Elveszett csillagok

elveszettcsillagok.jpg
Lost Stars
Szerző információk
Szerző(k): Claudia Gray
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2015 (eredeti megjelenés)

  • 2015 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 385
Általános információk
Idővonal: YE 11 - YU 5
Besorolás: Ifjúsági regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Kánon

...mindegy kinek van igaza, a szabályokat úgyis az hozza, akinél a nádpálca van.

Az "Elveszett csillagok" (eredeti cím: Lost Stars) című ifjúsági regényt, mely része a Journey to the Star Wars: The Force Awakens könyvsorozatnak, Claudia Gray írta. A regény magyar borítóján eredetileg a Felvezetés a Star Wars: Az Erő ébredéséhez felirat volt látható (alul látható), melyet később módosítottak a film címére (Az ébredő Erő -jobbra lent), de a borítóra végül a multimédia projekt címeként Az ébredő Erő hajnala került (fent) a Felvezetés Az ébredő Erőhöz helyett.

Fülszöveg


"Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…

Nyolc év telt el a Régi Köztársaság bukása óta, s most a Galaktikus Birodalom uralja az ismert galaxist. A Birodalommal szembeni ellenállást eddig mindenhol megtörték, s csupán néhány magányos, vakmerő vezér, mint az alderaani Bail Organa mer nyíltan szembeszállni Palpatine császárral. Néhány évnyi küzdelem után a Külső Gyűrű egyik világa a másik után adja föl a harcot, és a Birodalom hatalma minden meghódított planétával egyre csak nő. A behódolt világok sorában a hegyvidékes Jelucan a legújabb, amelynek lakói a közelgő Birodalmi Hadiflottában a megváltást, és egy jobb, új élet reményét látják…

Az arisztokrata Thane Kyrellt, és a szegény sorból származó Ciena Reet egy dolog köti össze: a repülés iránti rajongásuk. Azzal, hogy mindketten felvételt nyernek a Birodalmi Akadémiára, gyermekkori álmuk válik valóra. Thane öröme azonban pillanatok alatt megkeseredik, mikor a saját szemével látja, milyen módszerekkel kényszeríti rá a Birodalom uralmát a galaxisra.
Thane csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel Cienát, akinek választania kell a Birodalom iránti hűsége, és régi barátja közt. Már csak az a kérdés, hogy miközben a barikád ellentétes oldalán harcolnak, megtalálják-e a módját, hogy megmentsék önmagukat és egymást – vagy darabokra szaggatják a galaxist…

A regény olyan kulcsinformációkat tartalmaz, melyek felvezetőként szolgálnak a hamarosan mozikba kerülő új Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz."

Borító tervek


Elveszettcsillagok Cover 2 Elveszettcsillagok Cover 3

Vélemény


A Szerző: Kira

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000