 • Star Wars 44: The Empire Strikes Back: Duel a Dark Lord
 • "The Emperor's Trophy" — Star Wars Galaxy Magazine 11
 • Star Wars Adventures: The Will of Darth Vader
 • Star Wars 45: Death Probe
 • Star Wars 48: The Third Law
 • Star Wars 49: The Last Jedi
 • Dark Knight's Devilry
 • Star Wars 50: The Crimson Forever (Luke Skywalker látomásában)
 • Star Wars 51: Resurrection of Evil
 • Star Wars 64: Serphidian Eyes (Csak említve)
 • Star Wars 59: Bazarre
 • Star Wars 60: Shira's Story
 • Star Wars 62: Pariah!
 • Star Wars 63: The Mind Spider
 • Star Wars 66: The Water Bandits
 • Star Wars 67: The Darker
 • "Slaying Dragons"—Star Wars Adventure Journal 9 (Csak említve)
 • A Birodalom árnyai (regény)
 • A Birodalom árnyai (képregény)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Galoob mini-képregény
 • "Hand-Off"—Shadows of the Empire Sourcebook (Csak említve)
 • Star Wars 70: The Stenax Shuffle (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Star Wars 71: Return to Stenos
 • Star Wars 72: Fool's Bounty
 • Star Wars 74: The Iskalon Effect
 • Star Wars 75: Tidal
 • Star Wars 80: Ellie
 • Star Wars Annual 3: The Apprentice
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (regény)
 • Star Wars: VI. rész: A Jedi visszatér (ifjúsági regény)
 • A melléfogás: Mara Jade története
 • Ideje a táncnak, ideje a gyásznak: Oola története (Visszapillantás(ok)ban jelenik meg)
 • Kecskefű: Ree-Yees története
 • Star Wars Journal: Hero for Hire (Csak említve)
 • A nagy Quay isten: Barada és a weequayek története
 • Mara Jade: By the Emperor's Hand
 • Az ötlábú barve esete: Boba Fett története (Csak említve)
 • Az utolsó este Mos Eisleyban: A farkasember és a lamproid meséje
 • Különbéke
 • Star Wars 81: Jawas of Doom
 • Star Wars 82: Diplomacy
 • Star Wars 87: Still Active After All These Years
 • Star Wars 90: The Choice
 • Star Wars 89: I'll See You in the Throne Room
 • Star Wars 108: Forever Crimson (Csak borító)
 • "Black Curs Blues" — Star Wars Adventure Journal 8
 • "Lazerian IV" — Twin Stars of Kira
 • Luke Skywalker és a Mindor árnyai
 • X-szárnyúak: A Krytos csapda
 • X-szárnyúak: A Bactaháború
 • Shintel Downtime — The DarkStryder Campaign
 • "Rendezvous with Destiny" — Star Wars Adventure Journal 6
 • "Relic" — Star Wars Adventure Journal 6
 • "Betrayal by Knight" — Star Wars Adventure Journal 12
 • Sötét Oldal
 • Én, a Jedi
 • Rebel Jedi a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Nightsaber a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Alkonybolygó
 • A kristálycsillag
 • Fekete kard
 • Az új lázadás
 • Star Wars: Invasion: Refugees
 • Boba Fett: A Practical Man
 • The New Jedi Order: Vector Prime
 • The New Jedi Order: Dark Tide I: Onslaught
 • The New Jedi Order: Dark Tide II: Ruin
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos I: Hero's Trial
 • The New Jedi Order: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse
 • The New Jedi Order: Balance Point
 • "The New Jedi Order: Recovery"
 • The New Jedi Order: Edge of Victory I: Conquest
 • The New Jedi Order: Edge of Victory II: Rebirth
 • "Emissary of the Void"
 • The New Jedi Order: Star by Star
 • The New Jedi Order: Dark Journey
 • "The Apprentice"
 • The New Jedi Order: Enemy Lines I: Rebel Dream
 • The New Jedi Order: Traitor
 • The New Jedi Order: Destiny's Way
 • "The New Jedi Order: Ylesia"
 • The New Jedi Order: Force Heretic I: Remnant
 • "Equals & Opposites"
 • The New Jedi Order: Force Heretic II: Refugee
 • "Or Die Trying" — Star Wars Insider 75
 • The New Jedi Order: Force Heretic III: Reunion
 • The New Jedi Order: The Final Prophecy
 • The New Jedi Order: The Unifying Force
 • Dark Nest I: The Joiner King
 • Dark Nest II: The Unseen Queen
 • Dark Nest III: The Swarm War
 • Legacy of the Force: Betrayal
 • Legacy of the Force: Bloodlines
 • Legacy of the Force: Tempest
 • Legacy of the Force: Exile
 • Legacy of the Force: Sacrifice
 • Legacy of the Force: Inferno
 • Legacy of the Force: Fury
 • Legacy of the Force: Revelation
 • Legacy of the Force: Invincible
 • Áramlatok
 • Hullámtörés
 • Millennium Falcon
 • Fate of the Jedi: Outcast
 • Fate of the Jedi: Omen
 • Fate of the Jedi: Abyss
 • Fate of the Jedi: Backlash
 • Fate of the Jedi: Allies
 • Fate of the Jedi: Vortex
 • Fate of the Jedi: Conviction
 • Fate of the Jedi: Ascension
 • Fate of the Jedi: Apocalypse
 • X-Wing: Mercy Kill
 • Crucible
 • Star Wars: Legacy 0
 • Star Wars: Hagyaték #1: Szétroppanva 1
 • Star Wars: Hagyaték #2: Szétroppanva 2
 • Star Wars: Hagyaték #3: Szétroppanva 3
 • Star Wars: Hagyaték #4: Ződfi
 • Star Wars: Hagyaték #5: Szétroppanva 4
 • Star Wars: Hagyaték #6: Szétroppanva 5
 • Star Wars: Hagyaték #7: Szétroppanva 6
 • Star Wars: Legacy 8: Allies
 • Star Wars: Legacy 9: Trust Issues, Part 1
 • Star Wars: Legacy 10: Trust Issues, Part 2
 • Star Wars: Legacy 11: Ghosts, Part 1
 • Star Wars: Legacy 12: Ghosts, Part 2
 • Star Wars: Legacy 13: Ready to Die
 • Star Wars: Legacy 14: Claws of the Dragon, Part 1
 • Star Wars: Legacy 15: Claws of the Dragon, Part 2
 • Star Wars: Legacy 16: Claws of the Dragon, Part 3
 • Star Wars: Legacy 17: Claws of the Dragon, Part 4
 • Star Wars: Legacy 18: Claws of the Dragon, Part 5
 • Star Wars: Legacy 19: Claws of the Dragon, Part 6
