hagyatek_banner_1460x342_a.png

Elmeaszaló (Legendák)

Legendák


EvaporatorAz elmeaszaló, más néven protonszék egy olyan eszköz volt, amivel stimulálni lehetett az elmét. Különböző szórakozási célokra is lehetett alkalmazni az eszközt. 

Jellemzők


A gép egy nagy székből állt, amibe bele kellett ülni és egy sisak volt odafüggesztve a székhez, ami elborította az alany szemvilágát. Egy kazettát kellett behelyezni a program beindításához, és a használó beléphetett a virtuális valóságba. Az elmeaszalót egy protonberendezés szolgáltatta energiával. Ugyanakkor nem tudni, hogy droidokra volt-e hatással az eszköz. 

Történelem


Attichitcuk használta az eszközt, hogy gyakoroljon az Oevvaor katamarán siklóval való repüléshez a Klónok Háborúja alatt. A virtuális valóság előnyeit felhasználva élesíteni tudta képességeit, hogy idősebb korában részt vehessen a csatában. Ez a tréning hasznos volt a kashyyyki csatában.

 

Szórakozásra is használta az eszközt. Éneklő és táncoló ember lányok hologramját is nézte. Mikor YU 1-ben nézte, az egyik ilyen szórakoztató lány Mermeia volt. 

A színfalak mögött


A The Star Wars Encyclopedia így definiálja az eszközt: 

Elmeaszaló (Kashyyyk) - Az olyan addiktív videojátékok vuki kifejezésének alapnyelvi megfelelője, amik semmilyen oktatási célt nem szolgálnak. 

Brian Bartholomew néhány kellékvázlatára alapozva, amiket a The Star Wars Holiday Special harmincadik évfordulójára hoztak nyilvánosságra, az elmeaszalót egy beszerzett székből állították össze, a "protonsisak" egy szintén beszerzett hajszárító volt, amihez egy műanyag harmonikatömlőt kapcsoltak (amik egyébként egy porszívóból származtak), valamint egy nagyteljesítményű kábelfoglalat is tartozott hozzá. A fülrészeket tiszta plasztiküvegből, vagy egy másik ismeretlen anyagból készítették, az utóbbinál egy beépített jelzőlámpa villogott véletlenszerűen (bár a fülrész többi része átlátszatlan volt), valamint három extra vezérlőfogantyú a fülrészek alatt, és a hátsó részen egy foglalatlemez; valamint rászerelt szegecsek és lakkozott szemellenzők is. Az aszaló vezérlőit a szék karfáján egy vásárolt Pearlcorder kazettalejátszóból készítették. Ezeken kívül a szék hátsó részén különböző műanyag modellkészletek és makett ajtók helyezkedtek el, valamint egy nyílás és beépített tiszta műanyag Olson Electronics feszültségmérők. 

Megjelenések


  • The Star Wars Holiday Special (Első megjelenés)
  • Star Wars Galaxies: An Empire Divided 

Források


  • "The Star Wars Holiday Special” — Star Wars Insider 23
  • Star Wars Encyclopedia
  • Star Wars: A Sith-ek bosszúja - Fantasztikus gépezetek
  • Star Wars: Complete Cross-Sections
  • What is Wookiee Life Day? a hivatalos Star Wars Galaxies honlapon (tartalom mára elavult; link)
  • The Complete Star Wars Encyclopedia

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000