 • Star Wars: Legacy 20: Indomitable, Part 1
 • Star Wars: Legacy 22: The Wrath of the Dragon
 • Star Wars: Legacy 23: Loyalties, Part 1
 • Star Wars: Legacy 24: Loyalties, Part 2
 • Star Wars: Legacy 25: The Hidden Temple, Part 1
 • Star Wars: Legacy 26: The Hidden Temple, Part 2
 • Star Wars: Legacy 27: Into the Core
 • Star Wars: Legacy 28: Vector, Part 9
 • Star Wars: Legacy 29: Vector, Part 10
 • Star Wars: Legacy 30: Vector, Part 11
 • Star Wars: Legacy 31: Vector, Part 12
 • Star Wars: Hagyaték 32: Küzdj meg máskor 1
 • Star Wars: Hagyaték 33: Küzdj meg máskor 2
 • Star Wars: Hagyaték 34: Viharok 1
 • Star Wars: Hagyaték 35: Viharok 2
 • Star Wars: Legacy 37: Tatooine, Part 1
 • Star Wars: Legacy 38: Tatooine, Part 2
 • Star Wars: Legacy 39: Tatooine, Part 3
 • Star Wars: Legacy 40: Tatooine, Part 4
 • Star Wars: Legacy 42: Divided Loyalties
 • Star Wars: Legacy 43: Monster, Part 1
 • Star Wars: Legacy 44: Monster, Part 2
 • Star Wars: Legacy 45: Monster, Part 3
 • Star Wars: Legacy 46: Monster, Part 4
 • Star Wars: Legacy 47: The Fate of Dac
 • Star Wars: Legacy 48: Extremes, Part 1
 • Star Wars: Legacy 49: Extremes, Part 2
 • Star Wars: Legacy 50: Extremes, Part 3
 • Star Wars: Legacy—War 1
 • Star Wars: Legacy—War 2
 • Star Wars: Legacy—War 3
 • Star Wars: Legacy—War 4
 • Star Wars: Legacy—War 5
 • Star Wars: Legacy—War 6
 • Star Wars: Legacy 1: Prisoner of the Floating World, Part 1
 • Star Wars: Legacy 2: Prisoner of the Floating World, Part 2
 • Star Wars: Legacy Volume 2 3
 • Star Wars: Legacy Volume 2 4
 • Star Wars: Legacy Volume 2 5

Nem-kánon megjelenések

 • Star Wars - Jedi akadémia
 • Jedi Akadémia 2. – A padavan visszatér
 • LEGO Star Wars: The Phantom Menace
 • LEGO Star Wars: The Video Game
 • LEGO Star Wars: Darth Maul's Mission
 • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
 • LEGO Star Wars: The Complete Saga
 • LEGO Star Wars III: The Clone Wars
 • LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 játék
 • LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 film
 • LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles videojáték
 • LEGO Star Wars: Revenge of the Brick
 • Star Wars: Visions of the Blade
 • LEGO Star Wars: Bombad Bounty
 • Star Wars Infinities: A New Hope
 • Star Wars Infinities: The Empire Strikes Back
 • "The Hidden"—Star Wars Tales 6
 • LEGO Star Wars: The Han Solo Affair
 • LEGO Star Wars: The Padawan Menace
 • Star Wars Infinities: Return of the Jedi
 • Star Wars Tales Volume 1
 • Star Wars Tales Volume 2
 • Star Wars Tales Volume 3
 • Star Wars Tales Volume 4
 • Star Wars Tales Volume 5
 • Soulcalibur IV 

Források


 • Star Wars játéklánc
 • Star Wars: The Empire Strikes Back játéklánc
 • Star Wars játéklánc
 • Star Wars: The Empire Strikes Back játéklánc
 • Star Wars: Return of the Jedi játéklánc
 • Star Wars Word Puzzles
 • A Guide to the Star Wars Universe
 • Star Wars: The Power of the Force (1985)
 • Star Wars: The Roleplaying Game
 • The Star Wars Sourcebook
 • "Star Tours: 'The Ultimate Adventure' is Still the Ultimate Ride at Disneyland" — The Lucasfilm Fan Club Magazine 2
 • "Mark Hamill: 10 Years Later" — The Lucasfilm Fan Club Magazine 3
 • Star Wars Campaign Pack
 • Lightsaber Dueling Pack
 • Galaxy Guide 1: A New Hope
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back
 • Galaxy Guide 5: Return of the Jedi
 • Star Wars Gamemaster Kit
 • Planets of the Galaxy, Volume One
 • Star Wars Miniatures Battles
 • Planets of the Galaxy, Volume Two
 • Heir to the Empire Sourcebook
 • Star Wars: A szerepjáték (Második kiadás)
 • Dark Force Rising Sourcebook
 • Star Wars Gamemaster Screen
 • Wanted by Cracken
 • Galaxy Guide 8: Scouts
 • Star Wars Gamemaster Handbook
 • Galaxy Guide 9: Fragments from the Rim
 • Dark Empire Sourcebook
 • Planets of the Galaxy, Volume Three
 • Super Empire Strikes Back Official Game Secrets
 • Star Wars Technical Journal, Volume One
 • The Movie Trilogy Sourcebook
 • Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back, Second Edition
 • Star Wars Miniatures Battles, Second Edition
 • The Last Command Sourcebook
 • Star Wars Sourcebook, Second Edition
 • Star Wars Screen Entertainment
 • Star Wars Miniatures Battles Companion
 • The Star Wars Planets Collection
 • Classic Campaigns
 • "Stand and Deliver" — Star Wars Adventure Journal 5
 • "Smugglers of the Outer Rim" — Star Wars Adventure Journal 5
 • Star Wars Technical Journal
 • Alliance Intelligence Reports
 • "The History of R-Series Astromech Droids" — Star Wars Adventure Journal 7
 • Super Empire Strikes Back Official Game Secrets
 • Star Wars: The Power of the Force (1995)
 • The Truce at Bakura Sourcebook
 • "ISB Intercepts" — Star Wars Adventure Journal 9
 • The Jedi Academy Sourcebook
 • The Kathol Rift
 • The Secrets of Star Wars: Shadows of the Empire
 • Shadows of the Empire Sourcebook
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Vader Stays Sharp)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Luke Hones His Lightsaber Skills)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Swoop Troop Attack)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Luke Axes a Swooper)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Luke and Melan Are Ambushed)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Luke's Taken Prisoner) (Csak képen)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Vader Seethes Over Luke's Escape)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Same Beast, Different Sewer)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Artoo and Threepio Helm the Falcon)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Luke Blocks Xizor's Fire)
 • Star Wars: Shadows of the Empire trading cards (Kártya: Guri Goes Toe-to-Toe with Luke)
 • Kenner Star Wars: Shadows of the Empire (Csomag: Luke Skywalker (In Imperial Guard Disguise))
 • Kenner Star Wars: Shadows of the Empire (Csomag: Darth Vader vs. Prince Xizor)
 • Galoob Star Wars: Shadows of the Empire Micro Machines (Csomag: Collection I)
 • Galoob Star Wars: Shadows of the Empire Micro Machines (Csomag: Collection III)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 1: Xizor's Plan Revealed) (Csak képen)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 3: Wanted: Luke Skywalker)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 5: The Trap is Set) (Csak képen)
 • Star Wars: Shadows of the Empire Embossed Metal Collector Cards (Kártya: ISSUE 6: Han Delivered) (Csak képen)
 • The Thrawn Trilogy Sourcebook
 • Tales of the Jedi Companion
 • Live-Action Adventures
 • Star Wars: The Roleplaying Game, Second Edition, Revised and Expanded
 • Gamemaster Toolkit: Live-Action Adventures
 • Star Wars Gamemaster Screen, Revised
 • Wretched Hives of Scum & Villainy
 • Introductory Adventure Game
 • Cynabar's Fantastic Technology: Droids
 • The Black Sands of Socorro
 • Secrets of the Sisar Run
 • Gundark's Fantastic Technology: Personal Gear
 • Star Wars: The Art of the Brothers Hildebrandt
 • Boba Fett's Armor: An Essential Guide to a Walking Weapon
 • Star Wars Encyclopedia
 • Star Wars: Episode I toy line
 • Star Wars: Power of the Jedi
 • Star Wars: Behind the Magic
 • Star Wars Episode I: The Phantom Menace (referenciakönyv)
 • Star Wars Episode I: The Phantom Menace Scrapbook
 • Star Wars: Episode I The Phantom Menace: Prima's Official Strategy Guide
 • Star Wars: I. rész - Képes Enciklopédia
 • Star Wars Episode I: The Data File
 • Star Wars Episode I: Jedi Power Battles: Prima's Official Strategy Guide
 • Obi-Wan: Prima's Official Strategy Guide
 • The Lightsaber Armory a StarWars.com-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Jedi Swordplay a StarWars.com-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • More Than Just Stunts a StarWars.com-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Living Force Campaign Guide
 • "Quinlan Vos: Jedi Without a Past" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • The Dark Side Sourcebook
 • "Ilum: A Frozen World Hides a Jedi's Secret" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Shaggy Slaves: The Gentle Talz" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • The New Jedi Order Sourcebook
 • Star Wars: A klónok támadása - Képes Enciklopédia
 • Star Wars: Attack of the Clones: The Illustrated Companion
 • "Kyle Katarn, Jedi Outcast" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Power of the Jedi Sourcebook
 • Star Wars: The Action Figure Archive
 • "Komari Vosa" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Vergere, Master of Mystery" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "T'ra Saa" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Lorian Nod" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Darth Malak" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike: The Official Nintendo Player's Guide
 • Star Wars Battlefront: Prima Official Game Guide
 • The New Essential Chronology
 • "Fightsaber: Jedi Lightsaber Combat" — Star Wars Insider 62
 • Star Wars Gamer Magazine, Issue #8
 • Jedi Counseling #49 a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Jedi Counseling #55 a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Manaan: Depths of History a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • Knights of the Old Republic II: The Sith Lords: Prima Official Game Guide
 • "Revenge of the Sith Preview 9" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink) (Csak képen)
 • Star Wars: Revenge of the Sith Scrapbook
 • Episode III: Revenge of the Sith: Prima Official Game Guide
 • "Heroes of Revenge of the Sith" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • "Universe Preview 10" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide
 • "Classic Moment" — Star Wars Insider 102
 • Behind the Threat: The Sith, Part 1: Portrayal a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink az Archive.org-on)
 • "Classic Moment"—Star Wars Insider 105
 • Star Wars Fandex Deluxe Edition
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • "Millennium Man" — Star Wars Insider 106
 • "Sound Unleashed" — Star Wars Insider 106
 • "Blaster" — Star Wars Insider 106
 • "Classic Moment" — Star Wars Insider 107
 • "Design An Alien" — Star Wars Galaxy Magazine 7
 • Fate of the Jedi: Dramatis Personae
 • Knights of the Old Republic Campaign Guide
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Agility) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Apprentice Robe) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Ataru)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Bane's Heart)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Blackguard Wilder) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Brutality) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Center of Being) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Cho Mok)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Cho Sun) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Clash) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Dark Jedi) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Dark Jedi Knight) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Dark Jedi Master) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Dark Jedi Sentinel) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Djem So)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Drakka Judarrl) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Endurance) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Energy Shield) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: First Generation Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Force Run) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Force Throw) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Forsake Fear) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Give Yourself to the Dark Side) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Great Hyperspace War Bas-Relief) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Issued Force Sensitive Ring) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Jedi Hermit) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Jedi Knight) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Jedi Master Robe) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Juyo)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Krayt Pearl)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Lethargy) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Lightsaber Block)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Lightsaber Reflect)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Luke Skywalker) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Maelstrom) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Makashi)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Mellichae) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Nos'Lyn) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Old Republic Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Painting: Jedi Crest) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Practiced Fluidity) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Rachi Sitra) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Reactive Response) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Red Color Crystal)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Remorseless Nature) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Sai Cha)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Searching for a Jedi's Weapon) (Indirect mention only)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Second Wind) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Sense Danger) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Shien)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Sith Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Sith Robe) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Sokan)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Soresu)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Su)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Tempt Hatred) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Training Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Vaapad)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Champions of the Force (Kártya: Windu's Guile) (Indirect mention only)
 • The Force Unleashed Campaign Guide
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Cho Mok Jung Ma)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Crush) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Darth Vader) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Deflection) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Double-Bladed Sith Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Drakka Judarrl) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Dun Moch) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Elder Jedi Oppressor Robe) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Falling Leaf) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Flowing Water) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Force Clarity)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Force Corruption) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Incisiveness) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Jung Ma) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Jung Su Ma) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Kai-kan)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Kenobi's Legacy)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Lasting Aura) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Luke Skywalker) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Mellichae) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Mou Kei) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Mou Kei Jung Ma)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Namman Cha) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Niman)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Painting: Darth Vader) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Rachi Sitra) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Remove Aggression) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Rune) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Sai Tok Jung Ma)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Savage Onslaught)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Shiak)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Shiak Jung Ma) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Shii-Cho)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Shiim) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Sun Djem Jung Ma)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Third Generation Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Trakàta)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Trispzest) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Vansk) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Velocities) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Squadrons Over Corellia (Kártya: Vitalize) (Csak képen)
 • Tinker, Tailor, Soldier, Praji a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról és nem elérhető)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Aggression) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Alter Damage) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Bolt) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Cho Mai) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Cho Mai Jung Ma) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Contention) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Crumple) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Dark Jedi Enforcer Robe) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Dark Jedi Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Darth Vader vs. Obi-Wan Kenobi Diorama) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Enhanced Agility) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Enhanced Constitution) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Exacting Strikes) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Exar Kun) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Faalo's Will)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Fidelity) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Grapple) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Grasp) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Hrath Koo Must Die) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Hurricane) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Jar'Kai)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Jedi Ready) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Jedi's Wristguard)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Jinsu Razor) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Kun's Insight) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Lightsaber Barrier)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Lightsaber Throw)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Mandalorian Gloves)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Mara Jade)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Mark of Altruism) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Moderation) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Obi-Wan Kenobi) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Padawan Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Perseverance) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Pummel) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Rachi Sitra) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Resilience) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Sai Tok) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Serpent Shard) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Shun) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Sith Gloves)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Spinning Attack) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Sun Djem) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Target Dummy)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Treachery) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Galactic Hunters (Kártya: Trial of Skill) (Csak képen)
 • Star Wars Roleplaying Game Saga Edition Core Rulebook
 • Jedi Academy Training Manual
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Belt of Bodo Baas)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Blackguard Elite Wilder) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Bnar's Sacrifice)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Bracelet of Dark Fury) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Bringing Balance to the Force) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Burst Run) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Cloak of Hate) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Cloak of the Kursk) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Dark Jedi Elite) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Dark Jedi Executor) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Dark Jedi Medallion) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Dark Strike) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Defensive Burst) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Defensive Fighting) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Dragon Slayer) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Expanding the Archives) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Harmonious Combat) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Harmony) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Jedi Guardian) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Jedi Protector) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Juyo Saberstaff)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Keeping the Peace) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Killing Spree) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Lightsaber Assembly)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Lightsaber Experimentation)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Lightsaber Shackle)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Master Force Sensitive) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: My Chains Are Broken) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Offensive Burst) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Passion) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Peace is a Lie) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Rebel Agent)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Riposte) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Ruthless Precision) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: San'sii) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Search and Destroy) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Second Generation Lightsaber)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Self Discipline) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Serenity) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Shatterpoint) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Strength) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: The Force Shall Free Me) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: There Is No Death) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Timing and Patience) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Agents of Deception (Kártya: Victory) (Csak képen)
 • The Essential Atlas
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: Force Jump) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Shadow Syndicate (Kártya: Weapon of Defense)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Kártya: Focused Strike)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – The Nightsister's Revenge (Kártya: Lightsaber Mastery)
 • Star Wars Galaxy Series 5 (Kártya: New Republic: Together)
 • "Fringe Stat Pack" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Affect Mind) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Intensify Pain) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Noble Order) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Observance of the Force) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Rapacious Malice) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Serious Mind) (Csak képen)
 • Star Wars Galaxies Trading Card Game – Threat of the Conqueror (Kártya: Sith Acolyte) (Csak képen)
 • The Secret Journal of Doctor Demagol a Hyperspace-n (cikk) (tartalom eltávolítva a StarWars.com-ról; új link a Suvudu-n)
 • A Jedi útja
 • Fénykardok: Útmutató az Erő fegyvereihez
 • The Unknown Regions
 • "Secrets of the Force" — Star Wars Insider 123
 • "50 Great Reasons to Rewatch Star Wars: The Clone Wars Season Three" — Star Wars Insider 125
 • Star Wars: The Clone Wars: The Complete Season Three
 • "Writer's Republic" — Star Wars Insider 126 (Csak képen)
 • Bal'demnic a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Lightsaber a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Sith lightsaber a Databank-on (tartalom mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • The Art and Making of Star Wars: The Old Republic
 • Star Wars: The Old Republic Explorer's Guide
 • The Phantom Menace: The Expanded Visual Dictionary
 • Star Wars: Battle for Naboo
 • Star Wars: Darth Maul, Sith Apprentice
 • Hasbro Star Wars: Movie Heroes (Csomag: Geonosis Arena Battle)
 • Sith-ek könyve
 • Star Wars: Beware the Sith
 • The Essential Guide to Warfare
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • The Essential Reader's Companion
 • Star Wars: The Old Republic Encyclopedia
 • Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Jedi Knight
 • Star Wars: The Clone Wars: Masters of the Force
 • "Red Five" — Star Wars Insider 137
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Luke Skywalker)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Jedi Lightsaber)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Trust Your Feelings)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Shii-Cho Training)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Counter-Stroke)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Obi-Wan Kenobi)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Jedi in Hiding)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Heat of Battle)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Double Strike)
 • Star Wars: The Card Game – Core Set (Kártya: Lightsaber Deflection)
 • Star Wars: The Legendary Yoda
 • Star Wars: Edge of the Empire Core Rulebook
 • Star Wars: Edge of the Empire Game Master's Kit (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Aayla Secura (★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Nicanas Tassu (★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Aayla Secura (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Ahsoka Tano) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Coleman Trebor) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Darth Vader (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: General Grievous) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: MagnaGuard (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Nicanas Tassu (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Obi-Wan Kenobi (★★★, Utapau))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Pablo-Jill (★★★)) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Sephjet Josall (★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Shaak Ti) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Adi Gallia) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Agen Kolar (★★★★))
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Ki-Adi-Mundi) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Kit Fisto) (Csak képen)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Mace Windu)
 • Star Wars: Force Collection (Kártya: Qui-Gon Jinn (★★★★★))
 • "So Uncivilized: Great Gunslingers in Star Wars, Part 1," The Official Star Wars Blog (cikk)
 • Star Wars: Sith Wars
 • "Galactic Architecture 101 and the history of Centerpoint Station," The Official Star Wars Blog (cikk) (Csak képen)
 • Dangerous Covenants
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Heroes and Legends) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Kyle Katarn) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Ataru Training)
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Scouring the Empire) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Jerec) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Heroes and Legends (Kártya: Force Storm) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Lure of the Dark Side (Kártya: Agent of the Emperor) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Lure of the Dark Side (Kártya: Mara Jade's Lightsaber)
 • Star Wars: The Card Game – Lure of the Dark Side (Kártya: Rage) (Csak képen)
 • Star Wars: What Makes a Monster?
 • Star Wars: The Card Game – Knowledge and Defense (Kártya: My Ally Is the Force) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Knowledge and Defense (Kártya: Sariss) (Csak képen)
 • Star Wars: The Card Game – Knowledge and Defense (Kártya: Seeds of Decay) (Csak képen)
 • Byph az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink)
 • Crucible az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Jedi Order az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Lightsaber az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Lightsaber crystals az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • Quinlan Vos az Encyclopedia-n (link mára elavult; háttérlink az Archive.org-on)
 • LEGO Star Wars: The Dark Side (Nem-kánon forrás)
 • Birodalmi kézikönyv
 • New "Revan Returns" Trailer a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Lords of Nal Hutta
 • SWCA: The Untold Clone Wars Panel Liveblog a StarWars.com-on (háttérlink az Archive.org-on)
 • Strongholds of Resistance
 • Cartel Market Specials: Week of March 27, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Cartel Market Specials: Week of April 10, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • May the 4th Hits the Cartel Market: Final Week a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Steadfast Champion Pack Hits the Cartel Market a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Cartel Market Specials: Week of May 22, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)
 • Strike fear on the Battlefield with the Dread Warlord Cartel Pack a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)
 • Cartel Market Specials: Week of September 12, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)
 • Cartel Market Specials: Week of September 19, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • Star Wars™: The Old Republic™ - Fall Roadmap 2017 a Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink) (Csak képen)
 • Singularity Pack: Now Live on the Cartel Market a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)
 • First Look: 'Traitor Among The Chiss' Teaser a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink)
 • KOTOR Hits the Cartel Market: Part Two a Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink) (Csak képen)
 • Cartel Market Specials: Week of November 8, 2017 a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on)
 • The Master's Datacron a The Old Republic hivatalos honlapján (háttérlink az Archive.org-on) (Csak képen)

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000